Lokalny patriotyzm zbawieniem dla polskiego rapu
Re: Lokalny patriotyzm zbawieniem dla polskiego rapu
No pewnie że tak było. Miedzy 3:44 a Skandalem jest tak ogromna przepaść jakby skandal wyszedł dekadę wczesniej.
Ja, jo wiym kaj je gryfny maszket 
- FruitOffTheWall
bardziej jeżeli chodzi o porównanie to kurwa skandal vs prolog
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
No skandal to obsrane gowno, ale już pare lat po skandalu polski rap zaliczył taki progres ze ja pierdole, oczywiście tede wyprzedzał wszystkich z molesty wtedy o lata świetlne, śmiem twierdzić ze nawet reposta chwile później była o wiele lepsza ekipa, potem był eis, dge, w podziemiu był reno który swoim mikstejpem na bitach rodem z Sony Ericsona charyzma, technika i linijkami wpierdolil wszystko co kiedykolwiek wtedy wyszło a potem nastąpiła stagnacja, tak od 2007-2013 (tzn esende mylffon, rozrywkowa pezeta +obojętnie szuwara w tych czasach wyszło i było w miare świeże wg mnie) to nic się nie ruszyło aż do czasów pierwszego w Polsce rapu tj. SCiB
Ostatnio zmieniony 26 lip 2023, 12:12 przez d3nt, łącznie zmieniany 2 razy.
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Bardziej w 63 minuty... vs skandal bo to 1998
Kaliber byl z innego swiata. Oni wrocili z przyszlosci jakims delorianem bo to niemozliwe zeby rapowali az tak dobrze wtedy.
Kaliber byl z innego swiata. Oni wrocili z przyszlosci jakims delorianem bo to niemozliwe zeby rapowali az tak dobrze wtedy.
-
rubinstein
sprawdzalem pare dni temu te plyty k44 i imo chyba patrzycie przez szkielka nostalgii
ale prawda jest taka, ze magik faktycznie byl bardzo dobrym raperem i wykop + czany jebane nieslusznie zrobily z niego posmiewisko jak z papaja, gdzie moze bardziej na szkalowanie zalsugiwali gimbofani uciekajacy z domu w swieta, by odwiedzic jego grob
dab - chujowy, joka taki pol na pol, najlepszy na pierwszej plycie, na nastepnych to roznie. na tym 3:44 byly tez jakies inne kasztany, to wyjebane w nich, no wsz na przyklad
natomiast pfk to juz jest klasa (oprocz zwrotek rahima, ktory plyte 9/10 zmienia w 8/10) i ja bede przy tym obstawal zawsze na wieki. fokus i mag co tam dawali momentami, to jak na koncowke milenium to
.
aczkolwiek zgadzam sie, ze jakalkowiek plyta k44 lepsze od molesty obsranej. nie wiem, moze dawno nie sluchalem skandalu, ale moje ostatnie wspomnienia z odsluchu, to vienio dukajacy rymy niczym pierwszoklasista "kto ty jestes?" na jezyku polskim.
ale prawda jest taka, ze magik faktycznie byl bardzo dobrym raperem i wykop + czany jebane nieslusznie zrobily z niego posmiewisko jak z papaja, gdzie moze bardziej na szkalowanie zalsugiwali gimbofani uciekajacy z domu w swieta, by odwiedzic jego grob
dab - chujowy, joka taki pol na pol, najlepszy na pierwszej plycie, na nastepnych to roznie. na tym 3:44 byly tez jakies inne kasztany, to wyjebane w nich, no wsz na przyklad
natomiast pfk to juz jest klasa (oprocz zwrotek rahima, ktory plyte 9/10 zmienia w 8/10) i ja bede przy tym obstawal zawsze na wieki. fokus i mag co tam dawali momentami, to jak na koncowke milenium to
aczkolwiek zgadzam sie, ze jakalkowiek plyta k44 lepsze od molesty obsranej. nie wiem, moze dawno nie sluchalem skandalu, ale moje ostatnie wspomnienia z odsluchu, to vienio dukajacy rymy niczym pierwszoklasista "kto ty jestes?" na jezyku polskim.
Przecież czarodziej tłuszcz zasługuje na szkalowanie za bycie cpunem, zaciążenie kobiety i wyjebanie przez okno, pozostawiając ja samą z nienarodzonym dzieckiem.
Zachowanie godne najgorszego padlucha karalucha
Zachowanie godne najgorszego padlucha karalucha
CAŁE ŻYCIE MAM
-
rubinstein
nie rozumiesz, on skoczyl z dziewiatego pietra, bo nie mial na prezent dla synka
btw zdjecie piotra z nienarodzonym synem, ktory po ojcu odzeidzczyl zdolnosci czarodziejskie m.in. bilokacji

Spoiler

Spoiler

Chuj z nim padluchem karaluchem, jak mógł samą kobietę z dzieckiem zostawić
Btw ponoć to babradab go wypchnął z tego okna z zazdrości jak czarodziej podlewał petunie
Btw ponoć to babradab go wypchnął z tego okna z zazdrości jak czarodziej podlewał petunie
CAŁE ŻYCIE MAM
-
rubinstein
no tak, magik to przewidzial przeciez. trzeba bylo puscic "usłysz mój głos" od tylu o polnocy i tam wszystko bylo we fragmencie 0:50-1:10
"z reki dabaaaaaaa... przez dziewiaty poooortaaaal... przejdzie czaaarodziej-czaaaaarodziej... ooooooo petunieeeee schną cholera".
magik sie poswiecil, bo mial kolejna profetyczna wizje cudownej kariery solo fokusa bez rahima w tle, ale dab ja poznal i w zlosliwosci swej dal cynk rahimowi, ktory zaklocil timeline, i w konsekwencji dostalismy pokahontaz, dissy na paluch i arogant ep.
"z reki dabaaaaaaa... przez dziewiaty poooortaaaal... przejdzie czaaarodziej-czaaaaarodziej... ooooooo petunieeeee schną cholera".
magik sie poswiecil, bo mial kolejna profetyczna wizje cudownej kariery solo fokusa bez rahima w tle, ale dab ja poznal i w zlosliwosci swej dal cynk rahimowi, ktory zaklocil timeline, i w konsekwencji dostalismy pokahontaz, dissy na paluch i arogant ep.
Dąb właśnie zajebiscie nawijał, jego flow było po prostu leniwe, luzackie, nieuczesane i w tym tkwiła siła jego stylu dobrze kontrastującego z nawijka maga magika pierwszego
skromny sympatyk kultury gruzińskiej
a siatkówka to jest pedalskie gówno
a siatkówka to jest pedalskie gówno
Nie, w ogole nie patrzymy przez pryzmat nostalgii. W 63 minuty jest technicznie oraz pod wzgledem flow kilka poziomow wyzej od plyt ktore wychodzily w tamtym czasie. Bitowo tez jest wybitnie. Spojnosc stylistyczna, dopracowanie, technika, flow, tematy - tak wszystko jest lepsze.
zgadzam się, porównać wystarczy dowolne kawałki, mimo że inny klimat, bo kaliber nie silił się na prawilność, to i tak, repertuar moleściany nawinęliby lepiej, a jeśli zostawiliby tematykę i podrasowali ich teksty to by wyszło niebo a ziemia