Dlaczego? Pewnie chcesz uniknąć wad produkcyjnych? Z jednej strony to rozumiem, z drugiej wydaje mi się, że ryzyko naprawdę poważnych wtop w 2020 jest już o wiele mniejsze niż przy takim PS3/Xbox 360, choćby z racji na social media. Jak dopuszczą jakiś pojebany błąd przy pierwszej partii konsol, to internet zapłonie.Cz4rny1337 pisze: ↑08 wrz 2020, 17:01 Co nie zmienia faktu ze nie brał bym żadnej konsoli w pierwszym wypuscie
Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Zapłonie najpierw moja konsola, później internet, a na końcu włosy na mojej głowie, bo pewnie od strzała nikt by Ci tego nie wymienił.
Ja i tak mam tyle gierek do ogrania że wcale mi się na nową generację nie śpieszy,.
Ja i tak mam tyle gierek do ogrania że wcale mi się na nową generację nie śpieszy,.
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2020, 17:13 przez kapec, łącznie zmieniany 1 raz.
Social media niezbyt robią robotę tbh. Pierwsze Switche miały zjebany dock rysujący ekran, z czasem chyba już to wyeliminowali trochę, ale słabo wyszło. Ale problem driftujących joyconów do tej pory jest notorycznie zlewany, pomimo (sporego) szumu wśród userów Switcha - a problem dotyczy praktycznie każdego Joycona wyprodukowanego.
w momencie wypuszczenia 3070 (teraz) i nowej generacji ryzenów (zaraz) za 3.5k można mieć kompa minimalnie lepszego niż to co oferuje specyfikacja konsoli i który też pociągnie 5 lat luźno - to jest tylko 1k więcej, a przez ten czas odpada ci haracz ps plusowy (który pokrywa tą różnice) i same gry są dużo tańsze (można bez problemu płacić mniej niż pół ceny za nowości używając np ruskiego vpna na steamie)Cz4rny1337 pisze: ↑08 wrz 2020, 17:01 499 euro co się przełoży na 2200~, spoko cena jak na sprzęt który luźno 5 lat pociągnie
więc cenowo to wychodzi bardzo podobnie, chyba pierwszy raz w historii - bo zwykle na premiere generacji trzeba było wydać dużo więcej niż kosztowała konsola żeby osiągnąć zbliżoną wydajność
jak ktoś nie ma ciśnienia na jakieś exy to w tym momencie PC imo wygląda dużo dużo lepiej i daje dużo więcej możliwości
no chyba że ktoś chce grać tylko w fife to bierze xboxa s za 1300 i gituwa
fajnie że pierwszy raz przy nowej generacji jest taki wybór
chociaż jak ktoś wyżej zauważył ten xbox s może być lekką kulą u nogi generacji przy rozwoju tytułów multiplatformowych
no bo będzie to musiało na tym działać jako tako, a downgrade też ma swoje granice
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2020, 17:41 przez instinkt, łącznie zmieniany 1 raz.
Trochę tak, trochę nie. Jak ktoś gra głównie w gry singleplayer, to kupi na premierę na konsolach, przejdzie i sprzeda po tygodniu ze stratą do 50 zł.
- zemsta1kadluba
dokładnie, plus kompy mają ogromną bibliotekę gier, możesz sobie w każdej chwili wrócić do gierek z którejkolwiek generacjiinstinkt pisze: ↑08 wrz 2020, 17:34 w momencie wypuszczenia 3070 (teraz) i nowej generacji ryzenów (zaraz) za 3.5k można mieć kompa minimalnie lepszego niż to co oferuje specyfikacja konsoli i który też pociągnie 5 lat luźno - to jest tylko 1k więcej, a przez ten czas odpada ci haracz ps plusowy (który pokrywa tą różnice) i same gry są dużo tańsze (można bez problemu płacić mniej niż pół ceny za nowości używając np ruskiego vpna na steamie)
więc cenowo to wychodzi bardzo podobnie, chyba pierwszy raz w historii - bo zwykle na premiere generacji trzeba było wydać dużo więcej niż kosztowała konsola żeby osiągnąć zbliżoną wydajność
jak ktoś nie ma ciśnienia na jakieś exy to w tym momencie PC imo wygląda dużo dużo lepiej i daje dużo więcej możliwości
mołpy są kozackie
- Cz4rny1337
- Moderator
No konsolki tera tez wsteczna maja mieć
No ale wiesz ja bym musiał tera wszelkie peryferia łącznie z biurkiem kupić to tez pare stówek
Zreszta damn jakos już granie kojarzy mi się z kliknięciem i ujebaniem na kanapie a nie biurkiem
No ale wiesz ja bym musiał tera wszelkie peryferia łącznie z biurkiem kupić to tez pare stówek
Zreszta damn jakos już granie kojarzy mi się z kliknięciem i ujebaniem na kanapie a nie biurkiem

- zemsta1kadluba
o, to nie wiedziałem, ale jak bardzo wsteczną? do poprzedniej generacji czy dalej?
mołpy są kozackie
PS5 do PS4, XSX do pierwszego Xboxa nawet.
- zemsta1kadluba
no to props, szczególnie dla xboxa, chociaż ja nie ukrywam że czasami lubię sobie wrócić i do bardzo starych gierek, ostatnio grałem np. w KIngs of Dragon Pass, zajebiście nietypowa gierka, no i muszę co jakiś przejść jakiegoś swojego klasyka jak Fallouty, Silent Stormy czy Gothici, ale z drugiej strony do takich wystarcza nawet mój guwnonetbook.
Szkoda że Sony nie poszło w tę stronę i nie dało kompatybilności wstecznej do PS2, która miała tyle zajebistych klasyków i dla wielu to właśnie gierki tej generacji to największa nostalgia bo się dorastało w tym czasie. Chociaż z drugiej strony trochę remake'ów tych klasyków zrobili i to na zajebistym poziomie.
Więc jak zwykle chuj wie co robić
Szkoda że Sony nie poszło w tę stronę i nie dało kompatybilności wstecznej do PS2, która miała tyle zajebistych klasyków i dla wielu to właśnie gierki tej generacji to największa nostalgia bo się dorastało w tym czasie. Chociaż z drugiej strony trochę remake'ów tych klasyków zrobili i to na zajebistym poziomie.
Więc jak zwykle chuj wie co robić
mołpy są kozackie
- Cz4rny1337
- Moderator
poczekac jeszcze chwile, az ujawnia cene duzego ps5/bez napedu, o kompatybilnosci tez byly plotki ze moga pojsc z tym dalej, ale w sumie cisza
w ogole wiecie, ma byc jeszcze [pewnie najpierw usa], cos w stylu abonamentu w ramach ktorego dostajesz konsole+gamepass, to jest fazka dopiero
w ogole wiecie, ma byc jeszcze [pewnie najpierw usa], cos w stylu abonamentu w ramach ktorego dostajesz konsole+gamepass, to jest fazka dopiero

Tu masz listę starszych gier obsługiwanych na Xboxie One / Series:zemsta1kadluba pisze: ↑08 wrz 2020, 17:59 o, to nie wiedziałem, ale jak bardzo wsteczną? do poprzedniej generacji czy dalej?
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_b ... r_Xbox_One
There are 577 games made backward compatible out of 2083 that are released for Xbox 360.
There are currently 41 on this list out of 1000 released for the Xbox.
+ na Series X/S mają działać wszystkie gry z One
A może se wezmę nawet to Series S skoro takie tanie.
Playstation kupuje na bank i jest to jedyna słuszna opcja jeżeli chce się ograc najlepsze rzeczy.
Playstation kupuje na bank i jest to jedyna słuszna opcja jeżeli chce się ograc najlepsze rzeczy.
Tak jak chopy piszą, jak się nie jest typowym couch player co tylko fifka i jakieś ufc to pc>konsola bo za 3,5k faktycznie można złożyć sprzęt na lata, ja zrobiłem dokładnie to kupując nowego PC jak wychodził wiedzmin 3. Z tym że kupowałem wszystko od zera (oprócz głośników) a teraz bym wymieniał tylko płytę, ram, grafe i proca. Nie trzeba płacić za multi, gry przecienione czasami nawet po parę złoty jakieś humble bundle, strategie sie gra jak człowiek (pomijam oczywisty plus jakim są torrenty bo nie wypada tego dawać do plusów gdy gry kosztują grosze pół roku po premierze czesto) i najwazniejsze MODY, niektóre gry bez modów to jest dupa. Osobiście mam też podjebany komp pod telewizor wiec zaoszczędziłęm tysiąc nie kupując tv z androidem tylko starszy z smart tv bo nie potrzebowałem tych funkcji. Polecam ten styl życia bo mamy XXI wiek a nie czasy play station 1
Wygrzeszam Cię, mordzia.
- zemsta1kadluba
Mody to też niesamowity plus kompa, racja.
Chyba kurde jednak orbituję w stronę kompa tyle że też bym musiał wszystko od zera składać.
Chyba kurde jednak orbituję w stronę kompa tyle że też bym musiał wszystko od zera składać.
mołpy są kozackie
Nie żebym się czepiał, ale wymieniłeś podzespoły warte 80% kompa
tak bardzo toCz4rny1337 pisze: ↑08 wrz 2020, 17:57 Zreszta damn jakos już granie kojarzy mi się z kliknięciem i ujebaniem na kanapie a nie biurkiem
ostatnio próbowałem se pograć w gta iv na moim lapku z 2010 i pomijając juz nawet fakt że da sie grac na nim tylko na najnizszych detalach to jakoś tak sie przyzwyczaiłem do konsolki że z jakiegos pojebanego powodu nie potrafię juz grac na kompie/nie sprawia mi to takiej frajdy
- zemsta1kadluba
też tak miałem, ale jak siadłem na gejmingowym krześle u kolegi z dobrym kompem i monitorem to >>>>>>>>>>>garbienie się na kanapie przed tv, bo nigdy tak naprawdę nie grasz na konsoli wyluzowany leżący
mołpy są kozackie
A wszystkie problemy (dla mnie, bo mimo, że bliżej mi konsoli, to argumenty ze stacjonarką znam i zgadzam się, do tego sam myślę powoli nad zakupem) rozwiązałby streaming ze wszystkich platform. Mógłbym płacić za coś takiego nie wiem z 200 zł miesięcznie lekko.