[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
NEGRO

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: NEGRO »

Mes wygrał, pogódźcie sie z tym :rotfl:
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Awatar użytkownika
burundi

Post autor: burundi »

Sivestro pisze: 19 sie 2025, 21:35
Czak pisze: 19 sie 2025, 21:29 A jakim.cudem 35 letnia eripejara ma skminic punch nawet taki jak soundtrack z gomorry skoro ona nie wie kto to sodoma?
Kurwa ale mi nie chodzi nawet o przekminki, chodzi o jego delivery, totalnie tego nie kupuje, gość se wyzywa Pułtusk od kryptopedalow z chujem w dupie brzmi na siłę bo miało być ostro i po ksywach, a kto jest z tego Pułtuska poza tą Adą Grzegorczyk?

Btw "Chce mi się laski co się puszcza jak kampinos" napisane możliwe przy kaszojadzie też ci imponuje? Bo mnie żenuje, przekmina na poziomie jakiegoś VNMa

Btw kurwa to uczucie gdy pierwszy raz cisna mi w necie od staruchów xd mam 27 lat ale i tak dziwne uczucie
Beka z ciebie, że tak cię irytują anglicyzmy Mesa wciskane na siłę pod rym, a sam sypiesz co chwilę "tryhardami" czy "delivery". Mimo, że komentarz czy dwa wcześniej cię wnerwił tekst "ja deliver". Może jednak zaparz herbę i zrób przerwę, bo trochę już przesadzasz z tym czepianiem się Mesa.
Albo bądź przykładnym Polakiem, wrzuć flagę czy godło na awatar i stosuj się do ustawy o ochronie języka czy jak się to goovno nazywa, a nie robisz dokładnie to samo co nielubiany przez ciebie raper.
ether

Post autor: ether »

RATATATA pisze: 19 sie 2025, 22:04 ja jestem ojcem a Ty nie, ja napisalem ksiazke a Ty nie, tak to mozna dissowac z poł Polski, duze rozczarowanie. BIlans ktory byl trzeba bylo zostawic, tak bylo najsprytniej. Na miejscu Tedego nawet bym nie odpowiadal
Tak to można spławić każdy wers, a oni nawijają co najwyżej jedynie do siebie. W tych wersach nie ma przypału, faktycznie sam jeblem jak zobaczyłem 50 letniego tedego w studiu przystrojonym łupami ze sklepu z zabawkami - a te wersy mesa o których mówisz padły a propo tego
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

Sivestro pisze: 19 sie 2025, 21:03 Nie ma nic gorszego niż totalnie debilny nienaturalny tekscik rapowany przez Mesa z przesadna pewnością siebie i egzaltacją, przy niewielu raperach tak mnie wykręca, serio
nie wiem chłopie jak ty możesz coś takiego napisać po twoim postingu w temacie eripe vs grubasek beef :bowdown:
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

burundi pisze: 19 sie 2025, 22:54
Sivestro pisze: 19 sie 2025, 21:35
Czak pisze: 19 sie 2025, 21:29 A jakim.cudem 35 letnia eripejara ma skminic punch nawet taki jak soundtrack z gomorry skoro ona nie wie kto to sodoma?
Kurwa ale mi nie chodzi nawet o przekminki, chodzi o jego delivery, totalnie tego nie kupuje, gość se wyzywa Pułtusk od kryptopedalow z chujem w dupie brzmi na siłę bo miało być ostro i po ksywach, a kto jest z tego Pułtuska poza tą Adą Grzegorczyk?

Btw "Chce mi się laski co się puszcza jak kampinos" napisane możliwe przy kaszojadzie też ci imponuje? Bo mnie żenuje, przekmina na poziomie jakiegoś VNMa

Btw kurwa to uczucie gdy pierwszy raz cisna mi w necie od staruchów xd mam 27 lat ale i tak dziwne uczucie
Beka z ciebie, że tak cię irytują anglicyzmy Mesa wciskane na siłę pod rym, a sam sypiesz co chwilę "tryhardami" czy "delivery". Mimo, że komentarz czy dwa wcześniej cię wnerwił tekst "ja deliver". Może jednak zaparz herbę i zrób przerwę, bo trochę już przesadzasz z tym czepianiem się Mesa.
Albo bądź przykładnym Polakiem, wrzuć flagę czy godło na awatar i stosuj się do ustawy o ochronie języka czy jak się to goovno nazywa, a nie robisz dokładnie to samo co nielubiany przez ciebie raper.
W sumie słuszny zarzut i biorę go na klatę, anglicyzmy to w sumie najmniejszy mój zarzut to mesa. Nie zmieniam zdania że po TBZD jego teksty wydają mi się coraz bardziej niespójne, pełne dziwnych wyrażeń i koncepcji, niektórych chyba zrozumiałych tylko dla twórcy. W większości tego nie kupuję i tyle, dla mnie te teksty są niespójne z tym na kogo się kreuje w dużej mierze.

Będąc uczciwym, fajnym nowym kawałkiem Mesa jest Los Nie Chcial Inaczej, nie ma przypalowych wersów, refren wpada w ucho, fajnie zarapowane. Polecam bo przeszedł trochę bez echa.

(mimo że używa tam absurdalnego anglicyzmu "Tylko oni TRULY doceniają co tu mamy" oraz słowa KAUCZUK)
Awatar użytkownika
Dzonson

Post autor: Dzonson »

Mes najarany u winiego :rotfl: :rotfl: ojebalby winiemu tego burgera zanim ten by zdążył odjechać na parking.

Jest zasaaaada: karta, stół

Chłop co myli G-funk z Bay area
A co najwyżej przypomina beja z ryja
Pussyhole fatter than a Benz with a body kit

RYM LAST FM
Ocherz

Post autor: Ocherz »

No tam ewidentnie było wciskanie tego burgerka na siłę żeby nie bylo, ale ciężko się wtedy mieli cokolwiek do zjedzenia jeszcze jak ktoś patrzy xd
Wini specjalnie na tego drajwa zajechał skurczybyk
Lipa z kwitem? Szperaj po kieszonkach ziomka
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
Awatar użytkownika
Sivestro

No on chyba wziął trzy gryzy i zostawił tego burgera?
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Moze byl chujowy
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
YP_

Post autor: YP_ »

Bo jędkery zamówili xD
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Sivestro pisze: 19 sie 2025, 22:06 Póki co Jacek kuje żelazo póki gorące i odpowiada każdemu
Robotna suka, nie ma to tamto
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Lecz robi byle jak, ta suka to Jacek
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Sivestro pisze: 19 sie 2025, 21:40 Tak, znam ten wers xdd jeśli to był followup Mesa to powinien followupowac lepsze rzeczy (choć wiem że oni z VNMem się kumplują, Fał nawet miał nutę gdzie wcielał się w Mesa)
Co to za kawałek? Chyba jakiś z nielegala?
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

A ja to z kolei tych makaronizmów nie znoszę.
"Nienawidzę, kiedy Polak leci po angielsku"
Zwłaszcza kiedy wyrażają coś, co bez problemu można powiedzieć po polsku, bo są zwroty i koncepty, których tak łatwo nie przekażemy w jednym języku, a w drugim już tak, wtedy wybaczam.

Co do Mesa, zastanawia mnie ta jego wulgarność, momentami nawet makabryczna, albo zahaczająca o tematy związane z moczem i odchodami. To nie jest krytyka, po prostu zastanawia mnie, skąd to się bierze, czy było tak zawsze (słuchałem Kandydatów i Trzeba było, nie kojarzę, ale może muszę odświeżyć) itd. Chodzi mi o te teksty w stylu otwierania kapsla chujem, ten o sygnecie, o sraniu na mordę i szczaniu do łóżka, o jajach w imadle itp. Zastanawia mnie, czy wiąże się to z jakąś frustracją w życiu, czy to jakaś próba stania się bardziej ekstremalnym w oczach(uszach) słuchaczy?
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

arystokrata91 pisze: 20 sie 2025, 7:38
Sivestro pisze: 19 sie 2025, 21:40 Tak, znam ten wers xdd jeśli to był followup Mesa to powinien followupowac lepsze rzeczy (choć wiem że oni z VNMem się kumplują, Fał nawet miał nutę gdzie wcielał się w Mesa)
Co to za kawałek? Chyba jakiś z nielegala?
Z C9:

lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
burundi

Post autor: burundi »

Swoją drogą C9 najlepsza płyta VNMa. Ciekawy koncept, parę naprawdę dobrych kawałków, prawie żadnych wypełniaczy. Potem już tylko regres, niestety.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

CCORD pisze: 20 sie 2025, 7:41 Co do Mesa, zastanawia mnie ta jego wulgarność, momentami nawet makabryczna, albo zahaczająca o tematy związane z moczem i odchodami. To nie jest krytyka, po prostu zastanawia mnie, skąd to się bierze, czy było tak zawsze (słuchałem Kandydatów i Trzeba było, nie kojarzę, ale może muszę odświeżyć) itd. Chodzi mi o te teksty w stylu otwierania kapsla chujem, ten o sygnecie, o sraniu na mordę i szczaniu do łóżka, o jajach w imadle itp. Zastanawia mnie, czy wiąże się to z jakąś frustracją w życiu, czy to jakaś próba stania się bardziej ekstremalnym w oczach(uszach) słuchaczy?
może malika i diho się nasluchal i myśli że tak się teraz rapuje i że to modne
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Sivestro

CCORD pisze: 20 sie 2025, 7:41 A ja to z kolei tych makaronizmów nie znoszę.
"Nienawidzę, kiedy Polak leci po angielsku"
Zwłaszcza kiedy wyrażają coś, co bez problemu można powiedzieć po polsku, bo są zwroty i koncepty, których tak łatwo nie przekażemy w jednym języku, a w drugim już tak, wtedy wybaczam.

Co do Mesa, zastanawia mnie ta jego wulgarność, momentami nawet makabryczna, albo zahaczająca o tematy związane z moczem i odchodami. To nie jest krytyka, po prostu zastanawia mnie, skąd to się bierze, czy było tak zawsze (słuchałem Kandydatów i Trzeba było, nie kojarzę, ale może muszę odświeżyć) itd. Chodzi mi o te teksty w stylu otwierania kapsla chujem, ten o sygnecie, o sraniu na mordę i szczaniu do łóżka, o jajach w imadle itp. Zastanawia mnie, czy wiąże się to z jakąś frustracją w życiu, czy to jakaś próba stania się bardziej ekstremalnym w oczach(uszach) słuchaczy?
O to to, to też się składa na tę niespójność Mesa o której pisałem
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Burak pisze: 17 sie 2025, 14:47
Burak pisze: 17 sie 2025, 14:28 czekam aż Mes wstawi jakieś stories ze swoim synem w dni inne niż weekend
to stories to najlepiej jakby z dzisiejszą gazetą było albo innym czasoznaczkiem, bo zaraz nagra stories do przodu i wypuści w nie wiem, środę
Stories Mesa z wczoraj:
Spoiler
Obrazek
Hmm 🤔
Ostatnio zmieniony 20 sie 2025, 9:56 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Ja mam nadzieję że Mes was nie słucha bo mi się i God Bless i Suka podoba.
ODPOWIEDZ