Wini - rozmowy
- gods bidness
Re: Wini - rozmowy
Mnie najbardziej wkurwia jak on gada "ee meee ja jestem humanistą". Współczuję wszystkim fizykom i innym ścisłowcom, jak słyszą ten slogan, bo 99,9% tego typu rozmówców to zwykli debile, a nie humaniści. Co takiego Wini robisz, co czyni cię humanistą? Robisz analizy komparatywne teorii teatru Diderota? Badasz starożytne koncepcje filozoficzne, rzucając na nie w swych esejach nowe, odkrywcze spojrzenie? Czy może po prostu oglądasz seriale na netflixie i pierdolisz głupoty...
- przedszkolanek
robi muzykę jbc
i na pewno nie po pitagorejsku
i na pewno nie po pitagorejsku
Brawogods bidness pisze: ↑16 sty 2021, 15:22 Mnie najbardziej wkurwia jak on gada "ee meee ja jestem humanistą". Współczuję wszystkim fizykom i innym ścisłowcom, jak słyszą ten slogan, bo 99,9% tego typu rozmówców to zwykli debile, a nie humaniści. Co takiego Wini robisz, co czyni cię humanistą? Robisz analizy komparatywne teorii teatru Diderota? Badasz starożytne koncepcje filozoficzne, rzucając na nie w swych esejach nowe, odkrywcze spojrzenie? Czy może po prostu oglądasz seriale na netflixie i pierdolisz głupoty...
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
ale wyjaśnił pięknie ziomek
a dragan props, chociaż do meissnera mu daleko
a dragan props, chociaż do meissnera mu daleko
- JoeyJoeJoe
XDDDDDDDD
inne reżimy też bronisz w internecie czy tylko ten konkretny?
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
tylko ten
a co do rusofobii winiego - jeśli kogoś ten temat aż tak rozemocjonowuje że przez to ma drgawki, staje się cały czerwony i zamyka głowę na wszystkie racjonalne argumenty, to nie da się tego inaczej nazwać jak fobia, i to fobia którą wini przemyca w dosłownie co drugim swoim materiale który zamieszcza, gdzie nagle z dupy ni stąd ni zowąd porusza ten piekący dla niego temat
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- scam_sakawa
Tak jak napisałeś - w Polsce przeciętna osoba tytułująca się humanistą nie umie obliczyć wyróżnika trójmianu kwadratowego, a nie, że robi analizy komparatywne teorii teatru Diderota.gods bidness pisze: ↑16 sty 2021, 15:22 Mnie najbardziej wkurwia jak on gada "ee meee ja jestem humanistą". Współczuję wszystkim fizykom i innym ścisłowcom, jak słyszą ten slogan, bo 99,9% tego typu rozmówców to zwykli debile, a nie humaniści. Co takiego Wini robisz, co czyni cię humanistą? Robisz analizy komparatywne teorii teatru Diderota? Badasz starożytne koncepcje filozoficzne, rzucając na nie w swych esejach nowe, odkrywcze spojrzenie? Czy może po prostu oglądasz seriale na netflixie i pierdolisz głupoty...
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- JoeyJoeJoe
huh?
ale rozmówca nie podał żadnych argumentów
nazwanie gówna gównem to nie fobia
i nie wiem czemu usilnie brniesz w ten strawman z rusofobią, nie lubienie komuchów ni jak równa się nie lubieniu rosjan.
lel no nieźle poleciałeś
ojciec był w partii czy o co chodzi? bo nie wiem czemu jesteś tak emocjonalnie zaangażowany w tę kwestię
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
sprawdź se ten fragment rozmowy jeszcze raz
to teraz mi pokaż jakąkolwiek wypowiedz winiego co by propsowała rosjan
ja tam widze albo pierdolenie o ruskiej dyktaturze za prlu, albo ciągłe napierdalanie na putina (non stop)
jasne że nie był, pochodzę z rodziny o nastawieniu skrajnie apolitycznym, ale wszyscy u mnie zarówno jedno pokolenie, 2 i 3 wstecz, miło wspominają tamten okres i propsują, w zasadzie brak jakiegokolwiek hejtowania
no ale roczniki winiego co w prlu byli gówniakami oczywko wszystko wiedzą najlepiej
- JoeyJoeJoe
autentycznie nie mam teraz pojęcia czy to nie bejt
mocno niedojebany argument
hmm jednym ludziom się podobało życie w prlu a innym nie, nie wiem jaki wniosek ma się z tego wysunąć lol
O czym wy dyskutujecie , clue sprawy nie jest to że Wini jest lub nie jest rusofobem, tylko że przedstawia swoje poglądy na temat komunistów w sposób prymitywny, infantylny, całkowicie z dupy i przesadnie się tym ekscytuje, doprowadzając do ośmieszenia samego siebie. Generalnie choćby w tym dwugodzinnym filmiku z rapnews widać jakim atencjuszem jest Wini, jak dużą potrzebę akceptacji ma.
Rozmowa z tym pierwszym fizykiem bardziej mi się podobała.
Rozmowa z tym pierwszym fizykiem bardziej mi się podobała.
- JoeyJoeJoe
oj nie nie byczku -1
czy mamy tutaj kolejnego simpa dla martwych reżimów?
Całkowicie z dupy w sensie nagle, w randomowym momencie dyskusji, rozumiem jakby jeszcze dyskusja schodziła bezpośrednio na ten temat.
- JoeyJoeJoe
no o urbanie było akurat, ale niech ci będzie
No i tu wychodzi różnica między poziomem Winiego a np. ostatnich gości fizyków. Dragan słysząc te paplaninę na temat Urbana szybko ucina temat i mówi, że szanuje opinię i nie będzie się odnosił. Winiemu wystarczy wspomnieć na jakiś temat w sposób który nie będzie szedł w parze z jego tokiem rozumowania i od razu rusza do ataku i wymądrza się truizmami zamiast przymknąć oko.
- przedszkolanek
myślałem, że jebanie humanistów już dawno zrobiło się nudne, ale jak widać rzecz mutuje, wcześniej jebanie spod znaku "bo nie umie liczyć", a teraz "bo ogląda seriale na netflixie", że się ludziom takie pierdolenie nie nudzi, ile można 
gdyby do tego ograniczała się argumentacja winiego to nie byłoby żadnego problemu
chodzi o zestawienie skrajnie demonizującej narracji z opisami tamtych czasów dokonanymi przez ludzi którzy to przeżyli
prl to w ustach fanatyków niemal III Rzesza, o to się rozchodzi, i to jest jawna rusofobia i kłamstwa
Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
dobrze napisane
Dodano po 2 minutach 24 sekundach:
to nie jest kwestia polak katolik vs "simp" (nie mam pojecia co to znaczy, ale ok) martwego reżimy, tylko ignorancja vs racjonalizmJoeyJoeJoe pisze: ↑16 sty 2021, 19:16 oj nie nie byczku -1
czy mamy tutaj kolejnego simpa dla martwych reżimów?
- Moltisanti
Taka ciekawostka, pod najnowszym klipem Quebonafide. W sumie nawet na Video w 1 sekundzie jest wspomniany. Jak gadali o tym w wywiadzie to sorry, ale dopiero odpalam
Direction & Visual Concept: Andrzej Dragan
Idea: Quebonafide & Andrzej Dragan
Direction & Visual Concept: Andrzej Dragan
Idea: Quebonafide & Andrzej Dragan
nk zrobi w końcu bingo Wini x ktośtam:
[ ] jeżdżenie na desce, mimo braku talentu
[ ] nienawiść do zdrajców kraju w czasie okupacji radzieckiej
[ ] coś z jednej z trzech książek Harariego
[ ] "były kolega"
[ ] frustracja i pogarda do siebie
[ ] frustracja i pogarda do raperów