OFFTOPIC FILMOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: OFFTOPIC FILMOWY
dzięki za info, lubię sobie w weekend obejrzeć kino z lat 90 i fajnie że Netflix coś takiego skupuje
To jeszcze nie z Netflixowych, ale też najntisowych na wskroś i dostępnych normalnie w neciku (cda i vimeo), polecam fest nieoficjalną trylogię Powwow Highway, Znaki dymne (Smoke signals) i Dance Me Outside. Nieoficjalną, bo tak naprawdę te filmy nie są powiązane, ale to były bodaj pierwsze (lub jedne z pierwszych) filmów zrobionych przez nejtiwów o sobie samych, a nie że białasy kręcą sobie o Indianach. Absolutnie zajebicie uwielbiam je. Powwow jest w słabej jakości wrzucony i z tych trzech jest najbardziej niskobudżetowy w taki widoczny sposób (a pierwsze zdanie wypowiedziane w filmie zachwyci i umili dzień nie tylko koledze @koniec ), Znaki są najbardziej przystępne, a Dance to mój ulubiony z całej trójki (i jedyny, który nie ma tłumaczenia na PL, trzeba oglądać w oryginale). Dodatkowo filmy powinny ucieszyć każdego, kto ma ironiczne poczucie humoru.
Homeboy, throw in the towel
your girl got dicked by Ricky Powell
Przychodzę z następującym pytaniem - czy polecacie jakieś francuskie filmy ukazujące realia życia na przedmieściach Paryża albo coś w ten deseń, najlepiej osadzone w klimatach rapowych? Pomijam przy tym 13. dzielnicę, Nienawiść czy Nietykalnych
@koalasw90 Nędznicy (2019), Divines 2016,
Un prophète (2009), La French (2014), BAC Nord (2020)
Un prophète (2009), La French (2014), BAC Nord (2020)
Oglądam tylko z napisami chyba, że nie ma wyboru na lewusie to w ostateczności lektor, nigdy dubbing nawet w animacjach bo to dramat do kwadratu - ale wszytko miało napisy lub lektora.
Achtung! Predator: Prey na Polszmacie, zaczęło się właśnie
Głos Hind Rajab mocno angażujące kino, jest na HBO MAX jakby co
- FruitOffTheWall
Jakie są wasze ulubione polskie filmy/seriale komediowe? Zabrałbym sie za jakiś polski serial, alternatywy cztery kiedyś oglądałem troche, lecz licze coś od 2000 roku w góre
a no i zastanwiam sie nad re-watch 39 i pół, nostalgie do tego mnie przyciąga ale boje się ze się zawiodę?
a no i zastanwiam sie nad re-watch 39 i pół, nostalgie do tego mnie przyciąga ale boje się ze się zawiodę?
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
- ConeyIsland
Mocna kawa wcale nie jest taka zła
- Haczapurjan
Żeby nie polecać sztampowo wszelkiej maści Kilerów, Sztosów, Chłopaków niepłaczących, poranków kojotów, e=mc2 etc.FruitOffTheWall pisze: ↑02 wrz 2026, 16:07 Jakie są wasze ulubione polskie filmy/seriale komediowe? Zabrałbym sie za jakiś polski serial, alternatywy cztery kiedyś oglądałem troche, lecz licze coś od 2000 roku w góre
To polecam film, który przeszedł bez większego echa, a w gwiazdorskiej obsadzie (Gajos, Frycz, Globisz, Feldman, Olbrychski)
"To ja, złodziej"
kariera nikodema dyzmy to chyba mój ulubiony z tych starszych komediowych
- scam_sakawa
Weekend, Czas Surferów
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Z relatywnie nowszych (2016) absolutna topka to wg mnie "Artyści"
Teściowie 1 byli spoko
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!
Tesciowe 1 podbijam
i pewnie malo popularna opinia ale ja się jarałem "Niebezpieczni dżentelmeni"
i pewnie malo popularna opinia ale ja się jarałem "Niebezpieczni dżentelmeni"
Dla mnie to była sraka przeokrutna ci Dżentelmeni.
Od siebie dodam może nie do końca typ komedii jak podane wyżej filmy, ale nazwijmy to dramat czy komedia obyczajowa to Zezowate Szczęście i Obywatel Piszczyk
Od siebie dodam może nie do końca typ komedii jak podane wyżej filmy, ale nazwijmy to dramat czy komedia obyczajowa to Zezowate Szczęście i Obywatel Piszczyk