Wini - rozmowy

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
gods bidness

Re: Wini - rozmowy

Post autor: gods bidness »

Mnie najbardziej wkurwia jak on gada "ee meee ja jestem humanistą". Współczuję wszystkim fizykom i innym ścisłowcom, jak słyszą ten slogan, bo 99,9% tego typu rozmówców to zwykli debile, a nie humaniści. Co takiego Wini robisz, co czyni cię humanistą? Robisz analizy komparatywne teorii teatru Diderota? Badasz starożytne koncepcje filozoficzne, rzucając na nie w swych esejach nowe, odkrywcze spojrzenie? Czy może po prostu oglądasz seriale na netflixie i pierdolisz głupoty...
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

robi muzykę jbc
i na pewno nie po pitagorejsku
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

gods bidness pisze: 16 sty 2021, 15:22 Mnie najbardziej wkurwia jak on gada "ee meee ja jestem humanistą". Współczuję wszystkim fizykom i innym ścisłowcom, jak słyszą ten slogan, bo 99,9% tego typu rozmówców to zwykli debile, a nie humaniści. Co takiego Wini robisz, co czyni cię humanistą? Robisz analizy komparatywne teorii teatru Diderota? Badasz starożytne koncepcje filozoficzne, rzucając na nie w swych esejach nowe, odkrywcze spojrzenie? Czy może po prostu oglądasz seriale na netflixie i pierdolisz głupoty...
Brawo :bowdown: z ust mi to wyjąłeś
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
samir

Post autor: samir »

ale wyjaśnił pięknie ziomek

a dragan props, chociaż do meissnera mu daleko
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

Post autor: JoeyJoeJoe »

baqlashan pisze: 16 sty 2021, 12:42 te rusofobiczne pierdolenie
XDDDDDDDD

inne reżimy też bronisz w internecie czy tylko ten konkretny?
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Awatar użytkownika
baqlashan

JoeyJoeJoe pisze: 16 sty 2021, 17:07 inne reżimy też bronisz w internecie czy tylko ten konkretny?
tylko ten

a co do rusofobii winiego - jeśli kogoś ten temat aż tak rozemocjonowuje że przez to ma drgawki, staje się cały czerwony i zamyka głowę na wszystkie racjonalne argumenty, to nie da się tego inaczej nazwać jak fobia, i to fobia którą wini przemyca w dosłownie co drugim swoim materiale który zamieszcza, gdzie nagle z dupy ni stąd ni zowąd porusza ten piekący dla niego temat
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

gods bidness pisze: 16 sty 2021, 15:22 Mnie najbardziej wkurwia jak on gada "ee meee ja jestem humanistą". Współczuję wszystkim fizykom i innym ścisłowcom, jak słyszą ten slogan, bo 99,9% tego typu rozmówców to zwykli debile, a nie humaniści. Co takiego Wini robisz, co czyni cię humanistą? Robisz analizy komparatywne teorii teatru Diderota? Badasz starożytne koncepcje filozoficzne, rzucając na nie w swych esejach nowe, odkrywcze spojrzenie? Czy może po prostu oglądasz seriale na netflixie i pierdolisz głupoty...
Tak jak napisałeś - w Polsce przeciętna osoba tytułująca się humanistą nie umie obliczyć wyróżnika trójmianu kwadratowego, a nie, że robi analizy komparatywne teorii teatru Diderota. :)
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

baqlashan pisze: 16 sty 2021, 17:31drgawki
huh?
baqlashan pisze: 16 sty 2021, 17:31 zamyka głowę na wszystkie racjonalne argumenty
ale rozmówca nie podał żadnych argumentów
baqlashan pisze: 16 sty 2021, 17:31 to nie da się tego inaczej nazwać jak fobia
nazwanie gówna gównem to nie fobia
i nie wiem czemu usilnie brniesz w ten strawman z rusofobią, nie lubienie komuchów ni jak równa się nie lubieniu rosjan.
baqlashan pisze: 16 sty 2021, 17:31 fobia którą wini przemyca w dosłownie co drugim swoim materiale który zamieszcza
lel no nieźle poleciałeś
ojciec był w partii czy o co chodzi? bo nie wiem czemu jesteś tak emocjonalnie zaangażowany w tę kwestię
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Awatar użytkownika
baqlashan

JoeyJoeJoe pisze: 16 sty 2021, 18:03huh?
JoeyJoeJoe pisze: 16 sty 2021, 18:03 ale rozmówca nie podał żadnych argumentów
sprawdź se ten fragment rozmowy jeszcze raz
JoeyJoeJoe pisze: 16 sty 2021, 18:03 nie lubienie komuchów ni jak równa się nie lubieniu rosjan
to teraz mi pokaż jakąkolwiek wypowiedz winiego co by propsowała rosjan
ja tam widze albo pierdolenie o ruskiej dyktaturze za prlu, albo ciągłe napierdalanie na putina (non stop)
JoeyJoeJoe pisze: 16 sty 2021, 18:03 ojciec był w partii czy o co chodzi?
jasne że nie był, pochodzę z rodziny o nastawieniu skrajnie apolitycznym, ale wszyscy u mnie zarówno jedno pokolenie, 2 i 3 wstecz, miło wspominają tamten okres i propsują, w zasadzie brak jakiegokolwiek hejtowania

no ale roczniki winiego co w prlu byli gówniakami oczywko wszystko wiedzą najlepiej
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

baqlashan pisze: 16 sty 2021, 18:11 to teraz mi pokaż jakąkolwiek wypowiedz winiego co by propsowała rosjan
autentycznie nie mam teraz pojęcia czy to nie bejt
mocno niedojebany argument
baqlashan pisze: 16 sty 2021, 18:11 ale wszyscy u mnie zarówno jedno pokolenie, 2 i 3 wstecz, miło wspominają tamten okres i propsują, w zasadzie brak jakiegokolwiek hejtowania

no ale roczniki winiego co w prlu byli gówniakami oczywko wszystko wiedzą najlepiej
hmm jednym ludziom się podobało życie w prlu a innym nie, nie wiem jaki wniosek ma się z tego wysunąć lol
Ayala

Post autor: Ayala »

Przypomnę po raz któryś:
baqlashan pisze: 24 paź 2019, 17:46 Katyń to była raczej robota niemców, istnieją na to silne dowody, zresztą huj wie jak było, można się przerzucać faktami i teoriami w nieskończoność
sifuentes
Zbanowany

Post autor: sifuentes »

O czym wy dyskutujecie , clue sprawy nie jest to że Wini jest lub nie jest rusofobem, tylko że przedstawia swoje poglądy na temat komunistów w sposób prymitywny, infantylny, całkowicie z dupy i przesadnie się tym ekscytuje, doprowadzając do ośmieszenia samego siebie. Generalnie choćby w tym dwugodzinnym filmiku z rapnews widać jakim atencjuszem jest Wini, jak dużą potrzebę akceptacji ma.

Rozmowa z tym pierwszym fizykiem bardziej mi się podobała.
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

sifuentes pisze: 16 sty 2021, 19:15 całkowicie z dupy
oj nie nie byczku -1
czy mamy tutaj kolejnego simpa dla martwych reżimów?
sifuentes
Zbanowany

Całkowicie z dupy w sensie nagle, w randomowym momencie dyskusji, rozumiem jakby jeszcze dyskusja schodziła bezpośrednio na ten temat.
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

no o urbanie było akurat, ale niech ci będzie
sifuentes
Zbanowany

No i tu wychodzi różnica między poziomem Winiego a np. ostatnich gości fizyków. Dragan słysząc te paplaninę na temat Urbana szybko ucina temat i mówi, że szanuje opinię i nie będzie się odnosił. Winiemu wystarczy wspomnieć na jakiś temat w sposób który nie będzie szedł w parze z jego tokiem rozumowania i od razu rusza do ataku i wymądrza się truizmami zamiast przymknąć oko.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

myślałem, że jebanie humanistów już dawno zrobiło się nudne, ale jak widać rzecz mutuje, wcześniej jebanie spod znaku "bo nie umie liczyć", a teraz "bo ogląda seriale na netflixie", że się ludziom takie pierdolenie nie nudzi, ile można :dunno:
Awatar użytkownika
baqlashan

JoeyJoeJoe pisze: 16 sty 2021, 18:31 hmm jednym ludziom się podobało życie w prlu a innym nie
gdyby do tego ograniczała się argumentacja winiego to nie byłoby żadnego problemu

chodzi o zestawienie skrajnie demonizującej narracji z opisami tamtych czasów dokonanymi przez ludzi którzy to przeżyli

prl to w ustach fanatyków niemal III Rzesza, o to się rozchodzi, i to jest jawna rusofobia i kłamstwa

Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
sifuentes pisze: 16 sty 2021, 19:15 dyskutujecie , clue sprawy nie jest to że Wini jest lub nie jest rusofobem, tylko że przedstawia swoje poglądy na temat komunistów w sposób prymitywny, infantylny, całkowicie z dupy i przesadnie się tym ekscytuje, doprowadzając do ośmieszenia samego siebie
dobrze napisane

Dodano po 2 minutach 24 sekundach:
JoeyJoeJoe pisze: 16 sty 2021, 19:16 oj nie nie byczku -1
czy mamy tutaj kolejnego simpa dla martwych reżimów?
to nie jest kwestia polak katolik vs "simp" (nie mam pojecia co to znaczy, ale ok) martwego reżimy, tylko ignorancja vs racjonalizm
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Taka ciekawostka, pod najnowszym klipem Quebonafide. W sumie nawet na Video w 1 sekundzie jest wspomniany. Jak gadali o tym w wywiadzie to sorry, ale dopiero odpalam

Direction & Visual Concept: Andrzej Dragan
Idea: Quebonafide & Andrzej Dragan
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
Woozard

Post autor: Woozard »

nk zrobi w końcu bingo Wini x ktośtam:
[ ] jeżdżenie na desce, mimo braku talentu
[ ] nienawiść do zdrajców kraju w czasie okupacji radzieckiej
[ ] coś z jednej z trzech książek Harariego
[ ] "były kolega"
[ ] frustracja i pogarda do siebie
[ ] frustracja i pogarda do raperów
[ ] określenie jako gówno artysty, którego słucha rozmówca