jak kiedyś u zioma co miał monitor 144hz i zestaw 1080 feat jakieś na tamte czasy najbardziej wypasione i7 odpaliłem wiedzmina na ultra to szybko wyleczyłem się z konsol, ta płynność sprawiła, że kuśka dygła motznozemsta1kadluba pisze: ↑08 wrz 2020, 22:00 też tak miałem, ale jak siadłem na gejmingowym krześle u kolegi z dobrym kompem i monitorem to >>>>>>>>>>>garbienie się na kanapie przed tv, bo nigdy tak naprawdę nie grasz na konsoli wyluzowany leżący
Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
- Cz4rny1337
- Moderator
tej no ale 3,5 kapcia to w sumie masz ps5 + switch xD
no albo ten xboxsmol + switch i jeszcze na te slynne abonamenty zostaje [przypominam, ze ps plus to przy 2 konsolach koszt 7,5 zl miesiecznie]
no ale w sumie to przy zalozeniu ze posiadasz tv xD
no albo ten xboxsmol + switch i jeszcze na te slynne abonamenty zostaje [przypominam, ze ps plus to przy 2 konsolach koszt 7,5 zl miesiecznie]
no ale w sumie to przy zalozeniu ze posiadasz tv xD

ale na konsolach nie ma football managera..
no ja wlasnie prawie zawsze se na luzaku leżę na kanapie i gram. może to też przez to ciężko mi się gra na kompie, bo trzeba siedziećzemsta1kadluba pisze: ↑08 wrz 2020, 22:00 bo nigdy tak naprawdę nie grasz na konsoli wyluzowany leżący
w ogóle od jakiegoś czasu czuję że mega chętnie bym przygarnął nintendo switch bo sporo tam fajnych tytułów do ogrania a sama konsolka również z recenzji które obadałem wygląda kozacko
no ale to jakoś za rok pewnie dopiero pomyślę nad ewentualnym zakupem
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2020, 22:17 przez Kubinsky, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja widzę to tak, że na święta/nowy rok kupuję peceta wypasa tak za 5 koła (wypasa jak na moje możliwości oczywiście, bo dla nerdów to pewnie bez szału, bo mają kompy za 15 koła) i w międzyczasie zostawiam sobie prosiaka na nadrabianie exów. Następnie tak za 2 lata jak już się generacja rozkręci, to kupię ps5 (pewnie do tego czasu wyjdzie jakaś slimka albo pro) i znowu ogram exy. W fifę/pesa już mam wyjebane od jakiegoś czasu, z nba też się w tym roku wyleczyłem, więc te dwa latka bez sportówek jakoś zlecą.
No wiadomo że to większość hajcu ale dysków, obudowy, peryferiów (monitora też) cd-romu (xD) i innych głupot o jakich teraz nie pomyślę, bym nie zmienił a to się może zebrać w pare ładnych stówek.
na konsoli nie ma fmka oraz w civkę się chujowo gra i nie ma modów do simsów na ruchanie każego i żeby mi się płotek w stardew valley nie rozjebywał i na cycki do skyrima i hirosy 3
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Kubinsky pisze: ↑08 wrz 2020, 21:58ostatnio próbowałem se pograć w gta iv na moim lapku z 2010 i pomijając juz nawet fakt że da sie grac na nim tylko na najnizszych detalach to jakoś tak sie przyzwyczaiłem do konsolki że z jakiegos pojebanego powodu nie potrafię juz grac na kompie/nie sprawia mi to takiej frajdy![]()
Można podpiąć telewizor pod kompa, przerzucić ekran z grą na tv i po problemie. Z padem też nie ma problemu, przynajmniej tym xboxowym. Łączy się bezprzewodowo z kompem, i dotychczas w każdej grze w którą grałem to po ruszeniu gałką sterujesz padem, po tknięciu myszki myszką, sterowanie przechodzi płynnie w trakcie grania.
e: no chyba że tv i komputer są po przeciwległych stronach mieszkania/domu to wtedy raczej odpada.
wtedy można robić streaming z PC po sieci, na gigabitowym kablu sieciowym 4k lata bez problemu, z wifi gorzej bo nie daje rady, w pokoju z TV musi być jakiś cienki komp/laptop z zainstalowanym klientem tego streamingu podłączony przez hdmi i obsługujący peryferia jak myszka/klawiatura/pad
w kontekście modów to pierwszy raz przechodzę Witchera 3 z najebaną ogromną ilością modyfikacji i jak sobię myślę o konsolowcach, którzy muszą się bez tego męczyć to o ja pierdoleBolo pisze: ↑08 wrz 2020, 22:15No wiadomo że to większość hajcu ale dysków, obudowy, peryferiów (monitora też) cd-romu (xD) i innych głupot o jakich teraz nie pomyślę, bym nie zmienił a to się może zebrać w pare ładnych stówek.
na konsoli nie ma fmka oraz w civkę się chujowo gra i nie ma modów do simsów na ruchanie każego i żeby mi się płotek w stardew valley nie rozjebywał i na cycki do skyrima i hirosy 3
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.

Spoiler

No tragedia, grać się nie da
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Dla każdego coś miłego, póki co żyjemy jeszcze w czasach, że jak chcesz możesz grać na PC, a jak chcesz to na konsolach.
Tymczasem nowy Xbox Series X oficjalnie w cenie 499 dolarów z premierą 10.11, do tego w Game Passie będzie dodatkowo w tej samej cenie abonament EA Play
Tymczasem nowy Xbox Series X oficjalnie w cenie 499 dolarów z premierą 10.11, do tego w Game Passie będzie dodatkowo w tej samej cenie abonament EA Play
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Z tego co wiem Wiedźmin 3 dostawał w recenzjach bez modów średnio 9,5/10 więc faktycznie konsolowcy muszą się w chuj męczyć
co ty stary, warto było poczekać te 4 lata żeby przejść Wiedźmina 3 z modem dodającym większe rozbryzgi krwi z potworów i dynamiczne cienie podczas zachodu słońca przy walce z gryfem
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
@cloud tak z ciekawości, jakie to mody? bo mi też właściwie nic nie przeszkadza w rozgrywce w wieśku.
słyszałem jedynie o "no fall dmg" ale wydaje mi się on kompletnie niepotrzebny
słyszałem jedynie o "no fall dmg" ale wydaje mi się on kompletnie niepotrzebny
ale się uczepiliście teraz
nie powiedziałem, że W3 bez modów jest niegrywalny, tylko możliwość modyfikacji znacznie polepsza odbiór i daje więcej frajdy, przez co nie wyobrażam sobie odpalić jej jeszcze raz w oryginalnej wersji
@Kubinsky tak na szybko to fast travel, no fall dmg, nielimitowany udźwig, czy chociażby all quest objectives on map
@Kubinsky tak na szybko to fast travel, no fall dmg, nielimitowany udźwig, czy chociażby all quest objectives on map
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.

Spoiler

polecam uważać z tymi modami, bo z tego co wiem, to fast travel np. uniemożliwia striggerowanie jakichś questów
- Cz4rny1337
- Moderator
Uwaga, post tylko dla ludzi tolerujacych japonszczyzne xD
Slyszeliscie o Genshin Impact???? Ja wczoraj przeczytałem i jestem podjarany xD. Mianowicie:
- Stylistycznie i graficznie i w niektórych mechanikach harda podjeba Zeldy + postacie rodem z anime czy mangi
- wielkie otwarty swiat, fabula [calkiem dobra ponoc], questy poboczne, mozliwosc eksploracji wspinania sie wszedzie
- jest to gra mobilna... ale wydana tez na PC i PS4 i absolutnie nie wygląda na mobilna...
- ... ale jest gra typu gacha i zawiera mechaniki gier mobilnych [te wszystkie uzalzeniajace]
- ogolnie to taki action rpg, sie biega, bije mobki, eksploruje, szuka rzeczy, walczy z bossami
- system levelowania postaci, broni, blablabla
- ogolnie kieruje sie jednoczesnie 4 bohaterami ktorych mozna przelaczyc w kazdej chwili - kazdy bohater ma inny zywiol glowny i te zywioly mozna laczacyc i wykorzystywac w trakcie eksploracji towartego swiata [np. zeby przejsc po wodzie mozna ja zamrozic, ogniem mozna spalic tarcze przeciwnika, ale jak np na plonacego rpzeciwnika uzyjemy skilla wodnego... to go ugasimy i zniwelujemy swoj atak etcetc]
- coop do 4 graczy ale bardziej jako dodatek niz glowna mechanika
no i calosc jest f2p xD
ogolnie finalnie ta gra sprowadzi sie do full grindu i rozczarowan [bo to gacha, wiecie, system otwierania skrzynek za hajs, totalny hazard i ciezko jako f2p zdobyc najmocniejsze postacie], no ale ja to lubie xD.
Wiec to jest darmowa gra single player z elementami gier mobilnych i gacha i w ogole fazka
jakies filmiki gdzie od razu tlumacza co jest piec:
https://www.youtube.com/watch?v=xS-LL0C ... el=MMOByte
https://www.youtube.com/watch?v=O0qfYx_Xqt4
reddit: https://www.reddit.com/r/Genshin_Impact/
ogolnie premiera pod koniec tego miesiaca na PC, mobile, PS4 - PC/mobile maja crosssave [co jest kurwa kozak, bo wiecie to troche gra mobilna, wiec premiuje codziennie logowanie sie, z drugiej strony moj telefon tez tego nie uciagnie], ps4 ma crossplay ale nie ma crosssave bo sony to zjeby
moja dusza mangozjeba nie moze sie doczekac, bo wszyscy chwala uzalezniajacy loop
Slyszeliscie o Genshin Impact???? Ja wczoraj przeczytałem i jestem podjarany xD. Mianowicie:
- Stylistycznie i graficznie i w niektórych mechanikach harda podjeba Zeldy + postacie rodem z anime czy mangi
- wielkie otwarty swiat, fabula [calkiem dobra ponoc], questy poboczne, mozliwosc eksploracji wspinania sie wszedzie
- jest to gra mobilna... ale wydana tez na PC i PS4 i absolutnie nie wygląda na mobilna...
- ... ale jest gra typu gacha i zawiera mechaniki gier mobilnych [te wszystkie uzalzeniajace]
- ogolnie to taki action rpg, sie biega, bije mobki, eksploruje, szuka rzeczy, walczy z bossami
- system levelowania postaci, broni, blablabla
- ogolnie kieruje sie jednoczesnie 4 bohaterami ktorych mozna przelaczyc w kazdej chwili - kazdy bohater ma inny zywiol glowny i te zywioly mozna laczacyc i wykorzystywac w trakcie eksploracji towartego swiata [np. zeby przejsc po wodzie mozna ja zamrozic, ogniem mozna spalic tarcze przeciwnika, ale jak np na plonacego rpzeciwnika uzyjemy skilla wodnego... to go ugasimy i zniwelujemy swoj atak etcetc]
- coop do 4 graczy ale bardziej jako dodatek niz glowna mechanika
no i calosc jest f2p xD
ogolnie finalnie ta gra sprowadzi sie do full grindu i rozczarowan [bo to gacha, wiecie, system otwierania skrzynek za hajs, totalny hazard i ciezko jako f2p zdobyc najmocniejsze postacie], no ale ja to lubie xD.
Wiec to jest darmowa gra single player z elementami gier mobilnych i gacha i w ogole fazka
jakies filmiki gdzie od razu tlumacza co jest piec:
https://www.youtube.com/watch?v=xS-LL0C ... el=MMOByte
https://www.youtube.com/watch?v=O0qfYx_Xqt4
reddit: https://www.reddit.com/r/Genshin_Impact/
ogolnie premiera pod koniec tego miesiaca na PC, mobile, PS4 - PC/mobile maja crosssave [co jest kurwa kozak, bo wiecie to troche gra mobilna, wiec premiuje codziennie logowanie sie, z drugiej strony moj telefon tez tego nie uciagnie], ps4 ma crossplay ale nie ma crosssave bo sony to zjeby
moja dusza mangozjeba nie moze sie doczekac, bo wszyscy chwala uzalezniajacy loop

phobos pisze: ↑09 wrz 2020, 10:16 wtedy można robić streaming z PC po sieci, na gigabitowym kablu sieciowym 4k lata bez problemu, z wifi gorzej bo nie daje rady, w pokoju z TV musi być jakiś cienki komp/laptop z zainstalowanym klientem tego streamingu podłączony przez hdmi i obsługujący peryferia jak myszka/klawiatura/pad
Proponuję wybudować stacje iss w swoim domu do jeszcze lepszego przesyłania danych gier z pc na tv. Konsola to wygoda, praktycznie brak jebanych crashy gdzie pc to loteria, zamykasz grę, włączasz za moment i nagle błąd exe i chuj kombinujesz co się odjebalo żeby to naprawić.
F1 to królowa. Zawsze była.
nie obchodzi mnie twój drewniany pecet ani konsola o natężeniu hałasu na poziomie lotniska z dyskiem zapewniającym 20 min czekania na loading screen
podawałem ludziom pewną alternatywę, chuj mnie jebie że nie potrafisz korzystać z komputera i masz jakieś crashe
podawałem ludziom pewną alternatywę, chuj mnie jebie że nie potrafisz korzystać z komputera i masz jakieś crashe
-
ksiazenieporzadek
no i z padem od ps4 chyba se nie pograsz na pc, a jak wiadomo
pad od ps4 >>> pad od xboxa
pad od ps4 >>> pad od xboxa