Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Parlae

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: Parlae »

A ja myślę, że mrok jest overrated. ;) A Diablo 1 to już w ogóle, ciemno w chuj, chuja tam widać.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2026, 5:52 przez Parlae, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lothia

Post autor: Lothia »

baqlashan pisze: ↑26 wrz 2026, 23:02 lynch też miał fazę na ten cały dekalog

Dodano po 28 minutach 57 sekundach:
Parlae pisze: ↑24 wrz 2026, 21:28 Tylko dlatego tej gry nie lubisz?
za dużo kolorowego gowna na ekranie. ogolnie jak mam se diablo (1 i 2 to estetycznie peak fantasy w gamingu) to nie wiem po co odpalać takie kolorowe wynalazki
A nie Kubrick? Lyncha może i Polska inspirowała (Inland Empire dzieje się w Polsce, a piosenkę Blue Velvet wykonuje Amerykanin polskiego pochodzenia), ale nie kojarzę żadnej wypowiedzi dotyczącej Kieślowskiego.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

grał ktoś w te całe insurgency sandstorm? dobre opinie zbiera, a tak się składa, że to jedyny fps na konsole co wydaje mi się, że oddaje w jakimś stopniu ducha counter strika (jak dla mnie jedynego grywalnego online fpsa jaki powstał, kuźwa) ale nie wiem ile w tym prawdy. jak to ma być kolejny battlefield tyle, że w scenerii irackiej to jebać.
Lothia pisze: ↑27 wrz 2026, 0:17 A nie Kubrick? Lyncha może i Polska inspirowała (Inland Empire dzieje się w Polsce, a piosenkę Blue Velvet wykonuje Amerykanin polskiego pochodzenia), ale nie kojarzę żadnej wypowiedzi dotyczącej Kieślowskiego.
racja, chodziło o kubricka.
Moltisanti pisze: ↑13 wrz 2026, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

Post autor: HamulcowyBrembo »

baqlashan pisze: ↑27 wrz 2026, 11:32 grał ktoś w te całe insurgency sandstorm? dobre opinie zbiera, a tak się składa, że to jedyny fps na konsole co wydaje mi się, że oddaje w jakimś stopniu ducha counter strika (jak dla mnie jedynego grywalnego online fpsa jaki powstał, kuźwa) ale nie wiem ile w tym prawdy. jak to ma być kolejny battlefield tyle, że w scenerii irackiej to jebać.
z fpsów to stare battlefieldy (aż do bf4) były dojebane i cod/moh do pewnego momentu też
insurgency nie ogrywałem jeszcze ale jeśli spróbuję to tylko na pececie bo nie umiem w fpsy grać na padzie

z innego gatunku to ostatnio pogrywałem u kumpla we wreckfest i muszę powiedzieć że mi się spodobało
Mamusiu, nie czytaj!
Awatar użytkownika
baqlashan

HamulcowyBrembo pisze: ↑27 wrz 2026, 14:19 z fpsów to stare battlefieldy (aż do bf4) były dojebane i cod/moh do pewnego momentu też
no ja mam problem z gierkami tego typu bo zostałem solidnie spaczony przez dorastanie na cs 1.6 i nie daje mi frajdy granie w inne, nowsze fps bo mechanika natychmiastowego spawnu po śmierci powoduje, że całe to gówno wydaje mi się jakieś bezsensowne. śmierć nie ma żadnej wagi, a cele do osiągnięcia dla drużyny są jakieś abstrakcyjne i zupełnie przy okazji, bo głównie chodzi o to, żeby se tam postrzelać piu piu. no zero pierdolnięcia to ma dla mnie.
Moltisanti pisze: ↑13 wrz 2026, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

Post autor: HamulcowyBrembo »

baqlashan pisze: ↑27 wrz 2026, 22:48 no ja mam problem z gierkami tego typu bo zostałem solidnie spaczony przez dorastanie na cs 1.6 i nie daje mi frajdy granie w inne, nowsze fps bo mechanika natychmiastowego spawnu po śmierci powoduje, że całe to gówno wydaje mi się jakieś bezsensowne. śmierć nie ma żadnej wagi, a cele do osiągnięcia dla drużyny są jakieś abstrakcyjne i zupełnie przy okazji, bo głównie chodzi o to, żeby se tam postrzelać piu piu. no zero pierdolnięcia to ma dla mnie.
to fakt że to trochę inne typy strzelanki więc może i mechanika jest inna ale kwestia też na jakich serwerach się grało bo tam można było sporo zmienić
w cs na pewno pomógł też system rang bo łatwiej było zagrać na dobrym poziomie choć wiadomo też że nie zawsze to działało
ja miałem akurat podobną frajdę i z csów i z bf po prostu w każdej gierce miałem coś innego co mi się podobało ale no co kto lubi

swego czasu jeszcze mocno arma2 ogrywałem ale to najlepiej mieć jednak jakąś większą ekipę ale możesz sobie sprawdzić
Mamusiu, nie czytaj!
Awatar użytkownika
Clay

Post autor: Clay »

szpilman pisze: ↑26 wrz 2026, 20:18 Ukończyłem Resident Reqiuem, ale dokurwiona giereczka. :cool: :bowdown: Nie sądziłem, że przebije w moim rankingu serii remake czwórki.
No ja jak myślę o najlepszych grach z tego roku w które grałem to Resident numer 1 póki co :oops:

Grał ktoś ostatnio w Crimson Desert? Zastanawiam się w jakim stanie jest obecnie i czy warto kupić to jako grę-eksplorację trochę do grania "w tle" słuchając przy okazji czegoś na YT
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

no @koniec pisał, że właśnie w taki sposób gra i jest w pytę
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: ↑12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

potwierdzam, spoko jest dla chillu, ładne widoczki, przy napierdalaniu nie trzeba za dużo myśleć, chociaż grałem na trudnym i przy niektórych bossach się trochę namęczyła, fabyła prosta jak drut
Awatar użytkownika
baqlashan

koniec pisze: ↑28 wrz 2026, 22:19 potwierdzam, spoko jest dla chillu, ładne widoczki, przy napierdalaniu nie trzeba za dużo myśleć, chociaż grałem na trudnym i przy niektórych bossach się trochę namęczyła, fabyła prosta jak drut
można iść od razu na pustynię? czy trzeba jakiś lewel nabić żeby tam sie przenieść? bo w sumie to w resztę biomów mam ciężko wyjebane
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

teoretycznie można wszędzie, nie jestem pewien jak skalowanie mobów działa i czy cię wszystko zabijać nie będzie ale chyba raczej będzie albo przynajmniej będzie ciężko

tylko minus jest taki, że raz - trzeba fabułę to pewnego momentu pociągnąć bo bez niej sporo mechanik gry zablokowane, dwa - jak nie zrobisz fabuły z poprzednich regionów to i ta z pustyni jest zablokowana chyba i można tylko jakieś poboczne misje tłuc od mieszkańców/łapanie bandyty itp.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Dispatch is eligible for GOTY at The Game Awards for the second consecutive year

WTF w ogóle :dunno:
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

Nie no gra dekady Mixtape bierze to
"CO?!" mówię do niego, a on do mnie "Że tego, rozumiesz, bo tutaj"
Obrazek
gagugi

Post autor: gagugi »

Czy ktoś wie, jak przeglądać stronę xgamecenter?
Wyświetla mi się tylko pierwsze 20 gier z listy. Reszta się nie ładuje. Muszę robić jakieś fikolki z filtrami.
Na wszystkich przeglądarkach
Jakie życie, taki foruming

Specjalnie napisałem post z błędami, żeby sprawdzić, czy jesteś grammar nazi
ODPOWIEDZ