[serial][HBO] Harry Potter (2026)
Moderatorzy: gogi, con shonery
- Cz4rny1337
- Moderator
- piernikowyskoczek
Re: [serial] Harry Potter
myślę, że zrobienie kogoś z głównej trójki minority na siłę byłoby trudne i kontrowersyjne mimo wszystko, więc nadrobią resztą postaci na potęgę
najtrudniej na pewno byłoby z Ronem - bo jak zrobią go czarnym/latynosem, to byłby rasizm, bo biedni i wielodzietni
Luna oczywiście niebinarna (sam miałem pisać)
Dumbledore jawny gej (jest podkładka od JKR)
te wszystkie Seamusy/Deany a nawet Neville - czarni/azjaci
Trelawney LGBT
Malfoye mogą być czarni jak najbardziej
trans nauczyciel jakiś na pewno
my tu typujemy na forum hip-hopowym, a progresywni scenarzyści właśnie nad tym kminią i biorą za to duże pieniądze
najtrudniej na pewno byłoby z Ronem - bo jak zrobią go czarnym/latynosem, to byłby rasizm, bo biedni i wielodzietni
Luna oczywiście niebinarna (sam miałem pisać)
Dumbledore jawny gej (jest podkładka od JKR)
te wszystkie Seamusy/Deany a nawet Neville - czarni/azjaci
Trelawney LGBT
Malfoye mogą być czarni jak najbardziej
trans nauczyciel jakiś na pewno
my tu typujemy na forum hip-hopowym, a progresywni scenarzyści właśnie nad tym kminią i biorą za to duże pieniądze
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
na pewno voldemort to bedzie bialy heteroseksualny mezczyzba
z jednej strony tak, z 2 strony george/fred to napisana postać pociesznych murzynów, z Hermioną byłby też problem że powstała by z niej 2 Velma; scenariuszowo najłatwiej więc byłoby zrobić to z Harrego (prześladowania przez panów krewnych) lub zrobienie dużej roli do tej pory mniej lub bardziej znaczącej postaci (Neville?, jakaś Lavender)piernikowyskoczek pisze: ↑13 kwie 2023, 16:45 najtrudniej na pewno byłoby z Ronem - bo jak zrobią go czarnym/latynosem, to byłby rasizm, bo biedni i wielodzietni
- homo/bi - tu widze miejsce również dla Nevilla co mogło by napędzić shipa z niebinarną Luną (tu jest problem jednak bo dopiero od 5 sezonu się liczy), jakieś ciągąty Hermiony + oczywiście jakieś poboczne osoby
Malfoye jako postacie negatywne będą białe. Tak samo jak Voldi i jego ekipa.
Syriusz bedzie czarnuchem, hermiona też. Dojebia jakichs pakistancow i hindusów i bedzie kolorowo.
Syriusz bedzie czarnuchem, hermiona też. Dojebia jakichs pakistancow i hindusów i bedzie kolorowo.
ile jeszcze stron gadania o kolorze skóry aktorów zanim cokolwiek wiadomo obstawiacie
Ile trzeba.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
jeczaca marta bedzie nimfomanka i wydyma pierwszakow z hustlepuffu
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
dumbledore- jerzy stuhr
hagrid -steven seagal
neville i seamusy -hindusy
voldemort i malfoye -biali jak w filmach
potter -dawid ogrodnik
vernon -cezary żak
syriusz -cezary pazura
slughorn -andrzej grabowski
filch -joe pesci
snape -arkadiusz jakubik
hagrid -steven seagal
neville i seamusy -hindusy
voldemort i malfoye -biali jak w filmach
potter -dawid ogrodnik
vernon -cezary żak
syriusz -cezary pazura
slughorn -andrzej grabowski
filch -joe pesci
snape -arkadiusz jakubik
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
filch - boguslaw linda
Ciekawe czy sezony będą miały taką samą ilość odcinków czy też twórcy będą dostosowywać się do grubości książek. Bo o ile Czara Ognia czy Zakon Feniksa (o księciu półkrwi nie wspominając, gdzie filmy totalnie obsrały wspomnienia Voldemorta) w 10-12 odcinkach brzmi sensownie, tak nie widzę pierwszej czy drugiej części rozciągniętych na tyle epizodów.
I chyba już mogę stwierdzić, że 3. sezon będzie moim najmniej ulubionym sezonem, bo Więzień Azkabanu to jedyna filmowa część, w której totalnie nic bym nie zmienił, głównie przez klimat wprowadzony przez Cuarona <3
I chyba już mogę stwierdzić, że 3. sezon będzie moim najmniej ulubionym sezonem, bo Więzień Azkabanu to jedyna filmowa część, w której totalnie nic bym nie zmienił, głównie przez klimat wprowadzony przez Cuarona <3
- piernikowyskoczek
Zrobi się poboczne odcinki-flashbacki o parze dwóch gejów chowających się przed voldemortem przed jego śmiercią
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
prawdopodobnie najbardziej wczuta popkulturowa fanbaza vs serial zapowiadany jako wierna adaptacja ich ukochanego dziecka co moze pojsc nie tak
oby wyszlo jak najbardziej dirty
oby wyszlo jak najbardziej dirty
Pierwsza część easy, początki Harrego w Hogwarcie (pierwsze lekcje czarów itd.) można rozciągnąć na 3/4 sezonu.Joaquin pisze: ↑13 kwie 2023, 18:34 Ciekawe czy sezony będą miały taką samą ilość odcinków czy też twórcy będą dostosowywać się do grubości książek. Bo o ile Czara Ognia czy Zakon Feniksa (o księciu półkrwi nie wspominając, gdzie filmy totalnie obsrały wspomnienia Voldemorta) w 10-12 odcinkach brzmi sensownie, tak nie widzę pierwszej czy drugiej części rozciągniętych na tyle epizodów.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
wolałbym zdecydowanie nową historię w uniwersum niż odgrzewanego kotleta, jak będę chciał dokładnie to co w książkach to se przeczytam książki
Spoiler
no ale pewnie i tak obejrzę
Ron powinien być przedstawiony widzom jakk blady rudy narkoman/lekoman, inaczej go nie widzę w tym nowoczesnym wydaniu
wgl w ksiazkach bylo cos uzywkach pozs miodem pitnym
kiedyś jak zjadłem nasen to czułem się jak po felix felicis
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
Ze względu, że to HBO dam szansę, gdyby to robił Netflix/amazon to splunąłbym, ale obejrzałbym dla śmiechu, jak Wiedźmina i Rodowód Krwi, a nawet w sumie samego Wieśka.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam
https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam
https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv