Laikike1 x Szops - Diamond Life (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
benqacz
#freesentino

Re: Laikike1 x Szops - Diamond Life (2020)

Post autor: benqacz »

Świetny wywiad Jose props.
Jak się nazywa ten artysta którego szops ciągle słucha bo nie zrozumiałem.Tratt to też mój ulubiony track. :bowdown:
Pozdrawiamy panie Szops, wybitna postać.
#free2rzyn
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Dziękówa, mordeczki, za miłe słowa

A ten raper to Nipsey Hussle
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
k4ve

Post autor: k4ve »

t3nodgoodlif3 pisze: 17 paź 2020, 21:41
loco pisze: 17 paź 2020, 21:32
k4ve pisze: 17 paź 2020, 21:01 wlaczylem sobie 11 z ciekawosci czy bedzie lepsza jakosc na spotify, a tu jest chyba wokal nagrany na nowo i brzmi gorzej niż ten oryginalny :/ czy coś mi się popierdoliło? już nie będę mówił o miksie, bo włączyłem oprócz 11 jakiś losowy numer i tego się kurwa nie da słuchać. szkoda bo bity Szopsa są zawsze kozakami a po singlach wierzę że Laik da radę, panowie kto to wam tak spierdolił
Laik pisał już dawno, że wersja 11 na płycie będzie zremasterowana. W bicie też są lekkie zmiany. Mix/master płyty robił Marek Dulewicz
Byczki, ślady są oryginalne z 2015, nic nie było zmieniane, ani nagrywane jeszcze raz. W poprzednim mixie po prostu nie było slychac wszystkiego.
w takim razie za bardzo mi się wrył w łeb oryginał, bo tutaj słyszę wszystkie momenty w których wokal jest inaczej pocięty i nie mogę się przyzwyczaić, jakoś w poprzedniej wersji zwrotka Laika miała większy pazur. dzięki za wyjaśnienie :)
TO SYBERIA
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
moxxi

Post autor: moxxi »

Od razu podaj te momenty

Których nie ma zresztą xD

Poza zmienioną końcówką, za to minus, zdecydowanie bit jest głębszy chociaż tutaj to można się zastanawiać bo akurat jestem również przyzwyczajony do poprzedniej wersji i to pewnie dlatego odsłuch całości jest trochę inny, co do różnic to prócz 3 podbić których nie było to nie zauważyłem, tym bardziej z pociętym wokalem :dunno:
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
k4ve

Post autor: k4ve »

nie mam zbytnio czasu na wyławianie konkretnych momentów - może faktycznie pierdole kocopoly, teraz przy pobieżnym przesłuchaniu mam wrażenie, że ogólnie zwrotka/niektóre wersy jest ustawiona trochę później niż w poprzedniej wersji, na pewno jak słuchałem tego pierwszy raz to miałem kilka momentów gdzie w głowie kolejny wers zaczął się wcześniej niż w tej nowej wersji, ale to są minimalne zmiany i pewnie inaczej zmiksowany bit też może mieć na to wpływ. także równie dobrze może to być kwestia przyzwyczajenia i nie upieram się przy swoim stanowisku, ale raczej ufam swojemu słuchowi na tyle żeby wiedzieć, że nie bez powodu miałem takie wrażenie podczas odsłuchu
TO SYBERIA
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

przesłuchałem instrumentale i chapeau bas panie szops, równie piękne co płyta. tylko czemu w tak zajebistim bicie do pereł pojawia się wokal juniora? :cry: z newlife zdecydowanie #2 faworytem
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Płyta jest kozacka, agresywna dudniąca elektronika i osiedlowa nawijka podana nie wprost (typowy Laikike1) to świetna kompozycja. Jestem niezwykle usatysfakcjonowany po kilkukrotnym odsłuchu. Szanuję postawę "niezależność mimo wszystko". Oby trafiło jak najdalej.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Ale Chwila to jest świetny kawałek, najbardziej Goodlifowy bit na płycie (ten bas kuuurła i pady), do tego najlepszy refren na płycie i bardzo dobre zwroty
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

niuhniuh pisze: 20 paź 2020, 13:32 Ale Chwila to jest świetny kawałek, najbardziej Goodlifowy bit na płycie

dla mnie najlepszy numer z płytki zaraz po nim disgust
ogólnie słuchałem 3 razy ta płytke (wogle najlpiej słucha mi sie płyt kurwa w komunikacji miejskiej.kiedy siadam sobie wygodnie wlepiam wzrok szybe i patrzę w krajobraz miasta ktory zgrywa sie z muzyka) i zajebista taka troche nie laikowa jak dla mnie,ale w dobrym tego słowa znaczeniu.Fanem laika jestem ale nie jakimś sajko ale ta płyta to jest jego najlepiej techniczna płyta kurwa w karierze (no owocku poleciałeś w ,,chuj kontrowersyjnie") bardzo dobrze nawinięta,lirycznie świetnie przy niektorych potrojnych myslałem kurwa czy ja serio słucham laika?.Polecam każdemu do sprawdzenia nie zawiedziecie sie.Nawet jeżeli ktoś nie lubi laika to po tym materiale może o wiele przychylniej na niego patrzeć bo powtórzę sie TA PŁYTA JEST PO PROSTU KURWA DOBRA WRECZ BARDZO DOBRA.
a no i szops bardzo fajne bity aka newlife.Dobrze ten instrumentale wpasowały sie na koniec albumu.
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Technicznie bezapelycjnie najlepsza, szczególnie ten refren we wspomnianej Chwili, przecież tam nie pada żadna przypadkowa sylaba

Mówili: ''Chwili się dotknąć nie da bo to coś
Co z natury przecież nie zna wieku''
Mówili: ''Mylisz się sądząc, że czuć ją tak mocno
Że się w niej gubić to kwestia sekund''

Co do komunikacji to rzadko jeżdżę ostatnio, ale no kiedyś uwielbiałem sprawdzać płyty w drodze gdzieśtam, zajebiste doznanie i Milczmena często słuchałem właśnie w drodze do szkoły, trzea będzie wsiąść w jakiegoś Jelcza i przejechać się z tym albumem
pawel g

Post autor: pawel g »

na razie po półtora niedokładnego odsłuchu ale ta wczuta nawijka z dziwnymi przeciągnięciami laika momentami niebezpiecznie balansuje na granicy karykatury
ale i tak zapowiada się dobrze, dobre bity, laik eksperymentuje z flow, tylko te rymy przeplatane czasem słabo brzmią imo

kręgi oprócz 11 najlepszy numer na razie
Awatar użytkownika
Bajv

Post autor: Bajv »

Dla mnie zdecydowana topka tego roku. Nie sądziłem, że Laik da jeszcze tak dobry i równy materiał.
Szops :bowdown:
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

Ta płyta laikowi naprawdę się udała, co mnie bardzo cieszy, ponieważ mocno kibicuję życiowo Marcinowi. Track "kręgi" jest bardzo głęboki, chwyta za serducho i jest jednocześnie zrobiony bez zbędnego patosu, o którego łatwo przy takiej tematyce.
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
encrenoire

Post autor: encrenoire »

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:27 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
antylopa

Post autor: antylopa »

Długo czekaliście na płytę? Czy w miarę normalnie odbywa się wysyłka.
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Dostałem w dniu premiery.
Awatar użytkownika
manieq

Post autor: manieq »

Dobry album. Szops odwalił kawał dobrej roboty przy produkcji, sam Laik lirycznie też niczego sobie, ale już pod względem samej nawijki brzmi czasem zbyt karykaturalnie i nie wiem, czy to jest kwestia prób zabawy flow, stylistyki beatów czy samego mixu, że brzmi to tak szorstko.
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Obrazek
frontkick

Post autor: frontkick »

Jakoś tak sterylnie ten album brzmi, Milczmena po latach az boje sie sluchac zeby nie zweryfikowac fajnych wspomnien no ale tam był brudny zajebisty rap a tutaj nwm, nie ma charakteru az tak to wszystko
Ale no musze jeszcze posluchac pare razy
Biesprym
Zbanowany

Post autor: Biesprym »

Co on się w futro ostatnio wystroił, na sanie się wybiera? Czy na plan do Pana Wołodyjowskiego, to niech skrzydła od Martyny Wojciechowskiej pożyczy, husaria. Jakiś promo kawałek fajnie wjechał, ale trzy następne kompletnie nie, więc nie będę go szukał. Z resztą Pan Traumprinz wjechał znowu z zaskoczenia, więc o jakiej tu elektronice mowa Panie Szops.
Awatar użytkownika
lukswgs

Post autor: lukswgs »

Właśnie słucham płyty pierwszy raz na słuchawkach, do tej pory głośniki tylko były grane, no i KURWA MAĆ kto to wymyślił, później wykonał, a na sam koniec zatwierdził, że najbardziej wbijający się w ucho element bitu w największym bangerze Perłach jest TYLKO na lewy kanał przez cały numer. No ja pierdolę :damn: przecież tego się nie da słuchać normalnie bez myślenia non stop o tym. Powiedzcie proszę, że to u mnie na sprzęcie coś jest zjebane :lol:
Puszczane ze Spotify i sprawdzone też z Youtube, ciekawe czy dalej na płycie dalej będą takie "smaczki".

Edit: no by to strzelił, w Hybrydzie i Dilerze też to słyszę przy tych głównych elektronicznych elementach bitu ale nie psuje aż tak odbioru jak w kawałku z JNR. Nie wierzę po prostu. Mam nadzieję, że to tylko chuj w moich uszach.
Ladacznico nie zabijaj mojej wibracji
ODPOWIEDZ