Słuchawki

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

Awatar użytkownika
sqlie

Re: Słuchawki

Post autor: sqlie »

Parlae pisze: 28 lis 2025, 23:32 Kupiłem, pozdrawiam. Ciekawe czy te pozytywne opinie nie są przesadzone.
Za te cenę pod względem samego grania bardzo spoko. Mi się co prawda zjebała para po prawie pół roku, ale props dla supportu bo mi wysłałi po prostu nowe i nawet starych nie musiałem odsyłać.
Awatar użytkownika
Esdoer

Post autor: Esdoer »

Również uległem namowie i zakupiłem, pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, nawet bez zmiany kodeka na LDAC (jak to robię, to sam mi się z powrotem przestawia na AAC)
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Klaic pisze: 29 lis 2025, 13:06 Jak mam Airpodsy 2 Pro USB-C to warto wymieniać na trójki? Zauważę różnicę w dzwięku?
Wątpię, że poszli po rozum do głowy i poprawili do stopnia poprawnego, oprócz dodanego badziewia. W tych słuchawkach należy przede wszystkim poprawić niskie tony, którą są słabo kontrolowane i dudniące, gdzieś pojawiają się opinie, iż jest zmiana basu, ale jaka to niestety nie wiem.
Awatar użytkownika
Klaic

Post autor: Klaic »

A z tym otwartym kodekiem, który ostatnio wyszedł da się jakoś poprawić dźwięk dwójek?

https://github.com/kavishdevar/librepods

Chodzi mi o to. Wiem, że jest tam opis, ale dla mnie to jakaś czarna magia.
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.

R.I.P mordy
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

sory ale nie mam siły czytać wszystkiego z tematu, a potrzebuję rekomendacji - jakie słuchawki dokanałowe/douszne na blututa polecacie? zgubiłem swoje ath gdzieś i se muszę kupić nowe, budżet powiedzmy do 4 stów
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

soundcore liberty 4 pro na promce zgarniesz za tyle a jak nie to dorzuc pare dyszek
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
DoubleB

obczaję, dziena
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

Zgubiłem 2 tygodnie temu swoje liberty pro 3 i zastanawiałem się co tym razem wybrać, ostatecznie wziąłem air pods pro 3, dla porównania

no i moje odczucia:
- jakość dźwięku jest bardzo dobra, ale nie mogło być inaczej w tej cenie
- ale w ogóle nie miałem efektu wow, liberty pro 3 grały też bardzo dobrze. można chyba powiedzieć, że nawet jestem lekko rozczarowany, bo spodziewałem się jakiegoś mega przeskoku za ponad 2 razy więcej hajsu, a jest trochę lepiej. nie wiem jakbym to opisał, liberty miały więcej niskich tonów, airpodsy grają bardziej zrównoważenie
- air podsy to zdecydowanie najlepsze słuchawki do iphona, sterownia z poziomu tego wysuwanego menu i tak dalej, props
- NC jest dojebany, najlepszy jaki póki co miałem w słuchawkach dousznych
- rozpoznawanie rozmowy i automatyczne wyciszanie muzyki i włączanie trybu transparentnego działa zajebiście dobrze i jest super wygodne, na siłowni na przykład czy w sklepie

jest jeszcze jakiś tłumacz niby ale to nie działa chyba z polskim i to mierzenie tętna z ucha, nwm może komuś się przyda kto biega z telefonem a nie ma zegarka, dla mnie zbędny bajer

jak macie iphona i do rozjebania 1.1k zł to mogę polecić chyba
Awatar użytkownika
SiNi

DoubleB pisze: 05 gru 2025, 13:38 jakie słuchawki dokanałowe/douszne na blututa polecacie?
Szczerze to żadne, bluetooth to ograniczona przepustowość, nawet najlepsze kodeki do dziś nie dorównują jakości połączenia przewodowego, te co polecają w tym temacie to jakiś dramat. Trochę czasu minęło, więc jeśli wybrałeś to co kupiłeś ?
Awatar użytkownika
Koza
Zbanowany

Post autor: Koza »

Jezus ja nie udupie dluzej z moimi liberty soundcore 4 pro. Juz jbl douszne nie maja takich problemow jak te jebaństwo za ponad 5 stow. To sie laczy lewa to prawa, za kazdym razem z 15 min lub wiecej zanim w ogole ogarnie. Nie polecam.
Awatar użytkownika
DoubleB

SiNi pisze: 04 sty 2026, 20:29
DoubleB pisze: 05 gru 2025, 13:38 jakie słuchawki dokanałowe/douszne na blututa polecacie?
Szczerze to żadne, bluetooth to ograniczona przepustowość, nawet najlepsze kodeki do dziś nie dorównują jakości połączenia przewodowego, te co polecają w tym temacie to jakiś dramat. Trochę czasu minęło, więc jeśli wybrałeś to co kupiłeś ?
jeszcze żadne, do muzyki mam normalnie przewodowe, ale tera w fonach już nie ma jacków więc szukam z blututem
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

SiNi pisze: 04 sty 2026, 20:29
LDAC czy aptxHD jest w slepym tescie nieodróżnialny od źródła bezstratnego dla absolutnej większości ludzi :D
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
SiNi

@eddy_wata Nie zmienia to w żaden sposób faktu, iż bluetooth nie jest w stanie dorównać jakości połączenia przewodowego.
Awatar użytkownika
eddy_wata

No i chuj? Ty jesteś człowiekiem, czy kurwa oscyloskopem :lol:
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

ja tam mam słuchawki na światłowodzie, nie będę słuchał jakiegoś gówna na ograniczonym przepustowością miedzianym kablu
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
eddy_wata

w audio kable swiatlowodowe w standardzie spdif typu toslink wlasnie maja mniejsza przepustowosc niz miedziana skretka xD
Awatar użytkownika
moshe

Post autor: moshe »

poleccie jakies wokoluszne tak do 1k maksymalnie, uzywalem od 10 lat AKG M220 pro ale mi sie znudzily i siedze teraz czesciej w XM5, tylko one sa kurewsko niewygodne dla mnie, 1-2h i wysiadam. mam soundblaster x3 wiec jest czym napedzac. myslalem nad ATH-A990Z albo ATH-AD900X, nie zdecydowalem jeszcze czy zamkniete, czy otwarte
Awatar użytkownika
SiNi

eddy_wata pisze: 05 sty 2026, 11:45 No i chuj?
Dokładnie można to napisać do Twojego poprzedniego posta.

DoubleB pisze: 04 sty 2026, 22:05 jeszcze żadne, do muzyki mam normalnie przewodowe, ale tera w fonach już nie ma jacków więc szukam z blututem
Ciężka sprawa, większość za taką kwotę jaką chcesz wydać i zarówno co tutaj polecają to szajs, chyba, że chcesz, aby tylko plumkało i muliło na dole, szedłbym w senki, ostatnie wybryki z bt jakie testowałem z w domu to Dyson OnTrac, Airpods pro 2 i Airpods Max i cała trójka bez szału.

@moshe A jaki lubisz dźwięk? Warto szukać używek, dostaniesz o wiele lepszą klasę. Ja uwielbiam dźwięk Hd820 HD-25 II oraz Neumannów NDH30
Ostatnio zmieniony 05 sty 2026, 14:49 przez SiNi, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
eddy_wata

niezła merytoryka szurze xD typ mówi o budżecie tysiąc, a ty mu z hd820 za 10k xDDD

@moshe tylko hifimany w tej cenie, sundara albo edition xs. Jak dynamiki, a nie planary (ale planary są lepsze) to beyerdynamic/akg/sennheiser co nie weźmiesz bedzie ok. soundblaster x3 jest ok jako dac ale jego obwody ampowe są raczej słabe (0.35mW w 150ohmów) i nie wystarczą do napędzenia mało efektywnych słuchawek, przydałoby się wydać 800 zł na słuchawki i 200zł na porządniejszy amp
Awatar użytkownika
moshe

Post autor: moshe »

chcialbym cos 'zywszego', M220 to odpowiednik K240 wiec sa dosc neutralne i np. przy elektronice brakuje im 'jebniecia'. w splaszczonych w EQ XM5 jest go z kolei wciaz za duzo lol

w planary jeszcze bym sie nie pchal, raczej nie bede umial ich docenic. no i budzet do 1000 nie znaczy ze od razu chce wydac 999 zl xd

cenna uwaga o ampie @eddy_wata, dej jakis przyklad alternatywy
ODPOWIEDZ