Siłownia

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Jeśli trening to:

FBW
114
60%
Split
52
27%
Inny
25
13%

Liczba głosów: 191

Awatar użytkownika
Konfident

Re: Siłownia

Post autor: Konfident »

jak każdy dodaje D3, standardowo multiwitamina, ashwagandha i probiotyk okresowo, chuj wie czy to coś daje :rotfl:
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Ja jak waliłem Ashwagandhę to czułem się fest nadpobudliwy, więc przestałem.
Awatar użytkownika
strobe

Post autor: strobe »

Ashwa u niektórych daje taki skutek uboczny (stymulacja, niekoniecznie przyjemna).
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

u mnie omega 3, ashwaghanda, zen szen olimp gold, kreatyna, cytrulina przed treningiem, a zima dorzucam d3. no i wlasnie ide po paczke z berberyna i l-arginina, wiec tez je dorzucę i chyba bede świecił w nocy po takim mixie
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

Z takich legalnych to omega 3, witamina d3, metformina, chrom, NAC, maslan sodu, kreatyna, cytrulina, EAA, glutamina. Czasem zarzuce enzymy trawienne.
sven22

Post autor: sven22 »

Konfident pisze: 28 wrz 2023, 11:14 probiotyk okresowo, chuj wie czy to coś daje
daje, tylko z probiotykami to raczej celowanie w konkretny problem/potrzebę, a nie branie, bo tak. Jak nie masz problemów gastrycznych/trawiennych/innych, gdzie probiotyki są potrzebne, to twoje naturalne szczepy bakterii ogarniają ten cały pierdolnik zwany organizmem
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

suplementujecie coś wartego polecenia na regenerację?
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
zuperhero

Post autor: zuperhero »

orientuje się ktoś w jakim systemie robi się trening rozciągania statycznego, w sensie ile serii na partię, jak długo trzymamy,... a najlepiej jakby ktoś miał jakiś gotowy tutorial to chętnie bym przyjął
aa no i chciałbym uniknąć dyskusji nad samym sensem takiego treningu :P
Awatar użytkownika
sZp

Post autor: sZp »

Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Też pierdzicie od białka?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Koleżka z siłowni kiedyś się chwalił że "hehe kurwa a moja ex jak mnie widzi na mieście to ma kurwa fleszbeki jak jej jebałem bąki pod nosem po białeczku hehe puu"

Dodano po 1 dniu 2 godzinach 56 minutach 20 sekundach:
Trening siłowy 3x w tygodniu po mojej stronie. Jest białko, jest kreatyna. Pytanie, jakie witaminy brać? Co polecacie? Swego czasu brałem witaminę D o podobnej porze roku. Wystarczy czy jakiś complex lepiej?
Awatar użytkownika
demon

Witamina d3 o tej porze roku obowiązkowo, omega 3 też warto stosować. Reszta to już kwestia niedoborów w diecie (np. magnezu), więc nie polecam żadnych kompleksów multiwitamin bo to w większości przypadków wywalanie kasy w błoto. No chyba że masz bardzo jałową dietę bez warzyw, owoców itd, no ale to i tak lepiej zmienić coś w diecie niż kupować multiwitaminy.

Nie kupuj BCAA jak coś :lol:
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Magnez + cynk + B6 - u mnie dobrze się sprawdza na regenerację i dobry sen.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

demon pisze: 05 paź 2023, 23:59 Witamina d3 o tej porze roku obowiązkowo, omega 3 też warto stosować. Reszta to już kwestia niedoborów w diecie (np. magnezu), więc nie polecam żadnych kompleksów multiwitamin bo to w większości przypadków wywalanie kasy w błoto. No chyba że masz bardzo jałową dietę bez warzyw, owoców itd, no ale to i tak lepiej zmienić coś w diecie niż kupować multiwitaminy.

Nie kupuj BCAA jak coś :lol:
https://allegro.pl/oferta/olimp-gold-om ... 7130119475

będzie ziomku ok?
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

huj wie ile tam witamin w tych suplach, kup vigantol w aptece i z tego bierz d3, do tego jakieś kwasy omega W CIEMNEJ BUTELCE i bedzie git
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
demon

Z KFD wypada lepiej, płacisz 10-15 pln mniej a masz chyba 90 tabsow zamiast 60. Możesz też zrobić tak jak kolega wyżej napisał.
Awatar użytkownika
sZp

Post autor: sZp »

jesli juz brac to lepiej lek, vigantol albo devikap na recepte, omega zeby miec pewnosc to trzeba sporo zainwestowac, najbezpieczniej tran mollersa tylko uwazac na witamine a
Awatar użytkownika
ConeyIsland

ej chopaki, mam do sprzedania zestaw stojak + ławkę + sztangę + talerze (87.50 kg), jak na fotach poniżej. Ile za to zawołać na olx??
Spoiler
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Balaclava

Post autor: Balaclava »

Co myślicie o robieniu dwóch ćwiczeń(po 4 serie) na jedną partię mięśniową przy treningu FBW? Mowa o trzydniowym planie treningowym
Awatar użytkownika
demon

Zależy od stażu i partii, ale raczej dla większości nie będzie to dobra opcja. 24 serie tygodniowo na biceps czy triceps to za dużo.

Tu masz fajne zestawienie dla poszczególnych partii mięśniowych. Ile serii tygodniowo wystarczy do utrzymania mięśni (MV), minimalna ilość serii dająca efekty (MEV), ilość serii dająca najlepsze efekty dla większości (MAV), maksymalna ilość serii z jakiej jesteś w stanie się zregenerować (MRV).
https://images.squarespace-cdn.com/cont ... r+Week.png
ODPOWIEDZ