Mata
Re: Mata
szczególnie że dzisiejsza wytówrnia!=wytwórnia z kiedyś. teraz wiele procesów można sobie zautomatyzować w komputerku lub outsource'ować za pomocą kilku kliknięć w necie, 90% roboty biurowej ci odpada, wystarczy założyć kanał na jutubie i wrzucać kafelki na instagram (oprócz nagrywania muzyki ofc)gods bidness pisze: ↑10 sie 2026, 22:21 Nie nie mogą, tylko nie chcą. Przecież oni mają te wytwórnie do wydawania siebie. Bo trzeba być frajerem, żeby mieć jaką taką popularność i wydawać u kogoś.
- gods bidness
Nielegal domem rapu a nie wielka wytwórnia
- starydobryhiphop
no właśnie nie wiem czy to broni czy obciąża peję czy innych, co mieli przygody z własnymi wytwórniami ale z tego co kojarzę datami to było w innej epoce cyfrowejzuperhero pisze: ↑11 sie 2026, 8:06szczególnie że dzisiejsza wytówrnia!=wytwórnia z kiedyś. teraz wiele procesów można sobie zautomatyzować w komputerku lub outsource'ować za pomocą kilku kliknięć w necie, 90% roboty biurowej ci odpada, wystarczy założyć kanał na jutubie i wrzucać kafelki na instagram (oprócz nagrywania muzyki ofc)gods bidness pisze: ↑10 sie 2026, 22:21 Nie nie mogą, tylko nie chcą. Przecież oni mają te wytwórnie do wydawania siebie. Bo trzeba być frajerem, żeby mieć jaką taką popularność i wydawać u kogoś.
Życie! Życie! Wciąż zaskakuje mnie, wciąż zaskakuje mnie!
pytanie też pewnie o struktury konkretnych wytwórni, zapewne część była w pełni niezależna ale część była nakładką na jakiś inny, większy, poważniejszy label, w sensie coś na zasadzie sub-labelu, który dostaje jakąś wolność artystyczną i po części marketingową ale cały hardware i tak jest po stronie bazowej wytwórni.
ale jak tam który konkretnie działał to nie wiem, tak se pierdole.
ale jak tam który konkretnie działał to nie wiem, tak se pierdole.
- JoeyJoeJoe
mocny statementMata pisze: Jestem na szczycie, a nie miałem nic
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
- HamulcowyBrembo
- gods bidness
Promowała go matka z ojcem? To na chuj ta cała gadka z bananowcem?
Mało tego, to jego stary się bardziej na nim promował niż on na starym.
Mało tego, to jego stary się bardziej na nim promował niż on na starym.
Spoiler
Mata is legit.
I przede wszystkim zajebiście rapował na początku kariery. On od ojca tej pozycji na scenie nie dostał.
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Tam przede wszystkim za Patointeligencją szła mocna ofensywa medialna ze strony Lisów, Wojewódzkich et consortes, którzy zachwycali się jakby słyszeli pierwszy w Polsce rap. W rapowej bańce może i by się jakoś obronił, bo był już wtedy w SB, ale on dostał na start autostradę do mainstreamu
GOAT