[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
Sivestro

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Sivestro »

A propos Wrotasa to Mes oczywiście też się z nim pospinal jakiś czas temu

Obrazek

Obrazek
KubbasOG

Post autor: KubbasOG »

kon rafal pisze: 23 sie 2025, 7:45
gods bidness pisze:Ja tam się tym ze 3 dni temu zajarałem, bo wcześniej jakoś przeszło dla mnie niezauważenie:

A to dużo nowsze niż wyżej wymienione. Bit fortecę sam se Piotr wysmażył.
Ten numer wyszedł w 2017 roku.
Jak już wspominamy zajebiste numery mesa, to moim zdaniem swój prime miał tutaj:

https://youtu.be/HbmSh2DkCFA?si=rz-cmQp67RxTwXs_

Patrząc z perspektywy psychofana w latach 2008-2011 to trochę mi go szkoda jednak. Mógłby nagrać teraz zajebisty diss i sluchalną płytę i zamknąć mordy hejkerom i niedzielnym słuchaczom.

Wielkie 5 dla niego

Dodano po 2 minutach 29 sekundach:

tak z brzegu, troche juz minelo ale dalej banglaja

ale Tede tez dalej potrafi ostatnio sluchalem

Awatar użytkownika
LuvSic

Post autor: LuvSic »

bujajo dedlajny

ugułem mam wrażenie ze Tede na wyjebce podchodzi do tego beefu bo nic nie musi się spinać a i tak się sam wygrywa
i tak wiem najlepszy element wpadający w ucho/refren(a w zasadzie jedyny refren) zrobił tutaj Mes ale co z tego jak w zasadzie cała reszta jest gorsza

jeszcze jakby to Tede zaczynał beef, czy tam podgryzał nogawice dłuższy czas to możnaby było stwierdzić, że brakuje ognia, ale on odpowiada komuś kto na dzień dzisiejszy generuje zasięgi mniejsze niż jakies 17 letnie kamilki z soundclouda

chyba średnia wieku w tym beefie jest za wysoka i żaden się nie wkurwi i nie dopierdoli chamówy, a chyba tylko to mogłoby uruchomić tryhard i pełny skillset gruzowania przeciwnika po obu stronach
Zwikk

Post autor: Zwikk »

Chłopy muszą na trt wejść
Sionek

Post autor: Sionek »

Wgl prucie się Mesa do Tedego dziwne jest strasznie. Nic ich nie łączy, nie mają za bardzo wspólnych kolegów, spotkali się raz na planie klipu 7 lat temu, żadnych interakcji po drodze i Mes zaczepił go w God Bless nagle z dupy. I to jeszcze przyczepił się do zeznań na policji jakieś 4 lata po tym fakcie xD Rozeszło się po kościach, zero echa i kilka miesięcy w wywiadzie wjeżdża, że to tajemnicza postać i chciałby żeby w końcu Jackowi się coś nie udało, nie wywinął się fartem z kłopotów i stanął gołą nogą na gwoździa i umarł xDDD Coś ten Tede musi boleć Mesa, skoro tyle o nim myśli i mówi i kompletnie nie mam pojęcia dlaczego. Dziwne to wszystko, bo mógłby więcej sapać się do byłych kolegów, którzy wyjebali go z "jego" wytwórni czy coś a nie do gościa kompletnie spoza uniwersum Mesa.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

mes to taki prawilniak? Bicie wrotasa, ktory wyglada jak pacjent onkologiczny :lol: moze tamten mu sytuacje leha przypomnial, bo to chyba byli kumple
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
kurator

Post autor: kurator »

ether pisze: 23 sie 2025, 15:55 Ktos tu wrzucal numery z tego mikstejpu loveyoursongs - jakos nigdy tego nie sprawdzalem, ale widze, ze jest tam kilka rzeczy niepublikowanych nigdzie indziej jak np to:

Ten numer widze jako folow up do Młodej foki
ostatnie wersy mocno akutalne teraz, mes nie daj sie :D
Albo to:
Spoiler
Wydaje mi sie, ze ten mixtape dobrze oddaje przekroj mozliwosci mesa, tylko ciekawe z kiedy sa niektore nagrania, bo tam chyba na niektórych wrotas jest podpisany, a flow jak z czasów 2cztery7. Generalnie jak mes chce to moze, ale on po prostu nie korzysta z tego co już umie, a kombinuje dalej. Dlatego kazdy slabszy numer mozna przyjac z przymrużeniem oka :lol:
Bo te kawałki są faktycznie ze wcześniejszych lat, kawałek z Blow (swoją drogą bardzo lubię) jest z 2010 z jej płyty wydanej w Alko Jeśli czujesz, a Mała dziwka była w Mesowym bootlegu, który był do pobrania na starym Ślizgu sporo przed LOVEYOURSONGS

Z tych mniej znanych kawałków mam jeszcze słabość do tego, to był prime pimpowania Mesa i do tego miał wtedy dobrą prezencję
Ostatnio zmieniony 23 sie 2025, 21:36 przez kurator, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Mes nigdy tedego nie lubił, na tym klipie z kapotą miał mine jakby wdepnął w gówno gdzie jacek był z kolei sytuacją zajarany i było to dla niego kolejne potwierdzenie, że infamia już dawno za nim. Pewnie chciał się przypucowac do wrogow tedego, bo z niektórymi ma w miarę ok relacje (numer, peja?)
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

^na tym klipie spotkalo sie dwoch ziomali polaczonych wiezia kokainowa i jeden lamus obsrany ktory wstydzil sie na teledysku zaspiewac w refrenie o koksie ale za to SPONTAN SEKS krzyczal naglosniej co by utwierdzic widzow w tym ze jest on najwiekszym ruchaczem alkopoligamista w warszawie i okolicach
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

ART pisze: 23 sie 2025, 21:46 ktory wstydzil sie na teledysku zaspiewac w refrenie o koksie ale za to SPONTAN SEKS krzyczal naglosniej
co to za refren? bo nie kojarzę chyba
Menshiki

Post autor: Menshiki »

Siema, zalogowałem się tutaj tylko po to, żeby przypomnieć, że Mes to jebany Król i wie to każdy, kto zna ten numer:

[media] https://youtu.be/3K3E603Hh3g?si=WeG4EHqldBAQVdf1[/media]

Obecna sytuacja wygląda jak wygląda, nie zawsze jesteś na szczycie, ale spójrzmy na dyskografię, każda pozycja zawiera jakieś hity - wspominane przez kilka stron wcześniej, jedziemy z wyliczanką:
  • Zapiski Typa: widzę szaleństwo, wjazd, od tak

Zamach na Przeciętność: Ten zwykły we mnie, Jak to, My

Kandydaci Na Szaleńców: Otwarcie, Nic wbrew sobie, W deszczu i w upale

Lepsze Żbiki: Zjebane Miasto, Tam mnie nie znajdą, Mieć czas,

Trzeba było zostać dresiarzem: Trze’a Było, Janusz Andrzej Nowak, W autobusie z cmentarza

Ala: Bledną, Ale psa byś przytulił, Pokaż mi dom,

Rapersampler: Nie bądź kurwą, Piętro 10, Wyględów

Biały Tunel: Niedociągi Warszawskie, Niebywałe, Pewnego Dnia

Hello Baby: Foliage; Idealny Raper, tytułowe Hello Baby

I to tylko rzeczy powypisywane pierwsze z brzegu z dyskografi, a jest tego MULTUM - tak jak ten pierwszy numer Henryk Bista, który wrzuciłem.

Moje top 3 albumów Piotrka: 1. Ała, 2. Kandydaci na sam wiesz kogo, 3. Rapersampler
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

^zamknij morde cwelu

@Czak oczywiscie chodzi o ten banger
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Menshiki pisze: 23 sie 2025, 22:04 Siema, zalogowałem się tutaj tylko po to, żeby przypomnieć, że Mes to jebany Król i wie to każdy, kto zna ten numer:

[media] https://youtu.be/3K3E603Hh3g?si=WeG4EHqldBAQVdf1[/media]

Obecna sytuacja wygląda jak wygląda, nie zawsze jesteś na szczycie, ale spójrzmy na dyskografię, każda pozycja zawiera jakieś hity - wspominane przez kilka stron wcześniej, jedziemy z wyliczanką:
  • Zapiski Typa: widzę szaleństwo, wjazd, od tak

Zamach na Przeciętność: Ten zwykły we mnie, Jak to, My

Kandydaci Na Szaleńców: Otwarcie, Nic wbrew sobie, W deszczu i w upale

Lepsze Żbiki: Zjebane Miasto, Tam mnie nie znajdą, Mieć czas,

Trzeba było zostać dresiarzem: Trze’a Było, Janusz Andrzej Nowak, W autobusie z cmentarza

Ala: Bledną, Ale psa byś przytulił, Pokaż mi dom,

Rapersampler: Nie bądź kurwą, Piętro 10, Wyględów

Biały Tunel: Niedociągi Warszawskie, Niebywałe, Pewnego Dnia

Hello Baby: Foliage; Idealny Raper, tytułowe Hello Baby

I to tylko rzeczy powypisywane pierwsze z brzegu z dyskografi, a jest tego MULTUM - tak jak ten pierwszy numer Henryk Bista, który wrzuciłem.

Moje top 3 albumów Piotrka: 1. Ała, 2. Kandydaci na sam wiesz kogo, 3. Rapersampler
O chłopie, widzę bratnia dusza :).

Dzięki za ten traczek, jestem sajko mesa od 2011, a wstyd się przyznać, że usłyszałem dziś po raz pierwszy :o
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Graniecki mówił na live że pierwszy raz poznał Mesa na klipie Kapoty, Szmidt przyszedł z walizka na klip i pytał Tede czy wali krixa, i zdziwiony był jak Tede niby odmówił xD (w to że odmówił to nie wierzę akurat)
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Przecież to jest tak nierealne jak zaręczyny Belladony
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Menshiki

Post autor: Menshiki »

arystokrata91 pisze: 23 sie 2025, 22:22 O chłopie, widzę bratnia dusza .

Dzięki za ten traczek, jestem sajko mesa od 2011, a wstyd się przyznać, że usłyszałem dziś po raz pierwszy :o
Bo z tych jego gościnek, dodatkowych EP-ek, ekskluzywnych dodatków do fizyków i odrzutów można by zbudować potężny mixtape, szkoda że tego wszystkiego nie ma na Spotify.

Co z tego, że mam od premiery na fizyku Biały Tunel, skoro dopiero niedawno odkryłem Arcy Numer - Culture Ninja?

A co z tymi dodatkowymi singlami do DRESIARZA? Przecież tam był kapitalny Obejmę Cię, ale był też numer z Peją i chyba jeszcze jakiś jeden nie?

A gdzie jakiś mix tych wszystkich gościnek do numeru „Czy ty to ty?” Pamiętacie że tam był konkurs, który wygrał VNM?

Jestem sajkofanem i chuj, jebać ten beef, mógłby Mes wysmażyć coś ciężkiego, ale czekam z ręką w gaciach na nową płytę bo dwa nowe single dają radę więc „Bukowskiego” kupię jak tylko się pojawi opcja
dobryjoint

Post autor: dobryjoint »

To lepszy diss który nie był dissem niż te God Blessy czy Suka (chociaż suka jest robotna i suka to Jacek i refren buja do teraz).
Myślałem, że po tym numerze się odbuduje i wróci stary dobry Mes, ale wyszło jak wyszło, talent cały czas ma, ale jednocześnie ma dojebane narcystyczne ego i zawsze chce być ponad i kombinować z nowymi numerami i pseudoartystycznymi odchyłami jak raper z Ciechanowa z linką w dupie na koncercie czy musicalem (ale ten chociaż ma swoją ogromną ogólnopolską sektę która łyka na kolanach wszystko co wypuści), więc wychodzi jak wychodzi. Tym bardziej śmiesznie, że Tede tylko odpowiadając na zarzuty, ciśnie go na klasycznych bitach bez kombinowania i to wystarczy.

Ale królem refrenów będzie zawsze i nikt mu tego nie zabierze.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Sivestro pisze: 23 sie 2025, 22:26 Graniecki mówił na live że pierwszy raz poznał Mesa na klipie Kapoty, Szmidt przyszedł z walizka na klip i pytał Tede czy wali krixa, i zdziwiony był jak Tede niby odmówił xD (w to że odmówił to nie wierzę akurat)
Może nadinterpretuję to, co mówił Tede, ale Mes tę odmowę mógł odebrać jako taki prztyczek w nos (i to też mogło być powodem odmowy xd)
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Szczeg

Post autor: Szczeg »

Publicznie to zawsze odwrotnie wyglądało, Jacek kilka razy propsowal mesa w kawałkach i wywiadach a nigdy w drugą stronę
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Czy Mes się jakoś ustosunkował do istnienia odpowiedzi Tedego na socialach?
ODPOWIEDZ