[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Burak »

oldschool pisze: 25 paź 2025, 21:37 Przydałby się im liść na odmułkę.
zgadzam się jak najbardziej
oldschool pisze: 25 paź 2025, 21:37 Beef z Tego Typu Mesem był idealnym pretekstem, żeby jeszcze się spiąć i pokazać jak się chce to potrafi się być pierdolonym szefem.
przypomnijmy że Tede za rok kończy 50 lat, tak że nie dziwie się że mu się już nie chce i robi byle jak, rap to czy chcesz czy nie, zabawa dla młodych i dziwie się że są jeszcze Mariusze z Brighton którzy chcą słuchać jego nowych albumów, bo Tede lata świetności ma za sobą
Ostatnio zmieniony 25 paź 2025, 21:52 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Karleone

Post autor: Karleone »

Bez kitu ostatnia akcja mesa to atak na domofon i później cisza przez tyle tygodni pomimo tylu dissow na pizde

Można śmiało uznać że mes przegrał z domofonem

Nokaut

Dodano po 4 minutach 15 sekundach:
O 5 za dużo to naprawdę pokaz dominacji genetycznej

Mes nie jest w stanie odnieść się do wszystkiego bo nie jest tak płodny a bez tego to żadne jego barsy nie odwrócą wyniku beefu bo dostał wpierdol na każdej płaszczyźnie
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

no on się ogólnie strasznie oburzał, jak mu w chuj ludzi pisało na ig kiedy diss Mes dawaj dissa, bo przecież on jako artysta tworzy jak on uważa, że jest czas i moment, a nie ludzie z internetu, ale jeśli kojarzę to pisał coś, że beef is on, tylko ta epka Tedego musiała go wytrącić plus akcja z domeną
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Patrząc po komentarzach na kanale, to nadal go to musi boleć, bo co post mu o tym przypominają :lol:
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Esdo

Post autor: Esdo »

Burak pisze: 25 paź 2025, 21:19 Mam wrażenie że już 10 raz powtarzamy tematy dyskusji o tym beefie w tym temacie, nic dziwnego że moderacja zamknęła temat, mam dosyć
Burak pisze: 23 wrz 2025, 14:30to nie czytaj
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Parę stron wcześniej było jeszcze pytanie, czy wg nas pojawią się jeszcze jakieś numery

IMO nie, a przynajmniej ciężko mi sobie teraz wyobrazić, że mielibyśmy czekać powiedzmy 3 tygodnie i dostać odpowiedź Mesa, w której...no właśnie, co? Odbije "nie prawda, bo ty", zadeklaruje że tak w ogóle to nawet nie słuchał EPki Tedego i...? Przecież to byłby chyba najbardziej rozpierdolony timeline rapowego konfliktu jaki kojarzę, a już teraz może śmiało walczyć o ten tytuł. Zaczepka, miesiąc przerwy, diss, przerwa, dwa dissy, odpowiedź, dwa miesiące przerwy, cała płyta, przerwa.

Mes przejdzie do swojego normalnego trybu, lalala nie słyszę, będzie wrzucał na kanał nadawczy memy i soulowe ballady do sensualnego ruchania przy świecach, oczywiście obaj będą utrzymywali, że wygrali beef i zamknęli go na własnych warunkach. Tak to widzę.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Esdo pisze: 25 paź 2025, 22:12
Burak pisze: 25 paź 2025, 21:19 Mam wrażenie że już 10 raz powtarzamy tematy dyskusji o tym beefie w tym temacie, nic dziwnego że moderacja zamknęła temat, mam dosyć
Burak pisze: 23 wrz 2025, 14:30to nie czytaj

Czytam od pierwszej strony i nie mam zamiaru przestać, to silniejsze ode mnie :twisted:
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
ether

Post autor: ether »

Numer jakiś będzie. Ale czy warto? Nie wiem, bo to jak tykanie gowna. Już wystarczy, ze te dwa dissy znalazly sie na tak ładnej płycie Bukowski. Psują trackliste
Awatar użytkownika
Karleone

Mes jeszcze zaskoczy :lol:

Beef is on c’mon y’all

Będzie odpowiedz takk

Zaczepiania rodziny się nie odpuszcza

Syn był w szpitalu odpowiedź będzie ale trzeba poczekać

Tak idę po tedego

Szukam bitow

Krew na córce itd

Człowiek z mlizna

Tych zapowiedzi odpowiedzi było w chuj

Toć nie można tak palić Jana chyba co? Czy można? :lol:
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Bezczyzna z mlizną

Boże chciałbym zapomnieć o tej storce
Awatar użytkownika
Karleone

Ta storka to chyba najlepsze podsumowanie beefu, trzymaj się mes, rób takie tracki jak urysnow, dostaniesz propsy i będzie git
A hajs i tak podobno masz z mieszkań
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Odpowiedz bedzie.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

eddy_wata pisze: 25 paź 2025, 21:33
oldschool pisze: 25 paź 2025, 21:22
Karleone pisze: 25 paź 2025, 21:15 Byle jak suki rozjebuje mesa na łopatki to chyba nie jest takie byle jak
No właśnie o to chodzi, że jest.

Śmiejecie się z "nowych" raperów tymczasem im się jeszcze chce:

Te dwa pierwsze co ty dajesz oldski xd
Ok, co do dissu Vkiego to mogę przyznać, że w moim odbiorze dużo zrobiła otoczka, czyli:
- wrzucenie dissu na kanał, gdzie pojawiały się jego odrzuty, bo przeciwnik nie był godny dissa na głównym kanale
- odpowiedź po 3 godzinach
- mocne delivery

Niemniej kilka real talkowych linijek poleciało.

Ale dissu Szpaka już będę bronił. Tylko rozumiem, że ciężko też się nim jarać nie znając kontekstu połowy linijek.

To było eleganckie wyjaśnienie pozera Maciasa i reszty White Widow. Pierdolenie o podziemiu i występowanie na FAME MMA, pozowanie na wojownika ulicznego i mocny wpierdol od Josefa i wiele innych, ale nie ma sensu tłumaczyć każdego wersu, gdy to ktoś już zrobił na Geniusie: https://genius.com/Szpaku-valasz-a-diss ... iss-lyrics

A oddzielny i wielki props leci za wyjaśnienie w pierdolonych dwóch wersach najsłabszego z White Widow - Pawko Chłopca (tak on ma taką ksywę), przy którym Ryda Warrior to prawdziwy inżynier z IQ 150. Pawko, który nie nagrał pół dobrej zwrotki, a jego największym osiągnięciem jest wyruchanie Mia Nesti Baki (RIP) został odjebany z równą mocą jak Numer Raz przez Mezo
Pawko ledwo trafia w beat, bardzo przykre
Spruj się do mnie, a zrobię z ciebie mężczyznę
:bowdown:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

White widow to nie raper tylko ekipa? O kurwa :lol:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

2rzyn pisze: 25 paź 2025, 22:58 Odpowiedz bedzie.
2rzynowane.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

tego typu mes też spoko kawałek przeciez

"piotkru nie wiem co się dzieje tam w środku, twoje ego to kurwa twoj nowotwór"

i śmieszne i smutne, tak jak ten wałek
Awatar użytkownika
burundi

Post autor: burundi »

Malloy pisze: 25 paź 2025, 21:56 no on się ogólnie strasznie oburzał, jak mu w chuj ludzi pisało na ig kiedy diss Mes dawaj dissa, bo przecież on jako artysta tworzy jak on uważa, że jest czas i moment, a nie ludzie z internetu, ale jeśli kojarzę to pisał coś, że beef is on, tylko ta epka Tedego musiała go wytrącić plus akcja z domeną
To jest jedno z głupszych zachowań Mesa, bo jak taki jest wielki artysta ponad tym całym pospólstwem z mediów społecznościowych, to niech siedzi cicho jak jakiś Taco Hemingway (do którego też ma swoją drogą wielki żal od lat) i udostępni dopiero kolejny post na ig jak już będzie wydawał diss / singiel / cokolwiek. A tu z jednej strony pogarda dla chłopstwa co nie rozumie sztuki, a z drugiej dobrowolny udział w chyba najgłupszych obok tiktoka mediach społecznościowych, czyli ig. I to taki przesadny do bólu na bombie, po dragach itp. W skrócie bzdury totalne pisze zamiast się wylogować z tego gówna całkowicie i uderzyć dopiero wtedy kiedy ma coś sensownego do powiedzenia.
Haqs

Post autor: Haqs »

gods bidness pisze: 25 paź 2025, 21:38
Malloy pisze: 25 paź 2025, 21:33 dla mnie najlepszym dissem dalej jest ten Winiego
Bo jest. I nic nie jest nawet blisko w tym beefie.
D :D :D :D
Jak ktos ma chuja w uszach i jest hejterem tedego to mozna tak uwazac kazdy normalny wie ze to obsrane gowno :evil:
Awatar użytkownika
Kerdor

Post autor: Kerdor »

Jakby w tym dissie zwrotkę nawinął Marcin Miller, to śmiem stwierdzić, że zmiótłby Tedasa, Mesa i Winiego razem wziętych.

Śmiem twierdzić, że Chłop z Mazur ma większy street credit nawet od naszych uliczników. Waflując sie z Kuleszą, poznał na pewno różnych ludzi, przy których Jongmeny i Kapoty sraliby po portkach.

PS. "Śmiem twierdzić" dwa razy napisane, bo to ważna kwestia.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Pojechałem na cmentarz na grób ojca poogarniać, bo za tydzień będzie Armagedon i ciągle w głowie mam: „God bless, bałagan na strychu jest” i nie może wyjść
ODPOWIEDZ