Legendarne lokacje

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
clockers

Re: Legendarne lokacje

Post autor: clockers »

kozak temat.

tak na szybko:

- miejsce z 28 dnia wrześniowego (chyba Ursynów), w którym psy zajechały drogę Klimie można wziąć z tego dokumentu o Moleście (Wilku tam zaprowadza twórców dokładnie w to miejsce, chyba mówi jaka to ulica, nie pamiętam)

- Teatr Capitol, a właściwie teren pod (legendarny skejtowy spocik - jeździli tam na deskach m.in. Tede, Vienio, Włodi, syn Sipowicza i Kory i wielu innych), choć murki z tamtych czasów chyba nie przetrwały (ale pewności nie mam)

- ul. Marszałkowska na wysokości kładki nad Aleją Armii Ludowej na Śródmieściu Południowym, miejscówa znana najbardziej z klipu do "Pierdolę to" Pono i generalnie rewir ZIPów

- Służewiec, ulica Gotarda i Park Bartłomieja (blok, w którym wychowywał się i mieszkał w czasach Molesty Włodi, podwórko na którym powstało trochę ujęć do klipów Włodka i kapliczka z 19 wieku w Parku Bartłomieja widoczna w klipie Molesty do bodaj "Tak Miało Być")

jak se coś przypomnę to będę uzupełniał.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

chcialbym poznac ta miejscowke
ta droga ide dalej
lll

Post autor: lll »

Przystanek autobusowy park Dreszera(Mokotów) z którego wilku rzuca butelkę otwierając klasyczne to jest to.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

jak cmenatrz to ten, gdzie po grobach skakał dmg96

a co do Pejego to zaznaczcie, gdzie spotkał Kobrę w tym filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=qeLS9TQG6bc
E-42

Post autor: E-42 »

Szkoda że klip do wiksy zaginął btw. Mnie to wyglądało na cmentarz na Kurczakach w Łodzi, ale Duszek ma bliżej chyba na Zarzew z tego co się orientuję także też możliwa opcja xd
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Wzgórze Apaczy w Kielcach

Jest na Promienistej knajpa zajebista, miejsce to zna każdy hokeista...

We Wrocławiu jakiś pomnik związany z hip-hopowcami był? Perki Pat x Kościey

Schodki Maty
Coast-to-coast, L.A. to Chicago...
Western male
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

lll pisze: 18 paź 2023, 21:30
jajca pisze: 18 paź 2023, 20:10 notabene wlascicielem owego centrum handlowego jest szanowny ojciec pana ero
Są jakieś legitne źródła tej informacji? Że był prezesem to znalazłem, ale bycie właścicielem to ciutke inny kaliber :lol:
Zrobiłem małe śledztwo, prawdopodobny ojciec Erosa był prezesem spółki zarządzającej tym centrum handlowym od 2006 do 2020 r., w tym czasie w radzie nadzorczej znalazły się między innymi prawdopodbna matka erosa jak i prawdopodobna siostra erosa, prawdopodbny ojciec erosa dodatkowo jest prezesem w dwóch spółkach mające w nazwie porion, jednej z nich właścicielem (już od 2001 r.) jest sam eros na współę z bodajże swoją siostrą, drugiej włascicielem jest prawdopodobny ojciec erosa, z bodajże swoją żoną, w obu spółkach przeważającym przedmiotem działalalności jest - 68, 20, Z, WYNAJEM I ZARZĄDZANIE NIERUCHOMOŚCIAMI WŁASNYMI LUB DZIERŻAWIONYMI. Ta druga spółka w 2019 r. dysponowała aktywami o wartości ponad 18,5mln zł (Aktywa trwałe, w tym środki trwałe - 18 501 317,50 B. Obrotowe - 0), w 2022r. 26,5 mln zł (A. Aktywa trwałe, w tym środki trwałe - 5 412 825,92 B. Aktywa obrotowe, w tym: 21 388 723,82). Wyraźnie więc widać, że spółka PORION mniej więcej w tym samym czasie kiedy prawdopdobny ojciec erosa odszedł ze stanowiska prezesa spółki Land SA (zarządzajacej tym CH) pozbyła się większości aktywów trwałych na rzecz obrotowych. Jeżeli się spojrzy na obecny akcjonariat spółki LAND dowiadujemy się, że ABISAL SP. Z O.O. POSIADA 98,71% AKCJI SPÓŁKI, natomiast sprawdzając 2019 r. znajdziemy wśród głównych akcjonariuszów - 1. PORION Sp. z o.o. - 119 367 akcji - 24,04% akcji, do tego 4. Akcje w trakcie procedury zmian własności - 191 165 akcji - 38,52%. Więc na tej podstawie można stwierdzić, że prawdopodobni rodzice erosa byli w w co najmniej 24% właścicielami spółki zarządzającej CH LAND, ale już nie są, obecnie w największym stopniu właścicielem tej spółki jest:
PPAUL HILAIRE A. GHEYSENS POSIADA 79,7% UDZIAŁÓW W SPÓŁCE STAK PATER (NIDERLANDY). W SPÓŁCE STAK PATER 99,97%
UDZIAŁÓW POSIADA SPÓŁKA GHELAMCO GROUP COMM. VA (BELGIA). SPÓŁKA GHELAMCO GROUP COMM. VA POSIADA 100% UDZIAŁÓW W SPÓŁCE GRANBERO HOLDINGS LIMITED (CYPR). SPÓŁKA GRANBERO HOLDINGS LIMITED POSIADA 100% UDZIAŁÓW W SPÓŁCE LABOKA HOLDINGS LIMITED (CYPR). LABOKA HOLDINGSLIMITED (CYPR) POSIADA 100% UDZIAŁÓW W GHELAMCO PL 18 SP. Z O.O., KTÓRA POSIADA 51% UDZIAŁÓW W ABISAL SP. Z O.O., POSIADAJĄCEJ 98,71% AKCJI LAND SA.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2023, 23:59 przez LWD, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
gonny_trebor
Moderator

Post autor: gonny_trebor »

a rozpoznaje ktoś te miejscówki
Twórca wątku ŚLIZGAWKA BEAT BATTLE #115 - Głosowanie na forum ślizgawka. Chcesz dymy? Zapraszam.

Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem :exclaim:

>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Malwa Bar, gdzie @napewnoniemfc na ziemniora czekał dwie godziny
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

Krowoderski Park
Spoiler
Obrazek
https://maps.app.goo.gl/bMRKJG4dZeyHZpBw7

serce projektow
co tydzień barber - normalna sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Pijalnia Wódki i Piwa w Poznaniu gdzie był wywiady z Fazim i Bonusem BGC.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Gawka

Post autor: Gawka »

Mi to wygląda na getto

Park krowoderski oczywiście
To proste - jak pójdę leżeć to w końcu odpocznę
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

lll pisze: 18 paź 2023, 21:30 Są jakieś legitne źródła tej informacji? Że był prezesem to znalazłem, ale bycie właścicielem to ciutke inny kaliber :lol:
LWD pisze: 18 paź 2023, 23:46 Zrobiłem małe śledztwo, prawdopodobny ojciec Erosa był prezesem spółki zarządzającej tym centrum handlowym od 2006 do 2020 r., w tym czasie w radzie nadzorczej znalazły się między innymi prawdopodbna matka erosa jak i prawdopodobna siostra erosa, prawdopodbny ojciec erosa dodatkowo jest prezesem w dwóch spółkach mające w nazwie porion, jednej z nich właścicielem (już od 2001 r.) jest sam eros na współę z bodajże swoją siostrą, drugiej włascicielem jest prawdopodobny ojciec erosa, z bodajże swoją żoną, w obu spółkach przeważającym przedmiotem działalalności jest - 68, 20, Z, WYNAJEM I ZARZĄDZANIE NIERUCHOMOŚCIAMI WŁASNYMI LUB DZIERŻAWIONYMI. Ta druga spółka w 2019 r. dysponowała aktywami o wartości ponad 18,5mln zł (Aktywa trwałe, w tym środki trwałe - 18 501 317,50 B. Obrotowe - 0), w 2022r. 26,5 mln zł (A. Aktywa trwałe, w tym środki trwałe - 5 412 825,92 B. Aktywa obrotowe, w tym: 21 388 723,82). Wyraźnie więc widać, że spółka PORION mniej więcej w tym samym czasie kiedy prawdopdobny ojciec erosa odszedł ze stanowiska prezesa spółki Land SA (zarządzajacej tym CH) pozbyła się większości aktywów trwałych na rzecz obrotowych. Jeżeli się spojrzy na obecny akcjonariat spółki LAND dowiadujemy się, że ABISAL SP. Z O.O. POSIADA 98,71% AKCJI SPÓŁKI, natomiast sprawdzając 2019 r. znajdziemy wśród głównych akcjonariuszów - 1. PORION Sp. z o.o. - 119 367 akcji - 24,04% akcji, do tego 4. Akcje w trakcie procedury zmian własności - 191 165 akcji - 38,52%. Więc na tej podstawie można stwierdzić, że prawdopodobni rodzice erosa byli w w co najmniej 24% właścicielami spółki zarządzającej CH LAND, ale już nie są, obecnie w największym stopniu właścicielem tej spółki jest:
PPAUL HILAIRE A. GHEYSENS POSIADA 79,7% UDZIAŁÓW W SPÓŁCE STAK PATER (NIDERLANDY). W SPÓŁCE STAK PATER 99,97%
UDZIAŁÓW POSIADA SPÓŁKA GHELAMCO GROUP COMM. VA (BELGIA). SPÓŁKA GHELAMCO GROUP COMM. VA POSIADA 100% UDZIAŁÓW W SPÓŁCE GRANBERO HOLDINGS LIMITED (CYPR). SPÓŁKA GRANBERO HOLDINGS LIMITED POSIADA 100% UDZIAŁÓW W SPÓŁCE LABOKA HOLDINGS LIMITED (CYPR). LABOKA HOLDINGSLIMITED (CYPR) POSIADA 100% UDZIAŁÓW W GHELAMCO PL 18 SP. Z O.O., KTÓRA POSIADA 51% UDZIAŁÓW W ABISAL SP. Z O.O., POSIADAJĄCEJ 98,71% AKCJI LAND SA.
kurwa, poświęciłem 20 minut na zbadanie tematu, odpowiedz chociaż czy cie zadowala odpowiedź
lll

Post autor: lll »

Dzięki mordeczko, satysfakcjonuje mnie ten risercz.dzieki Czyli prawda leży gdzieś pomiędzy - ani nie jest tak że stary erosa posiada land w swoim portfelu nieruchomości, ani nie jest tak że był "tylko" prezesem. W każdym razie no raczej wyższa klasa społeczna
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Co do "Poriona”, to byla to lokalna siec telewizji kablowej, zalozona przez starego juz w 1991 r., później ta czesc biznesu została wykupiona przez wiekszego gracza o nazwie Aster City, rozumiem ze nazwe porion sobie zachowal
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
Banan

Post autor: Banan »

Legendarne graffiti Północ Centrum Południe wrzucone już 20 lat temu na ścianę jednej ze szkół w Gdańsku
Awatar użytkownika
MasterP

Post autor: MasterP »

trochę ze Szczecina:

dawna siedziba stoprocent i stoprorap. ul. świętojańska 35. obecnie budynek do opierdolenia za ponad 3 bańki. trzeba oddać, że jak na nieruchomość z lat 30-tych poprzedniego wieku robi to wrażenie. jestem ciekaw czy winicjusz był właścicielem, nie mniej jednak w czasach świetności wytwórni i w czasach kiedy pół polski popierdalało w t-shirtach xxxl z napisem 'PIERDOL SIE' pitos był kręcony w tysiącach złotych.
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
studio stopro.
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
legendarny wrzut, który posłużył jako okładka do składanki ... (mam na końcu języka, jak sobie przypomnę to zeedytuje). ul. hieronima derdowskiego
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
osiedle kaliny. widziałeś jedno osiedle, widziałeś je wszystkie. przyjmuje, że to birthplace dla chłopaków z UNITED CLANU (na archiwalnych fotach DJMB czy XMANA, zawsze pojawia się to osiedle, więc musieli z niego być, albo z osiedla obok czyli pogodna), pierwszej ekipy ze Szczecina i jednej z pierwszej w Polsce. szczecin jedno z pierwszych polskich miast, do którego zawitało graffiti, więc to kawał historii. wrzucam chociażby symbolicznie.
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
DZIELNICA CUDÓW. ulice księcia bogusława x, władysława łokietka, królowej jadwigi. okolica, która raczej kojarzy się źle (tak jak kiedyś parkowa, kmwtw) aczkolwiek te wszystkie miejskie legendy trzeba brać z przymrużeniem oka i pewnie mieszkańcy powiedzą, że jest ok. nie wiem czy któryś forumowicz tu nie mieszkał, więc może się wypowiedzieć. rapowo miejsce kojarzące się z kaziorem gm2l i majorem spz, (choć nie wiem czy kazior nie jest czasami z pomorzan). graficiarsko to kolebka ekipy lokal vandal, meras czołówka szczecina i kozackie stilo. pod względem hip hopowym (w dużym cudzysłowiu) mega klimatyczna okolica.
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
z nieistniejących już miejsc, to na pewno wspomniana wyżej pleciuga, skateshop andegrand, w którym kupowało się bluzy g-unit i płyty big puna :razz:

jak sobie coś przypomnę to wrzucę.
BOUT IT BOUT IT
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

:bowdown: piękny post
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Fikcja literacka zawiera ironię oraz metafory.
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Wielki props za ten post
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

@MasterP to jest koleś, potężna wrzuta
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
📢 LIL' KEKE VS ERO 📢