¥$ (Kanye West & Ty Dolla $ign) - VULTURES 1/2/3 (2024)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Re: Kanye West & Ty Dolla $ign - Vultures (TBA)

Post autor: instinkt »

nie wszystko zagrali bo cisza nocna ich dojechała chyba :lol:
obsuwa była przez to że nie mieli kabla z odpowiednim wejściem, a Kanye nie chciał przesłać plików na laptopa :lol:
poleciało z 10 numerów i w momencie kiedy miał lecieć numer z Cartim skończyli puszczać rzeczy
produkcja raczej na plus, wersy takie se poza wyjątkami jak Freddie czy jeden z wersów Kanye
no i jest jeszcze klika open wersów więc no nie wiem czy to wyjdzie w piątek :lol: chociaż mamy dopiero wtorek więc może wyjdzie
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

Trochę zawiedziony jestem, no ale parę kawałków było zajebistych, także może do piątku ogarną, albo cisza w eterze przez parę miesięcy i album scrapped :lol:
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
chaber

Post autor: chaber »

Pisze z perspektywy sajko który jego odpadły postrzega jako bekowe trollowanie świata, rzeczy które tylko on mógłby powiedzieć lub zrobić. Kontrowersja zawsze była, ale muzyka się broniła.

Na pierwszy rzut ucha, wydaję mi się, że znów otoczył się YESMAN'ami, cierpi na tym jakość samego produktu, która zawsze była u niego najważniejsza. Nie było istotne czy kawałek wyprodukował on sam, czy 46 osób, najistotniejszy był zawsze produkt (co zabawnie koresponduje z tym co myśli się o jego ego). Tutaj w cały proces mocno zaangażowany jest taka miernota Lildurk. To już Big Sean był lepszy, mimo tego co mówił ye w drunkchamps.

W tym co słyszałem brakuję mi duszy. Mimo, że nie widziałem nigdzie informacji, żeby Rick the Reducer brał udział w sesjach, to instrumentale i same aranże wydają mi się puste, momentami minimalistyczne ale w złym tego słowa znaczeniu. Pewnie gdyby brał udział, brzmiało by to lepiej. Everybody brzmi jakbym ja to posklejał, a nie umiem nawet zagrać wlazł kotek na płotek. Tekst jest tak bzdurny, że opadły mi ręcę (a dla kontekstu I Love It z lil pumpem uważam za zabawne i pasujące do konceptu). Totalnie niewykorzystany potencjał, szczególnie, że ten sampel pewnie kosztował równowartość PKB małego państwa.

Są 2-3 perełki, ale na chwilę obecną jestem w pracy więc nie przytoczę tytułów, reszta jest po prostu byle jaka. Przynajmniej na pierwszy odsłuch

also Mike Dean wruuuć

EDIT:
FOREVER ROLLING, BACK TO ME git

Spodziewam się tego:
https://www.youtube.com/watch?v=8K0aEuugTOA
Awatar użytkownika
miku

Post autor: miku »

coraz gorsze te projekty niestety, strasznie nijakie te kawalki. I nie wierze, ze clearnal everybody, takze obstawiam, ze jezeli to wyjdzie na streamingach oficjalnie to dopiero za pare miesiecy. :D
http://www.instagram.com/mikuberlin
Obrazek
Tommy Genesis really appreciates me
#BlackpinkIsTheRevolution
Awatar użytkownika
gawi

Też nie jestem hurra optymistyczny ale teraz słucham sobie na spokojnie (poniżej link jakby ktoś był chętny) to muszę przyznać że bardziej mi się podoba niż rano. Back 2 Me rewelka, Forever Rollin również świetna rzecz, River z Thugiem zajebiste i Slide tak fajne jak zapowiadał snippet, chociaż trochę za długie intro i końcówka kawałka. Wątpię że to wyjdzie w takiej formie, więc jak to zwykle u niego bywa, alfa wersja albumu na listening party, a później poprawki. Z Dondą było to samo, pamiętam hejt po pierwszym LP, a na drugim już zupełnie inna reakcja. Wątpię również że to wyjdzie w piątek, no ale poczekamy zobaczymy :dunno: .

I nie zapominajmy o tym co puszczał w niedzielę z barze, niektóre kawałki były zupełnie inne (Paid), albo w ogóle.ich nie słyszeliśmy na Rave party dzisiaj jak np. Time Moves Slow :bowdown: czy Fuc Sumn z Cartim.

https://krakenfiles.com/view/4pnNCauSst/file.html
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

Ja tu wyczuwam totalna klape jak Donda 2, chociaż w kwestii strimingow oczywiście będzie lepiej z oczywistych względów
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
gawi

W jakim sensie klapę? Sprzedażową/streamingową czy niskie oceny ? Bo to że album zrobi duże liczby (o ile wyjdzie :lol: ) jest dla mnie absolutnie pewne, niezależnie od jakości materiału. Donda 2 poległa na obu tych płaszczyznach, chociaż ciężko stwierdzić bo hajs za stemplayery zrobił swoje.

Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

https://music.apple.com/gb/album/vultures/1721032026[
Oficjalna okładka jednak wychodzi i volume 1 :joint:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Kacper

Post autor: Kacper »

Na Apple potwierdzona data 15, ale to chyba nie pierwszy raz
Awatar użytkownika
ART

Re: Kanye West & Ty Dolla $ign - Vultures (15/12/2023)

Post autor: ART »

okladka :bowdown: :bowdown:
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Sialala

Post autor: Sialala »

Okladka to juz kurwa wisienka na torcie :lol:
Ye Vikernes.
Liczę na sampelki z Burzum.
Awatar użytkownika
gawi

Beautifulbigtittiebuttnakedwomanjustdontfallouttheskyyouknow :bowdown: ależ mi to w głowie siedzi :lol:

chaber

Post autor: chaber »

https://www.tmz.com/2023/12/12/kanye-we ... -approval/

Klasyka gatunku. Pewnie powiedział do asystentki 3 dni temu "get it done", a ta odeszła, tak jak chyba 8 reprezentantów prawnych przez ostatni rok.

cudowny człowiek
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

Okładka xDDDDD :bowdown: :bowdown:
I serio wyciąga New Body z grobu zamrażarki xDDD

Dodano po 36 sekundach:
Sialala pisze: 13 gru 2023, 11:38 Liczę na sampelki z Burzum
guwop (a w zasadzie mike will) był pierwszy heh

Dodano po 3 minutach 44 sekundach:
gawi pisze: 12 gru 2023, 21:33 W jakim sensie klapę? Sprzedażową/streamingową czy niskie oceny ? Bo to że album zrobi duże liczby (o ile wyjdzie :lol: ) jest dla mnie absolutnie pewne, niezależnie od jakości materiału. Donda 2 poległa na obu tych płaszczyznach, chociaż ciężko stwierdzić bo hajs za stemplayery zrobił swoje.
napisalem przeciez, ze bynajmniej klapa pod wzgledem sprzedazy to nie bedzie. wydaje mi się, ze wyjdzie jakiś niedorobiony album o niczym, podobny do wszystkiego i zupelnie niczego zarazem
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

spadło z appla póki co :lol:
jutro podobno drugi event w Vegas, ale nie wiadomo czy strimowany
Awatar użytkownika
gawi

sebring pisze: 13 gru 2023, 23:06 napisalem przeciez, ze bynajmniej klapa pod wzgledem sprzedazy to nie bedzie. wydaje mi się, ze wyjdzie jakiś niedorobiony album o niczym, podobny do wszystkiego i zupelnie niczego zarazem
Trust the process :lol: . A poważnie to myślę, że tym razem ma być album for fun, niczego wielkiego bym się nie spodziewał, ale klapa to słowo które tu zupełnie nie pasuje, nawet jeśli recenzje będą niskie (a może tak być, bo branża go nie lubi i zaniża oceny albumów za jego zachowanie od 2018 roku) to życie zweryfikuje. W zasadzie tylko jeden album był u niego klapą moim zdaniem tj. D2, pozostałe absolutnie, i wierzę że Vultures nie pójdzie w ślady poprzedniczki.

Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

wyjdzie jutro?
AseOne

Post autor: AseOne »

Nie wiem choć się domyślam
Spoiler
ze nie
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

To Everybody bym uslyszał chetnie
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
ODPOWIEDZ