[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
2rzyn

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: 2rzyn »

Ale zamkniete glowy tutaj. To juz nie rondle na glowie tylko prodiże zanitowane
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
2do5

Post autor: 2do5 »

eddy_wata pisze: 30 sie 2025, 1:46 ronaldinho po wylewie albo ronaldihno na terapii jak wyszedł z wiezienia
po prostu jakiś richarlison i tyle, całkiem niezły grajek
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

2rzyn pisze: 30 sie 2025, 1:49 Ale zamkniete glowy tutaj. To juz nie rondle na glowie tylko prodiże zanitowane
całkiem zabawne, że akurat ty to napisałeś

Dodano po 1 minucie 20 sekundach:
przedszkolanek pisze: 30 sie 2025, 0:36 4) o co chodzi z tą żoną na ripicie jak listonosz u mesa na dzielnicy? ktoś wie coś więcej?
podbijam
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

te ruchy w teledysku :lol:
Śnieg Garbatym Nosom
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

nie ten temat kolego
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
Awatar użytkownika
2rzyn

przedszkolanek pisze: 30 sie 2025, 1:52
2rzyn pisze: 30 sie 2025, 1:49 Ale zamkniete glowy tutaj. To juz nie rondle na glowie tylko prodiże zanitowane
całkiem zabawne, że akurat ty to napisałeś

Dodano po 1 minucie 20 sekundach:
przedszkolanek pisze: 30 sie 2025, 0:36 4) o co chodzi z tą żoną na ripicie jak listonosz u mesa na dzielnicy? ktoś wie coś więcej?
podbijam
Podejrzewam jednego usera tu ale soe jeszcze nie odniosl
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

o co chodzi z tym pocztylionem co to za bezsens ten diss na żoneczke przynosi ci klęske
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

ether pisze: 30 sie 2025, 1:44
Haczapurjan pisze: 30 sie 2025, 1:28 A tak jeszcze co do ewentualnej odpowiedzi Tedego, to naprawdę - to jest chyba najsłabszy Mes w historii i Jaca odpierdala, że nie potrafi jebnąć czymś co by chociaż połowicznie nawiązywało do "Trzech Koron" w kontekście zniszczenia oponenta.
:lol: Najslabszy mes to nie dzisiaj akurat. W ogóle chyba nie chcesz, żebyśmy rozpisali 3 korony tutaj i sie pośmiali :lol: Ja nic nie mam do dissow tedego na płomień, ale tamte wersy w większości są kurwa w chuj słabe, ale ludziom sie wkręcił fajny bit, refren, nostalgia
Napisałem „w kontekście zniszczenia oponenta”

To chyba oczywiste, że nie przenoszę dissu z 2006 roku na współczesne realia. Po prostu chodziło mi o to, że Tede powinien nawiązać do czasów, w których rozpierdalał w beefach, a na tamte czasy to był chyba najlepszy diss tamtego beefu.
Jak chcesz robić wiwisekcję to rób. Pewnie i tak po prawie 20 latach okaże się lepsze niż „obsrany output”.
ether

Post autor: ether »

To zależy ile tych dziewczyn w Mielnie poślubił :dunno:
Awatar użytkownika
regulator

Post autor: regulator »

jakby beefy miały taką tabelkę jak wielkie bitwy i wojny na Wikipedii, to w tym wypadku byłaby niejasna w chuj:

mes zaczepia tedego pol roku temu, i poddenerwowany ze ten go olał podbija temat
tede wg wypowiedzi gdziestam nagrywa odpowiedz, ale chowa ją do szuflady (jednocześnie cisnąc się z Sują i innymi tego rodzaju gigantami), ale po wywiadzie u Winiego postanawia ją jednak puścić
Mes który od pół roku czekał jak na szpilkach nagle gula w gardle i musi naprawiać cd-rom żeby ulepić cokolwiek, robi to prawie miesiąc, w tym czasie tede i złapany zbłąkanym ciosem wini dają sobie po razie, a w innym beefie w ciągu tygodnia mamy helikoptery i wyciągniętego z piwnicy losowego bitmejkera firmy

nie ogarniam umysłem co kto miał zyskać na tym wszystkim, poza tym że jest to starcie jak z podwórka, nie zakładamy się o pięć zeta tylko o honor. Jeżeli mes miał tym wypromować płytę, to jak na razie mam wrażenie że u wielu ogólnych słuchaczy wyrobił sobie obecnie rangę “ty, jemu się odkleiło chyba”. Zaskakującym obrotem spraw jest całkiem cwane wejście Winiego do gry, i szybkie zepsucie tego wrażenia tym dziesięciominutowym eposem - myślę że formuła comedy rapera może zadziałać w takim kontekście bardzo skutecznie, ale tylko raz. Tede ma dla mnie od ponad piętnastu lat troche urok takich dzieciaków, co na automatach wygrywały wciskając wszystkie klawisze jak leci - zmieniał stylowke i wektor sto razy, obskakując kolejne grupy i demografie. Tutaj taki styl połączony z jego obowiązkowym “nie wiem w chuju to mam nie słuchałem albo słuchałem raz odpowiem nie wstając z kanapy” wystarczy, bo Mes potyka się o własne nogi, ale wystarczyłoby raz się postarać i czegoś się o tym Mesie dowiedzieć poza oszczanymi spodniami i zamknąć mordę wszystkim marudom. Jestem ciekaw, czy ten szczyt jest dla Tedego do zdobycia.

Osobna rzecz - wiem że to chyba niepopularne zdanie, ale moim ulubionym kawałkiem całej tej wojny siedmiodniowej jest 88 lajen - uważam że ten kawałek przeszedł trochę bokiem bo Tede sie tłumaczy, ale: dziwny bit jak z jakiegoś anticona, dziwna i bardzo osobna struktura rymów, myślę że mądra strategia rozminowania wszystkich większych rzeczy, które można na niego wyciągnąć - w odpowiedzi do winiego, którego chyba nikt nie traktował jako serio groźnego przeciwnika, oraz zaskakująco zostające mi przez tydzień w głowie lekkie zawieszenie flow na linijce “troche się martwię / jest mi łatwiej bo nie ćpam”. Nie umiem skumać w tym wypadku dlaczego (poza oczywistą niechęcią części odbiorców do Tedego) Mes dostaje w przypadku suki propsy za robienie tego inaczej i po swojemu, a 88 lajen wszyscy traktują jak coś bardzo typowego i w tym sensie - słabego. Jeżeli to dlatego ze suka melodyjna i g funk i letniaczek, to na miłość boską dajcie spokój, to jest wojna na obrażanie się a nie na to kto zrobi lepszy track do terroryzowania deptaka w mieście przez car audio i opuszczone szyby w golfie i/lub do obmacywania koleżanki przy dmuchanym basenie
Ostatnio zmieniony 30 sie 2025, 2:02 przez regulator, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

kurwa kminicie że Mes to przekurwił?

to jakby piździszewo dolne grało z "wstaw klub którego wieśniacką koszulkę nosisz" i ten klub dostał wjeba
Mes miał rozjechać a ledwie dojechał
miało być kopanie po żebrach a jest żebranie o przychylność

tu się kurwa nic nie zgadza
i żadne pedalskie pierdolenie jebanych ciumcioków tego nie zmieni
to nie dojechało........

i tyle
można się rozejść do swoich ciumciokowych zajęć jak programowanie itp.
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
ether

Post autor: ether »

Haczapurjan pisze: 30 sie 2025, 1:57
ether pisze: 30 sie 2025, 1:44
Haczapurjan pisze: 30 sie 2025, 1:28 A tak jeszcze co do ewentualnej odpowiedzi Tedego, to naprawdę - to jest chyba najsłabszy Mes w historii i Jaca odpierdala, że nie potrafi jebnąć czymś co by chociaż połowicznie nawiązywało do "Trzech Koron" w kontekście zniszczenia oponenta.
:lol: Najslabszy mes to nie dzisiaj akurat. W ogóle chyba nie chcesz, żebyśmy rozpisali 3 korony tutaj i sie pośmiali :lol: Ja nic nie mam do dissow tedego na płomień, ale tamte wersy w większości są kurwa w chuj słabe, ale ludziom sie wkręcił fajny bit, refren, nostalgia
Napisałem „w kontekście zniszczenia oponenta”

To chyba oczywiste, że nie przenoszę dissu z 2006 roku na współczesne realia. Po prostu chodziło mi o to, że Tede powinien nawiązać do czasów, w których rozpierdalał w beefach, a na tamte czasy to był chyba najlepszy diss tamtego beefu.
Jak chcesz robić wiwisekcję to rób. Pewnie i tak po prawie 20 latach okaże się lepsze niż „obsrany output”.
Tede nikogo tam nie zniszczył. Nawet sam na koncu nawinął, ze wygrał hip hop i z tym mu było bliżej prawdy. Powiem nawet więcej, ze tamten Tede był w chuj słabszy niż jest obecnie. Tede przed przez pewien czas był po prostu wackiem, ze zwykłymi tekstami pisanymi na kolanie, na odpierdol, bo starczało. Żeby wyjść z infamii trochę się przyłożył i nawet teraz łatwo wielokrotne składa, choć nie zawsze fajne
Awatar użytkownika
2rzyn

Bez kitu
Awatar użytkownika
kertoip_

Post autor: kertoip_ »

Kiedy przyjechałeś po obiecane pento na ryj, a on nie otwiera
Obrazek
to forum zmierzam ku końcowi
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

regulator pisze: 30 sie 2025, 1:58 a 88 lajen wszyscy traktują jak coś bardzo typowego i w tym sensie - słabego.
Sam bit Yottsu bardzo dobry i jako kawałek dobrze nawinięte, ale mój największy zarzut w kontekście „88 lajen”, to „delivery” tego odbijania zarzutów. Bo zamiast zrobić to jakoś fajniej, zmyślniej, nie wiem, z pazurem, to trochę daje vibe, że Tede jakiemuś knurowi, co nawet nie ukrywa, że nie potrafi rapować, tłumaczy się jak przed jakimś belfrem, co to go wziął przed resztę klasy i obsztorcowuje. Zabrakło panczy i pazura.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Wkręcil mi się ten diss ale do warstwy lirycznej się nie przywiązuję, nie jest najlepiej

W ogóle Mes nazwał całe Kabaty polem ziemniaków więc w sumie obraził wszystkich mieszkańców tam XD już widziałem kogoś kto się sprul o to i napisał mesowi że robi unfollow za te jazdę po dzielnicy
Awatar użytkownika
2rzyn

To niech robia unfollow a potem rimming skolimowi lamusy od flejtucha. Winner jest tylko jeden
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

fajny numer
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

eddy_wata pisze: 30 sie 2025, 1:46 ronaldinho po wylewie albo ronaldihno na terapii jak wyszedł z wiezienia
Ronaldinho grający 1 vs 1. Człowiek oczekuje, że zniszczy przeciwnika. Nie wiem założy mu a to siatkę, a to sprawi, że ten się wypierdoli o własne nogi. Tymczasem Ronaldinho mając piłkę idzie do kąta i napierdala ośmiokrotne dookoła świata, żonglerkę, pompki z piłką na karku a ty se myślisz no fajnie, ale miało być 1 vs 1. Gdy w końcu Ronaldinho zmierza z piłką do przeciwnika, to po chwili się rozmyśla i wraca do kąta grać sam ze sobą w swoje wyobrażenie pojedynku 1 vs 1.

A że rywal też nieruchliwy i nie zamierza mu tej piłki zabrać to inna sprawa.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
2rzyn

Czyli wygrywa ronaldinho bo ma wieksze posiadanie pilki tj okielznal gre
ODPOWIEDZ