kon rafal pisze: ↑23 sie 2025, 7:45Ten numer wyszedł w 2017 roku.gods bidness pisze:Ja tam się tym ze 3 dni temu zajarałem, bo wcześniej jakoś przeszło dla mnie niezauważenie:
A to dużo nowsze niż wyżej wymienione. Bit fortecę sam se Piotr wysmażył.
Jak już wspominamy zajebiste numery mesa, to moim zdaniem swój prime miał tutaj:
https://youtu.be/HbmSh2DkCFA?si=rz-cmQp67RxTwXs_
Patrząc z perspektywy psychofana w latach 2008-2011 to trochę mi go szkoda jednak. Mógłby nagrać teraz zajebisty diss i sluchalną płytę i zamknąć mordy hejkerom i niedzielnym słuchaczom.
Wielkie 5 dla niego
Bo te kawałki są faktycznie ze wcześniejszych lat, kawałek z Blow (swoją drogą bardzo lubię) jest z 2010 z jej płyty wydanej w Alko Jeśli czujesz, a Mała dziwka była w Mesowym bootlegu, który był do pobrania na starym Ślizgu sporo przed LOVEYOURSONGSether pisze: ↑23 sie 2025, 15:55 Ktos tu wrzucal numery z tego mikstejpu loveyoursongs - jakos nigdy tego nie sprawdzalem, ale widze, ze jest tam kilka rzeczy niepublikowanych nigdzie indziej jak np to:
Ten numer widze jako folow up do Młodej foki
ostatnie wersy mocno akutalne teraz, mes nie daj sie
Albo to:Wydaje mi sie, ze ten mixtape dobrze oddaje przekroj mozliwosci mesa, tylko ciekawe z kiedy sa niektore nagrania, bo tam chyba na niektórych wrotas jest podpisany, a flow jak z czasów 2cztery7. Generalnie jak mes chce to moze, ale on po prostu nie korzysta z tego co już umie, a kombinuje dalej. Dlatego kazdy slabszy numer mozna przyjac z przymrużeniem okaSpoiler
![]()
O chłopie, widzę bratnia duszaMenshiki pisze: ↑23 sie 2025, 22:04 Siema, zalogowałem się tutaj tylko po to, żeby przypomnieć, że Mes to jebany Król i wie to każdy, kto zna ten numer:
[media] https://youtu.be/3K3E603Hh3g?si=WeG4EHqldBAQVdf1[/media]
Obecna sytuacja wygląda jak wygląda, nie zawsze jesteś na szczycie, ale spójrzmy na dyskografię, każda pozycja zawiera jakieś hity - wspominane przez kilka stron wcześniej, jedziemy z wyliczanką:
- Zapiski Typa: widzę szaleństwo, wjazd, od tak
Zamach na Przeciętność: Ten zwykły we mnie, Jak to, My
Kandydaci Na Szaleńców: Otwarcie, Nic wbrew sobie, W deszczu i w upale
Lepsze Żbiki: Zjebane Miasto, Tam mnie nie znajdą, Mieć czas,
Trzeba było zostać dresiarzem: Trze’a Było, Janusz Andrzej Nowak, W autobusie z cmentarza
Ala: Bledną, Ale psa byś przytulił, Pokaż mi dom,
Rapersampler: Nie bądź kurwą, Piętro 10, Wyględów
Biały Tunel: Niedociągi Warszawskie, Niebywałe, Pewnego Dnia
Hello Baby: Foliage; Idealny Raper, tytułowe Hello Baby
I to tylko rzeczy powypisywane pierwsze z brzegu z dyskografi, a jest tego MULTUM - tak jak ten pierwszy numer Henryk Bista, który wrzuciłem.
Moje top 3 albumów Piotrka: 1. Ała, 2. Kandydaci na sam wiesz kogo, 3. Rapersampler
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Bo z tych jego gościnek, dodatkowych EP-ek, ekskluzywnych dodatków do fizyków i odrzutów można by zbudować potężny mixtape, szkoda że tego wszystkiego nie ma na Spotify.arystokrata91 pisze: ↑23 sie 2025, 22:22 O chłopie, widzę bratnia dusza .
Dzięki za ten traczek, jestem sajko mesa od 2011, a wstyd się przyznać, że usłyszałem dziś po raz pierwszy :o
Może nadinterpretuję to, co mówił Tede, ale Mes tę odmowę mógł odebrać jako taki prztyczek w nos (i to też mogło być powodem odmowy xd)