[serial][HBO] Harry Potter (2026)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Re: [serial] Harry Potter

Post autor: Cz4rny1337 »

Już dumbledore jako gej jest
Obrazek
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

myślę, że zrobienie kogoś z głównej trójki minority na siłę byłoby trudne i kontrowersyjne mimo wszystko, więc nadrobią resztą postaci na potęgę

najtrudniej na pewno byłoby z Ronem - bo jak zrobią go czarnym/latynosem, to byłby rasizm, bo biedni i wielodzietni

Luna oczywiście niebinarna (sam miałem pisać)

Dumbledore jawny gej (jest podkładka od JKR)

te wszystkie Seamusy/Deany a nawet Neville - czarni/azjaci

Trelawney LGBT

Malfoye mogą być czarni jak najbardziej

trans nauczyciel jakiś na pewno

my tu typujemy na forum hip-hopowym, a progresywni scenarzyści właśnie nad tym kminią i biorą za to duże pieniądze
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
hwjsk

Post autor: hwjsk »

na pewno voldemort to bedzie bialy heteroseksualny mezczyzba
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

piernikowyskoczek pisze: 13 kwie 2023, 16:45 najtrudniej na pewno byłoby z Ronem - bo jak zrobią go czarnym/latynosem, to byłby rasizm, bo biedni i wielodzietni
z jednej strony tak, z 2 strony george/fred to napisana postać pociesznych murzynów, z Hermioną byłby też problem że powstała by z niej 2 Velma; scenariuszowo najłatwiej więc byłoby zrobić to z Harrego (prześladowania przez panów krewnych) lub zrobienie dużej roli do tej pory mniej lub bardziej znaczącej postaci (Neville?, jakaś Lavender)
- homo/bi - tu widze miejsce również dla Nevilla co mogło by napędzić shipa z niebinarną Luną (tu jest problem jednak bo dopiero od 5 sezonu się liczy), jakieś ciągąty Hermiony + oczywiście jakieś poboczne osoby
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

Malfoye jako postacie negatywne będą białe. Tak samo jak Voldi i jego ekipa.

Syriusz bedzie czarnuchem, hermiona też. Dojebia jakichs pakistancow i hindusów i bedzie kolorowo.
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

ile jeszcze stron gadania o kolorze skóry aktorów zanim cokolwiek wiadomo obstawiacie
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ile trzeba.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

jeczaca marta bedzie nimfomanka i wydyma pierwszakow z hustlepuffu
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

dumbledore- jerzy stuhr
hagrid -steven seagal
neville i seamusy -hindusy
voldemort i malfoye -biali jak w filmach
potter -dawid ogrodnik
vernon -cezary żak
syriusz -cezary pazura
slughorn -andrzej grabowski
filch -joe pesci
snape -arkadiusz jakubik
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
🥤 DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN 🚘 -> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
hwjsk

Post autor: hwjsk »

filch - boguslaw linda
Joaquin

Post autor: Joaquin »

Ciekawe czy sezony będą miały taką samą ilość odcinków czy też twórcy będą dostosowywać się do grubości książek. Bo o ile Czara Ognia czy Zakon Feniksa (o księciu półkrwi nie wspominając, gdzie filmy totalnie obsrały wspomnienia Voldemorta) w 10-12 odcinkach brzmi sensownie, tak nie widzę pierwszej czy drugiej części rozciągniętych na tyle epizodów.
I chyba już mogę stwierdzić, że 3. sezon będzie moim najmniej ulubionym sezonem, bo Więzień Azkabanu to jedyna filmowa część, w której totalnie nic bym nie zmienił, głównie przez klimat wprowadzony przez Cuarona <3
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

Joaquin pisze: 13 kwie 2023, 18:34 tak nie widzę pierwszej czy drugiej części rozciągniętych na tyle epizodów.
Zrobi się poboczne odcinki-flashbacki o parze dwóch gejów chowających się przed voldemortem przed jego śmiercią
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
pardon

Post autor: pardon »

prawdopodobnie najbardziej wczuta popkulturowa fanbaza vs serial zapowiadany jako wierna adaptacja ich ukochanego dziecka co moze pojsc nie tak

oby wyszlo jak najbardziej dirty
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Joaquin pisze: 13 kwie 2023, 18:34 Ciekawe czy sezony będą miały taką samą ilość odcinków czy też twórcy będą dostosowywać się do grubości książek. Bo o ile Czara Ognia czy Zakon Feniksa (o księciu półkrwi nie wspominając, gdzie filmy totalnie obsrały wspomnienia Voldemorta) w 10-12 odcinkach brzmi sensownie, tak nie widzę pierwszej czy drugiej części rozciągniętych na tyle epizodów.
I chyba już mogę stwierdzić, że 3. sezon będzie moim najmniej ulubionym sezonem, bo Więzień Azkabanu to jedyna filmowa część, w której totalnie nic bym nie zmienił, głównie przez klimat wprowadzony przez Cuarona <3
Pierwsza część easy, początki Harrego w Hogwarcie (pierwsze lekcje czarów itd.) można rozciągnąć na 3/4 sezonu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

wolałbym zdecydowanie nową historię w uniwersum niż odgrzewanego kotleta, jak będę chciał dokładnie to co w książkach to se przeczytam książki
Spoiler
no ale pewnie i tak obejrzę
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Ron powinien być przedstawiony widzom jakk blady rudy narkoman/lekoman, inaczej go nie widzę w tym nowoczesnym wydaniu
pardon

Post autor: pardon »

wgl w ksiazkach bylo cos uzywkach pozs miodem pitnym
Awatar użytkownika
Fleming

Post autor: Fleming »

kiedyś jak zjadłem nasen to czułem się jak po felix felicis
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Post autor: VBSW »

Ze względu, że to HBO dam szansę, gdyby to robił Netflix/amazon to splunąłbym, ale obejrzałbym dla śmiechu, jak Wiedźmina i Rodowód Krwi, a nawet w sumie samego Wieśka.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
irokez88

Post autor: irokez88 »

pardon pisze: 13 kwie 2023, 19:49 wgl w ksiazkach bylo cos uzywkach pozs miodem pitnym
dumbledore prosił hagrida o brandy
w ostatniej części po pewnej śmierci harry złapał łyk czegoś mocnego, nie pamiętam co to było - whisky albo coś takiego, opisane było jako palące w brzuchu
ODPOWIEDZ