Rychu Peja SoLUfka RPS - Czarny Wrzesień (2010)
Re: Rychu Peja SoLUfka RPS - Czarny Wrzesień (2010)
Kiedyś w jakimś wywiadzie Tede powiedział że odsłuchiwał z ciekawości wszystkich płyt Peji żeby mieć obraz jego twórczości, przyznał też że pominął jedynie czarny wrzesień z jego dyskografii. DTKJ napewno słyszał fragment bo mu Marianna Schreiber puściła na jakiejś konferencji niedawno.
pali jana że nie słuchał imo
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
pomijajac wszystko to tez nie oszukujmy sie, nie jest to wybitne dzielo i trudno oczekiwac, zeby ktos przesluchal ten album w calosci 
- scam_sakawa
Tede to zacietrzewiony gimbus w ciele dorosłego człowieka, tak jak już wcześniej wspominałem na forum - Jacek Graniecki to narcyz i wszelkie wzmianki/piosenki o sobie słucha w jakieś 2-3 minuty po tym jak trafią do internetu.
@gods bidness czy zgadzasz się z tą opinią, jako wybitny Tedelog?
@gods bidness czy zgadzasz się z tą opinią, jako wybitny Tedelog?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- gods bidness
Nie mogę mówić nic złego o Teeeeeduuuuuniu wieeeeesz, bo hapajsiurkan już waruje, żeby się na mnie rzucić w obronie swego ukochanego idola:

- Haczapurjan
- gods bidness
Tygodniami szukałeś mojej atencji, to będziesz ją miał, Siurczan. 
- Haczapurjan
A fejm rośnie
Co??
Ty i rap to nie pasuje jak James Gandolfini
Ty już nie będziesz bossem jak gej w Lamborghini
Ty już nie będziesz bossem jak gej w Lamborghini
- igorzastyy
To chyba zacząłeś słuchać Peji od tej płyty pomijając lata i albumy, kiedy rzeczywiście był w szczytowej formie
no moze i tak, ale wciaz mowimy o Rychu Peji, mi sie tego ciezko sluchalo. Numery Tylko Peja i Peja vs Hip Hop byly spoko przyznaje, tam faktycznie Pejson w formie. Natomiast sluchajac ich po latach to trudno jest wytrwac do polowy. Fajnie przewiniete, ale szybko meczy ucho i stracilo na sile.
Osobiście myślę, że słyszał, ale jakby nie słuchał to też nie byłoby w tym nic dziwnego. AH24N2 było w grudniu 2009, a Czarny Wrześnień w kwietniu 2010. O ile wiem, to w międzyczasie nie było żadnych kawałków i beef już przygasał medialnie po tak długiej przerwie. Nie było sensu tego słuchać. Podobnie jak ostatnimi dissami Mesa, które wyszły już jak się zawody skończyły.
- Haczapurjan
No tylko że Tede zarzekał się, że żadnego z dissów Mesa nie przesłuchał, tylko sobie przestudiował libretto, co jest oczywistym farmazonem. Gość, który miał obejrzeć prawie wszystkie wywiady z Mesem dostępne na YT, nie przesłuchał ani jednego dissu na siebie? No tu mi Abrams jedzie
Jakby nagrał coś jak "Tylko Peja" tylko pod Tedego tonem to by nie musiał wydawać Czarnego Września w kwietniu. Ilość zdecydowanie nie poszła w parze z jakością. Dobre dissy z tego albumu to - jak wspomniałem - Tylko Peja, Czas Hardkoru i za prosty (może nawet prostacki), border line debilny, ale jednak viralowy refren DTKJ. Reszta do wyjebania. Także całość tego pseudoalbumu to takie mocne 4-5/10. Ale trochę dziwnie się takie dzieła sztuki ocenia. Po prostu przesyt jednego tematu. Ja rozumiem mini-album/epkę tak do 5-6 utworów. Ale wydawać płytę z 16 kawałkami na temat oponenta? Przesada fhuj
- igorzastyy
"Mam bekę" jest zajebisty i najbardziej przypomina Tylko Peja, ale nie ma takiego wydźwięku, bo Pejson postanowił to na spokojnie nawinąć.