Ten Typ Mes pisze:Chciałem odpocząć od zgiełku i dać też taki muzyczny odpoczynek słuchaczom. Dlatego „Wsiadaj”, czyli pierwszy singiel z nadchodzącej płyty, jest spokojny. Nikt nie atakuje kontrabasem i saksofonem ostatnio zbyt często. Ja natomiast to robię i wszelkie pojedynki na wyświetlenia mam z założenia w kroczu. Treść to rasowy rap: trochę luźnych obserwacji z pozycji weterana, trochę aktualności, bo zaraz zmieni się Polska – oby na lepsze.
Jedna piosenka na dwóch bitach, bo tak sobie pomyślałem, że po co na jednym? Nagrywałem ją w jednej połowie w Miami, w drugiej już u siebie na Mokotowie. Muzyka to efekt fascynacji samplerem MPC live 2. Dłubię już na tym urządzeniu kilkanaście miesięcy i przestałem wstydzić się efektów.
Saksofon dograł Kuba Więcek, bo kto inny? Liczę na to, że nie jestem sam w tym przesyceniu plastikowymi brzmieniami i odbiorcom spodobają się sample z winyli cięte jak należy. Płyta w przyszłym roku, a wkrótce kolejne single!
Ten Typ Mes - Bukowski (2025)
Ten Typ Mes - Bukowski (2025)
Płyta zapowiedziana na przyszły rok.
Re: Ten Typ Mes - TBA (2024) [zapowiedź]
Spoiler

Mesa na początku znałem głównie z tego, że go wielu raperów (i generalnie ludzi) propsowało, potem go usłyszałem w "Gorzkiej Wodzie" Pezeta (a i jeszcze 247) i sprawdziłem odrobinę jego twórczości. Przesłuchałem Kandydatów i Trzeba Było, generalnie pozytywnie je odebrałem, poza niektórymi kawałkami, ale to co Mes tworzy ostatnio kompletnie do mnie nie przemawia.
Pierwsza czwórka dosc sredni wjazd, ale bardzo szybko wskakuje w dobry wajb i w sumie zajebisty singiel, dawno tak dobrego numeru od mesa nie bylo, chodzi mi tutaj tez o kwestie tego jak to jest nagrane - jakbym slyszal jakiegos dobrego producenta wykonawczego za plecami, klip tez konkretny i dopracowany. Jeszcze niech albumy zacznie robic bardziej skonkretyzowane jako calosc, bo czesto niestety to troche jak składanki, a dla mnie to lipa.
nowe solo w całości na bitach Szoguna. ponoć już 25 numerów nagranych i będzie selekcja na finalny album.
bez żadnego nastawiania się ofc bo z nim nigdy niewiadomo, ale ja tam czekam. po tych wszystkich przejściach życiowych chyba miał o czym pisać.
bez żadnego nastawiania się ofc bo z nim nigdy niewiadomo, ale ja tam czekam. po tych wszystkich przejściach życiowych chyba miał o czym pisać.
Nie w całości na bitach szoguna. Przecież mówił w tym wywiadzie, że większość bitów sam robił.
Wysłane z mojego 2311DRK48G przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego 2311DRK48G przy użyciu Tapatalka
-
nescafeklasyg
a to sorry, w takim razie na glam rapie farmazon podali:
https://glamrap.pl/ten-typ-mes-wydaje-p ... oj-talent/
Re: Ten Typ Mes - TBA (2025) [zapowiedź]
Debile z glamrapu nie zrozumieli, że Szogun składa i miksuje. Większość bitów Mesa.
- Karko_Nape
"pozdrawiam LJ karwela, nie przez przypadek tylko jego"
Jestem ciekaw co ci takiego złego zrobili Knap, Leh, RAU, chłopatki z zetenwupe i MM parówo.
Jestem ciekaw co ci takiego złego zrobili Knap, Leh, RAU, chłopatki z zetenwupe i MM parówo.
- Cz4rny1337
- Moderator
Wrotas ze strzałami
Wielkie 5 dla Was
Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka
Wielkie 5 dla Was

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka
Taa też miałem pisać. Strasznie wytrzepany.
Właśnie zastanawiam się, bo z rozmowy wynika, że przyjechał autem i jeszcze mówi o odwożeniu syna. Ja nie wiem co on za leki bierze, ale przykro się patrzy, bo widać, że niestety czegoś tam brakuje pod kopułą. Zakładam również, że nie jest na tyle nieodpowiedzialny, żeby jeździć z dzieckiem porobionym. Może taxi zapierdala.
Właśnie zastanawiam się, bo z rozmowy wynika, że przyjechał autem i jeszcze mówi o odwożeniu syna. Ja nie wiem co on za leki bierze, ale przykro się patrzy, bo widać, że niestety czegoś tam brakuje pod kopułą. Zakładam również, że nie jest na tyle nieodpowiedzialny, żeby jeździć z dzieckiem porobionym. Może taxi zapierdala.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
-
nescafeklasyg
Odwiózł syna, przypierdolił i pojechał do numera, mam przynajmniej nadzieję na taką chronologie.
Pierwsza minuta wywiadu i już wiem że terapia w ośrodku z murzynkami modelkami gówno dała albo nawet się pogorszyło naszemu bukowskiemu.
Pierwsza minuta wywiadu i już wiem że terapia w ośrodku z murzynkami modelkami gówno dała albo nawet się pogorszyło naszemu bukowskiemu.
Jak na moje to on najebany jest po prostu, nawet mu się odbija nieraz alkoholem + bełkocze momentami xD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- marmolad_k2
MES naćpany - przykłady
Wygląda jak ten łysy z Verby
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
No i w ogole, że ten wywiad trwał tylko 15 minut, a miał godzinę bo się spóźnił
Wielki artysta, hehehe, czekam na płytkę!
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
Typ mentalnie nie ruszył nigdzie przez 20 lat. Pierdoli ciągle to samo. Bity z komputera złe, autotune zły (znowu?!). Spocony i rozbiegany jak Wieprz u Yetiego w 2009. Jak miałem naście czy dwadzieścia lat to jeszcze jakoś mi ten "artyzm" imponował, teraz mam 30 lat, pancerz na farmazon jak to określił u Numera w wywiadzie i widzę, że to pretensjonalne pierdolenie zakompleksionego wiecznego dziecka.
Oby płyta była dobra.
Oby płyta była dobra.