OFFTOPIC SERIALOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Mider

Re: OFFTOPIC SERIALOWY

Post autor: Mider »

dr zjeb pisze: 07 cze 2026, 16:03
SiNi pisze: 07 cze 2026, 15:56 Żebym dobrze zrozumiał pytasz się o to czy stwierdziłeś skoro nie stwierdziłeś?
On się po prostu zapytał czy ktoś oglądał, bo mu się podobało a nie widział tematu, żeby mógł się wpisać. Ciekawym bardzo w jaki sposób prowadzisz te swoje głębokie rozkminy kinomaniaka, skoro z prostym zdaniem jest problem.
jego głębokie rozkminy to wejście na rottentomatoes.com i sprawdzenie co ma dobre recenzje, a co nie i potem powtarzanie tego na forum. tzw consoomer
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@Mider Zaczynasz się robić nudny z tym pitoleniem jednego i tego samego.
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

ok consoomer
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

spróbowałem przebrnąć przez dwa odcinki Morfeusza na SkyShowtime i o boże, co to kurwa jest za gniot, omijać z daleka
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Co fajnego z Prime Video polecicie? Moze być zarówno film jak i serial. Obejrzałem ostatnio nowego Jacka Ryana i słabiutki, mlodego szerlocka odpuscilem po 2, czy 3 odcinku, gówno. Koncze teraz Boysow, ale ten sezon to też porażka okropna.

Ze swojej strony polecam mocno Goliatha.
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

The Death of Bunny Munro
Awatar użytkownika
Bunnymen77

O kurde, jeszcze Nick Cave to napisał, dzięki!
Kalom

Post autor: Kalom »

fleabag
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Odpuscilem chyba w polowie drugiego odcinka, może nie dałem właściwej szansy i wrócę jeszcze
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Na Prime Video to się ogląda Farmę Clarksona przede wszystkim. Grand Toury też można, o ile byłeś fanem Top Geara i przymkniesz oko na to, że panowie już nie są najmłodsi.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Bunnymen77 pisze: 09 cze 2026, 13:25 Co fajnego z Prime Video polecicie? Moze być zarówno film jak i serial. Obejrzałem ostatnio nowego Jacka Ryana i słabiutki, mlodego szerlocka odpuscilem po 2, czy 3 odcinku, gówno. Koncze teraz Boysow, ale ten sezon to też porażka okropna.

Ze swojej strony polecam mocno Goliatha.
Pierwszy sezon Goliath to czysta zajebistość, kolejne niestety mocno mnie odrzuciły. Mnie mocno pozytywnie zaskoczyło Schronienie (byłem przekonany, że takie proste młodzieżówki mam dawno za sobą, a tutaj jakoś idealnie oddało klimaty tej serii Cobena), niedawno sobie też odświeżyłem pierwszy sezon Fargo (dokładnie tak doskonały, jak zapamiętałem). Reachera pewnie widziałeś (a jeżeli nie, to mocna polecajka z mojej strony, jeden z lepszych akcyjniaków ostatnich lat i wszystkie sezony trzymają równy poziom). Z mniej znanych i oczywistych widziałem, że Gotham dorzucili, pierwszy sezon albo dwa bardzo fajnie się oglądało alternatywne origin stories różnych mniej lub bardziej rozpoznawanych bohaterów ze świata Batmana.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ktoś oglądał nowa Cape Fear? Z jednej strony to remake remake'u :wall: , drugiej - Javier Bardem jako złol ma potencjał na dojebanie roli pokroju Jokera Ledgera...
Ostatnio zmieniony 20 cze 2026, 10:56 przez Luxair, łącznie zmieniany 1 raz.
AMEX, no cap, 800 score
They wonder how... how I QAP like that
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

cloud pisze: 08 cze 2026, 9:53 spróbowałem przebrnąć przez dwa odcinki Morfeusza na SkyShowtime i o boże, co to kurwa jest za gniot, omijać z daleka
Nie rozumiem do końca, jak można było coś tak słabego w ogóle stworzyć, ja to już oglądam tylko po to, żeby zobaczyć, na ile różnych sposobów można pod niemal każdym względem spierdolić serial. To wręcz niesamowite.
Awatar użytkownika
Bunnymen77

gogi pisze: 09 cze 2026, 20:58 Grand Toury też można, o ile byłeś fanem Top Geara i przymkniesz oko na to, że panowie już nie są najmłodsi.
Nigdy tego nie oglądałem
nobezprzesady pisze: 09 cze 2026, 21:09 Pierwszy sezon Goliath to czysta zajebistość, kolejne niestety mocno mnie odrzuciły.
Dla nmie wszystkie dobre, a przede wszystkim wszystkie są różne, trzeci imo najlepszy, jazdy ala twin peaks.
nobezprzesady pisze: 09 cze 2026, 21:09 Reachera pewnie widziałeś (a jeżeli nie, to mocna polecajka z mojej strony, jeden z lepszych akcyjniaków ostatnich lat i wszystkie sezony trzymają równy poziom)
Widziałem, jest ok, ale to taki niezobowiązujący serial, drugi sezon bardzo wtory, trzeci troszke świeższy.
nobezprzesady pisze: 09 cze 2026, 21:09 Z mniej znanych i oczywistych widziałem, że Gotham dorzucili, pierwszy sezon albo dwa bardzo fajnie się oglądało alternatywne origin stories różnych mniej lub bardziej rozpoznawanych bohaterów ze świata Batmana.
Właśnie obejrzałem dwa Batmany, bo nigdy nie oglądałem, nigdy specjalnie dużo filmów nie oglądałem. Sprawdzę Gotham.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Zbinge'owałem 6 dostępnych odcinków Maximum Pleasure Guaranteed, no i kurde, super to jest! Trochę Fargo, trochę pierwszy sezon Beef, a Tatiana "She-Hulk" Maslany obsadzona znakomicie i gra również znakomicie. Zaskakujące zwroty akcji, fajnie pokazane przebodźcowanie, no i sam pomysł że to kobieta jest klientką sex-kamerek dosyć świeży. Złol o twarzy Epsteina - charyzmatyczny!

Jedyne co wkurwia to sceny z młodą parką z pracy - wyglądają jak wycięte z jakiegoś zupełnie innego, biurowego sitcomu najniższych lotów; oboje są cringe'owi, sztuczni i nieśmieszni. Na szczeście zajmują relatywnie mało czasu antenowego.
AMEX, no cap, 800 score
They wonder how... how I QAP like that
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Netflix niedawno wrzucił tego klasyka. Niby 5 sezonów, ale łącznie to jakieś 2,5 sezonu typowego serialu, jeśli spojrzeć na liczbę odcinków i ich długość. Muzyka z czołówki wypierdala z laczków i to chyba najlepsza rekomendacja dla tej rewelacyjnej produkcji. :cool:
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Lecę z tym właśnie, dopiero pierwszy sezon wciągnięty ale ogląda się bardzo przyjemnie. Lubię historie gdzie od czasu do czasu wjeżdża narrator z offu, tak w ogóle.
you know the O.P.P.
ODPOWIEDZ