[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
- gods bidness
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Oczywiście że tak. Zresztą to jest spoko refren nieironicznie.
Ten numer wyszedł w 2017 roku.gods bidness pisze:Ja tam się tym ze 3 dni temu zajarałem, bo wcześniej jakoś przeszło dla mnie niezauważenie:
A to dużo nowsze niż wyżej wymienione. Bit fortecę sam se Piotr wysmażył.
Jak już wspominamy zajebiste numery mesa, to moim zdaniem swój prime miał tutaj:
https://youtu.be/HbmSh2DkCFA?si=rz-cmQp67RxTwXs_
Patrząc z perspektywy psychofana w latach 2008-2011 to trochę mi go szkoda jednak. Mógłby nagrać teraz zajebisty diss i sluchalną płytę i zamknąć mordy hejkerom i niedzielnym słuchaczom.
Wielkie 5 dla niego
-
cliffhanger
to tymczasem to akcja z EB gdzie mozna sobie ruszac obrazem i ogladac klipona nagranego na raz na zywo czy cos takeigo a wyzej to jakis gówno link dajecie
a dobry wkurwiony mes to tutaj odpowiadajacy na hejty za numer powinnas byc ze mna
no ma w chuj takich mniej znanych numerow ciekawie przewinietych - tu tez wiecej energii i przewózki niz w suce, płynie
i to jest spontan i tak powinien nagrac disa
generalnie jego dorobek vs aktualna pozycja na scenie i status mema...tojest niebywale, jak mozna bylo to tak spierdolic
Spoiler
a dobry wkurwiony mes to tutaj odpowiadajacy na hejty za numer powinnas byc ze mna
Spoiler
i to jest spontan i tak powinien nagrac disa
Spoiler
Ostatnio zmieniony 23 sie 2025, 9:44 przez cliffhanger, łącznie zmieniany 4 razy.
Z kawałków Tedego nie zapamiętałem żadnych wersów, a tak to w randomowych momentach życia nagle pojawia mi się w głowie TA SUUUKA TO TEEDEE 
2010 to chyba top10 utworów Meserschmidta, pamiętam jak katowałem ten kawalek jak wyszedł, zresztą raz na kilka lat zdarza mi sie go odpalić, bo jest po prostu świetny.cliffhanger pisze: ↑23 sie 2025, 9:11
a dobry wkurwiony mes to tutaj odpowiadajacy na hejty za numer powinnas byc ze mnaSpoiler
generalnie jego dorobek vs aktualna pozycja na scenie i status mema...tojest niebywale, jak mozna bylo to tak spierdolic
Jak to powiedział Tede w tym filmiku odpowiadającym na diss Mesa: człowieku jak ty żeś nisko upadl, to jest niesamowite. I trudno się z nim nie zgodzić.
A z refrenem z Suki mam tak samo, chwytliwa melodia, które wpada w ucho. Gdyby tylko te zwrotki nie były tak przeokropne, tak źle nawiniete, i tak ubogie tekstowo..
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
-
cliffhanger
btw zwracam uwage na linijke w tym numerze
plakałem kiedy umarł papiez
i wtedy gdy oddawal cześć najwiekszemu Polakowi nagrywal na poziomie, wszystko sie zgadzalo
tak ze 2-3 lata temu z kolei to byl juz na etapie krecenia beki z JP II w socialach (foty z kancelarii notarialnej wrzucal ze skietami z podobizna JP o ile nic nie pojebalem, dumny z tego byl niebywale), jakby dopiero co odkryl wykop,
no i mniej wiecej od tamtej pory degrengolada postepuje
Zwiazek przyczyonowo-skutkowy jest oczywisty
trochę zartuję a troche nie
niech nagra dissa jak raper zyto album - w 5 minut, i moze to bedzie znośne
plakałem kiedy umarł papiez
i wtedy gdy oddawal cześć najwiekszemu Polakowi nagrywal na poziomie, wszystko sie zgadzalo
tak ze 2-3 lata temu z kolei to byl juz na etapie krecenia beki z JP II w socialach (foty z kancelarii notarialnej wrzucal ze skietami z podobizna JP o ile nic nie pojebalem, dumny z tego byl niebywale), jakby dopiero co odkryl wykop,
no i mniej wiecej od tamtej pory degrengolada postepuje
Zwiazek przyczyonowo-skutkowy jest oczywisty
trochę zartuję a troche nie
niech nagra dissa jak raper zyto album - w 5 minut, i moze to bedzie znośne
gdyby to hasło zaczęło się głośniej nieść, to trafiłoby na koszulki sprzedawane przez tedzika a on sam prześmiewczo śpiewałby ten refren na kocertachBisclavret pisze: ↑23 sie 2025, 7:09 Czy to, że wszyscy - ironicznie bo ironicznie, ale jednak - powtarzają z tego beefu przede wszystkim hasło TA SUKA TO TEDE nie daje przypadkiem dodatkowych bonusowych punktów temu typu mesu? Za 5 lat to będzie jedyne co z tego beefu ktokolwiek zapamiętał, jednak umiejętność wygenerowania chwytliwego hasła ma swoją dodatkowa wartość
-
VerminatorX
Ogólnie to radykalni ateiści są równie wkurwiający co radykalni katole. Ich brak religii jest religią.
Mes w tamtym okresie jeszcze miał resztki wiary, o czym w którymś wywiadzie z tamtych lat wspominał. Teraz jest juz prawie że wojującym ateistą i ok, jego sprawa, każdy ma prawo zmienić zdanie.
Sam przez chwilę tez taki byłem, ale zmieniłem to, bo też uważam, ze to słabe. Ogólnie właśnie tacy turbo ateiści to najczęściej zgorzkniali ludzie, którzy na kazdym kroku muszą pokazywać jacy to oni są lepsi od innych
Sam przez chwilę tez taki byłem, ale zmieniłem to, bo też uważam, ze to słabe. Ogólnie właśnie tacy turbo ateiści to najczęściej zgorzkniali ludzie, którzy na kazdym kroku muszą pokazywać jacy to oni są lepsi od innych
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Bisclavret pisze: ↑23 sie 2025, 7:09 Czy to, że wszyscy - ironicznie bo ironicznie, ale jednak - powtarzają z tego beefu przede wszystkim hasło TA SUKA TO TEDE nie daje przypadkiem dodatkowych bonusowych punktów temu typu mesu?
+1
Nie chce mi się liczyć ile dni minęło od puszczenia numeru Mesa, ale trzeba przyznać że potrafi jebany w melodie, bo nucę to sobie nadal i jeśli ktoś zapyta mnie za dwa miesiące, rok albo trzy o ten beef, to MUZYCZNIE pierwsze (w sumie jedyne) pojawiają mi się w głowie refren Mesa i wers o wpadnięciu na Kabaty do chaty...
...co oczywiście samo w sobie nie powoduje wygrania beefu, bardziej pokazuje jego poziom, skoro (jeśli nie wpadnie nic przełomowego) zapamiętam go z refrenu, ruszania głową w teledysku i żartu o flaku.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
-
arystokrata91
Przecież już w 2011 był niewierzący, ironicznie nawijał, parafrazuję, że „uleczył mnie krzyż, ale ten służby zdrowia” - w Szukam na Kandydatach.
Ma ktoś pod ręką ten filmik Winiego jak trzyma psa na rękach?
Ma ktoś pod ręką ten filmik Winiego jak trzyma psa na rękach?
-
cliffhanger
mozsez byc kimkoliwek, dopoki nie ma to fanatyczno-nihilistycznego zabarawienia to jestes znośny dla spoleczenstwa (i swojego fanbase, ktoremu gotow byl ostatnio jechac od ruskich onuc, to taka ostatnia zajawka jego) ale to juz mamy chyba rozkminione, czekamy na rozwoj wydarzen
Nie no w chuju miałem ten beef już od pewnego momentu, ale wyświetlał mi się mimowolnie na yt diss Mesa i muszę przyznać, że faktycznie siada to w głowie jak pojebane. Pod względem nawijki nie podobają mi się niektóre momenty w zwrotkach, ale to mimo wszystko zostaje w pamięci dużo mocniej niż Tedas
Zostajne w glowie ten numer bo diss Mesa jest bardzo sympatycznym kawalkiem pod wzgledem muzycznym, Piotrek potrafi jeszcze rapować, refren zajebiscie wpada w ucho bo u Piotrka zawsze melodyjność była mocną stroną, ale przy okazji Suka jest dramatycznym dissem, bo to że gość ma flow to jedno ale to co on poskladał to jest beka z lokalnych przeciez. Rymy typu zupy grupy, u goscia co zaraz bedzie 30 lat rapował to nie przystoi po prostu.
No ale tutaj jest glowny zarzut do wieprza że, choć nagral juz 3 dissy i one sa hiphopowo poprawne, to nie maja w sobie nic ciekawego, jedynie bity lekko sie wyrozniaja. To bardziej wyglada jak rapowane oswiadzczenie na facebooka tylko ze sa wyzwiska przypadkowo dodane by bylo do rymu. Najchujowszy beef Tedego w karierze, gdzie tym smutnom gównom bez refrenów do 3Koron, Zwiiidów, Erraty czy pierwszych wrzutów na Eldoke i obrońców eh. A najlepsze, że pierwszy raz w karierze jego konfliktow większość fanow rapu jest za nim, ot taka ironia.
No ale tutaj jest glowny zarzut do wieprza że, choć nagral juz 3 dissy i one sa hiphopowo poprawne, to nie maja w sobie nic ciekawego, jedynie bity lekko sie wyrozniaja. To bardziej wyglada jak rapowane oswiadzczenie na facebooka tylko ze sa wyzwiska przypadkowo dodane by bylo do rymu. Najchujowszy beef Tedego w karierze, gdzie tym smutnom gównom bez refrenów do 3Koron, Zwiiidów, Erraty czy pierwszych wrzutów na Eldoke i obrońców eh. A najlepsze, że pierwszy raz w karierze jego konfliktow większość fanow rapu jest za nim, ot taka ironia.
Takie proste, chujowe rymy to u mesa zdarzają się od dawna, ja przymykałem na to oko na zasadzie, że on je wtyka tam nie dlatego, że nie wie albo nie umie - bo swoją kompetencje w tej dziedzinie już udowodnił dawno temu, składając gęsto upstrzone ciekawymi rymami kawalki już w 2004 i nie musi nikogo przekonywać, odbieram to raczej na zasadzie celowych zabiegów, ale pytanie czy nie zaczęło to już funkcjonować na zasadzie usprawiedliwienia dla lirycznej resublimacji.
Chociaż akurat z tą zupą to trochę zabieg jak u balagane w intro do HB2, a talerz zupy przeciez odruchowo kojarzy się z dawaniem dupy, w kategorii burackiego wersu dla mnie takie ostentacyjne prostactwo dla mnie ok
Chociaż akurat z tą zupą to trochę zabieg jak u balagane w intro do HB2, a talerz zupy przeciez odruchowo kojarzy się z dawaniem dupy, w kategorii burackiego wersu dla mnie takie ostentacyjne prostactwo dla mnie ok
- FruitOffTheWall
ten typ mes lepsze żbiki fajna płyta to jest bez lipy. Zjebane miasto top moich ulubionych tracków mesa
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
-
arystokrata91
Dla mnie patrzę w rachunek między innymi, ale ogólnie fajny album i ciekawe featy. A i ten, gdzie mes w refrenie nawija „tam, gdzie śpią nocą gołębie” jest przekozacki.
-
VerminatorX
"Na dnie" też zajebisty kawałek ze Żbików.
mesowi teraz przydałoby się nagłe zmartwychwstanie

Ktos tu wrzucal numery z tego mikstejpu loveyoursongs - jakos nigdy tego nie sprawdzalem, ale widze, ze jest tam kilka rzeczy niepublikowanych nigdzie indziej jak np to:
Ten numer widze jako folow up do Młodej foki
ostatnie wersy mocno akutalne teraz, mes nie daj sie
Albo to:
Wydaje mi sie, ze ten mixtape dobrze oddaje przekroj mozliwosci mesa, tylko ciekawe z kiedy sa niektore nagrania, bo tam chyba na niektórych wrotas jest podpisany, a flow jak z czasów 2cztery7. Generalnie jak mes chce to moze, ale on po prostu nie korzysta z tego co już umie, a kombinuje dalej. Dlatego kazdy slabszy numer mozna przyjac z przymrużeniem oka 
Ten numer widze jako folow up do Młodej foki
ostatnie wersy mocno akutalne teraz, mes nie daj sie
Albo to: