jak kiedyś u zioma co miał monitor 144hz i zestaw 1080 feat jakieś na tamte czasy najbardziej wypasione i7 odpaliłem wiedzmina na ultra to szybko wyleczyłem się z konsol, ta płynność sprawiła, że kuśka dygła motznozemsta1kadluba pisze: ↑08 wrz 2020, 22:00 też tak miałem, ale jak siadłem na gejmingowym krześle u kolegi z dobrym kompem i monitorem to >>>>>>>>>>>garbienie się na kanapie przed tv, bo nigdy tak naprawdę nie grasz na konsoli wyluzowany leżący
Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
- Cz4rny1337
- Moderator
tej no ale 3,5 kapcia to w sumie masz ps5 + switch xD
no albo ten xboxsmol + switch i jeszcze na te slynne abonamenty zostaje [przypominam, ze ps plus to przy 2 konsolach koszt 7,5 zl miesiecznie]
no ale w sumie to przy zalozeniu ze posiadasz tv xD
no albo ten xboxsmol + switch i jeszcze na te slynne abonamenty zostaje [przypominam, ze ps plus to przy 2 konsolach koszt 7,5 zl miesiecznie]
no ale w sumie to przy zalozeniu ze posiadasz tv xD

ale na konsolach nie ma football managera..
no ja wlasnie prawie zawsze se na luzaku leżę na kanapie i gram. może to też przez to ciężko mi się gra na kompie, bo trzeba siedziećzemsta1kadluba pisze: ↑08 wrz 2020, 22:00 bo nigdy tak naprawdę nie grasz na konsoli wyluzowany leżący
w ogóle od jakiegoś czasu czuję że mega chętnie bym przygarnął nintendo switch bo sporo tam fajnych tytułów do ogrania a sama konsolka również z recenzji które obadałem wygląda kozacko
no ale to jakoś za rok pewnie dopiero pomyślę nad ewentualnym zakupem
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2020, 22:17 przez Kubinsky, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja widzę to tak, że na święta/nowy rok kupuję peceta wypasa tak za 5 koła (wypasa jak na moje możliwości oczywiście, bo dla nerdów to pewnie bez szału, bo mają kompy za 15 koła) i w międzyczasie zostawiam sobie prosiaka na nadrabianie exów. Następnie tak za 2 lata jak już się generacja rozkręci, to kupię ps5 (pewnie do tego czasu wyjdzie jakaś slimka albo pro) i znowu ogram exy. W fifę/pesa już mam wyjebane od jakiegoś czasu, z nba też się w tym roku wyleczyłem, więc te dwa latka bez sportówek jakoś zlecą.
No wiadomo że to większość hajcu ale dysków, obudowy, peryferiów (monitora też) cd-romu (xD) i innych głupot o jakich teraz nie pomyślę, bym nie zmienił a to się może zebrać w pare ładnych stówek.
na konsoli nie ma fmka oraz w civkę się chujowo gra i nie ma modów do simsów na ruchanie każego i żeby mi się płotek w stardew valley nie rozjebywał i na cycki do skyrima i hirosy 3
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Kubinsky pisze: ↑08 wrz 2020, 21:58ostatnio próbowałem se pograć w gta iv na moim lapku z 2010 i pomijając juz nawet fakt że da sie grac na nim tylko na najnizszych detalach to jakoś tak sie przyzwyczaiłem do konsolki że z jakiegos pojebanego powodu nie potrafię juz grac na kompie/nie sprawia mi to takiej frajdy![]()
Można podpiąć telewizor pod kompa, przerzucić ekran z grą na tv i po problemie. Z padem też nie ma problemu, przynajmniej tym xboxowym. Łączy się bezprzewodowo z kompem, i dotychczas w każdej grze w którą grałem to po ruszeniu gałką sterujesz padem, po tknięciu myszki myszką, sterowanie przechodzi płynnie w trakcie grania.
e: no chyba że tv i komputer są po przeciwległych stronach mieszkania/domu to wtedy raczej odpada.
wtedy można robić streaming z PC po sieci, na gigabitowym kablu sieciowym 4k lata bez problemu, z wifi gorzej bo nie daje rady, w pokoju z TV musi być jakiś cienki komp/laptop z zainstalowanym klientem tego streamingu podłączony przez hdmi i obsługujący peryferia jak myszka/klawiatura/pad
- cloud
- chmura
w kontekście modów to pierwszy raz przechodzę Witchera 3 z najebaną ogromną ilością modyfikacji i jak sobię myślę o konsolowcach, którzy muszą się bez tego męczyć to o ja pierdoleBolo pisze: ↑08 wrz 2020, 22:15No wiadomo że to większość hajcu ale dysków, obudowy, peryferiów (monitora też) cd-romu (xD) i innych głupot o jakich teraz nie pomyślę, bym nie zmienił a to się może zebrać w pare ładnych stówek.
na konsoli nie ma fmka oraz w civkę się chujowo gra i nie ma modów do simsów na ruchanie każego i żeby mi się płotek w stardew valley nie rozjebywał i na cycki do skyrima i hirosy 3
No tragedia, grać się nie da
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Dla każdego coś miłego, póki co żyjemy jeszcze w czasach, że jak chcesz możesz grać na PC, a jak chcesz to na konsolach.
Tymczasem nowy Xbox Series X oficjalnie w cenie 499 dolarów z premierą 10.11, do tego w Game Passie będzie dodatkowo w tej samej cenie abonament EA Play
Tymczasem nowy Xbox Series X oficjalnie w cenie 499 dolarów z premierą 10.11, do tego w Game Passie będzie dodatkowo w tej samej cenie abonament EA Play
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Z tego co wiem Wiedźmin 3 dostawał w recenzjach bez modów średnio 9,5/10 więc faktycznie konsolowcy muszą się w chuj męczyć
co ty stary, warto było poczekać te 4 lata żeby przejść Wiedźmina 3 z modem dodającym większe rozbryzgi krwi z potworów i dynamiczne cienie podczas zachodu słońca przy walce z gryfem
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
@cloud tak z ciekawości, jakie to mody? bo mi też właściwie nic nie przeszkadza w rozgrywce w wieśku.
słyszałem jedynie o "no fall dmg" ale wydaje mi się on kompletnie niepotrzebny
słyszałem jedynie o "no fall dmg" ale wydaje mi się on kompletnie niepotrzebny
- cloud
- chmura
ale się uczepiliście teraz
nie powiedziałem, że W3 bez modów jest niegrywalny, tylko możliwość modyfikacji znacznie polepsza odbiór i daje więcej frajdy, przez co nie wyobrażam sobie odpalić jej jeszcze raz w oryginalnej wersji
@Kubinsky tak na szybko to fast travel, no fall dmg, nielimitowany udźwig, czy chociażby all quest objectives on map
@Kubinsky tak na szybko to fast travel, no fall dmg, nielimitowany udźwig, czy chociażby all quest objectives on map
polecam uważać z tymi modami, bo z tego co wiem, to fast travel np. uniemożliwia striggerowanie jakichś questów
- Cz4rny1337
- Moderator
Uwaga, post tylko dla ludzi tolerujacych japonszczyzne xD
Slyszeliscie o Genshin Impact???? Ja wczoraj przeczytałem i jestem podjarany xD. Mianowicie:
- Stylistycznie i graficznie i w niektórych mechanikach harda podjeba Zeldy + postacie rodem z anime czy mangi
- wielkie otwarty swiat, fabula [calkiem dobra ponoc], questy poboczne, mozliwosc eksploracji wspinania sie wszedzie
- jest to gra mobilna... ale wydana tez na PC i PS4 i absolutnie nie wygląda na mobilna...
- ... ale jest gra typu gacha i zawiera mechaniki gier mobilnych [te wszystkie uzalzeniajace]
- ogolnie to taki action rpg, sie biega, bije mobki, eksploruje, szuka rzeczy, walczy z bossami
- system levelowania postaci, broni, blablabla
- ogolnie kieruje sie jednoczesnie 4 bohaterami ktorych mozna przelaczyc w kazdej chwili - kazdy bohater ma inny zywiol glowny i te zywioly mozna laczacyc i wykorzystywac w trakcie eksploracji towartego swiata [np. zeby przejsc po wodzie mozna ja zamrozic, ogniem mozna spalic tarcze przeciwnika, ale jak np na plonacego rpzeciwnika uzyjemy skilla wodnego... to go ugasimy i zniwelujemy swoj atak etcetc]
- coop do 4 graczy ale bardziej jako dodatek niz glowna mechanika
no i calosc jest f2p xD
ogolnie finalnie ta gra sprowadzi sie do full grindu i rozczarowan [bo to gacha, wiecie, system otwierania skrzynek za hajs, totalny hazard i ciezko jako f2p zdobyc najmocniejsze postacie], no ale ja to lubie xD.
Wiec to jest darmowa gra single player z elementami gier mobilnych i gacha i w ogole fazka
jakies filmiki gdzie od razu tlumacza co jest piec:
https://www.youtube.com/watch?v=xS-LL0C ... el=MMOByte
https://www.youtube.com/watch?v=O0qfYx_Xqt4
reddit: https://www.reddit.com/r/Genshin_Impact/
ogolnie premiera pod koniec tego miesiaca na PC, mobile, PS4 - PC/mobile maja crosssave [co jest kurwa kozak, bo wiecie to troche gra mobilna, wiec premiuje codziennie logowanie sie, z drugiej strony moj telefon tez tego nie uciagnie], ps4 ma crossplay ale nie ma crosssave bo sony to zjeby
moja dusza mangozjeba nie moze sie doczekac, bo wszyscy chwala uzalezniajacy loop
Slyszeliscie o Genshin Impact???? Ja wczoraj przeczytałem i jestem podjarany xD. Mianowicie:
- Stylistycznie i graficznie i w niektórych mechanikach harda podjeba Zeldy + postacie rodem z anime czy mangi
- wielkie otwarty swiat, fabula [calkiem dobra ponoc], questy poboczne, mozliwosc eksploracji wspinania sie wszedzie
- jest to gra mobilna... ale wydana tez na PC i PS4 i absolutnie nie wygląda na mobilna...
- ... ale jest gra typu gacha i zawiera mechaniki gier mobilnych [te wszystkie uzalzeniajace]
- ogolnie to taki action rpg, sie biega, bije mobki, eksploruje, szuka rzeczy, walczy z bossami
- system levelowania postaci, broni, blablabla
- ogolnie kieruje sie jednoczesnie 4 bohaterami ktorych mozna przelaczyc w kazdej chwili - kazdy bohater ma inny zywiol glowny i te zywioly mozna laczacyc i wykorzystywac w trakcie eksploracji towartego swiata [np. zeby przejsc po wodzie mozna ja zamrozic, ogniem mozna spalic tarcze przeciwnika, ale jak np na plonacego rpzeciwnika uzyjemy skilla wodnego... to go ugasimy i zniwelujemy swoj atak etcetc]
- coop do 4 graczy ale bardziej jako dodatek niz glowna mechanika
no i calosc jest f2p xD
ogolnie finalnie ta gra sprowadzi sie do full grindu i rozczarowan [bo to gacha, wiecie, system otwierania skrzynek za hajs, totalny hazard i ciezko jako f2p zdobyc najmocniejsze postacie], no ale ja to lubie xD.
Wiec to jest darmowa gra single player z elementami gier mobilnych i gacha i w ogole fazka
jakies filmiki gdzie od razu tlumacza co jest piec:
https://www.youtube.com/watch?v=xS-LL0C ... el=MMOByte
https://www.youtube.com/watch?v=O0qfYx_Xqt4
reddit: https://www.reddit.com/r/Genshin_Impact/
ogolnie premiera pod koniec tego miesiaca na PC, mobile, PS4 - PC/mobile maja crosssave [co jest kurwa kozak, bo wiecie to troche gra mobilna, wiec premiuje codziennie logowanie sie, z drugiej strony moj telefon tez tego nie uciagnie], ps4 ma crossplay ale nie ma crosssave bo sony to zjeby
moja dusza mangozjeba nie moze sie doczekac, bo wszyscy chwala uzalezniajacy loop

phobos pisze: ↑09 wrz 2020, 10:16 wtedy można robić streaming z PC po sieci, na gigabitowym kablu sieciowym 4k lata bez problemu, z wifi gorzej bo nie daje rady, w pokoju z TV musi być jakiś cienki komp/laptop z zainstalowanym klientem tego streamingu podłączony przez hdmi i obsługujący peryferia jak myszka/klawiatura/pad
Proponuję wybudować stacje iss w swoim domu do jeszcze lepszego przesyłania danych gier z pc na tv. Konsola to wygoda, praktycznie brak jebanych crashy gdzie pc to loteria, zamykasz grę, włączasz za moment i nagle błąd exe i chuj kombinujesz co się odjebalo żeby to naprawić.
F1 to królowa. Zawsze była.
nie obchodzi mnie twój drewniany pecet ani konsola o natężeniu hałasu na poziomie lotniska z dyskiem zapewniającym 20 min czekania na loading screen
podawałem ludziom pewną alternatywę, chuj mnie jebie że nie potrafisz korzystać z komputera i masz jakieś crashe
podawałem ludziom pewną alternatywę, chuj mnie jebie że nie potrafisz korzystać z komputera i masz jakieś crashe
-
ksiazenieporzadek
no i z padem od ps4 chyba se nie pograsz na pc, a jak wiadomo
pad od ps4 >>> pad od xboxa
pad od ps4 >>> pad od xboxa