Laikike1 x Szops - Diamond Life (2020)
-
pawoleh666
- Zbanowany
Re: Laikike1 x Szops - Diamond Life (2020)
Miło, że moje pieszczotliwe określenie na Kubusia jest już używane przez innych na forum:3
Te tępe kurwy mogą wypierdalać bo ja takich kundli al dente wpierdalam
Wiadomo, że ta płyta przejdzie w mainstreamie bez echa ( nadal żałuję, że nie pchnął tego jakiś lepszy kanał, nawet SoRaw ) ale to jest naprawdę dobry powrót. Jedna z mocniejszych pozycji w tym roku. Mar forma, Szops król, wiadomo
Perły to numer roku i mogę to powiedzieć nawet nie słuchając polskiego rapu. Gdyby było inaczej to bym o tym wiedzial. Za chuj nikogo nie stać na jebnięcie takich linijek w tak dobrym stylu.
W ogole wcześniej pisalem, ze mam raz po raz problem co do flow i ogolnie wokali, to teraz wklejam stosunkowo nowe kawalki, gdzie Laik leci jak za najlepszych czasow, tego flow sie zajebiscie slucha:
https://www.youtube.com/watch?v=BPPUKSVI-Dg
https://www.youtube.com/watch?v=bF46fqUS8Ag
Ogólnie ciezko uwierzyc, ze te zwrotki byly nagrywane niby stosunkowo niedawno, bo brzmią jak wyciągniete gdzies w pizdu z szuflady. Pytanie co sprawia, że raz to brzmi tak, a raz mocno średnio. Pewnie mix, pewnie jakaś maniera, wszystko po trochu. Ale jak widać, da się.
W ogole wcześniej pisalem, ze mam raz po raz problem co do flow i ogolnie wokali, to teraz wklejam stosunkowo nowe kawalki, gdzie Laik leci jak za najlepszych czasow, tego flow sie zajebiscie slucha:
https://www.youtube.com/watch?v=BPPUKSVI-Dg
https://www.youtube.com/watch?v=bF46fqUS8Ag
Ogólnie ciezko uwierzyc, ze te zwrotki byly nagrywane niby stosunkowo niedawno, bo brzmią jak wyciągniete gdzies w pizdu z szuflady. Pytanie co sprawia, że raz to brzmi tak, a raz mocno średnio. Pewnie mix, pewnie jakaś maniera, wszystko po trochu. Ale jak widać, da się.
na razie się osłuchuję, ale jest zajebiaszczo. to nie milczmen, ale jest koooozacko.
Tratt dla mnie asłuchalny kompletnie pod każdym kątem w zasadzie, ale reszta numerów to jest jebane 10/10 i nie mogę się oderwać
Ladacznico nie zabijaj mojej wibracji
Zupełnie bym się nie spodziewał, że Laik będzie jeszcze potrafił nagrać numer, który wywoła we mnie większe emocje, ale przy Kręgach autentycznie miałem ciary. Piękny numer 
Nie sądziłem, że Laik kiedyś będzie rapował z taką lekkością. W szoku, w szoku
HWDP kurwo - nique la police
Jebać ich przekaz, FREE PALESTINE
Ja nie będę już pierdolił o pożyczkach
Koniec z tym gównem, i just wanna get ma dick sucked
Wywiad z Szopsem
Miało być audio, wyszło wideo, więc wybaczcie kadrowanie czy jakieś dziwne ruchy, ale przynajmniej mogłem zrobić kolejną przypałową miniaturę
Jest też już na Spotify
Miało być audio, wyszło wideo, więc wybaczcie kadrowanie czy jakieś dziwne ruchy, ale przynajmniej mogłem zrobić kolejną przypałową miniaturę
Jest też już na Spotify
wlaczylem sobie 11 z ciekawosci czy bedzie lepsza jakosc na spotify, a tu jest chyba wokal nagrany na nowo i brzmi gorzej niż ten oryginalny :/ czy coś mi się popierdoliło? już nie będę mówił o miksie, bo włączyłem oprócz 11 jakiś losowy numer i tego się kurwa nie da słuchać. szkoda bo bity Szopsa są zawsze kozakami a po singlach wierzę że Laik da radę, panowie kto to wam tak spierdolił
TO SYBERIA
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
Laik pisał już dawno, że wersja 11 na płycie będzie zremasterowana. W bicie też są lekkie zmiany. Mix/master płyty robił Marek Dulewiczk4ve pisze: ↑17 paź 2020, 21:01 wlaczylem sobie 11 z ciekawosci czy bedzie lepsza jakosc na spotify, a tu jest chyba wokal nagrany na nowo i brzmi gorzej niż ten oryginalny :/ czy coś mi się popierdoliło? już nie będę mówił o miksie, bo włączyłem oprócz 11 jakiś losowy numer i tego się kurwa nie da słuchać. szkoda bo bity Szopsa są zawsze kozakami a po singlach wierzę że Laik da radę, panowie kto to wam tak spierdolił
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
jose moreczko, mogles napisac czy bedzie
ale wiadomo ze odpale, jak kazdy Twoj podcast
props!
-
t3nodgoodlif3
Byczki, ślady są oryginalne z 2015, nic nie było zmieniane, ani nagrywane jeszcze raz. W poprzednim mixie po prostu nie było slychac wszystkiego.loco pisze: ↑17 paź 2020, 21:32Laik pisał już dawno, że wersja 11 na płycie będzie zremasterowana. W bicie też są lekkie zmiany. Mix/master płyty robił Marek Dulewiczk4ve pisze: ↑17 paź 2020, 21:01 wlaczylem sobie 11 z ciekawosci czy bedzie lepsza jakosc na spotify, a tu jest chyba wokal nagrany na nowo i brzmi gorzej niż ten oryginalny :/ czy coś mi się popierdoliło? już nie będę mówił o miksie, bo włączyłem oprócz 11 jakiś losowy numer i tego się kurwa nie da słuchać. szkoda bo bity Szopsa są zawsze kozakami a po singlach wierzę że Laik da radę, panowie kto to wam tak spierdolił
Uwielbiam takie wywiady, props Jose, props Szops.
Przeżyłem swoje i przeżyje jeszcze więcej niż trochę
Zanim mnie wsadzą w worek jak koke
Zanim mnie wsadzą w worek jak koke
11 na YouTube>11 na Spotku
- przedszkolanek
Zajebisty album, propsy Szopsie za te bity, szkoda, że twoich płyt nie ma na tidalu. Laik w formie