[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
237
58%
Ten Typ Mes
60
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
108
26%

Liczba głosów: 408

Ocherz

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Ocherz »

2rzyn pisze: 19 sie 2025, 20:15 Mogl zamowic tedego z gumy 1:1 i odpierdalac jakies cyrki z nim w nowym klipie. Tak jak nas chcial kiedys wieszac sztucznego jaya z na scenie. To bylby bezprecedensowy rozpierdol, tym bardziej gdyby dokurwil chamski morderczy diss
No nieglupie by było mógłby go pocisnąć że jest elastyczny na komendzie czy cos, śmiesznie by przynajmiej było a tak to ten teledysk mi przypomina jakiś promowany gówno rap ze sponsorowanych na fb czy youtube xd
Lipa z kwitem? Szperaj po kieszonkach ziomka
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

@up moim zdaniem Mes ma "fabrycznie" takie kurwiki w oczach i powiększone źrenice, jest nadpobudliwy po prostu, zawsze taki 'wydygany' i ruchliwy. Oglądałem swojego czasu większość wywiadów z nim i chłop albo był nawąchany wszędzie i zawsze, albo po prostu ma taki styl bycia i aparycję.
Teraz u Winiego był ewidentnie zjarany, choć podziwiam, że w takim stanie ogarnia na tyle, że nie bredzi zupełnych głupot i nie wygląda jakby miał zaraz zapaść w śpiączkę (ja tak wyglądam po jednej lufie, więc mam adekwatne porównanie XD).

Choć z tego też trochę beka, bo kiedyś gardził tymi, co jarają THC, było nawet na którymś tracku w okolicach Żbików.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Mam nadzieję, że Mes już nie będzie się bawił w gie fank tylko przypierdoli jakimś bitem typu wiedzą albo lepszy żbik

Dodano po 1 minucie 2 sekundach:
arystokrata91 pisze: 19 sie 2025, 20:23 Choć z tego też trochę beka, bo kiedyś gardził tymi, co jarają THC, było nawet na którymś tracku w okolicach Żbików.
To?
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Ocherz pisze: 19 sie 2025, 20:23
2rzyn pisze: 19 sie 2025, 20:15 Mogl zamowic tedego z gumy 1:1 i odpierdalac jakies cyrki z nim w nowym klipie. Tak jak nas chcial kiedys wieszac sztucznego jaya z na scenie. To bylby bezprecedensowy rozpierdol, tym bardziej gdyby dokurwil chamski morderczy diss
No nieglupie by było mógłby go pocisnąć że jest elastyczny na komendzie czy cos, śmiesznie by przynajmiej było a tak to ten teledysk mi przypomina jakiś promowany gówno rap ze sponsorowanych na fb czy youtube xd
Albo ze tede odjebal szpagat i by go ciagnal za noge razem z jakims npc stylizowanym na rycha peje, a pod koniec telwdysku takie wyciagniete kulasy oplatalyby np komende. Moglby go rowniez napierdalac cegla czy cos a na koncu spalic miotaczem. Mes mam nadzieje ze to czytasz
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

Ta suka to Tede... mocarny diss Mesa
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Ocherz

2rzyn pisze: 19 sie 2025, 20:28
Ocherz pisze: 19 sie 2025, 20:23
Albo ze tede odjebal szpagat i by go ciagnal za noge razem z jakims npc stylizowanym na rycha peje, a pod koniec telwdysku takie wyciagniete kulasy oplatalyby np komende. Moglby go rowniez napierdalac cegla czy cos a na koncu spalic miotaczem. Mes mam nadzieje ze to czytasz
Albo jakby wyruchał jeszcze ta tedelalke i nawijał o tym szczaniu do łóżka to przynajmniej wyszedłby na sajko i niebezpiecznego. Kto wie może sam Rychu by chciał wystąpić w teledysku skoro jest aktywny w komentowaniu dissów, w sumie aż dziwne ze nie wypowiedział się na temat tego skoro jest na jacusia
arystokrata91

Malloy pisze: 19 sie 2025, 20:26 Mam nadzieję, że Mes już nie będzie się bawił w gie fank tylko przypierdoli jakimś bitem typu wiedzą albo lepszy żbik

Dodano po 1 minucie 2 sekundach:
arystokrata91 pisze: 19 sie 2025, 20:23 Choć z tego też trochę beka, bo kiedyś gardził tymi, co jarają THC, było nawet na którymś tracku w okolicach Żbików.
To?
Ad 1. Oby, kurwa, oby, bo ten gfunk za mało klepie i mało kto czuje klimaty. Już niewielu czuło wtedy, a co dopiero dzisiejszy słuchacz, gdzie musi być jebnięcie, dynamika, agresja, najlepiej głośno i szybko przedstawione. Takie mamy czasy, w ogóle mnie to nie dziwi i rozumiem, pewnie gdybym był młodszy lub nie słuchał Mesa tyle lat to odebrałbym SUKĘ podobnie. Jak teraz przeczytałem te zdania przeze mnie wyplute to doszło do mnie, że LOVEYOURLIFE było ponadczasowe i gdyby kilka lat temu wyszedł ten kawałek to zapewne byłby wielkim hitem, bądź miał co najmniej 2x więcej wyświetleń niż ma obecnie. Spotkałem się na żywo z typem, który nie słucha rapu na co dzień, a tym trackiem jest zajarany i znał go na pamięć XD - i nie zna innych kawałków Piotrka.

Ad 2. Nie. Znam ten track i jest wprost oczywisty, miałem na myśli bardziej pojedyncze wersy (albo i jedyne) rodzaju, parafrazując, że skejci namawiali go tu do dżointów, ale on nigdy nie lubił tego klimatu. Nie potrafię teraz odnaleźć w pamięci, a tak swoją drogą to nie wszystkie albumy Mesa dostępne są na Apple Music - pytam czemu?
Ostatnio zmieniony 19 sie 2025, 20:39 przez arystokrata91, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

E tam dobry west coast się nie starzeje
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Gfunk najlepiej jakby był wydawany przed wakacjami +/- maj
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Gfunk jest cudowny, Mes najlepsze refreny, ma chłop talent do tworzenia melodii zapadajacych w pamięć ta suka to Jacek ale kurwa błagam nie w beefie
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
arystokrata91

Ocherz pisze: 19 sie 2025, 20:35 Kto wie może sam Rychu by chciał wystąpić w teledysku skoro jest aktywny w komentowaniu dissów, w sumie aż dziwne ze nie wypowiedział się na temat tego skoro jest na jacusia
Zwłaszcza, że Tede rzucił komentarz na Ryśka w ostatniej wypowiedzi przy okazji komentowania dissu Mesa. Może skoro zaczepia to powinien być przez Peję zaczepiony...
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

Malloy pisze: 19 sie 2025, 20:26 Mam nadzieję, że Mes już nie będzie się bawił w gie fank tylko przypierdoli jakimś bitem typu wiedzą albo lepszy żbik
Bez kitu odpaliłem sobie lepszego żbika i nawet dzisiaj ten kawałek się broni, wystrzeleniec powinien zrobić powrót do takich bitów i stylu zamiast takiego gówno dissu
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Lepszy Żbik dobra nuta głównie dzięki bitowi ale nawijka też spoko

Ale niestety Mes już wtedy dawał jakieś głupawe cringowe teksty

"Berbeć co za słowo berbeć parz mi herbe"

"Nasze akcje idą w górę spytaj Kuby Knapa
Skurwiel jest wysoko lepiej by nie zapadł na zespół up'a"
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Obrazek
arystokrata91

Nie no, jeszcze wytłumaczalne. Berbeć rzeczywiście jest dość specyficzne, parz mi herbę - bo jest najlepszym MC?

Akcje idą w górę, jest wysoko, zespół UP-a (a nie downa, jako przeciwieństwo, ale też zapewne jako "woda sodowa nie uderzyła do głowy"), IMO zajebista rozkmina.
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Mes jedynie pod wpływem używek dostaje krótkotrwałych ataków normalności.
Ocherz

Sivestro pisze: 19 sie 2025, 20:48 Lepszy Żbik dobra nuta głównie dzięki bitowi ale nawijka też spoko

Ale niestety Mes już wtedy dawał jakieś głupawe cringowe teksty

"Berbeć co za słowo berbeć parz mi herbe"

"Nasze akcje idą w górę spytaj Kuby Knapa
Skurwiel jest wysoko lepiej by nie zapadł na zespół up'a"
O herbie Łona dawno temu miał podobny wers
nawet perwers robi sobie na herbe przerwe
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

arystokrata91 pisze: 19 sie 2025, 20:51 Nie no, jeszcze wytłumaczalne. Berbeć rzeczywiście jest dość specyficzne, parz mi herbę - bo jest najlepszym MC?

Akcje idą w górę, jest wysoko, zespół UP-a (a nie downa, jako przeciwieństwo, ale też zapewne jako "woda sodowa nie uderzyła do głowy"), IMO zajebista rozkmina.
No zajebista rozkmina dla swetrów po amfie na gadu gadu. Ale nie do kawałka hib hob.
arystokrata91

gods bidness pisze: 19 sie 2025, 20:55 No zajebista rozkmina dla swetrów po amfie na gadu gadu. Ale nie do kawałka hib hob.
To przecież również rymy pod kolejne wersy z Panem Japą.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

arystokrata91 pisze: 19 sie 2025, 20:51 Nie no, jeszcze wytłumaczalne. Berbeć rzeczywiście jest dość specyficzne, parz mi herbę - bo jest najlepszym MC?

Miałoby to sens jakby na zespół Downa można było zapaść a nie się z nim urodzić.

Zdecydowanie w zbyt wielu linijkach Mesa wyczuwam tak głupi tryhard, wymuszony a nie naturalny

Albo jak w Nagłej Śmierci nawija coś w stylu "szybko, Lipton, Lipa" xdd

Oczywiście z biegiem lat stężenie głupich wymuszonych nienaturalnych tekstów się zwiększa, czego efekty mamy w God Bless albo właśnie w obecnym dissie

"Obsrany output" ??????????

Dodano po 4 minutach 39 sekundach:
Nie ma nic gorszego niż totalnie debilny nienaturalny tekscik rapowany przez Mesa z przesadna pewnością siebie i egzaltacją, przy niewielu raperach tak mnie wykręca, serio
ODPOWIEDZ