[beef] Kendrick Lamar vs Drake (bo J. Cole spierdolił jak Gołota)

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów spoza naszego kraju.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Re: [beef] Kendrick Lamar vs Drake (bo J. Cole spierdolił jak Gołota)

Post autor: SWN »

koniec pisze: 04 maja 2024, 14:59 obnoszenie się z tym całym wyrosłem interesuje mnie muzyczka nie barsy
Gdzie tu widzisz obnoszenie, moje pierwsze 2-3 posty odnosiły się czysto do tego co mi się spodobało, a co nie i gdybym nie był cytowany nawet bym się tu więcej nie pojawiał. Z obecnym podglądem na temat beefów wyskoczyłem dopiero jak zostałem zapytany o otwartą ocenę kto wygrał, a ja nie potrafię powiedzieć kto wygrał, potrafię powiedzieć czyich odpowiedzi lepiej mi się słucha i już to zrobiłem. Pzdr.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

ale co nie potrafisz, to, że bardziej się samą muzykalnością bardziej interesujesz i wolisz jak bangla odebrało ci umiejętność oceniania barsów i argumentów czy jak to działa?
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Ale pamiętacie okładkę Mr. Morale & the Big Steppers? Bo to, że chłop na tej samej płycie odcina się od tego całego mesjanizmu, to wciąż wysyłanie sygnałów sprzecznych. Cały tour paradował w diamentowej koronie cierniowej i w chuj edgeuje z chrystusowaniem. Trochę jak Ye, tylko że u niego to chodzi o niego, a Kendrickowi (niby) o osrane dupy bezrobotnych murzynów.
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

Kurwa chłop nawet na TPAB miał linijki w stylu

So why did I weep when Trayvon Martin was in the street when gangbanging made me kill a nigga blacker than me

To nie jest takie czarno białe (badum tss) jak niektórzy starają się przedstawić
Ostatnio zmieniony 04 maja 2024, 15:26 przez kshaq, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

koniec pisze: 04 maja 2024, 15:12 ale co nie potrafisz, to, że bardziej się samą muzykalnością bardziej interesujesz i wolisz jak bangla odebrało ci umiejętność oceniania barsów i argumentów czy jak to działa?
o kurde, to akurat do mnie pasuje :rotfl: :joint: :twisted:
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
pistoletbwoy

Post autor: pistoletbwoy »

Beka, że w ogóle są tu ludzie, którzy są zdania, że diss drejka jest lepszy niż kendricka :D:D:D:D:D
Awatar użytkownika
manymanecki

Post autor: manymanecki »

Tez mnie to smieszy, a sugerowanie ze ktoras strona beefu jest lepsza bo ma ciekawszy beat to juz w ogole dla mnie jakies nieporozumienie :dunno:

Kendrick na ta chwile opierdolil Drake'a jak Pusha w 18 albo nawet lepiej. Teraz dwie opcje, albo Kendrick nie pokaze zadnych dowodow i sie sklauni, albo sie okaze ze wtyka Kendricka w OVO to tak na prawde podstawka i Drake gra w szachy 15D. Inaczej Kendrick z automatu ten beef wygral.
Awatar użytkownika
LowestQuality

Post autor: LowestQuality »

Fani drejka będą :bowdown: za repeat value, fani kendrysia będą się cieszyć za linijki i ostatecznie żadna strona na tym nie straci
Awatar użytkownika
manymanecki

Ja generalnie jestem turbo zadowolony ze cos takiego sie dzieje bo kupa fajniej muzyki wychodzi :rotfl: i jednego i drugiego regularnie bede puszczal, mimo ze ktorys w koncu zawiesi biala flage.
Awatar użytkownika
poziomki

Post autor: poziomki »

BARDZO zadziwiające że ludzie tutaj negują wartość prezencji w beefie - Drake jest spokojniejszy, skupiony na muzyce, nie daje po sobie do końca poznać ile szkody naprawdę wyrzuca mu Kendrick (który tutaj jest w pozycji ofensywnej)

przy całym wysypie argumentów na Drake'a (który jest przyzwyczajony do walki z nagłówkami, tabloidami i plotkami, to jego świat w przeciwieństwie do Kendricka który raczej myśli o wiernych fanach i krytykach), otoczce i oprawie które Kendrick przygotowuje, Drake dalej nie będzie się bawił w generator zarzutów, musi po prostu zostać jak najbardziej naturalny i brzmieć jak osoba której nie chcesz mieć po złej stronie i IMO wychodzi mu to naprawdę spoko

no nie wiem, do przewidzenia ogólnie że Kendrickowi bardziej zależy na zmotywowaniu fanów, forów, social mediów, gdzie Drake przede wszystkim musi podtrzymać popularność wśród słuchacza który odpala numery z Tidala i Spotify i nie interesuje go przeglądanie wersów na geniusie. każdy otrzymuje taką reakcję jakiej szukał. Drake żyjąc życiem gwiazdy publicznej ładuje się w chujowe tematy i nigdy nie ma ludzi którym może w pełni zaufać więc całe życie jest gotowy na gaszenie pożarów, Kendrick żyjąc opinią uwielbieńca krytyki i strażnika wartości zawsze musi być gotowy wypunktować nieścisłości i problemy u innych, przy tym robiąc to mesjańskim tonem (co znaczy że się żywi ludzkimi dramatami)

wszyscy źli, wszyscy spoko
Wciąż mam hip hop we krwi
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

dla mnie też na koniec dnia to ma jakieś znaczenie bo to muzyka, a nie slam poetycki :lol:
oba te numery Drake'a są spoko i dobrze się go słucha w takiej formie zamiast tego nudnego pierdolenia co zwykle serwuje
Kendrick za to rzuca ciekawsze "fakty" póki co, ale imo nie złomuje jakoś mocno no i jego głos też mnie wkurwia jak zaczyna odpierdalać te swoje modulacje zjebane chociaż nie aż tak jak na Swimming Pools czy tam jakimś innym jeszcze numerze z GKMC które zawsze skipuje przez to - to jak Push wjechał w 2018 zrobiło dużo większe wrażenie i szkoda że tam się to dalej nie rozwinęło bo Drake dostał szlaban na wrzucenie numeru (ta jasne :lol:)
więc dla postronnych słuchaczy beef póki co na plus z obu stron raczej :lol:
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

LowestQuality pisze: 04 maja 2024, 16:08 Fani drejka będą :bowdown: za repeat value, fani kendrysia będą się cieszyć za linijki i ostatecznie żadna strona na tym nie straci
a przegra hip-hop
moody

Post autor: moody »

instinkt pisze: 04 maja 2024, 16:24 Kendrick za to rzuca ciekawsze "fakty" póki co
ten cudzyslow przy faktach prawidlowy, bo jak na razie te kendrickowe fakty o cease and desist czy corce drejka okazuja sie chyba strzalami z dupy
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

instinkt pisze: 04 maja 2024, 16:24 dla mnie też na koniec dnia to ma jakieś znaczenie bo to muzyka, a nie slam poetycki :lol:
oba te numery Drake'a są spoko i dobrze się go słucha w takiej formie zamiast tego nudnego pierdolenia co zwykle serwuje
Kendrick za to rzuca ciekawsze "fakty" póki co, ale imo nie złomuje jakoś mocno no i jego głos też mnie wkurwia jak zaczyna odpierdalać te swoje modulacje zjebane chociaż nie aż tak jak na Swimming Pools czy tam jakimś innym jeszcze numerze z GKMC które zawsze skipuje przez to - to jak Push wjechał w 2018 zrobiło dużo większe wrażenie i szkoda że tam się to dalej nie rozwinęło bo Drake dostał szlaban na wrzucenie numeru (ta jasne :lol:)
więc dla postronnych słuchaczy beef póki co na plus z obu stron raczej :lol:
+1 w punkt. Mam identyczne zdanie.

Niech wygra hip hop jak mawiał Hirek Wrona.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

poziomki pisze: 04 maja 2024, 16:23 o nie wiem, do przewidzenia ogólnie że Kendrickowi bardziej zależy na zmotywowaniu fanów, forów, social mediów
śmieszne w obliczu tego, że drejk cały czas siedzi na socialach i przed puszczeniem family matters dosłownie napisał do akademiksa i kaia cenata żeby odpalili streamy bo puszcza diss
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

ale co by nie mówić - na geniusie ciężki psychiatryk pod dissami kendricka
natomiast za timing odpowiedzi na ten diss z klipem props, w toronto musiała usiąść psycha, mimo że to nawet niezły numer jest
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

:lol: Pierwsze 15min słucha drejka w okolicach 27minuty czat zaczyna spamować że kendrick odpowiedział :lol:, a pozniej dalej próbuje się bujać do drejka ale mu nie wychodzi bo jest smutny
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
manymanecki

Akademiks top 1 meat rider Drake'a odkąd pamiętam.
Awatar użytkownika
WeezyBaby

Post autor: WeezyBaby »

Kendrick wstał i powiedział:

“I’m Weezy F and the F is for flame
Eat these rappers chef of the game.”
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

Nie no jakbym czytał temat Pusha T vs Drake z tym podbijaniem drejka w beefie, przecież on został bardziej wpierdolony niż na The Story of Adidon :rotfl:
ODPOWIEDZ