Rapowy offtopic

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Re: Rapowy offtopic

Post autor: SWN »

Co do Hewry i Mabyn, to przypomniał mi się event na który dosłownie w ostatniej chwili wbita podrożała o bodajże 100% i było to ogłoszone z jakimś motywującym dopiskiem typu że nie dla lamusów czy tam że jeśli ktoś jest biednym studenciakiem to niech spierdala i pamiętam że w komentarzach na instagramie serio ciężko było szukać głosów oburzenia i krytyki za taki manewr, a częściej pojawiała się beka z tych którzy mają BÓL DUPY™.

A ogólnie chyba wspomniani PRO8L3M i Quebonafide, bo są fajnym połączeniem jednocześnie ogromnego fanbase'u na taką ponadrapową skalę typu jakieś deale z markami i plakaty na ścianach wieżowców, a dodatkowo mają jakąśtam charakterystyczną otoczkę, więc na luzie jestem w stanie wyobrazić sobie P8M pchający jakieś kurwa przyciemniane okulary dla hackerów z dupy Morfeusza albo Quebonafide pokazujący talizman z zębem bawoła afrykańskiego co go widział otwierając szóstą pieczęć podczas podróży.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

Z hewrą mabyn to było jeszcze że wejściówka na imprezę 40 zł, z legitymacją studencką 80
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Haha może tak i po prostu moja pamięć zlepiła te dwie sytuacje (podwyższenie cen biletów o 100% i żart o studenciakach) w jedną
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

sqlie pisze: 18 lip 2024, 17:27 A tak, że przekonani o swojej elitarności to ja bym dał jakieś takie stosunkowo mniejsze grupy typu właśnie hewra, jakaś tuzza max 2018, ćpaj stajl. Muzyka, której słuchali wtedy albo tera jakieś małolaty wczute w słuchanie niszowych rzeczy, cool muzyczka do brania narkotyków
jak coś to nie chodziło mi o samą elitarność, tylko o schizofreniczne kombo poczucia elitarnosci z fanowaniem kosmicznie popularnemu wykonawcy, imo tu problem wygrywa, w sensie nie znajdziesz drugiego aż tak popularnego wykonawcy, ktorego aż tylu fanów uwaza się za członków wąskiego kręgu wtajemniczonych

Dodano po 2 minutach 37 sekundach:
Z biletami to belmondo ogłosił podwyżkę, motywując ją hasłem, że kogo nie stać, jest oberwańcem
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ktoś słyszał o raperze/dilerze "Roger M" z Poznania?

https://glamrap.pl/poznanski-raper-ares ... wiezienia/
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

Jakie są najlepsze zwrotki Popka w Firmie? Wyprawa nocna 3, Słowo na ulicy, co jeszcze?
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Awatar użytkownika
frikz

Post autor: frikz »

styl zakręcony jak czas akkusativ
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Kryminalny rap, ściągaj dziwko spodnie
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Banan

Post autor: Banan »

Czytałem ostatnio wywiad z 600v z Klanu #9 (1999) i niezłą ciekawostką było dla mnie to, że Volt zrobił remix dla Kayah i Bregovića :) Nie wiem, czy był on publikowany w tamtym czasie, na pewno natomiast wyszedł na dwupłytowej reedycji albumu "Kayah i Bregović" w 2017 jako Prawy do lewego (Nie Zgadniesz Remix - Sebastian Imbierowicz Remix). Nie mogę jednak tego kawałka nigdzie znaleźć w necie, więc może akurat ktoś z forum ma ten album i byłby w stanie go zripować? ;)
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

————
Ostatnio zmieniony 30 lis 2025, 3:30 przez sqlie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fifi

Post autor: fifi »

Haha skiety za stówę xddd
2ps__

Post autor: 2ps__ »

yaml pisze: 19 lip 2024, 11:18 Jakie są najlepsze zwrotki Popka w Firmie? Wyprawa nocna 3, Słowo na ulicy, co jeszcze?
bazyle top, seksualno-niebezpieczny popek

btw jakie są wasze ulubione podwójne
Spoiler
przymiotniki
?

u mnie zdecydowanie w ścisłej topce zasłyszane od doktora pejdzera alias seksoholik alias skurwiel alias zepsuć dupe tej kurwie: taneczno-erotyczny oraz wściekle rozprężony [w kontekście podniecenia seksualnego], do top 3 zalicza się jeszcze przymiotnik użyty niegdyś przez chyba boskiego skromnego czyli: inspirująco-fascynujący [albo coś w tym stylu]
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Nie wiem czy ulubione, ale pierwsze co pomyślałem to "fenomenalnie fenomenalny", bo to ładne słowo.
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

przypomniało mi się jak eripe jakiemuś dzieciakowi podpisał czapkę Diox, najlepsze co zrobił xd
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
fifi

Post autor: fifi »

tez chyba ktos eripe dal fullcapa do podpisania a on narysowal na nim kutasa, nie?
Awatar użytkownika
mlodyperkez

Post autor: mlodyperkez »

Spoiler
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

fifi pisze: 25 lip 2024, 16:34 arysowal na nim kutasa
https://wykop.pl/wpis/16046147/elo-dost ... -podpis-na

nie wiem czy to oryginalny wpis, ale czapka chyba ta
Kokor

Post autor: Kokor »

co do eripe to koszulki/bluzy pato są do kupienia pierwszy raz od lat, jakby ktoś chciał nowy pokład pod kutange
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

zatrzymałem się na twórczości taco gdzieś niedaleko po umowie o dzieło, on przestał być ateistą?
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

jako urodzony Egipcjanin nawrócił się na islam, najbardziej go w nim zainteresowała kwestia poligamii, młoda lisówa okazała się - jak przystało na rasową bananiarę - nie radzić sobie w kuchni, nie rzucił jej, bo nie chciał wywoływać żadnych skandali medialnych, więc islam był furtką do tego by znaleźć kolejne partnerki życiowe, które gotować potrafią. na potwierdzenie polecam obejrzeć to zdjęcie, przy samej lisówej nie dałby rady dorobić się takiej sylwetki:
Spoiler
LWD pisze: 23 lip 2020, 16:11 Patrzcie go jaki grubas się zrobił, zarobił trochę i już się nie mieści w spodnie, płyta już niebawem
Obrazek
ODPOWIEDZ