[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
Wormjot

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Wormjot »

marmolad_k2 pisze: 24 sty 2026, 21:40 Po tym jego rodzicielskim albumie każda płyta byłaby dobrym comebackiem.
Tak samo jak dla tedego po tym chujowym albumie vox veritatis, jego chujowe dissy sa dobrym comebackiem HAHAHA
Treść nie forma
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Wormjot pisze: 24 sty 2026, 21:41HAHAHA
Pokaż oczy, chyba już popadłeś w obłęd jak Mes :oops:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

Rozpierdala mnie to ze tu fanami Mesa to sa chyba Malloy i ten arystokrata, a reszta po prostu sie cieszy ze ktos jedzie po wieprzu
Awatar użytkownika
trollboy7

Post autor: trollboy7 »

Malloy pisze: 24 sty 2026, 21:25 no to przesłuchaj Bukowskiego, potem Vox Veritas, wróć tu i przeproś
Żeby się upewnić zrobiłem to i odłuchałem obu ponownie. Ty przeproś, że słuchałem Bukowskiego drugi raz.
Dobry boże
Obrazek
:joint:
ether

Post autor: ether »

Jose pisze: 24 sty 2026, 21:33 "teraz abstynent" - a to co, znowu zaowalowany atak w Peję? Tede nie zrobił przemiany jak Kękę - dalej gra melanżowe kawałki na imprezach, po prostu już nie prowadzi takiego życia. Synuś tatusia mógłby wziąć przykład, wtedy randki nie kojarzyłyby mu sie z czymś takim
A Peja nawijający do tedego "gruba ruro" jedzie po Biggim :crazy:

Piszesz tak jakbys jednak zapomnial, że główny zarzut na mesa to, że niby "ćpa" czy ze "ma w oczach obłęd". To dokladnie tak jakby mes miał nawijać, że ktoś jest non stop najebany, a ludzie za to mieliby mu klaskać brawo w stylu "no właśnie, jak tak można, odkleiło go". :D Czy tak?
Ostatnio zmieniony 24 sty 2026, 22:02 przez ether, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Krew pisze: 24 sty 2026, 21:44 Rozpierdala mnie to ze tu fanami Mesa to sa chyba Malloy i ten arystokrata, a reszta po prostu sie cieszy ze ktos jedzie po wieprzu
Ja mam cały czas wrażenie, że użytkownik Burak to tak miły człowiek, że mu się szkoda zrobiło Mesa i dlatego jest po jego stronie :oops:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

kurde, @ether, rozumiem słowa, ale nie do końca rozumiem, o co Ci chodzi - o to, że że ćpun ćpuna od ćpunów wyzywa?

Jak tak, to kumam, ale chodzi mi o to, że przemiana w dobrą stronę, to raczej dobrze dla pana Tedego - jeszcze jak Mes szedł w narrację, że to wizyta na policji go zmieniła, to było całkiem jajcarskie. A zarzucanie hipokryzji (?) w taki sposób, to imo dość pokracznie wychodzi - tym bardziej że Tede nawet w beefie się do tego przyznawał i o tym wspominał, a Mes jest na pozycji Dobrego Ojca, to trochę mu mniej "wypada" pokazywać się wystrzelonym w wywiadach
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

To sa argumenty typu "a twoi rodzice wiedza co piszesz na slizgawce?" XD

Tu nie ma zadnej filozofii

Tede to rap typu AI music i to w wersji 0.5

To ze jest chujowym farmazoniarzem to wiadomo od dekad

Tragiczne jest to ze tak genwryczne gowno potrafilo omamic gluchych ludzi i wkrecic ze on jest zajebiatym daperem. Przeciez jego ostatnie 10 plyt czy ile on tego najebal od 15 lat to jest asluchalny szajs.
Generyczne pustosłowie ai z efektami na wokalu jakby je gluchy ustawial. Byle duzo, byle najebac ile sie da a glusi klakierzy i boty i tak dadza props.

Wystarczy wejscie w tede to frajer czy w samicy psa zeby ustawic wieprza w jego lidze dla cweli. Jacus moze mesowi lizac kule rapowo. To sa niestety dla niego fakty. Wewnetrznie go rozpierdala ze mes jest 3 polki wyzej ale oddycha z ulga na mysl ze ma gluchych fanow. Jeszcze z 10 lat "porapuje" , nagra 5 numerow z boysami i top łan i jakos to bedzie.

Mes ma hajsu full wiec wyjebka w te komwntarze czy sprzedaz plyt. Zajebistosc muzyki sie liczy a tym mes wpierdala tedego nawet na 5 dniowym kacu
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

mez zawiódł wchuj. muzyczka jak muzyczka. beef już dawno przegrany i tak. ale lolcontentu za mało. odbił od psycholandlord rapu. nie wrzucił teledysku. idź pan w chuj panie rzępolak.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

2rzyn pisze: 24 sty 2026, 22:13 Tragiczne jest to ze tak genwryczne gowno potrafilo omamic gluchych ludzi i wkrecic ze on jest zajebiatym daperem. Przeciez jego ostatnie 10 plyt czy ile on tego najebal od 15 lat to jest asluchalny szajs.
2rzyn w temacie o Hajs Hajp Hejt pisze: 31 sty 2023, 10:16 fajny follow up bigiego i 2paca ten refren
bit zajebisty
zwrotki niezłe

ja się jaram
2rzyn pisze: 03 sty 2023, 1:53 Zajebisty ten singiel. Troche smieszne to "po dekaaaadach".
Props. Czekam na calosc
to Ty?
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

:rotfl:
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

Dyskutuj z typem, który od 700 stron trolluje tak nieudolnie, że gorzej chyba się już nie da...
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
2rzyn

A ty jose czytac umiesz? Kawalki z hajs hajp hejt sa z tego beefu? Jedna jaskolka wiosny nie czyni. Na 200 kawalkow tede ma jeden niezly, 3 znosnie i 5 mniej chujowych.

Strone/dwie temh propsowalem chociazby pięc remix.
ether

Krew pisze: 24 sty 2026, 21:44 Rozpierdala mnie to ze tu fanami Mesa to sa chyba Malloy i ten arystokrata, a reszta po prostu sie cieszy ze ktos jedzie po wieprzu
Ja jestem fanem, po prostu uwazam, ze dla mesa nie za bardzo alternatywnego wyboru w polskim rapie. Bo kto niby? Za chuj nie wiem jak to jest mozliwe, w kraju gdzie niby rap był(?)/jest tak popularny. Aspiracje naprawdę potrafiących rapowac z reguly konczą się na hitach do radia, platynowych plytach, ewentualnie 50 koncertach pożegnalnych i elo, a żaden nie ma czegos na kształt swojego stylu, muzycznej estetyki, takiej prostej wiedzy teorii muzyki czy chociaż potrzeby jej posiadania.

Stawiam teze, że polski hip hop sie zawinął zanim zdążył się rozwinąć :dunno:
Jose pisze: 24 sty 2026, 22:04 A zarzucanie hipokryzji (?) w taki sposób, to imo dość pokracznie wychodzi - tym bardziej że Tede nawet w beefie się do tego przyznawał i o tym wspominał, a Mes jest na pozycji Dobrego Ojca, to trochę mu mniej "wypada" pokazywać się wystrzelonym w wywiadach
Ja mysle, ze tu nie chodzi o hipokryzje, tylko o to, że tede mówiący o swojej pozycji w rapie i popularności, tak naprawdę jest znany głównie z "drin za drinem" puszczanego na losowym melanżu itd - co jak na cały przekrój repertuaru legendy za jaka sie chyba uwaza, jest dosc biedne, tym bardziej, ze sam bedac abstynentem juz sie z tym nie utozsamia chyba.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2026, 22:32 przez ether, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

2rzyn pisze: 24 sty 2026, 22:13 Tragiczne jest to ze tak genwryczne gowno potrafilo omamic gluchych ludzi i wkrecic ze on jest zajebiatym daperem. Przeciez jego ostatnie 10 plyt czy ile on tego najebal od 15 lat to jest asluchalny szajs.
2rzyn pisze: 24 sty 2026, 22:13 A ty jose czytac umiesz? Kawalki z hajs hajp hejt sa z tego beefu?
Piękne to jest, dawaj więcej.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
SieKurwaNieInteresuj

Post autor: SieKurwaNieInteresuj »

Weź Turzyn pogodz się z tym że taki szlaufen rozpierdala całego Bukowskiego i z tym,że jutro niedziela handlowa. Przejebane.
Awatar użytkownika
Wormjot

Post autor: Wormjot »

SieKurwaNieInteresuj pisze: 24 sty 2026, 22:29 Weź Turzyn pogodz się z tym że taki szlaufen rozpierdala całego Bukowskiego i z tym,że jutro niedziela handlowa. Przejebane.
niedziela handlowa to tede zadowolony kolejna okazja zeby sie sprzedac :DDD (rapowo)
Treść nie forma
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

no kurde, ale to w takim kontekście Mes jest znany z niczego :dunno:

"Tede znany głównie z Drin za drinem" - to w ogólnie totalnie absurdalne i po prostu głupie stwierdzenie.
Awatar użytkownika
2rzyn

Bane pisze: 24 sty 2026, 22:29
2rzyn pisze: 24 sty 2026, 22:13 A ty jose czytac umiesz? Kawalki z hajs hajp hejt sa z tego beefu?
Piękne to jest, dawaj więcej.

Podaj sobie koncowe razem z jose bo wychodzi na to ze jak trafisz na chujowa restauracje gdzie ci stara baba kikutem nalozy sraki na talerz to nie napiszesz "chujowa restauracja, nie pokecam" tylko "moze i mi nasrali na do uszu talerz, ale marchewka byla przygotowana niemal poprawnie, 5 gwiazdek!"
ether

Jose pisze: 24 sty 2026, 22:31 no kurde, ale to w takim kontekście Mes jest znany z niczego
No mes nigdy nie był tak popularny jak tede, to jest oczywiste. Sęk w tym, że mes tymi wersami pokazuje, że ta popularnośc czasem niewiele znaczy, jeśli przykladowo losowi ludzie (masowi słuchacze) kojarzą cie z jednego numeru itd.
Jose pisze: 24 sty 2026, 22:31 "Tede znany głównie z Drin za drinem" - to w ogólnie totalnie absurdalne i po prostu głupie stwierdzenie.
Pisze troche skrótowo, wiesz o co chodzi. Sam tede mowil, ze gra tego mnóstwo na koncertach
ODPOWIEDZ