Siłownia
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Siłownia
jeżeli nikt już nie robi martwego ciągu w wersji klasyk/sumo, to dobre wieści, bo to chujowe ćwiczenie do którego trzeba napierdolić pełno ciężaru, a i tak zawodnik, którego celem nie jest maksymalny total w trójboju zgarnie lepsze benefity jeżeli w to miejsce w dzień lower zrobi rumuński martwy, a potem w upper czy tam pull dorzuci więcej wiosłowania i podciągania
- qualite_de_schizoide
ja normalnie robię martwy ciąg 5x5, a po każdej serii lecą jeszcze broad jumpy 5 powtórzeń w celu zwiększenia liczby i sily włókien szybkokurczliwych a także eksplozywności (TRENING KONTRASTOWY - polecam obadać)
natomiast w przypadku przysiadów jak leci kontrastowy, to squat jumpy i split jumpy analogicznie
natomiast w przypadku przysiadów jak leci kontrastowy, to squat jumpy i split jumpy analogicznie
lo pappyn, ale objętość
usmażyłbym się na tym po dwóch tygodniach
usmażyłbym się na tym po dwóch tygodniach
- qualite_de_schizoide
Wyobrażam sobie że da się jechać na tym naturalnie i się nie zajeżdżać (tym bardziej że jest jeden dzień totalny OFF)Można trenować jak mistrz ale trzeba też się regenerować jak mistrz czyli spać i jeść bardzo dobrze i góry można przenosić. U mnie w każdy dzień leci trening, ale 3x fbw (2 kontrastowe, 1 normal) 2x pływanie, 2x bieganie, no i jest G, tylko trzeba obciążeniem szachować - interwały mocne w sobotę - niedziela pływanie Izi, ciężka siłka- bieganie ii strefa
Spoiler

Jebać i się nie bać, najważniejsze, że służy
U mnie na ten moment trójbój wygląda tak:
Płaska 110 x3
Przysiady 130 x5
Martwy 150 x4
Niestety nie mam możliwości dorzucić na ten moment więcej ciężaru niż 150, jedynie jak se dokupie
niedawno zaczynałem dopiero martwy i przysiady, musiałbym sprawdzić posty, ale pewnie pamiętacie. W ogóle w wyciskaniu na płaskiej dużym gamechangerem jest też 'bulldog grip', także polecam cieplutko, nawet nie staram się przesadnie robić mostka
Teraz wylot na Sycylię na dwa tygodnie, więc pewnie nie będę nawet cwiczyl, a później w związku z obciążeniem tj. pierdolonym tłustym bebechem wskakuje na Ozempik, żeby uporać się z otłuszczeniem organów - myślałem, że siłownia w tym pomoże, ale jakoś nigdy nie pomogła tak bardzo jak bym chciał
U mnie na ten moment trójbój wygląda tak:
Płaska 110 x3
Przysiady 130 x5
Martwy 150 x4
Niestety nie mam możliwości dorzucić na ten moment więcej ciężaru niż 150, jedynie jak se dokupie
Teraz wylot na Sycylię na dwa tygodnie, więc pewnie nie będę nawet cwiczyl, a później w związku z obciążeniem tj. pierdolonym tłustym bebechem wskakuje na Ozempik, żeby uporać się z otłuszczeniem organów - myślałem, że siłownia w tym pomoże, ale jakoś nigdy nie pomogła tak bardzo jak bym chciał
tutaj pkp czytaj patszktopszyszet
- qualite_de_schizoide
W ogole Mike Menzter to ciekawa postać i na pewno wprowadził dużo do wiedzy na temat kulturystyki i sporo ma słuszności, ale moim zdaniem trzeba też pamiętać że on walił całą ciężarówkę towaru. Jego teorie nie będą aż tak się przekładać dla naturali. Jednakże faktycznie nie jest wcale potrzebna bardzo duża objętość treningowa by było git. Nie tyle co Mentzer by polecał ale z 3 razy w tygodniu myślę że git.
Można przeczytać u niektórych że nawet 2, ale uważam po swoich obserwacji że to trochę za mało (przynajmniej u mnie).