Ten Typ Mes - Bukowski (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Czak

Re: Ten Typ Mes - Bukowski (2025)

Post autor: Czak »

wojtek123 pisze: 24 paź 2025, 12:14 Gdyby to była płyta nagrana przez jakiegoś nie wiem, dajmy na to Ukraińca, przez co nie rozumiałbym o czym nawija to bym powiedział że dobrze wyprodukowany i zajebiście brzmiący materiał.
hahah przypomniałeś mi świetny pomysl @chuja żeby na czas odsłuchu wyobrazić sobie że nie rozumie się języka polskiego
w ogóle polecam też obejrzeć poranny wywiad onetu z mesem, dwa razy miałem wrażenie że się zaraz odpali, może teraz jak ciśnienie przedpłytowe z niego zejdzie to ruszy z beefem
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Czyli po prostu Mes musi odezwać się do Tomba po teksty i następna płyta będzie idealna, na pewno
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
Karleone

Post autor: Karleone »

Proponuje bojkot i słuchanie tej płyty dopiero gdy wyjdzie jakaś odpowiedź w beefie. Frajerstwo musi być karane
ignorant

Post autor: ignorant »

dokładnie, nawet nie sprawdzam
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Karleone pisze: 24 paź 2025, 12:48 Proponuje bojkot i słuchanie tej płyty dopiero gdy wyjdzie jakaś odpowiedź w beefie. Frajerstwo musi być karane
Niby tak, ale to miałoby coś ze zbrodni w sobie, doskonała płyta to jest, to stawanie w prawdzie jest. mimo przejebanego koncertowo beefu. Ogólnie myśle, ze kazdy postawil w koncu na swoim, mes robi muzyke, ktorej nikt nie slucha, mimo, ze jest zajebista, a tede wygrywa beefy i zarabia hajs na mariuszach z Brighton

Edit: wymienia zmarlych kumpli/raperow w 3. tracku i nie wymienia Leha, ciekawe czy poróżnieni byli czy nie pasowało do rymu (nie sadze). Dziwne
Ostatnio zmieniony 24 paź 2025, 13:08 przez eddy_wata, łącznie zmieniany 3 razy.
i cannot be a thug they dont dress this well
Awatar użytkownika
Karleone

Post autor: Karleone »

No to niby nic nowego ale ile emocji mi dostarczył ten beef to moje, ostatnio tak było po czarnym wrześniu (ZG nie płyta)
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Przesłuchałem płytę, w sumie takie 7/10 w moim laickim odczuciu. Podkłady są przyjemne, jest jazzik do jazdy autem w deszczu, Mes rapuje dobrze, miejcami treść jest cringowa ale w sumie zdążył mnie do tego przyzwyczaić.

Ogromnym rozczarowaniem jest to, że po God Bless spodziewałem się, że co najmniej połowa płyty to będzie rozwalcowywanie Stasiaków, Witków i całej reszty tałatajstwa, które Mesowi zawiniło, a jedyny pocisk, jakiego się doszukałem to że córki któregoś z nich dalej żyją z Mesa dorobku.

No i brak nowego dissu na Tedego, kompromitacja na całej linii.

U Mesa brak dissów, u Tedego brak potwierdzonych rewelacji z lajwów, obydwoje rozczarowali.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

gallrdm pisze: 24 paź 2025, 9:16 Rzępolak jest właśnie w Onet rano i promuje swoją płytę... Boże co on pierdoli xD
jak ktoś ciekawy xd
https://www.youtube.com/live/mlgvc-PSd8 ... 6VCnweaTLP
chuj kurwa, link się nie embeduje. od 1h:09
edenmar pisze: 24 paź 2025, 9:35 Są na tej płycie jeszcze jakieś inne dissy/zaczepki do konkretnych osób
na którymś nowym tracku była jakaś linijka na tedego, ale nie pamiętam w którym, no i w lokalach padła fraza "noże do wieprza" ale to chyba przez przypadek wyszło xd
eddy_wata pisze: 24 paź 2025, 12:11 Chyba najblizsza polska płyta stylu, nomen omen (mac) millerowego
dobry strzał, pasuje, nie pomyślałem
eddy_wata pisze: 24 paź 2025, 12:53 Edit: wymienia zmarlych kumpli/raperow w 3. tracku i nie wymienia Leha
same, aż cofałem żeby się upewnić czy nie uciekło mi, jakby chciał to by zmieścił
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

To jest bardzo dziwne, zignorowanie pogrzebu, bo na ppkp na feacie to mes dawal wrecz ojcowski vibe :( natomiast nawwt jak byly jakies zaszlosci, to chyba nie za dobrze swiadczy o czlowieku, ze nie moze ich przebrnac po smierci tego drugiego, zwlaszcza, ze pewnie glupote mlodego mozna wybaczyc. No ale nie bedac mesikiem zapewne

Swietny numer ale przykro mi sie slucha tego wjazdu
i cannot be a thug they dont dress this well
Awatar użytkownika
przedszkolanek

no prawda, niczego innego się jednak nie spodziewałem
anyway
po dwóch odsłuchach - nie powiem jak niektórzy, że płyta mnie zachwyca (ktoś porównywał do tpab, no kurwa, szanujmy się, i to piszę jako znany hejter leszcza), bo to za duże słowo (ksywa co mes najbliżej), natomiast na pewno jest to muzycznie ciekawe i zaciekawiające, jeszcze pewnie ze dwa razy poleci, ogólnie okejka, dzieje się na tym albumie więcej ciekawych momentów i zabiegów niż na połowie dyskografii tedego (niemałej przecież), nagrałbyś trzeciego dissa mesie głupia cipo i wygrałbyś beef
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Mes dosyć niskie poziomy cringu jak na siebie, a Pani redaktor wydaje się sympatyczną babeczką.
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

wujot pisze: 24 paź 2025, 11:57 chujowy ten twój hip hop mes
zmieniam zdanie po przesłuchaniu trzeci raz

fajne bity i momentami przyjemne rzępolenie mesa pod nie
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

eddy_wata pisze: 24 paź 2025, 12:53 tede wygrywa beefy i zarabia hajs na mariuszach z Brighton
Mariusze z Brajton nie słuchają Tedego tylko Palucha. Tede jest sprzedajnym raperem dla bananów. ;)
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
AseOne

Post autor: AseOne »

Los nie chciał inaczej... Ale to jest piękny numer
Awatar użytkownika
przedszkolanek

scam_sakawa pisze: 24 paź 2025, 14:57 Mariusze z Brajton nie słuchają Tedego tylko Palucha. Tede jest sprzedajnym raperem dla bananów.
otóż słuchają tedego w kanale zero
jasnejasne

Post autor: jasnejasne »

....
Ostatnio zmieniony 11 mar 2026, 11:46 przez jasnejasne, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Piękny ten bit jest na Uja wiesz, nawet ta nakładka na wokal pasuje idealnie, tylko ten karwel do wyjebania.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

AseOne pisze: 24 paź 2025, 15:24 Los nie chciał inaczej... Ale to jest piękny numer
KAUCZUK
Awatar użytkownika
przedszkolanek

w filmowcach w ogóle jest chyba rozwiązanie zagadki skąd u mesa wzięła się nienawiść do policji w swojej aktualnej iteracji
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

Czy on napisał diss na filmowcow bo mu zamknęli ulice i nie mógł podjechać pod dom?
ODPOWIEDZ