[film] Co to ja ostatnio widziałem

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem

Post autor: the badman »

Sniadanie u Tiffaniego - Nie myślałem że film z roku 61 mi się spodoba ale naprawdę spoko, Audrey :oops: No idiotka trochę w filmie i pana kota chciała wywalić, na szczęscie futrzak się okazał jak zawsze lepszy. Ogólnie podobał mi się ten film, muszę obejrzeć na spokojnie jeszcze bo 80% przegadałem ale jestem trochę jak ten jej gach co cały film się o nią starał
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Killer to jest takie gówno że ja was nie pierdole.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

killer dobre kino
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Mefisto
Zbanowany

Post autor: Mefisto »

kapper1 pisze: 17 lis 2023, 15:29 The Killer oczywiście w skali finchera chujowy, w skali ogółu 5/10
Killer ma dużo akcji, czy bohater smętnie chodzi 90 procent filmu jak to u Finchera?
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Tak. po całym świecie.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Mefisto pisze: 19 lis 2023, 18:03 Killer ma dużo akcji, czy bohater smętnie chodzi 90 procent filmu jak to u Finchera?
przez 99% i do niczego to nie prowadzi :lol:
hwjsk

Post autor: hwjsk »

zachęciliście
moody

Post autor: moody »

forumek podzielony jak malo kiedy
Bakan

Post autor: Bakan »

moody pisze: 17 lis 2023, 11:39 Dla mnie dwa wymienione przez ciebie sa swietne, killer slaby.
Chodziło mi o tempo. Moim zdaniem zbliżone. Żaden z tych filmów nie jest nudny.

Killer, dobre, klimatyczne kino, z niespiesznym tempem. 7.5/10
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

A mnie Killer rozczarował, ale też niepotrzebnie się napaliłem na coś wielkiego, bo zazwyczaj podobały mi się filmy finchera.

'Netfliksiak' na niedzielne popołudnie. Dwie godziny rozrywki na niezłym poziomie, ale ani bym filmu nikomu nie polecił, ani nie obejrzę go drugi raz, ani nie zostanie w mojej głowie. Oczywiście Fassbender to WYBITNY aktor, muzyka jest spoczko i film bardzo dobrze zrealizowany od strony technicznej, ale to nadal nie to. Po prostu wszystko jest tak miałkie, przewidywalne, płytkie, oczywiste i na jedno kopyto. I tu nie chodzi o jakiś rozkurwiajacy głowę plot twist :damn:

@@Bakan, ja tej nieskory w rozgrywaniu akcji nie widzę, gdzie gość cały film zapierdala z miejsca na miejsce. Oczywiście można to robić powoli, ale widzieliśmy mnóstwo filmów które dużo piękniej, stopniowo rozwijają głębokość postaci, dynamikę relacji i historii. Tutaj jest to przypisane trochę na siłę.

Niespieszne tempo to jest w pierwszej scenie od której wszystko jest już gorzej.
A jak ktoś mówi o realizmie, no to ciężko to nawet jakoś skomentować :lol:

Ale powtarzam, u mnie percepcja się bierze z wygórowanych oczekiwań.

Z innej beczki - obejrzałem w kinie Killers of the Flower Moon. Wg mnie małe arcydzieło kinematografii :oops:
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Obejrzałem sobie ostatnio Ostatni Komers i muszę przyznać że to całkiem udany film. Takie trochę polskie Kids doby social media...? Mniej obrazoburcze, oczywiście. Dostajemy parę dni z życia grupy raczej biednych, małomiasteczkowych, 15-letnich Sebków i Matich w białych czapkach-wpierdolkach, spędzających czas na nudzeniu się, dupach, prezentowaniu wytatuowanych klat, paleniu fajek, Insta, słuchaniu bieda-hh na zmianę z wiksami, siłowni i... chodzeniu do kościoła. Spodziewałem się chujowych dialogów napisanych przez boomerów, dydaktyzmu i moralitetów, czy nawet :bag: zadumy nad polskością, podczas gdy całość wyszła zupełnie naturalnie, niemal jak reality-reportaż. A każda postać sprawia wrażenie wrażliwej, nie ma jakiejś odpychającej agresji czy czystego hedonizmu.

Aha, film w 2020 nakręcony w 4:3, ciekawe. Występuje Sandra (ta wyzwolona) z Sexify, oraz blondyna i blondyn z Cichej ziemi / Wielkiej wody.
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Awatar użytkownika
kaznicki

Post autor: kaznicki »

Byłem na Napoleonie i strasznie słaby film. Mam nadzieje ze ta 4 godzinna wersja co ma wyjść jakoś to uratuje ale szczerze w to wątpię
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

Podbijam. Duży zawód.
hwjsk

Post autor: hwjsk »

Ostatni komers props, byłem w kinie, dobrze wspominam, jest pare scen zapadających w pamięć no i ta skurwysynka drzymalska ma coś w sobie
Mider

Post autor: Mider »

kaznicki pisze: 25 lis 2023, 14:08 Byłem na Napoleonie i strasznie słaby film. Mam nadzieje ze ta 4 godzinna wersja co ma wyjść jakoś to uratuje ale szczerze w to wątpię
Scott jest niesamowity, chłop po Black Hawk Down poza 2-3 wyjątkami kręci chujowe filmy za dziewięciocyfrowe budżety które nie zarabiają na siebie, a i tak znajduje frajerów którzy dają mu hajs na kolejne wysrywy :bowdown:
Bakan

Post autor: Bakan »

Kurwa, chciałem iść na tego Napoleona, ale wszyscy mówią, że chujnia, więc odpuszczę chyba. Szkoda, bo liczyłem na widowisko.
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Obejrzałem nowego Indiana Jones i mimo absurdalnego odlotu na koniec to film jako całość bardzo mi się podobał. Szkoda, że to już koniec. Ale moim zdaniem pożegnanie godne.

W sumie w każdej części przygód archeologa zakończenie było absurdalne.
Awatar użytkownika
Sidd
Moderator

Post autor: Sidd »

Ten Napoleon to jest kpina. Najgorsza moim zdaniem ekranizacja życia tej postaci, a Phoenix dalej gra Jokera.
Zdjecia Wolskiego bardzo dobra, kostiumy też
YKCUL pisze: 17 kwie 2019, 18:41 To forum zmierzam ku świetności
pardon

Post autor: pardon »

napoleon nuda niech ktos nakreci cos spektakularnego o marszalkach
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Informacja Zwrotna - dużo się naczytałem pozytywnych opinii o tym miniserialu, więc sprawdziłem i meeh jakieś to takie miałkie, cała historia jakoś ujdzie, ale sposób realizacji według mnie bardzo średni. Oprócz Jakubika to reszta aktorów wypada słabo, dialogi oraz monologi nieciekawe i wymuszone, większość postaci jednowymiarowa. Całą historię możnaby zamknąć w jednym pełnometrażowym filmiebl, a tak mamy przeciągnie przez 5 odcinków, gdzie finał i tak nie zaskakuje
ODPOWIEDZ