[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
SzwabKano

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: SzwabKano »

KubbasOG pisze: 25 sty 2026, 5:56 wygral Mes

ale spierdolil to wszystkim innym

czyli klasycznym swoim byciem bufonem
Amen, tak właśnie jest i nikt by tego lepiej nie ujął, z jednym "ale" - Mes jest przede wszystkim w uj nieprzystosowany do social mediów, stąd wynika jego bufonada, on nie kuma że jego wypowiedzi to nie tylko fakt że On napisze do gościa X - to także 100 innych osób które to przeczytają i wyrobią sobie opinie. A Mes odpowiadał ludziom w internecie od zawsze.

Prywatnie z kolei z nich dwóch to Tede robi dużo gorsze wrażenie bufona. Z Mesem można normalnie pogadać o wszystkim, Tedemu możesz tylko oddać hołd, nie będzie chciał z tobą o niczym pogadać.
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

Bane pisze: 24 sty 2026, 22:22 Dyskutuj z typem, który od 700 stron trolluje tak nieudolnie, że gorzej chyba się już nie da...
zamykam
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Mes jest rozczarowany 2rzynem i jego kablowaniem niczym resortowa córka.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

Podobno Mes trochę odpuścił, jak usłyszał, że jego największy fan zgłasza przecież tylko tych, którzy zgłosili go wcześniej, chociaż tak naprawdę nie ma pojęcia, kto go zgłosił, bo skąd ma to wiedzieć, głuchy cymbale?

Logika tylko dla słyszących wybranych.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Mam taką teorię, że najpierw powstawał i powstał ten drugi track, posprzątaj po swoim psie. Później Mes go komuś pokazał i/lub poczytał wypowiedzi dotyczących poszczególnych dissów, stwierdził, że to za mało, że potrzebuje znowu kawałka, który będzie równie wpadający w ucho jak suka, ale z jebnięciem samicy.
Stawiam, że odpowiedź pojawiłaby się dużo wcześniej, pewnie po tych wywiadach, gdy zapowiadał, że już za 2 tygodnie bodajże, lecz konieczność dogrania frajera wszystko przedłużyła.
Awatar użytkownika
JESTEM_HIPHOPEM

Post autor: JESTEM_HIPHOPEM »

najzabawniejsze tutaj jest silne przekonanie niektórych, że rap to sztuka, a raperzy to artyści :rotfl:
rap to rzemiosło geniusze, a mes to marny rzemieślnik, któremu uroiło się, że jest artystą :)
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Prywatnie z kolei z nich dwóch to Tede robi dużo gorsze wrażenie bufona. Z Mesem można normalnie pogadać o wszystkim, Tedemu możesz tylko oddać hołd, nie będzie chciał z tobą o niczym pogadać
Dokladnie. Tede twierdzi ze jest najlepszy a tak naprawde jest wkurwiony ze przy Mesie automatycznie spierdala do drugiej ligi. Stad ta jego bufonada i patrzenie na wszystkich z gory czego nie potrafi obronic swoja tworczoscia bo robi puse, nudne, asluchalnie, czasem disco polowe, zenujace, kiczowate gowno obesrane. Ta suka to tedeeeeeee.

W ostatnich 20 latach tede rowniez nagral kilka teackow ktore sa spoko, fajne, niezle lub normalne. Tylko 95% jego dyskografii jest chujowa, reszta top.
Dopisek powstal specjalnie dla jose.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Szkoda, że nie ma za bardzo na co odpowiadać, chętnie bym sobie posłuchał takiego odbicia na te psycholandlordowe linijki.
Znowu wyciągasz te policję, morda (ej)
Coś ty się zapisał gdzieś do mafii online?
Mnie to tylko bawi, nie martwi, i to mam tu
A ten mitoman tu korzysta z apki e-gangus
Na chuj mi info o dziadku?
Na chuj mi info, pindo, kto ma ile chat tu?
Ja wpadłem pizdo robić rap tu
Ej, co mnie to obchodzi, kto tu co dostanie w spadku?
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

W ogóle też niezły autodiss tutaj:
I tak czekasz na odpowiedź jak Lenin na walkę klas
Lenin nie czekał na walkę klas.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
burundi

Post autor: burundi »

Moje parę hot (or not) tejków z tych 2, niezłych w odsłuchu, dissów:
1. Rym niedokładny differ-nisza, ktory chyba tu umknął, a mi od razu przypomniał się klasyczny ateistą-zaiste i tym podobne zabiegi Mesa w ciągu kariery.
2. W ogóle sam początek pierwszego dissu zajebisty, ta seria "car liter, bóg flow…" oraz moment z Narodowym i "grą niecki" piękne. Aż się stary, dobry Mes przypomniał.
3. "Dwie smutne kurwy w czapkach niu ery", "pasujecie do siebie jak twerk do nazisty" wywołały u mnie rechot, mimo że lubię TDFa. Ośmieszające pancze w dissach to jest to.
4. Fajnie, że zaczepił tego cwela zDvpy, nigdy go nie lubiłem, strasznie pretensjonalny bezbek i to od grubo ponad dekady. To samo z Fagatą, warto nazwać kurwę kurwą od czasu do czasu, żeby ludzie nie zapomnieli skąd się wzięła i dlaczego tak szybko zrobiła hajs/karierę.
5. Kolejny dowód, że ślizgawka ma swój wydźwięk w tym beefie, bo był psycho landlord shoutout na początku.
6. 2rzyn to zupełnie normalny człowiek.

Podsumowując, Mes powinien był to rozegrać zupełnie inaczej, skoro jak sam podkreśla nie lubi presji czasu. Trzeba było zamknąć japę po 64 Lajnach, odłożyć sociale aż do wydania albumu, żeby nie robić z siebie debila. Puścić diss taki jak TTF jakoś tuż przed premierą płyty, dosłownie parę dni, żeby narobić szumu to wtedy ludzie autentycznie by to sprawdzili. A potem już mniejsza co dalej, bo przecież chodziło i tak głównie o promocję i cyferki. Jak to wieprz ujął w jednym z live'ów - pan rzępolak przeblefował, myślał że mu się upiecze i potem wykonywał nerwowe, niepotrzebne ruchy. Ale fajnie, że wjechały chociaż 2 spoko tracki od Pietrka, szkoda że tak późno.

Btw Bukowski git płyta👌🏼
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Witamy w gronie ludzi posiadających słuch
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

JESTEM_HIPHOPEM pisze: 25 sty 2026, 9:24 najzabawniejsze tutaj jest silne przekonanie niektórych, że rap to sztuka, a raperzy to artyści :rotfl:
rap to rzemiosło geniusze, a mes to marny rzemieślnik, któremu uroiło się, że jest artystą :)
Twierdzenie że rzemiosło to nie sztuka to jest dopiero przesąd, co się zowie.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
mlodybi

Post autor: mlodybi »

Taka prawda mes trendsetter, a ile linijek flaka ktoś pamięta z tych wszystkich wysrywów które nagrał?
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Jesteś debilem ze skillem i w sumie tyle to najtrafniejszy wers tego dissu.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Spoiler
Obrazek
i tak do zajebania
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Ja do dziś pamiętam pancze, że Tede ma fajne ciuchy, albo że Mes zlał się w kołdrę czy tam portki.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

JEŚLI JUŻ TO CYTUJESZ IDZIE ZGODNIE Z INTENCJĄ
Nara
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Albo tu wjechał zbiorowy trolling albo zbiorowy damage control

Tak czy inaczej - urocze
DjPendzel

Post autor: DjPendzel »

Jedzenie kebabów i słuchanie chujowego rapu
Tak wygląda życie wielu polaków
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

2rzyn zgłaszając tych, którzy go zgłosili, tak naprawdę uwiarygodnia inne osoby ktore też ich zgloszą, później mogą sobie dowolnie zgłaszać dobrych chłopaków bo niekarany 2rzyn potwierdził ze ich wcześniejsze zgłoszenie bylo wiarygodne
Spoiler
dlatego bycie potwierdzaczem nie jest komiczne
dlatego bycie potwierdzaczem nie jest komiczne
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ODPOWIEDZ