Siłownia

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Jeśli trening to:

FBW
116
60%
Split
52
27%
Inny
25
13%

Liczba głosów: 193

Awatar użytkownika
deft

Re: Siłownia

Post autor: deft »

jeżeli nikt już nie robi martwego ciągu w wersji klasyk/sumo, to dobre wieści, bo to chujowe ćwiczenie do którego trzeba napierdolić pełno ciężaru, a i tak zawodnik, którego celem nie jest maksymalny total w trójboju zgarnie lepsze benefity jeżeli w to miejsce w dzień lower zrobi rumuński martwy, a potem w upper czy tam pull dorzuci więcej wiosłowania i podciągania
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

ja normalnie robię martwy ciąg 5x5, a po każdej serii lecą jeszcze broad jumpy 5 powtórzeń w celu zwiększenia liczby i sily włókien szybkokurczliwych a także eksplozywności (TRENING KONTRASTOWY - polecam obadać)
natomiast w przypadku przysiadów jak leci kontrastowy, to squat jumpy i split jumpy analogicznie
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

genocidegeneral pisze: 14 maja 2026, 15:13 jaki split wariacie?
https://www.muscleandstrength.com/worko ... -meal-plan
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

6 dniowy ppl? zajebiesz sie kolego
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
sheider

Post autor: sheider »

lo pappyn, ale objętość
usmażyłbym się na tym po dwóch tygodniach
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Wyobrażam sobie że da się jechać na tym naturalnie i się nie zajeżdżać (tym bardziej że jest jeden dzień totalny OFF)Można trenować jak mistrz ale trzeba też się regenerować jak mistrz czyli spać i jeść bardzo dobrze i góry można przenosić. U mnie w każdy dzień leci trening, ale 3x fbw (2 kontrastowe, 1 normal) 2x pływanie, 2x bieganie, no i jest G, tylko trzeba obciążeniem szachować - interwały mocne w sobotę - niedziela pływanie Izi, ciężka siłka- bieganie ii strefa
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

Spoiler
Obrazek
w marcu mialem kryzys i wrocilem na 3 treningi do phula, ale brakowalo mi intensywnosci i znowu robie ppl. staram sie trzymac zasad tego planu i m.in. wprowadzilem 15 minutowe drzemki w ciagu dnia, ktore sa gamechangerem. poza tym odzywiam sie zdrowo, spie po 7-8h, wiec nic tylko napierdalac zelastwem.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

co tu dużo mówić - insane
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

mike mentzer sie w grobie przewraca
ale jak dziala to jedziesz z tym pozdro
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
pietrax

Post autor: pietrax »

Jebać i się nie bać, najważniejsze, że służy
U mnie na ten moment trójbój wygląda tak:
Płaska 110 x3
Przysiady 130 x5
Martwy 150 x4
Niestety nie mam możliwości dorzucić na ten moment więcej ciężaru niż 150, jedynie jak se dokupie :lol: niedawno zaczynałem dopiero martwy i przysiady, musiałbym sprawdzić posty, ale pewnie pamiętacie. W ogóle w wyciskaniu na płaskiej dużym gamechangerem jest też 'bulldog grip', także polecam cieplutko, nawet nie staram się przesadnie robić mostka
Teraz wylot na Sycylię na dwa tygodnie, więc pewnie nie będę nawet cwiczyl, a później w związku z obciążeniem tj. pierdolonym tłustym bebechem wskakuje na Ozempik, żeby uporać się z otłuszczeniem organów - myślałem, że siłownia w tym pomoże, ale jakoś nigdy nie pomogła tak bardzo jak bym chciał :lol:
tutaj pkp czytaj patszktopszyszet
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

ART pisze: 15 maja 2026, 17:44 mike mentzer sie w grobie przewraca
ale jak dziala to jedziesz z tym pozdro
W ogole Mike Menzter to ciekawa postać i na pewno wprowadził dużo do wiedzy na temat kulturystyki i sporo ma słuszności, ale moim zdaniem trzeba też pamiętać że on walił całą ciężarówkę towaru. Jego teorie nie będą aż tak się przekładać dla naturali. Jednakże faktycznie nie jest wcale potrzebna bardzo duża objętość treningowa by było git. Nie tyle co Mentzer by polecał ale z 3 razy w tygodniu myślę że git.
Można przeczytać u niektórych że nawet 2, ale uważam po swoich obserwacji że to trochę za mało (przynajmniej u mnie).
ODPOWIEDZ