[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
-
Bizon Twoja Strata
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
„Według mnie osobistą tragedią Hitlera Szmidta, a przez to też tragedią jego państwa twórczości, było to, że uwierzył w swoje aktorstwo. Wziął za prawdę umiejętnie skonstruowany przez siebie mit, że jest cudownie nieomylnym Führerem Mesem i bogiem światła artystowskim zabijaką”.
Na pewnym poziomie udawanie jednak trwało - nie tylko ze strony Hitlera Szmidta, lecz także ze strony jego publiczności.
Sefton Delmer/Peter Pomerantsev
Na pewnym poziomie udawanie jednak trwało - nie tylko ze strony Hitlera Szmidta, lecz także ze strony jego publiczności.
Sefton Delmer/Peter Pomerantsev
ciekawe kto bardziej wierzy - zweirzyn czy mezo.
No gadalem z Mesem raz na koncercie jakims, zrobilem sobie fotke, ziomkowi jakies plyty podpisal, zadnej bufoniady cos tam sie posmialismy ze mandat dostalem w tramwaju jadac na koncertSzwabKano pisze: ↑25 sty 2026, 7:44Amen, tak właśnie jest i nikt by tego lepiej nie ujął, z jednym "ale" - Mes jest przede wszystkim w uj nieprzystosowany do social mediów, stąd wynika jego bufonada, on nie kuma że jego wypowiedzi to nie tylko fakt że On napisze do gościa X - to także 100 innych osób które to przeczytają i wyrobią sobie opinie. A Mes odpowiadał ludziom w internecie od zawsze.
Prywatnie z kolei z nich dwóch to Tede robi dużo gorsze wrażenie bufona. Z Mesem można normalnie pogadać o wszystkim, Tedemu możesz tylko oddać hołd, nie będzie chciał z tobą o niczym pogadać.
ogolnie wszystko normalnie, 2015 rok jakos
raczej tak jak mowisz ta bufoniada wynika z po prostu bycia soba, a Tede naklada sobie wszedzie inna maske, czy w kanale zero czy gdziekolwiek
w ogole jak sie obejrzy te absurdy rapu ktore wg mnie za research zasluguja na oskara i oglada sie je przezajebiscie, to raczej Tede wypada w nich gorzej, bo obaj wychodza na zjebow czy bufonow ale Mes nie udaje innego
więc jestem dziwny, jestem dumny
i prawdziwy przy okazji, od kołyski aż do trumny
1, 2 no ogolnie Posprzataj po swoim psie jest mega zajebiscie nawinieteburundi pisze: ↑25 sty 2026, 10:00 Moje parę hot (or not) tejków z tych 2, niezłych w odsłuchu, dissów:
1. Rym niedokładny differ-nisza, ktory chyba tu umknął, a mi od razu przypomniał się klasyczny ateistą-zaiste i tym podobne zabiegi Mesa w ciągu kariery.
2. W ogóle sam początek pierwszego dissu zajebisty, ta seria "car liter, bóg flow…" oraz moment z Narodowym i "grą niecki" piękne. Aż się stary, dobry Mes przypomniał.
3. "Dwie smutne kurwy w czapkach niu ery", "pasujecie do siebie jak twerk do nazisty" wywołały u mnie rechot, mimo że lubię TDFa. Ośmieszające pancze w dissach to jest to.
4. Fajnie, że zaczepił tego cwela zDvpy, nigdy go nie lubiłem, strasznie pretensjonalny bezbek i to od grubo ponad dekady. To samo z Fagatą, warto nazwać kurwę kurwą od czasu do czasu, żeby ludzie nie zapomnieli skąd się wzięła i dlaczego tak szybko zrobiła hajs/karierę.
5. Kolejny dowód, że ślizgawka ma swój wydźwięk w tym beefie, bo był psycho landlord shoutout na początku.
6. 2rzyn to zupełnie normalny człowiek.
Podsumowując, Mes powinien był to rozegrać zupełnie inaczej, skoro jak sam podkreśla nie lubi presji czasu. Trzeba było zamknąć japę po 64 Lajnach, odłożyć sociale aż do wydania albumu, żeby nie robić z siebie debila. Puścić diss taki jak TTF jakoś tuż przed premierą płyty, dosłownie parę dni, żeby narobić szumu to wtedy ludzie autentycznie by to sprawdzili. A potem już mniejsza co dalej, bo przecież chodziło i tak głównie o promocję i cyferki. Jak to wieprz ujął w jednym z live'ów - pan rzępolak przeblefował, myślał że mu się upiecze i potem wykonywał nerwowe, niepotrzebne ruchy. Ale fajnie, że wjechały chociaż 2 spoko tracki od Pietrka, szkoda że tak późno.
Btw Bukowski git płyta![]()
3. Jeszcze obczaj sobie znaczenie tych wersow glebsze na geniusie, ja na przyklad nie wiedzialem ze dziewczyna Tedego twerkowala na stole w kanale zero xd
4. To tez o tak, niesamowicie wkurwiajacy jest ten bezbekSugar dziadek, nie jesteś gentlemanem
Jesteś dla niej ATM-em ty, idź zjeść suplement
Bo wzrok ci siada, naiwniaku
Wyglądasz w okularach jak Bubbles z Baraków (to tez smiesznawe xd)
Przydupasy nie powiedzą, stara ci nie szepnie
Że ślepniesz? Trumny nie dojrzysz, póki w nią nie wdepniesz
Beka jak z rozlewni whisky
Pasujecie do siebie jak twerk do nazisty
5. Ten wstep do 2 dissu tez zajebisty, na poczatku myslalem ze wyciete z jakiegos filmu
okladka tez z sygnetem o ktorym gadali co nie?
[media]https://i.ytimg.com/vi/-uiGEsDv9CU/sddefault.jpg[/media]
To oczywiscie tez follow up do
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... k-life.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... k-life.jpg
obydwa dissy są nawinięte mega zajebiscie, jak chodzi o te kwestie to nie wiem czy kiedykolwiek Mes nawijal tak dobrze jak w tede to frajer i posprzataj po swoim psie.
szczegolnie jak ten fragment wjechal to mialem ciary, genialnie zarapowane:
i ten fragment rowniez rozpierdala:Skalibrował mnie Jay-Z, Nas, "Takeover", "Ether"
Więc komentarze co zmienią? Piter
Car liter, bóg flow, linijek Lucyfer, we differ
Znów "Wow!" powiedzą, to dopiero nisza
Tu wypadnie ząb, tam coś co kiedyś było honorem
Benetton twoje siniaki zjednoczy kolorem
Jaca znowu nie rozumie, znowu się piekli
Złote dziecko palestry upośledzone w stopniu lekkim
Sugar dziadek, nie jesteś gentlemanem
Jesteś dla niej ATM-em ty, idź zjeść suplement
Bo wzrok ci siada, naiwniaku
Wyglądasz w okularach jak Bubbles z Baraków
Treść nie forma
- SieKurwaNieInteresuj
Tede się jakoś ustosunkował? Będzie kontynuacja?
Podrzucę wam kilka dobrych dissow, bo smutno się patrzy na próbę obrony tych niewątpliwie fajnych piosenek, ale kiepskich dissow mesa
Jedzenie kebabów i słuchanie chujowego rapu
Tak wygląda życie wielu polaków
Tak wygląda życie wielu polaków
Dzięki za przypomnienie, że już jeden Jacek wpierdolił piotrusia.
tak, ale bicik jest sredni,jako kawalek srednio to lata w porownaniu z posprzataj po psie
Dorzuciłbym jeszcze samego Mesa
Po prostu ta suka to Jacek, więc Mes posprzątał po swoim psie
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
- marmolad_k2
Dziś jest na odwrót, Mezo ma na koncie klasyki z milionami odsłuchów, opinię męczennika który oddał życie za wolność w rapie, a Mes to jakiś kloszard schizofrenik bijący domofon. Tournament winner znowu Mez!Nawet Twoi małoletni fani jak dorosną
Będą się wypierać że słuchali Lajnera
Ja będę śmiał się głośno ich dzieci będą pytać wtedy
Tato słuchałeś Mezo
Boże co za przypał jak koledzy się dowiedzą
czyli ponownie mierzymy artystow miara liczby odsluchowmarmolad_k2 pisze: ↑25 sty 2026, 19:25 Dziś jest na odwrót, Mezo ma na koncie klasyki z milionami odsłuchów, opinię męczennika który oddał życie za wolność w rapie, a Mes to jakiś kloszard schizofrenik bijący domofon. Tournament winner znowu Mez!
Treść nie forma
- marmolad_k2
Zastanów się jeszcze chwilkę albo trzy nad tym.
no to jest najgorsza miara jaka moze bycWormjot pisze: ↑25 sty 2026, 19:32czyli ponownie mierzymy artystow miara liczby odsluchowmarmolad_k2 pisze: ↑25 sty 2026, 19:25 Dziś jest na odwrót, Mezo ma na koncie klasyki z milionami odsłuchów, opinię męczennika który oddał życie za wolność w rapie, a Mes to jakiś kloszard schizofrenik bijący domofon. Tournament winner znowu Mez!![]()
ja na miejscu jakiegos zajebistego rapera typu OSTR zrobilbym projekcik typu lekka modulacja glosu, kominiara na glowe i wypuszczam plyte jako nowy mlody fresh raper, zeby obnazyc chujowosc sluchaczy i bias sluchaczy lecacych na "nowe"
- Haczapurjan
Tede chyba siedzi i pisze odpowiedź, bo od czasu premiery dissu siedzi cichutko
nic nie piszę, ma b e k e i d y s t a n s:)))) mordeczko, jaka odpowiedź hehe tyle miesięcy czekałem to on też poczeka a może i się nie doczeka nawet
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
no jezeli ktos korzysta z tej miary to jest zjebem i chuja wie o rapie, akurat Polski rap to jeden wielki dowod ze popularnosc nie rowna sie jakosc. Najlepsze rzeczy w PL przeszly bez wiekszego echa pozostajac w pewnej niszy (oczywiscie ma to tez swoje plusy, bo czasem lepiej gdy cos niszowego zostaje w niszy)KubbasOG pisze: ↑25 sty 2026, 19:52 no to jest najgorsza miara jaka moze byc
ja na miejscu jakiegos zajebistego rapera typu OSTR zrobilbym projekcik typu lekka modulacja glosu, kominiara na glowe i wypuszczam plyte jako nowy mlody fresh raper, zeby obnazyc chujowosc sluchaczy i bias sluchaczy lecacych na "nowe"
Treść nie forma