FPL slizgawka.eu $$$$

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
Kali

Re: FPL slizgawka.eu $$$$

Post autor: Kali »

taka już przypadłość najczęściej transferowanych zawodników
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

Chciałem oszukać system i wziałem Doku :D
Dziś Salah jak zawsze mi ratuje dupę, wierzę
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

haha ja tez mam doku na ten weekend :razz:

Dodano po 3 godzinach 6 minutach 34 sekundach:
ConeyIsland pisze: 21 wrz 2023, 16:59 Niezbadane są wyroki ten haga a hannibal jest dostępny. Strzelił ostatnio brame wiec moze pogra? Burnley w sobotę wiec kto wie.
3 punkty zrobił wczoraj
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Plakalem że nie zagra Botman bo wejdzie mi Kabore a tu dał gola i CS :bowdown:
Awansowalem na 3 miejsce a zawsze byłem w top100k więć mam was koledzy
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Botman, trippier i pope - nareszcie cala ta trójka mi sie splacila
:bowdown:
imcat

Post autor: imcat »

75 punktów i czerwona strzałka :lol:. Przed meczem Newcastle wszystko wyglądało super, na livefpl pokazywało mi 9-10 punktów zapasu by mieć zieloną strzałkę, ale 12 punktów Botmana, Burna czy 18 Trippiera spowodowały zjazd o ponad 100k w OR.

Teraz czekają mnie rozkminy czy już kupować obrońcę Newcastle czy się wstrzymać, Trippiera raczej nie biorę pod uwagę ze względu na cenę i posiadanie Salaha, musiałbym sporo obciąć na innych pozycjach by mieć na niego flotę. Dodatkowo imo terminarz pod względem czystych kont nie wygląda aż tak dobrze jak Twitterowi mejweni piszą - oczywiście Burnley u siebie jest zajebistą opcja, ale raczej dla posiadaczy Trippiera, który przy wysokiej obronie Burnley będzie mógł sobie latać i wrzucać, samego czystego konta nie byłbym aż tak pewny. Potem wyjazd na WH, CP u siebie, które z przodu coś potrafi zrobić, wyjazd na Wolves i Arsenal u siebie. Do tego zaraz mecz z City w pucharze, i spotkania w LM z PSG i Borussią. Na pewno będą rotacje i o ile obrona raczej powinna być stała, o tyle w pomocy może być różnie, co też przełoży się na potencjalne okazje rywali, no ale to też moje myślenie życzeniowe.

Na pewno z transferami poczekam do okolic weekendu, bo przez puchar w środku tygodnia może ktoś skończyć z kontuzją i zostanie robienie minusów. A wy już załadowani w potrojone Newcastle w obronie czy olewacie?
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Ja zostawię trójkę z Newcastle bo wziąłem ich przed sezonem a przez ciężki relatywnie terminarz dopiero teraz zacząć się mieli spłacać i to zrobili. Niemniej jak zacznie coś szwankować to pierwszy do odstrzału chyba będzie mimo wszystko Botman.
Do odstrzału mam również Henry'ego z Brentfordu, którego mam od początku i coś tam punktował rzeczywiście do tej pory ale pożegnam się z nim wkrótce, bo nie dość że złapał kontuzję to chyba i cała jego drużyna łapie zadyszkę.
W pierwszej kolejności muszę atak wymienić bo mam Haalanda, Solanke i Viniciusa. Pierwszy zostaje, pozostała dwójka opuszcza szeregi mojego niemistrzowskiego składu. Mam na oku kilku napastników więc...
...najwazniejsze: wszelkie zmiany zrobię dopiero po EFL Cup. Nie daj Boże jakaś kontuzja się komuś przyłapie i będę pluł sobie w brodę.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

ej chopaki, kogo długoterminowo warto mieć z city? Nie pytam o hochlanda rzecz jasna.
alvarez jest zapewne opcją, bo póki KDB jest kontuzjowany to argentyńczyk grać będzie i robi to póki co dobrze.
foden mnie martwi bo rotuje nim pep.
walker - o tym panu myślę sobie
doku - wziąłem go ale casus rotacji się kłania i obawiam się, że jak grealish wróci to jeremy będzie opcją #2
ktoś inny??
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Co robicie z Saką i Maddisonem?
@up
Ja zamierzam długofalowo trzymać Alvareza, ale ja też postanowiłem potroić Chelsea na wrzesień xD Walker spoko opcja do obrony, pytanie czy za tę kasę, nie lepiej jednak na Estu siedzieć. W sumie można mieć obu zamiast np Trippiera.
imcat

Post autor: imcat »

Z tego co czytam to Saka raczej nie zagra, a z Maddisonem niby wszystko okej, więc gdybym miał kogoś z tej dwójki to Saki bym się pozbył, a Maddisona normalnie wystawił. Jeśli nie będzie na siłach to raczej nie zagra w ogóle i wejdzie ktoś kogo ustawisz na ławie, a nie widzę raczej takiej opcji by zaczął mecz na ławce, a wszedł w końcówce, nie w meczu z LFC. A jeszcze wracając do Saki to niebawem mecze z City, Chelsea i Newcastle, więc terminarz też średni. Ja go wyjebałem już kolejkę temu, bo za niego wleciał Salah, i obawiałem się jak bardzo zapunktuje z Bournemouth, więc dla mnie ta kontuzja to akurat plus xd.
Awatar użytkownika
Mietek

Sprzedałem Sakę, kupiłem Bowena, a po kolejce Wildcard, żeby wyczyścić potrojenie Luton, Sterlinga, Chilwella i ściągnąć Salaha.
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Team value w tej grze to najbardziej zabawna sprawa. Ja nigdy na to nie patrzę i jestem zawsze w 100k a kumpel twardo w to leci i już jest 40 punktów za mną. Jego team value to ponad 102 a moj 100,5 :lol: Wiem że kiedyś sie to może przydać ale na boga to nie jest kurwa gra ekonomiczna.

Wywaliłem największego raka niestety u mnie Eze a za niego Bowen. Jak zawsze bez minusów
Awatar użytkownika
Mietek

Ja mam 99 i 1.7 w banku czyli podobnie jak ty. Też w ogóle nie patrzę na to i nie ścigam cen.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ja tam nie widzę, żeby Saka nie zagrał - na mecz pojechał
Z City jak planujesz na dłużej niz 3-4 kolejki to nikogo
Ale w tym sezonie na razie chuja mi idzie, wiec róbcie przeciwnie pzdr

Dobra ostatnio jebałem to teraz musze pochwalic, mam go na kapitanie fajny 30 minutowy program, ładnie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Mietek

Tylko ja miałem i Maddisona i Sakę, a planuję wildcard po tej kolejce, więc bałem się nikogo z tego duetu nie sprzedać, bo nie wiem czy obaj zagrają od początku. A jak z tej dwójki musiałem kogoś sprzedać to wolałem Sakę niż Maddisona, bo Sace się i tak zaraz terminarz psuje, więc na karcie bym go nie brał a Maddisona tak.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

No jak grasz zaraz WC to faktycznie trochę inaczej, Bowen faktycznie fajna opcja na 1 kolejke
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

yolo wleciał WC
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
Mietek

Czemu teraz, nie po tej kolejce? W sensie myślałem, że jak się robi Wildcard to jak najszybciej, a nie w ostatnią godzinę przed deadem.
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

miałem po przerwie reprezentacyjnej zrobić, ale jakoś tak wyszło no i skusilł kurde ten Morris.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Morrisa wziąłem również i ja.
WC prawdopodobnie po przerwie na reprę odpalę. Muszę odzyskać Salaha po tym jak go sprzedałem po drugiej czy trzeciej kolejce. Poza tym zrezygnuję z posiadania dwóch dobrych GK i zostanę przy jednym a drugi wjedzie jakiś tańszy. Trzecia sprawa to Henry - kontuzja do końca sezonu więc również do odpalenia go mam
ODPOWIEDZ