Ten Typ Mes - Bukowski (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

edenmar

Ten Typ Mes - Bukowski (2025)

Post autor: edenmar »

Płyta zapowiedziana na przyszły rok.

Ten Typ Mes pisze:Chciałem odpocząć od zgiełku i dać też taki muzyczny odpoczynek słuchaczom. Dlatego „Wsiadaj”, czyli pierwszy singiel z nadchodzącej płyty, jest spokojny. Nikt nie atakuje kontrabasem i saksofonem ostatnio zbyt często. Ja natomiast to robię i wszelkie pojedynki na wyświetlenia mam z założenia w kroczu. Treść to rasowy rap: trochę luźnych obserwacji z pozycji weterana, trochę aktualności, bo zaraz zmieni się Polska – oby na lepsze.

Jedna piosenka na dwóch bitach, bo tak sobie pomyślałem, że po co na jednym? Nagrywałem ją w jednej połowie w Miami, w drugiej już u siebie na Mokotowie. Muzyka to efekt fascynacji samplerem MPC live 2. Dłubię już na tym urządzeniu kilkanaście miesięcy i przestałem wstydzić się efektów.

Saksofon dograł Kuba Więcek, bo kto inny? Liczę na to, że nie jestem sam w tym przesyceniu plastikowymi brzmieniami i odbiorcom spodobają się sample z winyli cięte jak należy. Płyta w przyszłym roku, a wkrótce kolejne single!
Awatar użytkownika
CCORD

Re: Ten Typ Mes - TBA (2024) [zapowiedź]

Post autor: CCORD »

edenmar pisze: 13 paź 2023, 11:30 wszelkie pojedynki na wyświetlenia mam z założenia w kroczu
Spoiler
Obrazek
"[...] Nowego Typa jako tako"
Mesa na początku znałem głównie z tego, że go wielu raperów (i generalnie ludzi) propsowało, potem go usłyszałem w "Gorzkiej Wodzie" Pezeta (a i jeszcze 247) i sprawdziłem odrobinę jego twórczości. Przesłuchałem Kandydatów i Trzeba Było, generalnie pozytywnie je odebrałem, poza niektórymi kawałkami, ale to co Mes tworzy ostatnio kompletnie do mnie nie przemawia.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

props za wajb trajbów
sprawdzę
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
ether

Post autor: ether »

Pierwsza czwórka dosc sredni wjazd, ale bardzo szybko wskakuje w dobry wajb i w sumie zajebisty singiel, dawno tak dobrego numeru od mesa nie bylo, chodzi mi tutaj tez o kwestie tego jak to jest nagrane - jakbym slyszal jakiegos dobrego producenta wykonawczego za plecami, klip tez konkretny i dopracowany. Jeszcze niech albumy zacznie robic bardziej skonkretyzowane jako calosc, bo czesto niestety to troche jak składanki, a dla mnie to lipa.
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

nowe solo w całości na bitach Szoguna. ponoć już 25 numerów nagranych i będzie selekcja na finalny album.

bez żadnego nastawiania się ofc bo z nim nigdy niewiadomo, ale ja tam czekam. po tych wszystkich przejściach życiowych chyba miał o czym pisać.
miciun

Post autor: miciun »

Nie w całości na bitach szoguna. Przecież mówił w tym wywiadzie, że większość bitów sam robił.

Wysłane z mojego 2311DRK48G przy użyciu Tapatalka

nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

CCORD pisze: 13 paź 2023, 11:44
edenmar pisze: 13 paź 2023, 11:30 wszelkie pojedynki na wyświetlenia mam z założenia w kroczu
Spoiler
Obrazek
Trudno napisać coś innego jeśli z góry wiadomo, ze te wyświetlenia będą słabe
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

miciun pisze: 20 sty 2025, 10:05 Nie w całości na bitach szoguna. Przecież mówił w tym wywiadzie, że większość bitów sam robił.

Wysłane z mojego 2311DRK48G przy użyciu Tapatalka
a to sorry, w takim razie na glam rapie farmazon podali:
https://glamrap.pl/ten-typ-mes-wydaje-p ... oj-talent/
Awatar użytkownika
Sieloo

Re: Ten Typ Mes - TBA (2025) [zapowiedź]

Post autor: Sieloo »

Debile z glamrapu nie zrozumieli, że Szogun składa i miksuje. Większość bitów Mesa.
Awatar użytkownika
Karko_Nape

Post autor: Karko_Nape »

"pozdrawiam LJ karwela, nie przez przypadek tylko jego"
Jestem ciekaw co ci takiego złego zrobili Knap, Leh, RAU, chłopatki z zetenwupe i MM parówo.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Mada z TDFem nagrywał to wiesz
Obrazek
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

Wrotas ze strzałami

Wielkie 5 dla WasObrazek

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

Sieloo pisze: 20 sty 2025, 18:56

Debile z glamrapu nie zrozumieli, że Szogun składa i miksuje. Większość bitów Mesa.
znowu się naćpal przed wywiadem ?
co on odpierdala z tą kurtką i te tiki, kurwa piotruś, idź na odwyk a nie płytę nagrywasz
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

Taa też miałem pisać. Strasznie wytrzepany.
Właśnie zastanawiam się, bo z rozmowy wynika, że przyjechał autem i jeszcze mówi o odwożeniu syna. Ja nie wiem co on za leki bierze, ale przykro się patrzy, bo widać, że niestety czegoś tam brakuje pod kopułą. Zakładam również, że nie jest na tyle nieodpowiedzialny, żeby jeździć z dzieckiem porobionym. Może taxi zapierdala.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

Odwiózł syna, przypierdolił i pojechał do numera, mam przynajmniej nadzieję na taką chronologie.
Pierwsza minuta wywiadu i już wiem że terapia w ośrodku z murzynkami modelkami gówno dała albo nawet się pogorszyło naszemu bukowskiemu.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Jak na moje to on najebany jest po prostu, nawet mu się odbija nieraz alkoholem + bełkocze momentami xD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

MES naćpany - przykłady
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Wygląda jak ten łysy z Verby
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Awatar użytkownika
sychy

Post autor: sychy »

No i w ogole, że ten wywiad trwał tylko 15 minut, a miał godzinę bo się spóźnił :dunno: Wielki artysta, hehehe, czekam na płytkę!
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
Awatar użytkownika
JANPALONY

Post autor: JANPALONY »

Typ mentalnie nie ruszył nigdzie przez 20 lat. Pierdoli ciągle to samo. Bity z komputera złe, autotune zły (znowu?!). Spocony i rozbiegany jak Wieprz u Yetiego w 2009. Jak miałem naście czy dwadzieścia lat to jeszcze jakoś mi ten "artyzm" imponował, teraz mam 30 lat, pancerz na farmazon jak to określił u Numera w wywiadzie i widzę, że to pretensjonalne pierdolenie zakompleksionego wiecznego dziecka.

Oby płyta była dobra.
ODPOWIEDZ