Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
A ja myślę, że mrok jest overrated.
A Diablo 1 to już w ogóle, ciemno w chuj, chuja tam widać.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2026, 5:52 przez Parlae, łącznie zmieniany 1 raz.
A nie Kubrick? Lyncha może i Polska inspirowała (Inland Empire dzieje się w Polsce, a piosenkę Blue Velvet wykonuje Amerykanin polskiego pochodzenia), ale nie kojarzę żadnej wypowiedzi dotyczącej Kieślowskiego.
grał ktoś w te całe insurgency sandstorm? dobre opinie zbiera, a tak się składa, że to jedyny fps na konsole co wydaje mi się, że oddaje w jakimś stopniu ducha counter strika (jak dla mnie jedynego grywalnego online fpsa jaki powstał, kuźwa) ale nie wiem ile w tym prawdy. jak to ma być kolejny battlefield tyle, że w scenerii irackiej to jebać.
racja, chodziło o kubricka.
Moltisanti pisze: ↑13 wrz 2026, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
- HamulcowyBrembo
z fpsów to stare battlefieldy (aż do bf4) były dojebane i cod/moh do pewnego momentu teżbaqlashan pisze: ↑27 wrz 2026, 11:32 grał ktoś w te całe insurgency sandstorm? dobre opinie zbiera, a tak się składa, że to jedyny fps na konsole co wydaje mi się, że oddaje w jakimś stopniu ducha counter strika (jak dla mnie jedynego grywalnego online fpsa jaki powstał, kuźwa) ale nie wiem ile w tym prawdy. jak to ma być kolejny battlefield tyle, że w scenerii irackiej to jebać.
insurgency nie ogrywałem jeszcze ale jeśli spróbuję to tylko na pececie bo nie umiem w fpsy grać na padzie
z innego gatunku to ostatnio pogrywałem u kumpla we wreckfest i muszę powiedzieć że mi się spodobało
Mamusiu, nie czytaj!
no ja mam problem z gierkami tego typu bo zostałem solidnie spaczony przez dorastanie na cs 1.6 i nie daje mi frajdy granie w inne, nowsze fps bo mechanika natychmiastowego spawnu po śmierci powoduje, że całe to gówno wydaje mi się jakieś bezsensowne. śmierć nie ma żadnej wagi, a cele do osiągnięcia dla drużyny są jakieś abstrakcyjne i zupełnie przy okazji, bo głównie chodzi o to, żeby se tam postrzelać piu piu. no zero pierdolnięcia to ma dla mnie.HamulcowyBrembo pisze: ↑27 wrz 2026, 14:19 z fpsów to stare battlefieldy (aż do bf4) były dojebane i cod/moh do pewnego momentu też
Moltisanti pisze: ↑13 wrz 2026, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
- HamulcowyBrembo
to fakt że to trochę inne typy strzelanki więc może i mechanika jest inna ale kwestia też na jakich serwerach się grało bo tam można było sporo zmienićbaqlashan pisze: ↑27 wrz 2026, 22:48 no ja mam problem z gierkami tego typu bo zostałem solidnie spaczony przez dorastanie na cs 1.6 i nie daje mi frajdy granie w inne, nowsze fps bo mechanika natychmiastowego spawnu po śmierci powoduje, że całe to gówno wydaje mi się jakieś bezsensowne. śmierć nie ma żadnej wagi, a cele do osiągnięcia dla drużyny są jakieś abstrakcyjne i zupełnie przy okazji, bo głównie chodzi o to, żeby se tam postrzelać piu piu. no zero pierdolnięcia to ma dla mnie.
w cs na pewno pomógł też system rang bo łatwiej było zagrać na dobrym poziomie choć wiadomo też że nie zawsze to działało
ja miałem akurat podobną frajdę i z csów i z bf po prostu w każdej gierce miałem coś innego co mi się podobało ale no co kto lubi
swego czasu jeszcze mocno arma2 ogrywałem ale to najlepiej mieć jednak jakąś większą ekipę ale możesz sobie sprawdzić
Mamusiu, nie czytaj!
No ja jak myślę o najlepszych grach z tego roku w które grałem to Resident numer 1 póki co
Grał ktoś ostatnio w Crimson Desert? Zastanawiam się w jakim stanie jest obecnie i czy warto kupić to jako grę-eksplorację trochę do grania "w tle" słuchając przy okazji czegoś na YT
no @koniec pisał, że właśnie w taki sposób gra i jest w pytę
potwierdzam, spoko jest dla chillu, ładne widoczki, przy napierdalaniu nie trzeba za dużo myśleć, chociaż grałem na trudnym i przy niektórych bossach się trochę namęczyła, fabyła prosta jak drut
można iść od razu na pustynię? czy trzeba jakiś lewel nabić żeby tam sie przenieść? bo w sumie to w resztę biomów mam ciężko wyjebane
teoretycznie można wszędzie, nie jestem pewien jak skalowanie mobów działa i czy cię wszystko zabijać nie będzie ale chyba raczej będzie albo przynajmniej będzie ciężko
tylko minus jest taki, że raz - trzeba fabułę to pewnego momentu pociągnąć bo bez niej sporo mechanik gry zablokowane, dwa - jak nie zrobisz fabuły z poprzednich regionów to i ta z pustyni jest zablokowana chyba i można tylko jakieś poboczne misje tłuc od mieszkańców/łapanie bandyty itp.
tylko minus jest taki, że raz - trzeba fabułę to pewnego momentu pociągnąć bo bez niej sporo mechanik gry zablokowane, dwa - jak nie zrobisz fabuły z poprzednich regionów to i ta z pustyni jest zablokowana chyba i można tylko jakieś poboczne misje tłuc od mieszkańców/łapanie bandyty itp.
Dispatch is eligible for GOTY at The Game Awards for the second consecutive year
WTF w ogóle
WTF w ogóle
- genocidegeneral
Nie no gra dekady Mixtape bierze to
"CO?!" mówię do niego, a on do mnie "Że tego, rozumiesz, bo tutaj"