Łona & Webber - Śpiewnik domowy (2020)
-
encrenoire
Re: Łona & Webber - Śpiewnik domowy (2020)
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 17:06 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
odsluch na yt wyjechal
- sugarhill_notausgang
?
Nic nie jest nie tak, wszystko jest tak. User, który hejtuje Łonę, bo jest smętny, propsuje Ascetoholix i lubi śpiewać refren "Suczki". Wszystko się zgadza.
[mention]encrenoire[/mention] ciekawa opinia, chętnie kiedyś podyskutuje, tym bardziej, że co do brzmienia i języka to to sie mocno zmieniało może nie co każdą płytę ale na pewnych "dużych" etapach diametralnie, np. między płytą z 2007, a płytą z 2011 jest przepaść, podoba jest też między 2011 a 2016 i to są naprawdę całkiem inne rzeczy brzmieniowo (do tego stopnia, że ja już nie jestem fanem Webbera
no i niby co z tego? xDsugarhill_notausgang pisze: ↑17 kwie 2020, 16:23 User, który hejtuje Łonę, bo jest smętny, propsuje Ascetoholix i lubi śpiewać refren "Suczki". Wszystko się zgadza.
linia melodyczna z suczek > dyskografie łony, rasmentalismu i afrojaxa razem wzięte
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- sugarhill_notausgang
może być i tak, chociaż NWA mieli swoje momenty ze względu na charyzmę i ucho Eazyego
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Tak bardzo to.sugarhill_notausgang pisze: ↑17 kwie 2020, 16:23 Nic nie jest nie tak, wszystko jest tak. User, który hejtuje Łonę, bo jest smętny, propsuje Ascetoholix i lubi śpiewać refren "Suczki". Wszystko się zgadza.
Jak dla mnie Łona to po prostu Łona i to jest płyta w jego stylu. Ja się nie zawiodłem, w sumie dostałem to czego oczekiwałem a myślenie o jego twórczości jako przeintelektualizowanym bełkocie dla studenciaków to już przesada xD Wydaje mi się, że on właśnie od tego ucieka i jednak nadal pozostaje w pewnym sensie hip-hopowy, nie zgrywa wielkiego artysty ( i chwała mu za to ) Od hipstero-trójko bełkotu mamy Bisza z Radexem, Taco Hemingwaya, Matę i jeszcze kilku innych. Ja tu się nie spodziewałem fajerwerków. Właściwie z każdym albumem Łony tak mam, że muszę go przetrawić, posłuchać sobie 3-4 razy, trochę się skupić jednak. Chciałbym, żeby polscy raperzy w wieku 37 lat trzymali taki poziom jak Łona
-
Telefunken
No co tu dużo mówić. Gdyby porównać polską scenę do rynku magazynów, to Łona i Webber jest kwartalnikiem Przekrój.
Ode mnie dorzucę, że na tej EPce Łona raczej na nowo koła nie wynalazł, ale Webber z materiału na materiał odlatuje coraz dalej, a jego produkcje na tej EPce to majsterszbity.
Ode mnie dorzucę, że na tej EPce Łona raczej na nowo koła nie wynalazł, ale Webber z materiału na materiał odlatuje coraz dalej, a jego produkcje na tej EPce to majsterszbity.
Młemłemłemłeeeeeeeeeeeee
Przecież Łona dałby się pokroić za taki chwytliwy hook, jak zaśpiew "RARARARA" z refrenu suczek. A potem się dziwi, że go nie chcą media (woda czy prąd), jak porządnego bengera nie umie zrobic
Nie byłeś chyba na jego koncercie nigdy jeśli myślisz ze ma mało chwytliwe refreny
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Panie Webber kłaniam się nisko 
- JoeyJoeJoe
ten chłop ma dykcje jak kurwa umm no chujową ma i tyle
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Wpadłem przyłączyć się do chóru zachwytów nad tym, co zrobił na tej płycie Webber
Myślę, że tą płytą udowadnia malkontentom, że nie jest w tym duecie tylko tłem dla Łony. A sam Łona moim zdaniem na swoim równym wysokim poziomie, chociaż rozumiem tych, którym może się to nie podobać, bo #niktniesłuchatekstów, a w samym sposobie rapowania czuć powtarzalność. Przy czym ta "samba robocza" Łony i tak jest poza zasięgiem rapowych weteranów, a z młodszych niewielu ma coś na tyle ciekawego do powiedzenia, żeby warto było zagłuszać ich stękaniem muzykę.
Chyba to jest najlepsze coś co oni wypuścili jako całość.
- chilipvlmer
webber
to jest nienormalne co on odjebal na tej epce
Niepogoda jak na razie najlepiej mi siedzi
Wiem, że narażę się na lawinę hejtów, ale...
Zawsze uważałem i nic tu się nie zmieniło, że przez Webbera Łona się zmarnował. Przez cały okres ich wspólnej twórczości ilość ciekawych bitów, które stworzył Webber mógłbym policzyć na palcach jednej ręki. Łona ze swoją zamułowatą nawijką w ogóle mi nie podchodzi na tych nudnych bitach Webbera. Płytę całą przesłucham i mam nadzieje, że znajdą się jakieś ze 2 kawałki, których da radę słuchać. Tak jak na każdej płycie tego duetu
Zawsze uważałem i nic tu się nie zmieniło, że przez Webbera Łona się zmarnował. Przez cały okres ich wspólnej twórczości ilość ciekawych bitów, które stworzył Webber mógłbym policzyć na palcach jednej ręki. Łona ze swoją zamułowatą nawijką w ogóle mi nie podchodzi na tych nudnych bitach Webbera. Płytę całą przesłucham i mam nadzieje, że znajdą się jakieś ze 2 kawałki, których da radę słuchać. Tak jak na każdej płycie tego duetu
A dla mnie właśnie oni idealnie się uzupełniają.
[mention]TGGG[/mention] Jak po tej płycie nie zmienisz zdania, no to chyba nic cię już do nich nie przekona, ale na "Śpiewniku" właśnie te bity Webbera totalnie niosą Łonę. Uwielbiam taką muzykę i mógłbym sobie słuchać samych podkładów.
[mention]TGGG[/mention] jak to ubrales w słowa zabawnie, jakby Webber siedział nad Łoną i go zmuszał że kurwa bierz bity ode mnie xd
a może tak właśnie jest i o tym się nie mówi
a może tak właśnie jest i o tym się nie mówi