Tutaj dla niektórych mogą być ciężary "Granica 2018" nie jest to stajl Martyrs https://www.imdb.com/title/tt5501104/
[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
Wady Oppenheimera:
...ale ogólnie film świetny, w ogóle się nie nudził, RDJ fenomenalny; świetna charakteryzacja i postarzanie aktorów. Sceną wybuchu próbnego nie byłem w ogóle rozczarowany, super pierdolnęło po subwooferach. Mimo to nie uważam że to film na iMax, zwykła wielka sala w multiplexie wystarczy.
Spoiler
- nie pokazali zrzucania bomby - choćby materiały archiwalne by się przydały
- sceny seksu niepotrzebne
- Emily Blunt nudna alkoholiczka
- aż się prosiło żeby w wizjach Oppiego pojawili się cierpiący Japończycy, no kurde
- jakiś minimalny draganowy infodump mógłby wjechać
- trochę cringe z tym JFK
- sceny seksu niepotrzebne
- Emily Blunt nudna alkoholiczka
- aż się prosiło żeby w wizjach Oppiego pojawili się cierpiący Japończycy, no kurde
- jakiś minimalny draganowy infodump mógłby wjechać
- trochę cringe z tym JFK
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
ja oglądałem wczoraj W Trójkącie i całkiem ciekawy był to seans choć miałem nadzieję, że pośmieję się trochę więcej
z wad oppenheimera jeszcze na pewno wkurwiajacy teller ktory byl chyba tylko po to zeby mowic ze bomba wodorowa jest zajebista
Calibre - dobry, dużo dramaturgii i napięcia, trochę przeszkadza fakt, że trudno sympatyzować z bohaterami, przez co emocje też nieco mniejsze, ale dużo tu mocnych momentów, scena rozpierdol totalny, a i ta z polowania mocno daje po głowie, szkoda że po pierwszej z nich wszystko nieco siada i finał historii zdaje się być najsłabszym fragmentem, niemniej, warto, 7/10
Spoiler
przeczesywania lasu
Też wczoraj widziałem Calibre - zacny film, trzyma w napięciu, zwłaszcza moment jak
Szkockie klimaty superowe.
Dodatkowo obejrzałem też The Dry - ot, australijski thriller trzymający poziom: policjant z mroczną przeszłością wraca do rodzinnego miasteczka na pogrzeb kolegi z dzieciństwa, który - jak się wydaje - zamordował swoją rodzinę i popełnił samobójstwo. Nic specjalnego, do zapomnienia.
Oraz La Cara Oculta (The Hidden Face) - jest coś fajnego w tych hiszpańskich thrillerach/horrorach, aktorzy grają mało naturalnie, ale to paradoksalnie dodaje im uroku - coś jak w filmach koreańskich. Przystojny, młody dyrygent poznaje nową dziewczynę niedługo po tym jak jego była zaginęła (czyżby ją zabił?), a w luksusowej willi gdzie mieszkają wydaje się straszyć.
EDIT
Dungeons & Dragons: Honor among thieves - bardzo przyjemna i nawet zabawna popcornówka. Humor marvelowy, ale jest wszystko czego trzeba - zbieranie drużyny na wyprawę (łotrzyk, mag, barbarzynka i druidka, plus tymczasowo paladyn lawful good); czary, potwory i znane miejscówki z D&D (Neverwinter); a niektóre sposoby na jakie bohaterowie radzą sobie z problemami jak żywo przypominają sesję papierowego RPG. Wielorasowość obsady jakoś specjalnie nie przeszkadza; Michelle Rodriguez świetnie obsadzona w roli Formyszczytu. Fan service pełną gębą, jestem zadowolony!
Spoiler
koleś pociął im opony właśnie jak mieli spierdalać
Dodatkowo obejrzałem też The Dry - ot, australijski thriller trzymający poziom: policjant z mroczną przeszłością wraca do rodzinnego miasteczka na pogrzeb kolegi z dzieciństwa, który - jak się wydaje - zamordował swoją rodzinę i popełnił samobójstwo. Nic specjalnego, do zapomnienia.
Oraz La Cara Oculta (The Hidden Face) - jest coś fajnego w tych hiszpańskich thrillerach/horrorach, aktorzy grają mało naturalnie, ale to paradoksalnie dodaje im uroku - coś jak w filmach koreańskich. Przystojny, młody dyrygent poznaje nową dziewczynę niedługo po tym jak jego była zaginęła (czyżby ją zabił?), a w luksusowej willi gdzie mieszkają wydaje się straszyć.
EDIT
Dungeons & Dragons: Honor among thieves - bardzo przyjemna i nawet zabawna popcornówka. Humor marvelowy, ale jest wszystko czego trzeba - zbieranie drużyny na wyprawę (łotrzyk, mag, barbarzynka i druidka, plus tymczasowo paladyn lawful good); czary, potwory i znane miejscówki z D&D (Neverwinter); a niektóre sposoby na jakie bohaterowie radzą sobie z problemami jak żywo przypominają sesję papierowego RPG. Wielorasowość obsady jakoś specjalnie nie przeszkadza; Michelle Rodriguez świetnie obsadzona w roli Formyszczytu. Fan service pełną gębą, jestem zadowolony!
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
A La Cara Oculta całościowo Ci się podobała? Ja pamiętam, że po 4 milionach obejrzanych thrillerów to był jeden z tych, po których zbierałem szczękę z podłogi. No zmiótł mnie ten płot twist i jaranko straszne było.
Nie no, film bardzo dobry, ale mając obejrzane Parasite i El habitante incierto, twist mnie nie rozniósł na atomy.
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Hmm. Z El Habitante Incierto nie połączyłem jakoś, a Parasaite to sporo później widziałem.
W swoim top10 thrillerów La Cara Oculta zmieszczę normalnie.
W swoim top10 thrillerów La Cara Oculta zmieszczę normalnie.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Od dłuższego czasu jest bieda na rynku więc szukam dobrze ocenianych których nigdy nie oglądałem. Skończyłem Crash/ Miasto gniewu.
I szczerze sam nie wiem co o nim sadzic. Niby wiem o co chodzi ale jakoś tak płasko pokazany że mam wrażenie że najdłuższe dialogi to 2 czarnych w samochodzie , a reszta po strasznych łebkach. Dlatego niby życiowy taki nawet na 9/10 ale strukturalnie wykonany to taki maks 4/10.
I szczerze sam nie wiem co o nim sadzic. Niby wiem o co chodzi ale jakoś tak płasko pokazany że mam wrażenie że najdłuższe dialogi to 2 czarnych w samochodzie , a reszta po strasznych łebkach. Dlatego niby życiowy taki nawet na 9/10 ale strukturalnie wykonany to taki maks 4/10.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Good Will Hunting - postanowiłem wreszcie nadrobić. Spodziewałem się totalnie przesłodzonego filmu i ogólnie klimatu Dead Poets Society, a tu wręcz przeciwnie - sporo przeklinania, brutalności, scen z życia biednych i prostych potomków irlandzkich emigrantów w południowym Bostonie. Oczywiście Matt Damon (młody Leonardo DiCaprio lookalike) zbyt OP - to, rzecz jasna, niemożliwe żeby chłopaczek z sąsiedztwa zaginał laureatów matematycznego Nobla - ale przymykamy na to oko. Wątek romantyczny też sympatyczny. Props!
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Bambi z 1942 śmieszna kapa, dialogi ucięte do minimum (podobno spośród disneyowskich produkcji ten film zawiera najmniej wypowiedzianych słów), obrazki piękne, epatujace momentami aż niezdrowa słodyczą, a fabularnie w sumie poczułęm się pozytywnie zaskoczony, bo historia dramatyczna ale nie do porzygu (dobra, do samej końcówki xd), trochę jak odcinek jakiegoś animal planet tylko zamiast attenborougha/czubówny mamy normalnie gaduchę królików ze skunksami, lecę dalej z nadrabianiem klasycznych bajek, których nigdy w życiu nie widziałem ale najpierw kolejny seans dokurwionej ze wszech miar Atlandyty
Talk to me - udany australijski horror o nastolatkach bawiących się niebezpiecznym artefaktem - zmumifikowaną dłonia; imho dużo lepszy duchowy następca It follows niż jakieś słabiackie Smile.
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Zawsze mnie film z Daemonem wkurwial za gejowski klimat a stowarzyszenie umarlych poetow uwielbiam.Luxair pisze: ↑12 wrz 2023, 12:26 Good Will Hunting - postanowiłem wreszcie nadrobić. Spodziewałem się totalnie przesłodzonego filmu i ogólnie klimatu Dead Poets Society, a tu wręcz przeciwnie - sporo przeklinania, brutalności, scen z życia biednych i prostych potomków irlandzkich emigrantów w południowym Bostonie. Oczywiście Matt Damon (młody Leonardo DiCaprio lookalike) zbyt OP - to, rzecz jasna, niemożliwe żeby chłopaczek z sąsiedztwa zaginał laureatów matematycznego Nobla - ale przymykamy na to oko. Wątek romantyczny też sympatyczny. Props!
Obejrzałem film Past Lives po poleceniu przez @gogi.
Lekki i poruszający - polecam
Na radarze:
Return to Seoul
100 pounds beauty
Eraserhead
Little women
Lekki i poruszający - polecam
Na radarze:
Return to Seoul
100 pounds beauty
Eraserhead
Little women
Wciąż mam hip hop we krwi
Little Women bardzo przyjemny film (ta wersja z 2019)
Wreszcie zaliczyłem RRR i whoa, ten film to kwintesencja epickiej epickości - no nie da się tego oglądać bez banana na ryju
Więcej slow-mo niż we wszystkich Matrixach razem wziętych, tańce, walki, sceny batalistyczne, dzikie zwierzaki, tortury, komedia - no rozbrajająco piękne to jest.
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Ja wciąż mam się zabrać za bollywoodzkie kino, ale póki co Pathaan (polecane przez Hideo Kojimę) i Jawan wyglądają najzabawniej!
Wciąż mam hip hop we krwi
Bestie 2022 byłem wczoraj w kinie i przez ponad dwie godziny podziwiałem ten film. polecam