Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
Nie, po prostu wyodrębnili trzy pozycje: winger, forward i striker.
Widać ze amerykański ten ranking, bo zadali sobie trudu, żeby podzielić graczy pierwszej linii na 3 kategorie, a w ogóle nie uwzględnili defensywnych pomocników
- FruitOffTheWall
heh
kurwa co za debil japeirdole
huj nie dziennikarz
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Ja się sprzeczał nie będę, generalnie porównywanie piłkarzy z różnych pokoleń jest trudne, natomiast Neymar to jedyny piłkarz obecnie który mi się kojarzy z R10 przez to właśnie, że jako jeden z nielicznych cały czas robi te wszystkie tricki typu rainbow itp (inna sprawa, że we Francji był za to karany kartkamiBakan pisze: ↑15 sie 2023, 14:40Zdecydowanie Ronaldinho, który w swoim primie był nie tylko jednym z najlepszych ever, ale też jednym z najbardziej wpływowych. Piłkarz absolutnie niecodzienny, zjawiskowy, inspirujący dzieciaki na podwórkach.potter pisze: ↑14 sie 2023, 23:55 a wracając do tematu to Neymar czy Ronaldinho? imo Ney, przede wszystkim dłużej się utrzymywał na solidnym poziomie, przecież rok temu o tej porze i do Mundialu to był najlepszy piłkarz świata, a Brazylijczycy ogólnie raczej dość szybko kończą z poważnym graniem. Ronaldinho swój prime miał wybitny, ale krótki. Jak się patrzy pod kątem statystycznym to w sumie bez dyskusji, ale ludzie mają tendencję do gloryfikowania gości z przeszłości, bo byli idolami młodości czy dzieciństwa.
A Liverpool może po Adamsa teraz?
Nie jest prawdą, że Neymar miał specjalnie dłuższy prime. Ronaldinho to wjazd z buta w wielki futbol na Mundialu w 2002, 4-5 lat na dobrym lub wybitnym poziomie w Barcy i niejednoznaczna historia w Milanie (bez szału, ale 2 sezony przyzwoite). Neymar natomiast to też 4-5 lat Barcy, potem PSG, gdzie co prawda w pierwszym sezonie wrzucił 19 goli w 20 meczach, ale te 20 meczów to przez kolejne lata to bym +/- jego max rozegranych ligowych spotkań w sezonie. No i to mimo wszystko Lique1, więc na osiągi tam, chcąc nie chcąc, trzeba patrzeć z przymrużeniem oka.
Ronaldinho to triumf w Copa America, na Mundialu, Złota Piłka i Liga Mistrzów. Neymar to tylko ostatnie z powyższych.
A porównywanie statystyk piłkarzy współczesnych, z dawnymi jest bez sensu. Jesteśmy po transformacji taktycznej, która sprawia, że szeroko ustawieni zawodnicy są uprzywilejowani w strzelaniu goli/zaliczaniu asyst w stosunku to tych, którzy grali kiedyś, często kosztem środkowych napastników. System 4-3-3, odwróceni skrzydłowi, głęboko schodzące 9 itd.
Także dajcie spokój z Neymarem. Jak chcecie mieć zagwozdkę to zastanówcie się Ronaldinho czy Rivaldo. Tu już rozstrzygnąć trudniej.
Nie no, talent był to mega, ale ostatecznie piłkarz nie do końca spełniony. Na pewno mniej niż Ronaldinho, czy nawet Rivaldo.
Jak coś to mój ranking najlepszych jakich widziałem, pod tym linkiem:
https://futbolowarebelia.wordpress.com/ ... -futbolem/
Jak coś to mój ranking najlepszych jakich widziałem, pod tym linkiem:
https://futbolowarebelia.wordpress.com/ ... -futbolem/
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Przecież Mbappe jak przejdzie płynnie z L1 do La Liga i nie będzie Sancho 2.0 który z monstrum w BVB stał się wrakiem w United. To liczbowo , decyzyjnościa i wykończeniem zje na luzie Neymara, więc co to zapisanie że nigdy go nie dogoni i nie dorówna 
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
https://youtu.be/dO6-ffp7uVkdemon pisze: ↑15 sie 2023, 16:39Top 10 na świecie to on jest teraz jak jest zdrowy![]()
Był luźno top 3 przez trzy lata, przez kilka miesięcy sezonu 15/16 był najlepszy na świecie. Mbappe pewnie będzie wykręcał lepsze liczby jak już trafi do Realu, ale poziomu Neymara w primie nigdy nie osiągnie. Także stop deprecjonowania Neymara.
Koniec offtopa. Wracamy do wypierdalania 100 milionów za przehajpowanych średniaków przez Chelsea i Liverpool.
A ostatni finał MŚ oglądałeś?
-
peterkurten
I co ten filmik oznajmia ?
wchodzenie w dyskusje miedzy bakana i rivaldo mysle sa lepsze zajecia
- scam_sakawa
Zgadzam się z RIVALDO, niech tylko Mbappe w głowie ogarnie potencjał jaki ma i zje Neymara miękko.RIVALDO111 pisze: ↑15 sie 2023, 17:56 Przecież Mbappe jak przejdzie płynnie z L1 do La Liga i nie będzie Sancho 2.0 który z monstrum w BVB stał się wrakiem w United. To liczbowo , decyzyjnościa i wykończeniem zje na luzie Neymara, więc co to zapisanie że nigdy go nie dogoni i nie dorówna![]()
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
To, że w 2018 roku 20-letni Mbappe już był piłkarzem, który potencjałem dorównywał Neymarowi z jego najlepszego okresu, a 4 lata później był już liderem swojej reprezentacji i zagrał finał Mundialu na notę 10/10, samodzielnie zaciągając Francję do rzutów karnych, mimo że nic nie wskazywało na to, że mogą oni w tym meczu Argentynie cokolwiek zrobić. W obu tych imprezach zresztą kończył w najlepszej jedenastce turnieju. W międzyczasie bił wszystkie możliwe rekordy strzeleckie Lique1, rozgrywał spektakularne mecze w LM (hat-trick z Barcą, dublet z Bayernem itd,) i generalnie czynił progres stając się coraz większą postacią w futbolu. Gdyby Francuz już teraz zakończył karierę to i tak byłby piłkarzem całościowo lepszym, bardziej kompletnym i bardziej spełnionym niż Neymar. A przecież zostało mu jakieś 10 lat grania. Pisanie o tym, że Mbappe nigdy nie dorówna Neymarowi w primie to jakiś nonsens, bo to już od dawna jest zbliżony lub wyższy poziom, tyle że z tendencją wzrostową. No chyba, że chodzi o to, że Neymar robił lepsze sztuczki.
- scam_sakawa
Właśnie też mam bekę z uważania, że Neymar jest lepszy od Kyliana, bo przerzucił piłkę nad obrońcą. xD
Dopóki to nie daje wymiernego efektu drużynie to może służyć jedynie jako materiał do sklejki youtubowej GENIUSZ NEJMARA, GENIALNE TRIKI
Dopóki to nie daje wymiernego efektu drużynie to może służyć jedynie jako materiał do sklejki youtubowej GENIUSZ NEJMARA, GENIALNE TRIKI
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
-
Bisclavret
Jedyna kategoria w której Neymar przewyższa Mbappe to ta w której Ricardo Quaresma jest w top 5 
Ostatnio robiłem sobie duży ranking, wszystkich piłkarzy, których widziałem i Neymara nie zmieściłem w top5 skrzydłowych (w top5 ofensywnych pomocników też bym pewnie nie zmieścił). Wyżej oceniłem Ronaldo, Mbappe, Robbena, Giggsa i Salaha. Dziwi mnie dlatego, że pojawiają się tu jakieś głosy typu Neymar>Ronaldinho, Neymar>Mbappe. No gdzie? Gość ponad połowę kariery był robiąca fajne triki na francuskich boiskach ciekawostką, która miała problem dobić do 20 meczów w lidze i nigdy nie pociągnęła do sukcesu klubu, w którym grała, ani też swojej reprezentacji. Jedyny warty uwagi okres to gra w Barcy, ale jak masz za plecami Xaviego, Iniestę i Busquetsa, a obok Suareza i Messiego, to trudno, żebyś nie dowoził. Dembele w tamtej konfiguracji to pewnie też by był Pan Piłkarz.
zależy mordo co oceniasz - jak przekrój całej kariery to pewnie że giggs czy salah jakoś tam mogą być stawiani obok neymara, ale jak samo granie w prime mutant formie tych piłkarzy porównasz to nie mają do brazylijczyka startu no kurwa w żadnym z następujących aspektów: efektywność i efektowność. ja skłaniam się ku tezie że neymar jest w kurwę lepszy od salaha bo ja sobie myślę tak: jakby postawić egipcjanina i powiedzieć graj najlepiej jak umiesz i neymara i mu tak samo powiedzieć to ni chuja nie ma szans że jako trener wybrałbym do swojej drużyny czupryne zamiast kogucika
No nie wiem. Neymar na pewno jest bardziej efektowny, ale Salah to też nie jest gość, który strzela tyle ile strzela, dlatego że wsadza do pustaka. Drybling, szybkość, technika. Tu jest wszystko na miejscu i jest to powtarzane rok w rok, od kilku już dobrych sezonów.
huj z nim, za paręnascie lat neymara bedzie trzeba googlowac jak jakiegoś kerlona
to kogo z tej kończącej epoki się piłkarskiej nie trzeba będzie googlować? ronaldo i messiego chyba tylko
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Neymar lepszy od Salaha?
Panowie jak można pisać takie herezje.
Panowie jak można pisać takie herezje.