Za te cenę pod względem samego grania bardzo spoko. Mi się co prawda zjebała para po prawie pół roku, ale props dla supportu bo mi wysłałi po prostu nowe i nawet starych nie musiałem odsyłać.
Słuchawki
Moderator: wrubel
Re: Słuchawki
Również uległem namowie i zakupiłem, pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, nawet bez zmiany kodeka na LDAC (jak to robię, to sam mi się z powrotem przestawia na AAC)
Wątpię, że poszli po rozum do głowy i poprawili do stopnia poprawnego, oprócz dodanego badziewia. W tych słuchawkach należy przede wszystkim poprawić niskie tony, którą są słabo kontrolowane i dudniące, gdzieś pojawiają się opinie, iż jest zmiana basu, ale jaka to niestety nie wiem.
A z tym otwartym kodekiem, który ostatnio wyszedł da się jakoś poprawić dźwięk dwójek?
https://github.com/kavishdevar/librepods
Chodzi mi o to. Wiem, że jest tam opis, ale dla mnie to jakaś czarna magia.
https://github.com/kavishdevar/librepods
Chodzi mi o to. Wiem, że jest tam opis, ale dla mnie to jakaś czarna magia.
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
sory ale nie mam siły czytać wszystkiego z tematu, a potrzebuję rekomendacji - jakie słuchawki dokanałowe/douszne na blututa polecacie? zgubiłem swoje ath gdzieś i se muszę kupić nowe, budżet powiedzmy do 4 stów
obczaję, dziena
- checollada
Zgubiłem 2 tygodnie temu swoje liberty pro 3 i zastanawiałem się co tym razem wybrać, ostatecznie wziąłem air pods pro 3, dla porównania
no i moje odczucia:
- jakość dźwięku jest bardzo dobra, ale nie mogło być inaczej w tej cenie
- ale w ogóle nie miałem efektu wow, liberty pro 3 grały też bardzo dobrze. można chyba powiedzieć, że nawet jestem lekko rozczarowany, bo spodziewałem się jakiegoś mega przeskoku za ponad 2 razy więcej hajsu, a jest trochę lepiej. nie wiem jakbym to opisał, liberty miały więcej niskich tonów, airpodsy grają bardziej zrównoważenie
- air podsy to zdecydowanie najlepsze słuchawki do iphona, sterownia z poziomu tego wysuwanego menu i tak dalej, props
- NC jest dojebany, najlepszy jaki póki co miałem w słuchawkach dousznych
- rozpoznawanie rozmowy i automatyczne wyciszanie muzyki i włączanie trybu transparentnego działa zajebiście dobrze i jest super wygodne, na siłowni na przykład czy w sklepie
jest jeszcze jakiś tłumacz niby ale to nie działa chyba z polskim i to mierzenie tętna z ucha, nwm może komuś się przyda kto biega z telefonem a nie ma zegarka, dla mnie zbędny bajer
jak macie iphona i do rozjebania 1.1k zł to mogę polecić chyba
no i moje odczucia:
- jakość dźwięku jest bardzo dobra, ale nie mogło być inaczej w tej cenie
- ale w ogóle nie miałem efektu wow, liberty pro 3 grały też bardzo dobrze. można chyba powiedzieć, że nawet jestem lekko rozczarowany, bo spodziewałem się jakiegoś mega przeskoku za ponad 2 razy więcej hajsu, a jest trochę lepiej. nie wiem jakbym to opisał, liberty miały więcej niskich tonów, airpodsy grają bardziej zrównoważenie
- air podsy to zdecydowanie najlepsze słuchawki do iphona, sterownia z poziomu tego wysuwanego menu i tak dalej, props
- NC jest dojebany, najlepszy jaki póki co miałem w słuchawkach dousznych
- rozpoznawanie rozmowy i automatyczne wyciszanie muzyki i włączanie trybu transparentnego działa zajebiście dobrze i jest super wygodne, na siłowni na przykład czy w sklepie
jest jeszcze jakiś tłumacz niby ale to nie działa chyba z polskim i to mierzenie tętna z ucha, nwm może komuś się przyda kto biega z telefonem a nie ma zegarka, dla mnie zbędny bajer
jak macie iphona i do rozjebania 1.1k zł to mogę polecić chyba
Szczerze to żadne, bluetooth to ograniczona przepustowość, nawet najlepsze kodeki do dziś nie dorównują jakości połączenia przewodowego, te co polecają w tym temacie to jakiś dramat. Trochę czasu minęło, więc jeśli wybrałeś to co kupiłeś ?
Jezus ja nie udupie dluzej z moimi liberty soundcore 4 pro. Juz jbl douszne nie maja takich problemow jak te jebaństwo za ponad 5 stow. To sie laczy lewa to prawa, za kazdym razem z 15 min lub wiecej zanim w ogole ogarnie. Nie polecam.
jeszcze żadne, do muzyki mam normalnie przewodowe, ale tera w fonach już nie ma jacków więc szukam z blututem
LDAC czy aptxHD jest w slepym tescie nieodróżnialny od źródła bezstratnego dla absolutnej większości ludzi
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
@eddy_wata Nie zmienia to w żaden sposób faktu, iż bluetooth nie jest w stanie dorównać jakości połączenia przewodowego.
No i chuj? Ty jesteś człowiekiem, czy kurwa oscyloskopem 
ja tam mam słuchawki na światłowodzie, nie będę słuchał jakiegoś gówna na ograniczonym przepustowością miedzianym kablu
w audio kable swiatlowodowe w standardzie spdif typu toslink wlasnie maja mniejsza przepustowosc niz miedziana skretka xD
poleccie jakies wokoluszne tak do 1k maksymalnie, uzywalem od 10 lat AKG M220 pro ale mi sie znudzily i siedze teraz czesciej w XM5, tylko one sa kurewsko niewygodne dla mnie, 1-2h i wysiadam. mam soundblaster x3 wiec jest czym napedzac. myslalem nad ATH-A990Z albo ATH-AD900X, nie zdecydowalem jeszcze czy zamkniete, czy otwarte
Dokładnie można to napisać do Twojego poprzedniego posta.
Ciężka sprawa, większość za taką kwotę jaką chcesz wydać i zarówno co tutaj polecają to szajs, chyba, że chcesz, aby tylko plumkało i muliło na dole, szedłbym w senki, ostatnie wybryki z bt jakie testowałem z w domu to Dyson OnTrac, Airpods pro 2 i Airpods Max i cała trójka bez szału.
@moshe A jaki lubisz dźwięk? Warto szukać używek, dostaniesz o wiele lepszą klasę. Ja uwielbiam dźwięk Hd820 HD-25 II oraz Neumannów NDH30
Ostatnio zmieniony 05 sty 2026, 14:49 przez SiNi, łącznie zmieniany 2 razy.
niezła merytoryka szurze xD typ mówi o budżecie tysiąc, a ty mu z hd820 za 10k xDDD
@moshe tylko hifimany w tej cenie, sundara albo edition xs. Jak dynamiki, a nie planary (ale planary są lepsze) to beyerdynamic/akg/sennheiser co nie weźmiesz bedzie ok. soundblaster x3 jest ok jako dac ale jego obwody ampowe są raczej słabe (0.35mW w 150ohmów) i nie wystarczą do napędzenia mało efektywnych słuchawek, przydałoby się wydać 800 zł na słuchawki i 200zł na porządniejszy amp
@moshe tylko hifimany w tej cenie, sundara albo edition xs. Jak dynamiki, a nie planary (ale planary są lepsze) to beyerdynamic/akg/sennheiser co nie weźmiesz bedzie ok. soundblaster x3 jest ok jako dac ale jego obwody ampowe są raczej słabe (0.35mW w 150ohmów) i nie wystarczą do napędzenia mało efektywnych słuchawek, przydałoby się wydać 800 zł na słuchawki i 200zł na porządniejszy amp
chcialbym cos 'zywszego', M220 to odpowiednik K240 wiec sa dosc neutralne i np. przy elektronice brakuje im 'jebniecia'. w splaszczonych w EQ XM5 jest go z kolei wciaz za duzo lol
w planary jeszcze bym sie nie pchal, raczej nie bede umial ich docenic. no i budzet do 1000 nie znaczy ze od razu chce wydac 999 zl xd
cenna uwaga o ampie @eddy_wata, dej jakis przyklad alternatywy
w planary jeszcze bym sie nie pchal, raczej nie bede umial ich docenic. no i budzet do 1000 nie znaczy ze od razu chce wydac 999 zl xd
cenna uwaga o ampie @eddy_wata, dej jakis przyklad alternatywy