Legendarne lokacje
Re: Legendarne lokacje
kozak temat.
tak na szybko:
- miejsce z 28 dnia wrześniowego (chyba Ursynów), w którym psy zajechały drogę Klimie można wziąć z tego dokumentu o Moleście (Wilku tam zaprowadza twórców dokładnie w to miejsce, chyba mówi jaka to ulica, nie pamiętam)
- Teatr Capitol, a właściwie teren pod (legendarny skejtowy spocik - jeździli tam na deskach m.in. Tede, Vienio, Włodi, syn Sipowicza i Kory i wielu innych), choć murki z tamtych czasów chyba nie przetrwały (ale pewności nie mam)
- ul. Marszałkowska na wysokości kładki nad Aleją Armii Ludowej na Śródmieściu Południowym, miejscówa znana najbardziej z klipu do "Pierdolę to" Pono i generalnie rewir ZIPów
- Służewiec, ulica Gotarda i Park Bartłomieja (blok, w którym wychowywał się i mieszkał w czasach Molesty Włodi, podwórko na którym powstało trochę ujęć do klipów Włodka i kapliczka z 19 wieku w Parku Bartłomieja widoczna w klipie Molesty do bodaj "Tak Miało Być")
jak se coś przypomnę to będę uzupełniał.
tak na szybko:
- miejsce z 28 dnia wrześniowego (chyba Ursynów), w którym psy zajechały drogę Klimie można wziąć z tego dokumentu o Moleście (Wilku tam zaprowadza twórców dokładnie w to miejsce, chyba mówi jaka to ulica, nie pamiętam)
- Teatr Capitol, a właściwie teren pod (legendarny skejtowy spocik - jeździli tam na deskach m.in. Tede, Vienio, Włodi, syn Sipowicza i Kory i wielu innych), choć murki z tamtych czasów chyba nie przetrwały (ale pewności nie mam)
- ul. Marszałkowska na wysokości kładki nad Aleją Armii Ludowej na Śródmieściu Południowym, miejscówa znana najbardziej z klipu do "Pierdolę to" Pono i generalnie rewir ZIPów
- Służewiec, ulica Gotarda i Park Bartłomieja (blok, w którym wychowywał się i mieszkał w czasach Molesty Włodi, podwórko na którym powstało trochę ujęć do klipów Włodka i kapliczka z 19 wieku w Parku Bartłomieja widoczna w klipie Molesty do bodaj "Tak Miało Być")
jak se coś przypomnę to będę uzupełniał.
Przystanek autobusowy park Dreszera(Mokotów) z którego wilku rzuca butelkę otwierając klasyczne to jest to.
jak cmenatrz to ten, gdzie po grobach skakał dmg96
a co do Pejego to zaznaczcie, gdzie spotkał Kobrę w tym filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=qeLS9TQG6bc
a co do Pejego to zaznaczcie, gdzie spotkał Kobrę w tym filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=qeLS9TQG6bc
Szkoda że klip do wiksy zaginął btw. Mnie to wyglądało na cmentarz na Kurczakach w Łodzi, ale Duszek ma bliżej chyba na Zarzew z tego co się orientuję także też możliwa opcja xd
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead
Spoiler

Wzgórze Apaczy w Kielcach
Jest na Promienistej knajpa zajebista, miejsce to zna każdy hokeista...
We Wrocławiu jakiś pomnik związany z hip-hopowcami był? Perki Pat x Kościey
Schodki Maty
Jest na Promienistej knajpa zajebista, miejsce to zna każdy hokeista...
We Wrocławiu jakiś pomnik związany z hip-hopowcami był? Perki Pat x Kościey
Schodki Maty
Coast-to-coast, L.A. to Chicago...
Western male
Western male
Zrobiłem małe śledztwo, prawdopodobny ojciec Erosa był prezesem spółki zarządzającej tym centrum handlowym od 2006 do 2020 r., w tym czasie w radzie nadzorczej znalazły się między innymi prawdopodbna matka erosa jak i prawdopodobna siostra erosa, prawdopodbny ojciec erosa dodatkowo jest prezesem w dwóch spółkach mające w nazwie porion, jednej z nich właścicielem (już od 2001 r.) jest sam eros na współę z bodajże swoją siostrą, drugiej włascicielem jest prawdopodobny ojciec erosa, z bodajże swoją żoną, w obu spółkach przeważającym przedmiotem działalalności jest - 68, 20, Z, WYNAJEM I ZARZĄDZANIE NIERUCHOMOŚCIAMI WŁASNYMI LUB DZIERŻAWIONYMI. Ta druga spółka w 2019 r. dysponowała aktywami o wartości ponad 18,5mln zł (Aktywa trwałe, w tym środki trwałe - 18 501 317,50 B. Obrotowe - 0), w 2022r. 26,5 mln zł (A. Aktywa trwałe, w tym środki trwałe - 5 412 825,92 B. Aktywa obrotowe, w tym: 21 388 723,82). Wyraźnie więc widać, że spółka PORION mniej więcej w tym samym czasie kiedy prawdopdobny ojciec erosa odszedł ze stanowiska prezesa spółki Land SA (zarządzajacej tym CH) pozbyła się większości aktywów trwałych na rzecz obrotowych. Jeżeli się spojrzy na obecny akcjonariat spółki LAND dowiadujemy się, że ABISAL SP. Z O.O. POSIADA 98,71% AKCJI SPÓŁKI, natomiast sprawdzając 2019 r. znajdziemy wśród głównych akcjonariuszów - 1. PORION Sp. z o.o. - 119 367 akcji - 24,04% akcji, do tego 4. Akcje w trakcie procedury zmian własności - 191 165 akcji - 38,52%. Więc na tej podstawie można stwierdzić, że prawdopodobni rodzice erosa byli w w co najmniej 24% właścicielami spółki zarządzającej CH LAND, ale już nie są, obecnie w największym stopniu właścicielem tej spółki jest:
PPAUL HILAIRE A. GHEYSENS POSIADA 79,7% UDZIAŁÓW W SPÓŁCE STAK PATER (NIDERLANDY). W SPÓŁCE STAK PATER 99,97%
UDZIAŁÓW POSIADA SPÓŁKA GHELAMCO GROUP COMM. VA (BELGIA). SPÓŁKA GHELAMCO GROUP COMM. VA POSIADA 100% UDZIAŁÓW W SPÓŁCE GRANBERO HOLDINGS LIMITED (CYPR). SPÓŁKA GRANBERO HOLDINGS LIMITED POSIADA 100% UDZIAŁÓW W SPÓŁCE LABOKA HOLDINGS LIMITED (CYPR). LABOKA HOLDINGSLIMITED (CYPR) POSIADA 100% UDZIAŁÓW W GHELAMCO PL 18 SP. Z O.O., KTÓRA POSIADA 51% UDZIAŁÓW W ABISAL SP. Z O.O., POSIADAJĄCEJ 98,71% AKCJI LAND SA.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2023, 23:59 przez LWD, łącznie zmieniany 2 razy.
- gonny_trebor
- Moderator
a rozpoznaje ktoś te miejscówki
Twórca wątku ŚLIZGAWKA BEAT BATTLE #115 - Głosowanie na forum ślizgawka. Chcesz dymy? Zapraszam.
Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem
>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem
>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Malwa Bar, gdzie @napewnoniemfc na ziemniora czekał dwie godziny
cztery żubry i dwie kurwy
Pijalnia Wódki i Piwa w Poznaniu gdzie był wywiady z Fazim i Bonusem BGC.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Mi to wygląda na getto
Park krowoderski oczywiście
Park krowoderski oczywiście
To proste - jak pójdę leżeć to w końcu odpocznę
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
kurwa, poświęciłem 20 minut na zbadanie tematu, odpowiedz chociaż czy cie zadowala odpowiedźLWD pisze: ↑18 paź 2023, 23:46 Zrobiłem małe śledztwo, prawdopodobny ojciec Erosa był prezesem spółki zarządzającej tym centrum handlowym od 2006 do 2020 r., w tym czasie w radzie nadzorczej znalazły się między innymi prawdopodbna matka erosa jak i prawdopodobna siostra erosa, prawdopodbny ojciec erosa dodatkowo jest prezesem w dwóch spółkach mające w nazwie porion, jednej z nich właścicielem (już od 2001 r.) jest sam eros na współę z bodajże swoją siostrą, drugiej włascicielem jest prawdopodobny ojciec erosa, z bodajże swoją żoną, w obu spółkach przeważającym przedmiotem działalalności jest - 68, 20, Z, WYNAJEM I ZARZĄDZANIE NIERUCHOMOŚCIAMI WŁASNYMI LUB DZIERŻAWIONYMI. Ta druga spółka w 2019 r. dysponowała aktywami o wartości ponad 18,5mln zł (Aktywa trwałe, w tym środki trwałe - 18 501 317,50 B. Obrotowe - 0), w 2022r. 26,5 mln zł (A. Aktywa trwałe, w tym środki trwałe - 5 412 825,92 B. Aktywa obrotowe, w tym: 21 388 723,82). Wyraźnie więc widać, że spółka PORION mniej więcej w tym samym czasie kiedy prawdopdobny ojciec erosa odszedł ze stanowiska prezesa spółki Land SA (zarządzajacej tym CH) pozbyła się większości aktywów trwałych na rzecz obrotowych. Jeżeli się spojrzy na obecny akcjonariat spółki LAND dowiadujemy się, że ABISAL SP. Z O.O. POSIADA 98,71% AKCJI SPÓŁKI, natomiast sprawdzając 2019 r. znajdziemy wśród głównych akcjonariuszów - 1. PORION Sp. z o.o. - 119 367 akcji - 24,04% akcji, do tego 4. Akcje w trakcie procedury zmian własności - 191 165 akcji - 38,52%. Więc na tej podstawie można stwierdzić, że prawdopodobni rodzice erosa byli w w co najmniej 24% właścicielami spółki zarządzającej CH LAND, ale już nie są, obecnie w największym stopniu właścicielem tej spółki jest:PPAUL HILAIRE A. GHEYSENS POSIADA 79,7% UDZIAŁÓW W SPÓŁCE STAK PATER (NIDERLANDY). W SPÓŁCE STAK PATER 99,97%
UDZIAŁÓW POSIADA SPÓŁKA GHELAMCO GROUP COMM. VA (BELGIA). SPÓŁKA GHELAMCO GROUP COMM. VA POSIADA 100% UDZIAŁÓW W SPÓŁCE GRANBERO HOLDINGS LIMITED (CYPR). SPÓŁKA GRANBERO HOLDINGS LIMITED POSIADA 100% UDZIAŁÓW W SPÓŁCE LABOKA HOLDINGS LIMITED (CYPR). LABOKA HOLDINGSLIMITED (CYPR) POSIADA 100% UDZIAŁÓW W GHELAMCO PL 18 SP. Z O.O., KTÓRA POSIADA 51% UDZIAŁÓW W ABISAL SP. Z O.O., POSIADAJĄCEJ 98,71% AKCJI LAND SA.
Dzięki mordeczko, satysfakcjonuje mnie ten risercz.dzieki Czyli prawda leży gdzieś pomiędzy - ani nie jest tak że stary erosa posiada land w swoim portfelu nieruchomości, ani nie jest tak że był "tylko" prezesem. W każdym razie no raczej wyższa klasa społeczna
Co do "Poriona”, to byla to lokalna siec telewizji kablowej, zalozona przez starego juz w 1991 r., później ta czesc biznesu została wykupiona przez wiekszego gracza o nazwie Aster City, rozumiem ze nazwe porion sobie zachowal
Legendarne graffiti Północ Centrum Południe wrzucone już 20 lat temu na ścianę jednej ze szkół w Gdańsku
trochę ze Szczecina:
dawna siedziba stoprocent i stoprorap. ul. świętojańska 35. obecnie budynek do opierdolenia za ponad 3 bańki. trzeba oddać, że jak na nieruchomość z lat 30-tych poprzedniego wieku robi to wrażenie. jestem ciekaw czy winicjusz był właścicielem, nie mniej jednak w czasach świetności wytwórni i w czasach kiedy pół polski popierdalało w t-shirtach xxxl z napisem 'PIERDOL SIE' pitos był kręcony w tysiącach złotych.
studio stopro.
legendarny wrzut, który posłużył jako okładka do składanki ... (mam na końcu języka, jak sobie przypomnę to zeedytuje). ul. hieronima derdowskiego
osiedle kaliny. widziałeś jedno osiedle, widziałeś je wszystkie. przyjmuje, że to birthplace dla chłopaków z UNITED CLANU (na archiwalnych fotach DJMB czy XMANA, zawsze pojawia się to osiedle, więc musieli z niego być, albo z osiedla obok czyli pogodna), pierwszej ekipy ze Szczecina i jednej z pierwszej w Polsce. szczecin jedno z pierwszych polskich miast, do którego zawitało graffiti, więc to kawał historii. wrzucam chociażby symbolicznie.
DZIELNICA CUDÓW. ulice księcia bogusława x, władysława łokietka, królowej jadwigi. okolica, która raczej kojarzy się źle (tak jak kiedyś parkowa, kmwtw) aczkolwiek te wszystkie miejskie legendy trzeba brać z przymrużeniem oka i pewnie mieszkańcy powiedzą, że jest ok. nie wiem czy któryś forumowicz tu nie mieszkał, więc może się wypowiedzieć. rapowo miejsce kojarzące się z kaziorem gm2l i majorem spz, (choć nie wiem czy kazior nie jest czasami z pomorzan). graficiarsko to kolebka ekipy lokal vandal, meras czołówka szczecina i kozackie stilo. pod względem hip hopowym (w dużym cudzysłowiu) mega klimatyczna okolica.
z nieistniejących już miejsc, to na pewno wspomniana wyżej pleciuga, skateshop andegrand, w którym kupowało się bluzy g-unit i płyty big puna
jak sobie coś przypomnę to wrzucę.
dawna siedziba stoprocent i stoprorap. ul. świętojańska 35. obecnie budynek do opierdolenia za ponad 3 bańki. trzeba oddać, że jak na nieruchomość z lat 30-tych poprzedniego wieku robi to wrażenie. jestem ciekaw czy winicjusz był właścicielem, nie mniej jednak w czasach świetności wytwórni i w czasach kiedy pół polski popierdalało w t-shirtach xxxl z napisem 'PIERDOL SIE' pitos był kręcony w tysiącach złotych.
Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

jak sobie coś przypomnę to wrzucę.
BOUT IT BOUT IT
- scam_sakawa
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Fikcja literacka zawiera ironię oraz metafory.
Fikcja literacka zawiera ironię oraz metafory.
Wielki props za ten post
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
@MasterP to jest koleś, potężna wrzuta