Słuchawki
Moderator: wrubel
Re: Słuchawki
Tak jak wspomniałem wyżej totalnie się z Tobą nie zgadzam oraz zapraszam, głuchy wyłapie różnice między kablem za 200 zl, a o wiele droższym drutem na wysokiej klasie sprzęcie, później te różnice zacierają się i niuanse są minimalne, nie podoba mi się brzmienie hi- fi, ale już Pylony z serii jasper pokazują fajnie te zmiany no i taka unitra również ( btw jedne z lepszych kolumn jakie słyszałem w swojej cenie obok eposów )
qualcomm zlecił badania dla aptx hd i wyszło z nich, że ludzie nie potrafią odróżnić
niestety nigdzie nie ma pełnego źródła tego researchu, ale aptx adaptive jest jeszcze lepszy niż hd@Bolo“Indistinguishable from high resolution audio”
“From the analysis of the results from the 24 participants that took part in the test it is concluded that participants were unable to consistently detect a difference between 96kHz/24bit audio and 48kHz/24bit aptX HD encoded and decoded audio”
- Salford University independent test results, 2015
no wlasnie po lepszym researchu sie trochę zniechecilem i chyba bede logował w technicsy EAH-AZ100, wyglądają fajnieSiNi pisze: ↑02 paź 2025, 21:25 Mają ten sam czip co poprzednia generacja , więc wątpię, aby coś poprawili, a do poprawy było niskie pasmo, które brzmiało nienaturalnie, momentami nachodziło na resztę, ogólnie brakowało im ogłady, dodali tylko pierdoły z tętnem i innymi bzdetami,a to co najważniejsze raczej zostało bez zmian.
Niestety nie miałem okazji słuchać tego modelu, więc nie wiem jaką ma sygnaturę, ale jakbym miał kupić coś bezprzewodowego to na pewno szukałbym jak najbardziej neutralnego oraz zrównoważonego brzmienia, klarownego bez sztucznego podbicia basu czy też góry jak to często bywa.
Bo cenię sobie wygodę, zwłaszcza w pracy.
Jak mi ktoś gada przez 8-10 godzin do ucha to dzień w pracy mi się nie dłuży i mam motywację, by robić kroki.
Świetne są.lygrys pisze: ↑01 paź 2025, 16:08 Kupiłem sobie kostne słuchawki firmy shokz
https://mediamarkt.pl/pl/product/_sluch ... 92413.html
Głównie do pracy, bo nie wyobrażam sobie pracy z ludźmi tez słuchawk kostnych, a u mnie na dzielnicy są tylko takie od ręki i potrzebuje takie co mi wytrzymają ponad 8 godzin na jednym ładowaniu.
Po pierwsze bardzo lekkie, więc uszy nie bolą od słuchania godzinami.
Po drugie świetnie grają, co prawda idą wzdług autostrady cuda nie zdziałają, ale na spacerku bez samochodów okolicy dzwięk prawie taki jak w nausznych.
Słucham sobie The Isley Brothers i dobrze grają.
Rozmowy telefoniczne też bez problemów.
audeze maxwell kupiłem sobie i turbo bangery są to 
- zemsta1camzata
Rozwaliły mi się pro 2, czy jestem skazany na zakup pro 3? Zależy mi żeby to były słuchawki dokanałowe, na dobrym ANC, dźwięku przestrzennym, bezproblemowym przełączaniu między urządzeniami Apple.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
https://www.bang-olufsen-cee.com/PL/beoplay-ex.html
polecam zainwestować sobie w takie i na dekadę mieć temat słuchawek z bani
ja mam poprzedni model - od 7 lat jak nowe:
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i ... y-e8-szary
polecam zainwestować sobie w takie i na dekadę mieć temat słuchawek z bani
ja mam poprzedni model - od 7 lat jak nowe:
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i ... y-e8-szary
Jak chcesz sync z Apple i ci nie szkoda kasy to Airpodsy Pro grają na tyle dobrze, że to najlepszy wybór. Tylko to jest elektrośmieć, maks na dwa lata używania. Największy plus Airpodsów to chyba to, że mają najlepszy serwis, bo jak coś zacznie trzeszczeć na gwarancji to wymieniają słuchawkę od ręki.
B&O oczywiście wymienią Ci na nowe nawet pierdolniesz nimi w ziemię i się zepsują
Dzisiaj po ostatnich wojażach… zaczęły się pierdolić soundcore 3 pro i w sumie mógłbym wymienić, mega jestem z nich zadowolony jeżeli chodzi o jakość dźwięku, czasami noszenie ich wkurwialo, ale w ogólnym rozrachunku mega na plus, co teraz polecacie tak do 800 zł.?
Muszę kupić nie za dużą wieżę stereo na prezent
Najlepiej z CD i kasetą, ale też - o ile takie istnieją - z WiFi/DLNA/UPnP. Radio nieważne.
Jakieś pomysły na jakie parametry/firmy patrzeć?
Są wersje z odczepianymi głośnikami Bluetooth coby kabli nie ciągnąć?
Najlepiej z CD i kasetą, ale też - o ile takie istnieją - z WiFi/DLNA/UPnP. Radio nieważne.
Jakieś pomysły na jakie parametry/firmy patrzeć?
Są wersje z odczepianymi głośnikami Bluetooth coby kabli nie ciągnąć?
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
byłby ktoś taki miły polecić mi jakieś przewodowe słuchawki douszne, żebym mógł sobie wygodnie grać w gry na handheldzie? niestety wireless nie wchodzą w grę, a też nie mam potrzeby wydawania nie wiadomo jakiej ilości pieniędzy
@cloud SoundMagic E11 ? Są wersje z jackiem i USB-C
Izrael wciąż okupuje Palestynę
- scam_sakawa
Soundcore Liberty 4 Pro za 379zł
https://www.pepper.pl/promocje/sluchawk ... ie-1168592
brać kurwa i się nie zastanawiać
https://www.pepper.pl/promocje/sluchawk ... ie-1168592
brać kurwa i się nie zastanawiać
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Kupiłem, pozdrawiam. Ciekawe czy te pozytywne opinie nie są przesadzone.
Jak mam Airpodsy 2 Pro USB-C to warto wymieniać na trójki? Zauważę różnicę w dzwięku?
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy