[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
- scam_sakawa
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
Polecasz iść do kina podleczony aptecznym zielem na tego Króla dopalaczy, czy nie bardzo?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Drama bardzo dobry film. Byłem zaskoczony, bo nie przepadam za głównymi aktorami, a naprawdę ciekawie się to oglądało.
Spoiler
Jak zwykle gruba nakręciła całą spiralę spierdolenia i się posypało dobrym ludziom
Też uważam, że bardzo dobry film. Pattinson to zajebisty aktor, szkoda, że dostał łatkę pedała ze zmierzchu, tutaj zagrał superancko.
Spoiler
Bez kitu, gruba nakręca aferę a później najebana psuje atmosferę, gruba nie pije
w ogóle nie wiem kto i gdzie jeszcze może pierdolić o jakiejś łatce pedała ze Zmierzchu, przecież te filmy były robione chyba z 20 lat temu
(strzelam, nigdy nie oglądałem). Pattinson ma wyjebistą dekadę za sobą z takimi sztosami jak Lighthouse, Good Time, Mickey 17.
Odyseja, Diuna III, Batman II na horyzoncie (chociaż w I mi się nie podobał), a to nadal młody aktor.
Co ostatnio widziałem - Project Hail Mary
Super film, szczerze mówiąc nie widziałem że to będzie komedia i taki Mr. Bean w kosmosie, ale zdecydowanie warty obejrzenia. Jak to bywa przy sci-fi filmach, przymykasz oko na realizm i świetnie się bawisz. 'feel good movie', po którym wychodzisz zadowolony z kina
Odyseja, Diuna III, Batman II na horyzoncie (chociaż w I mi się nie podobał), a to nadal młody aktor.
Co ostatnio widziałem - Project Hail Mary
Super film, szczerze mówiąc nie widziałem że to będzie komedia i taki Mr. Bean w kosmosie, ale zdecydowanie warty obejrzenia. Jak to bywa przy sci-fi filmach, przymykasz oko na realizm i świetnie się bawisz. 'feel good movie', po którym wychodzisz zadowolony z kina
yer a wizard, Harry
po zastanowieniu jednak polecam, ale wiadro trzeba jebnac i nie zaplacic za bilet wiecej niz 20 ziko a najlepiej wcalescam_sakawa pisze: ↑15 kwie 2026, 9:56 Polecasz iść do kina podleczony aptecznym zielem na tego Króla dopalaczy, czy nie bardzo?
Mr. Bean? Raczej nowy E.T.gambler pisze: ↑15 kwie 2026, 17:33 Co ostatnio widziałem - Project Hail Mary
Trochę za długi i krindżówa ostra wjeżdżała jak skalny pająk mówił JESTEM ROCKY ALE NIE BALBOA albo niczym Mes w "Odkąd Umarłem" nie lubił nowego faceta ex Goslinga... ale ogólnie było też wiele zalet - sceny na Ziemi, analogowo-błyskotkowy feeling, elementy hard sf.
PS. Na torrentach jest naprawdę dobra kopia, z kilkoma ruskimi subtitlesami tylko
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Drama - bardzo fajne, ale fajniejsze jeszcze bardziej jest to że można sobie sporo podyskutować o tym filmie po seansie.
Spoiler
Emma oczywiście była tam najnormalniejsza wśród tej bandy hipokrytów
Drana wspaniała, Zendaya wybitna rola, laska ma szansę stać się kolejną Emmą Stone jak spotka swojego Lathimosa, Pattison też cudownie zagrał, śliczne w obrazku.
Świetne kino. Kameralne a dojebane, daje dużo do dyskusji.
Spoiler
Emma oczywiście była tam najnormalniejsza wśród tej bandy hipokrytów
Świetne kino. Kameralne a dojebane, daje dużo do dyskusji.
Spoiler
Oczywiście jebać Rachel prądem
-
nobezprzesady
Scott Pilgrim vs The World. Jestem totalnie zawiedziony, bo lubię wielu aktorów z tego filmu, lubię komedie romantyczne, lubię gry z konwencjami i w ogóle wszystko lubię, ale tego filmu nie polubiłem.
"najwspanialsza noc w historii popu"
Cudowne doswiadczenie, polecam jak kochacie najwspanialszy okres muzyczny w hiatorii swiata
Cudowne doswiadczenie, polecam jak kochacie najwspanialszy okres muzyczny w hiatorii swiata
Obejrzałem Under the Silver lake i ja pierdolę, co film
Naprawdę dojebany, dalej siedzę i myślę co tam się właściwie odjebało. A24 jednak umie w kino
Fchuj dziwnie, niepokojąco, momentami absurdalnie
Co chwilę masz „co jest kurwa?”, dobra schizka
Dajcie wiecej w tym stylu widzowieee
Locke tez kozaczek ale nie az tak
Elo!
Naprawdę dojebany, dalej siedzę i myślę co tam się właściwie odjebało. A24 jednak umie w kino
Fchuj dziwnie, niepokojąco, momentami absurdalnie
Co chwilę masz „co jest kurwa?”, dobra schizka
Dajcie wiecej w tym stylu widzowieee
Locke tez kozaczek ale nie az tak
Elo!
Hyphap! |
|
- Haczapurjan
Wiem, że temat bardziej do polecajek, no ale może ktoś był i poleca, bo kusi, a nie ukrywam, że jestem wyjadaczem horrorów. Widział kto?
Też kocham, cudowny!
Inherent vice ma bardzo podobny klimat, polecam na drugą nóżkę
- Haczapurjan
Wróciłem właśnie z kina. Polecam, ogólnie mocne gówno i coś "nowego". Jest parę zgranych horrorowych trope'ów, ale nie jest to takie generyczne gówno jak zazwyczajHaczapurjan pisze: ↑27 kwie 2026, 22:58 Wiem, że temat bardziej do polecajek, no ale może ktoś był i poleca, bo kusi, a nie ukrywam, że jestem wyjadaczem horrorów. Widział kto?
The Drama (2026) - komediodramat z Pattisonem i Zendayą, którzy przygotowują się do ślubu, ale nagle wypływa pewien szokujący epizod z dzieciństwa mulatki, i świat się wszystkim rozpada. Bardzo fajnie się to oglądało, wyraziste postacie, cute slices of life, dużo akcji, szybkie tempo. Montaż baaardzo poszatkowany, co jednak tylko dodaje więcej feelingu przestymulowanego/snowflakowego GenZ. W sumie pierwsza rola Zendayi w której grała sympatyczną osobę. Można się doczepić że tytułowa "drama" i reakcja na nią była przesadzona (wzywać policję bo ktoś coś prawie zrobił 10 lat temu?), a Pattison gra strasznego ciumcioka-płaczka, ale jeśli potraktujemy to jako komedię romantyczną (z elementami komentarza społecznego), to jest to strzał w dziesiątkę.
PS. Pattison nie przerywa swojego masturbation streak, tak trzymać Robert, idziemy na rekord!
PS. Pattison nie przerywa swojego masturbation streak, tak trzymać Robert, idziemy na rekord!
top gun obejrzalem pierwszy raz w zyciu i to w szalonej sali 4dx, niezly festyn ogolem ale fajne te sceny powietrzne
Pfau - Bin ich echt? ("Peacock - Paw zwyczajny") z 2024. Takie tam niemiecko-austriackie połączenie Rental Family (2025), Muxmäuschenstill ("Porządek musi być") z 2004 i The Square (2017). Główny bohater pracuje jako "aktor" w agencji wynajmującej ludzi do udawania męża/syna/przyjaciela, zwykle dla starszych bogaczy związanych ze światem sztuki, jednocześnie sam stając się osobą przezroczystą jak Leonard Zelig, pustą i pozbawioną uczuć w swojej sterylnej willi.
Historia może i dobrze zagrana, ale o co reżyserowi chodziło, nie wiem; nie skupia się na niczym konkretnym - nie wiem, krytyce konsumpcjonizmu? Analizie osobowości unikającej? Pracoholizmie? Chyba już lepiej te powyższe filmy obejrzeć, przynajmniej są konkretnie o czymś; albo nie wiem, np. Roter Himmel ("Czerwone niebo")...
Historia może i dobrze zagrana, ale o co reżyserowi chodziło, nie wiem; nie skupia się na niczym konkretnym - nie wiem, krytyce konsumpcjonizmu? Analizie osobowości unikającej? Pracoholizmie? Chyba już lepiej te powyższe filmy obejrzeć, przynajmniej są konkretnie o czymś; albo nie wiem, np. Roter Himmel ("Czerwone niebo")...