Grande Connection

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Re: Grande Connection

Post autor: SWN »

Wygląda teraz jak młodszy Mezo, tylko rapuje dwie półki gorzej
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

emcess pisze:zwykly wykopek x konfederata x kuc co pozjadal wszystkie rozumy
Lepiej tego durnia bym nie opisał, może tylko dodałbym mentalnego rondlarza.
Awatar użytkownika
meksyk
Zbanowany

Post autor: meksyk »

Grandę raperem jest fatalnym, ale co ciekawe to te wszystkie jego kawałki „rap w stylu” w ogóle nie są podobne do pierwowzorów, on zawsze nawija tak samo tylko pod inne stylistycznie bity, a te mashupy (tak to się chyba nazywa) z filmów akcji to jest taka szopka ze nie wiem co powiedzieć, ogólnie typ sprawia wrażenie niedorozwiniętego
skromny sympatyk kultury gruzińskiej

a siatkówka to jest pedalskie gówno
Awatar użytkownika
fromage

Post autor: fromage »

No ale czyli jesli on pisal teksty/ghostwriterowal polowie scenie jak on to Sam mowi czy to znaczy ze Pol sceny jest niedorzwieniete tez?
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Raczej dwie trzecie, ale to zupełnie bez związku z upośledzeniem tego gamonia.
Awatar użytkownika
Wolny

Post autor: Wolny »

co nie zmienia faktu, że oprócz Aviego, tak samo uważam o wszystkich wymienionych, że to rapowe spierdolinki

cyk
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Kurwa no zniszczenie Bedoesa to nie jest może trudna sprawa. Ale co w tym złego, że Grande to robi? Właśnie dobrze, trzeba niszczyć takich Bedoesów. Nie rozumiem skąd się bierze hejt na Grande. Jeszcze żeby kłamał, ale on prawdę mówi.

W ogóle on jest researcherem tego spierdolenia bo ja oczywiście intuicyjnie to czuję jak bardzo spierdoleni są ci raperzy z Bedoesem na czele, ale jak oglądam przytoczone fakty to się okazuje, że są jeszcze dużo bardziej spierdoleni niż myślałem.

Bedoes to jest tak szkodliwy robak, że japierdole.
Awatar użytkownika
The_Punisher

Post autor: The_Punisher »

O ile popieram piętnowanie szkodliwego przekazu czy kserowania z zagranicy, tak kompletnie nie rozumiem przywalania się do wyglądu czy stylówy danego rapera.
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

Mietek pisze: 23 sie 2023, 21:15 Nie rozumiem skąd się bierze hejt na Grande
mówi z pozycji mesjasza a jest agrestem z kasztanami w dupie. kreuje się na wielkiego rozkminiacza a nikt nigdy o nim nie słyszał. pierdoli coś non stop o jakichś "skillsach" a zapodaje do bólu przewidywalny i arcy-przeciętny rap wprost z jakiegoś podziemia 2012. jego żarty i montaż są nieśmieszne. typ każdą swoją (nawet sensowną) krytykę tak przejaskrawia, że finalnie powoduje nic innego jak uśmieszek politowania. tryhard - to jest to jedno słowo którym można podsumować tego gagatka. gdyby faktycznie poprzestawał na wyśmiewaniu hipokryzji raperów i piętnowaniu złych treści przemycanych w rapie - które to faktycznie piorą mózgi młodzieży - to spoko. ale to jest grande, więc siłą rzeczy on do tego musi jeszcze dolać hektolitry zwykłego zawracania dupy banałami. a tak poza tym to my nie jesteśmy w targecie tego typu przekazu, bo dla nas jako wieloletnich słuchaczy rapu to są wszystko oczywistości - tyle, że mamy w nie wyjebane. on jest na misji aby zawalczyć o serca młodzieży - cóż, ta krucjata w słabym stylu w mojej ocenie.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
F88G

Post autor: F88G »

^up zgoda z wszystkim, ale tu akurat raczej nie chodzi o młodzież, a o ludzi, którzy po wieku młodzieńczym przestali słuchać muzyki z pasją i przy tym wytworzyli w sobie jakiś kostny amalgamat-fortecę czegoś tam.

tak zwani prawilniacy xD
Tiger

Post autor: Tiger »

Usunięto...
Ostatnio zmieniony 30 sie 2023, 11:56 przez Tiger, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

no bedoes do śmieciary, ale co ten filmik zmienia
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

jakie kurwa rozjebanie, niszczenie czy piętnowanie? Wy myślicie, że ten bezbek może realnie zaszkodzić jakiemukolwiek raperowi? :rotfl:

Przecież to jest tylko kontent afirmacyjny dla mariuszków lat 30 co 15 lat temu nasłuchali się penera, molesty czy innego erpie(ofc to jest w ich oczach zazwyczaj największy kozak w pl rapie) i teraz w kółkach wzajemnej adoracji pałują się nienawiścią do wszystkiego co wykracza poza ich ograniczone wyobrażenie tego czym jest rap.

Also co kilka stron ktoś nowy pyta się co jest złego w grande i za każdym razem trzeba pisać to samo, pytanie z czarnej listy zamykam temat, następnym razem użyj opcji szukaj
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

Tiger pisze: 24 sie 2023, 12:52 Props za rozjebanie tego calego scierwa :joint:
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
moxxi

Post autor: moxxi »

Haha dobry odcinek, tego kawałka Zui nie znałem wstawki z filozofem z Ciechanowa też dobre :lol:
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
Mietek

koniec pisze: 24 sie 2023, 16:14 jakie kurwa rozjebanie, niszczenie czy piętnowanie? Wy myślicie, że ten bezbek może realnie zaszkodzić jakiemukolwiek raperowi? :rotfl:

Przecież to jest tylko kontent afirmacyjny dla mariuszków lat 30 co 15 lat temu nasłuchali się penera, molesty czy innego erpie(ofc to jest w ich oczach zazwyczaj największy kozak w pl rapie) i teraz w kółkach wzajemnej adoracji pałują się nienawiścią do wszystkiego co wykracza poza ich ograniczone wyobrażenie tego czym jest rap.

Also co kilka stron ktoś nowy pyta się co jest złego w grande i za każdym razem trzeba pisać to samo, pytanie z czarnej listy zamykam temat, następnym razem użyj opcji szukaj
No z Bedoesem to nie jest taki problem, że wykracza poza moje ograniczenie tego czym jest rap. Z tym typem jest taki problem. że on wykracza poza moje ograniczone wyobrażenie tego czym jest człowiek.

Przecież jakby to był mój syn to ja bym mówił z bólem, że nie mam syna. I tu nie chodzi o to jaki on rap robi. Jeszcze jakby to był jakiś dogorywający karaluch, to by można było mu współczuć, że taki wyrósł.

Ale on jest z siebie zadowolony, ten swój sposób bycia próbuje rozprzestrzenić i dostaje jakiś pozytywny odzew od społeczeństwa.

Tu nie o rap chodzi, w ogóle nie o rap. Bedoes to przeciwieństwo jakiejkolwiek cnoty, czy męskości. Jedyna cecha, za którą mogę go jakoś docenić to pracowitość, ale w zestawieniu z resztą osoby, to mało, bardzo mało.
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

:lol: :lol: jakby bedoes przeczytał ten post, to by się schował do bagażnika, króciutko
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Mietek

8na10 pisze: 23 sie 2023, 23:56
Mietek pisze: 23 sie 2023, 21:15 Nie rozumiem skąd się bierze hejt na Grande
mówi z pozycji mesjasza a jest agrestem z kasztanami w dupie. kreuje się na wielkiego rozkminiacza a nikt nigdy o nim nie słyszał. pierdoli coś non stop o jakichś "skillsach" a zapodaje do bólu przewidywalny i arcy-przeciętny rap wprost z jakiegoś podziemia 2012. jego żarty i montaż są nieśmieszne. typ każdą swoją (nawet sensowną) krytykę tak przejaskrawia, że finalnie powoduje nic innego jak uśmieszek politowania. tryhard - to jest to jedno słowo którym można podsumować tego gagatka. gdyby faktycznie poprzestawał na wyśmiewaniu hipokryzji raperów i piętnowaniu złych treści przemycanych w rapie - które to faktycznie piorą mózgi młodzieży - to spoko. ale to jest grande, więc siłą rzeczy on do tego musi jeszcze dolać hektolitry zwykłego zawracania dupy banałami. a tak poza tym to my nie jesteśmy w targecie tego typu przekazu, bo dla nas jako wieloletnich słuchaczy rapu to są wszystko oczywistości - tyle, że mamy w nie wyjebane. on jest na misji aby zawalczyć o serca młodzieży - cóż, ta krucjata w słabym stylu w mojej ocenie.
Poza dissem na Kaliego nie podoba mi się rap Grande, ale dla mnie to wiele nie zmienia. Jeśli chodzi o żarty i montaż, mnie w większości bawi i dla mnie ta forma fajnie łączy merytorykę z luźną rozrywką. Część żartów jednak mógłby odpuścić, bo są całkowicie zbędne i nie na miejscu, np. te o wyglądzie Intruza. Uważam, że fakty i argumenty zestawia bardzo dobrze. Ja po obejrzeniu jego filmiku dowiaduje się w przystępnej i zabawnej formie, jaka jest lista podpunktów, dlaczego dany raper nie jest osobą godną szacunku. I tyle. Na ile to będzie przekonujące dla młodzieży nie mi oceniać, ale uważam, że Grande robi tak dobrą robotę jak może w tłumaczeniu dlaczego taki Bedoes jest godny pogardy.
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

Mietek pisze: 24 sie 2023, 20:57 No z Bedoesem to nie jest taki problem, że wykracza poza moje ograniczenie tego czym jest rap. Z tym typem jest taki problem. że on wykracza poza moje ograniczone wyobrażenie tego czym jest człowiek.

Przecież jakby to był mój syn to ja bym mówił z bólem, że nie mam syna. I tu nie chodzi o to jaki on rap robi. Jeszcze jakby to był jakiś dogorywający karaluch, to by można było mu współczuć, że taki wyrósł.

Ale on jest z siebie zadowolony, ten swój sposób bycia próbuje rozprzestrzenić i dostaje jakiś pozytywny odzew od społeczeństwa.

Tu nie o rap chodzi, w ogóle nie o rap. Bedoes to przeciwieństwo jakiejkolwiek cnoty, czy męskości. Jedyna cecha, za którą mogę go jakoś docenić to pracowitość, ale w zestawieniu z resztą osoby, to mało, bardzo mało.
ale ja się z tobą zgadzam w pełni

a, dobra, odpowiadałeś końcowi

Dodano po 7 minutach 5 sekundach:
Mietek pisze: 24 sie 2023, 21:14 nie podoba mi się rap Grande, ale dla mnie to wiele nie zmienia
dla mnie zmienia, bo dużo krytyki poświęca tej mitycznej "technice" a sam gra w 4 lidze okręgówce z asami pokroju eszeta czy delekty, co komicznie rzutuje na jego dalszą działalność. on serio myśli, że jakichś stepowców ruga z pozycji autorytetu jeśli idzie o rzemiosło rapowe.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
Mietek

No to powiedzmy, że mnie bardziej interesuje jednak ten punkt programu gdzie grande czepia się merytoryki, moralności i w ogóle mądrości raperów, a nie tam gdzie czepia się skilla czy techniki. Za autorytet w kwestii robienia dobrej muzyki w ogóle go nie uważam, ale dobrze pokazuje jakimi ci raperzy są ludźmi.
ODPOWIEDZ