Now playing, czyli co jest grane?

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Parlae

Re: Now playing, czyli co jest grane?

Post autor: Parlae »

Mnie się bardzo podobała XVI. Lore jest bogate w chuj (w ogóle widzieliście to drzewko wszystkich postaci w grze? crazy), walki widowiskowe i angażujące, świat różnorodny i ciekawy. No i ta MUZYKA. :oops:
Kupiłem dodatki ostatnio na przecenie, muszę sobie wrócić do swojej postaci.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

cloud pisze: 16 lut 2026, 8:11 ktoś ogrywa Cairn? zakupiłem w weekend na PS5, trochę problemów optymalizacyjnych, momentami frustrujące sterowanie, ale samo doświadczenie jest naprawdę super i chętnie dobrnę do końca
Spoiler
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
mimo wielu problemów technicznych (optymalizacja na PS5, złe animacje, spierdolone sterowanie) to mocny kandydat do top10 w tym roku, serdecznie polecam i sam właśnie lecę z drugim podejściem, może nawet platyna wpadnie
Spoiler
Obrazek
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
Clay

Post autor: Clay »

Zachęciliście, zacząłem i póki co jestem zaintrygowany. Pierwsze wrażenia pozytywne, nie licząc tego jak kończyny potrafią się komicznie wyginać i krzyżować przy nienaturalnym movemencie. Nigdy w nic podobnego nie grałem
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

A w QWOP kolega nie grał?
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Obrazek

Polecam jak kto lubi Paper Mario.
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

Parlae pisze: 24 lut 2026, 23:34 A w QWOP kolega nie grał?
bez kitu jak zobaczyłem kawałek tego Cairn to pomyślałem, że to Getting over it z systemem sterowania każdym giczałem osobno jak w QWOP :lol:
Awatar użytkownika
Clay

pierwsze słyszę xd

Z gierkowa niedawno RE Village próbowałem pierwszy raz bo od serii miałem długą przerwę, za kilka dni nowy Resident to chciałem sobie odświeżyć. No i tak średnio, ale osobiście zawsze wolałem formułę RE1/RE2 niż tych akcyjniaków z których jedynie RE4 trawię, a Village to w zasadzie próba zrobienia nowej czwórki i wyszło imo tak sobie, btw. przypadkowo dowiedziałem się że twarz lady Dimitrescu użyczyła Polka, no chyba że to znany fakt :lol:
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Gra Spiderman 2 opinia
Gówno chujowe, plusy:
Bujanie się na linie
Kostium murzyna z kotem w plecaku
kostium białego spidermana gdzie wygląda jak pasta do zębów colgate
JJJ jadący że spidermanem tak jak można jechać z kurwą
Minusy
Fabuła napisana przez chatgpt
Misje postacią kobieca MJ
Motywacja wroga kraven
Finałowa walka z czarny pająk
Powtarzalność rozgrywki
Wszystkie misje fabularne są takie same
Postac MJ
Postać Harry
Postać poboczna wraith
Postać głuchoniema kumpela młodego murzyna
Walka ze scream gdzie Spiderman przyznaje się do bycia beciakiem
Szukanie pajakobotow
Pseudo ulepszanie postaci
System walki
System walki
Postać MJ
Spiderman lata czasem bo zamontowali mu jakieś błony pod pachami nie wiem po co Spiderman ma się bujać na linie nic więcej nie trzeba
Aktywności poboczne
Różnorodność przeciwników
Liczba bossów
Klasyczni wrogowie Spider-Mana zaliczający przemianę moralną może jeszcze Peja pogodzi się z Tede nie wkurwiajcie mnie już

Z tego co pamiętam 1 część była przyjemna ale tu czuje się jakbym grał w tą samą grę co wcześniej tylko gorszą
Mam nadzieję że 3 część nie powstanie a jeżeli już musi to że w pierwszej misji MJ złamie sobie chociaż nogę i popsuje telefon żeby nie było jej widać i słychać

Kurwa był taki moment że Spiderman biały ludek się zmęczył pod jego dom zajechali łowcy źli kolesie a ona zamiast go obudzić to sama spierdala i robi misje Rambo dając nam 8 minut pseudogry. MJ jeżeli to czytasz to wkurwilas mnie solidnie

Jeżeli ten Wolverine (postać nudniejsza od Spidermana o 405 basenów olimpijskich) też będzie taki mierny to się zasmucę
Są jakie fajne gierki na ps5??
Pozdro
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

^Spider-man 2 na PS2 to była dojebana gierka. Lepiej nie sprawdzajcie wersji na PC, bo to była dopiero abominacja. Z człowiekopająkowych najbardziej lubiłem Ultimate Spider-Man z bodaj 2005 roku (takie komiksowe). Nawet był polski dubbing, choć trącił mocno amatorką

Obecnie w to się zagrywam, bo już pobrałem z rok/dwa lata temu na GOG-u za friko i tak sobie leżało na pulpicie, a to gra dzieciństwa jednak (obok Kapitana Pazura):
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

to była niezła gierka dla dzieci, króliki wystrzelone koksem i żółwie wyćpane
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Dojebana, soundtrack też niczego sobie

Awatar użytkownika
Klaic

Post autor: Klaic »

Odpalam właśnie tutorial do Magic the Gathering: Arena i zaraz będę ciupał. Wysłałem artykuł, mogę się dziś polenić.
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.

R.I.P mordy
Awatar użytkownika
RATATATA

Post autor: RATATATA »

skonczylem god of war rangarok, no takie 8.5/10 moze 9/10, piekna gra
gdzie jest rap ktory kiedys gral tak mocno ze trzymales kumpla zeby nie chcial wpasc w policje
Awatar użytkownika
pietrax

Post autor: pietrax »

Manor lords, dobre to jest, przesiedziałem do 2 w nocy wczoraj :lol:
tutaj pkp czytaj patszktopszyszet
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

W nic nie mogę pograć bo nie mogę się skupić na dłużej niż 2h bo z tyłu głowy mam obowiązki dorosłe życie nie słodycze jak u PIHa

potrzebuje gry, która zmiata fabularnie - jest warta zachodu nie mniej niż bardzo dobry film i dobra książka - ale taka do skończenia max. w 15-20h grając normalnie bez jakiegoś speedruna - max. 4-5h tygodniowo jestem w stanie wygospodarować, a nie chcę ciągnąć tematu przez pół roku

więc pytanie do was kochani - co polecanie? gartunek dowolny, ale historia ma się spinać w całość i trzymać cały czas względne napięcie, zero grindu i piedolonego biegania bez celu - tylko treść, która wali w mordę i zostaje do przekminki przed spaniem
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
Awatar użytkownika
Esdoer

Post autor: Esdoer »

Clair Obscur Expedition 33 - potrwa bliżej 30h niż 20h, ale pod względem fabuły, klimatu i indywidualnego charakteru to na pewno się wyróżnia
Kalom

Post autor: Kalom »

nie wiem mordzia w dispatch sobie jakiś zagraj, a najlepiej to serial obejrz
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Yakuza 0 (jak będziesz grał samą fabułę ale można tak bez problemu)
Ostatnio zmieniony 07 mar 2026, 20:18 przez Rozpierdalator, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Clay

99mayday pisze: 06 mar 2026, 23:54 W nic nie mogę pograć bo nie mogę się skupić na dłużej niż 2h bo z tyłu głowy mam obowiązki dorosłe życie nie słodycze jak u PIHa

potrzebuje gry, która zmiata fabularnie - jest warta zachodu nie mniej niż bardzo dobry film i dobra książka - ale taka do skończenia max. w 15-20h grając normalnie bez jakiegoś speedruna - max. 4-5h tygodniowo jestem w stanie wygospodarować, a nie chcę ciągnąć tematu przez pół roku

więc pytanie do was kochani - co polecanie? gartunek dowolny, ale historia ma się spinać w całość i trzymać cały czas względne napięcie, zero grindu i piedolonego biegania bez celu - tylko treść, która wali w mordę i zostaje do przekminki przed spaniem

Ciężko przez ten ogranicznik czasu do 15-20h znaleźć coś co spełni kryteria, pasowałyby The Walking Dead (tylko 1 sezon), The Last of Us 1, Silent Hill 2 raczej rzut monetą, od biedy BioShock 1 jeśli byłbyś w stanie skupić się na masie dialogów podawanych w formie audiologów ale fabularnie jest trochę skomplikowany, na styku może RDR1. Jest jeszcze Mafia 1 ale tu bardziej działa klimat niż historia, ale te gry pewnie znasz.

Bez ograniczenia czasowego to Clair Obscur 10/10 pod wymagania, sporo życiowych tematów porusza i wydarzenia trzymają w napięciu. Tylko tutaj nie wszystko jest podawane prosto w twarz, historia balansuje trochę na granicy pretensjonalności ale ze smakiem i IMO nigdy tej granicy nie przekracza, grind opcjonalny.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

hotline miami jak nie grales pozdro
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
ODPOWIEDZ