Gdzie oni są?

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
ConeyIsland

Re: Gdzie oni są?

Post autor: ConeyIsland »

Pietrek_Kogucik pisze: 10 sty 2023, 15:30 Troom jest współzałożycielem 2 firm i naukowcem. Jedna spółka zajmuje się badaniami związanymi z kardiochirurgią. Druga firma robi budżetowe modele medyczne do treningu umiejętności manualnych. Jak widać mega się tym pasjonuje. W 2021 roku miał jakąś aktywność na socialach muzycznych, ktoś z jego otoczenia pisał, że może się coś pojawić, ale potem nastała cisza, która trwa do teraz. Jego karierę naukową można śledzić na insta @danieljrams ;)
:bowdown:
Dzięki za info. Chłopak - co wnioskuję po abstrakcyjnych momentami tekstach na Primus Luporum - mógł zostać ćpunem, magazynierem w Anglii lub człowiekiem biznesu w branży medycznej. Wybrał możliwie najlepiej.
Pasjaklasyki

Post autor: Pasjaklasyki »

Jasiek mbh
Kysys

Post autor: Kysys »

Nie znalazłem tematu jakby kogoś jednak to jedenosieml zaprezentowało nowy singiel.

https://youtu.be/X2uA6HMavac
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

SoDrumatic coś produkuje jeszcze? Pamiętam, że była to czołówka bitowa w Polsce z 10-15 lat temu, a ostatnio kompletnie w żadnych creditsach go nie ma
kawarano

Post autor: kawarano »

dobre pytanie
wpisałem sobie SoDrumatic w szukajkę YouTube i segregacja po najnowszych.
wygląda na to że cały czas działa i niestety się marnuje chłopina, szkoda. nawet nie linkuję, takie przykre.
pewnie VNM przestraszył innych płacąc 1500 za bit a to jest dużo pieniędzy dla polskiego hiph0pera z 1 ligi kierującego się maksymą brx-a:
"daj mi bity, chcę je za darmo". kogo stać na takie stawki w tym biznesie? chyba tylko Palucha
funt, kurwa, drahma czy Dinal???
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

to jest przykre, bo o ile nie jest się w ścisłej topce producentów, to ciężko cokolwiek sensownego zarobić, a bardziej przykre jest to, gdy patrzysz ile wyświetleń potrafią kręcić tracki na twoich bitach i ile na tym można byłoby zarobić. druga strona - jest w chuj chujowych raperów i nieważne, co nawiną, chętni na ich produkty i tak się znajdą, aczkolwiek ostatnio powszechnym zjawiskiem jest też to, że kawałków słucha się tylko dla bitów, a tekst jest tłem

ja nie zapomnę sytuacji sprzed około dekady, gdy jeszcze robiłem jakieś tam bity i wówczas jeden raper, uczestnik stoprocent pompuj rap, napisał do mnie, że no mordko fajne bity, robimy współpracę, to powiedziałem, że spoko, ale czy jakiś hajs mi z tego skapnie, choćby 5 dych ( :lol: ), to mnie wyśmiał, zablokował i elo :rotfl:
zwracam honor
Awatar użytkownika
exyou
Zbanowany

Post autor: exyou »

Wynika to z tego że 95% słuchaczy nie słucha muzyki tylko ksywek, i niezależnie od tego na jakim by taki Palczan bicie nawinął i tak jego fanbase będzie walił konia.
Awatar użytkownika
bialyjelen

Post autor: bialyjelen »

marco_pantani pisze: 10 kwie 2023, 23:12 ostatnio powszechnym zjawiskiem jest też to, że kawałków słucha się tylko dla bitów
to jest fakt, a najgorsze ze nawet nie przykladasz uwagi do tego kto ten bit zrobil, mowi sie "pod zajebisty bit XXX nawinal" zamiast "zajebisty bit XXX zrobil"
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

No właśnie. Ludzie chyba myślą że bity robi się w eJayu
zwracam honor
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

paczki się ściąga z chomikuj i robi taki sam jak u meek milla
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

No jak wszyscy są takimi sierotami jak Urbek to nic dziwnego że tak się to kończy
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Marcin_

Post autor: Marcin_ »

Co się stało z Matheo?

Jego dyskografia (wg Wikipedii) urywa się w 2020 r. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
wklz

Post autor: wklz »

Wikipedii nie polecam pod tym kątem, lepszy Discogs. W 2022 było parę rzeczy.
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

podbijam, discogs wie więcej
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

discogs mówi, że w ub. roku tylko matheo dał bit na "ławka z chłopakami" jankowi + zrobił muzykę do tego, o tu:

Awatar użytkownika
Banan

Post autor: Banan »

Też w ub. roku odpowiadał za muzykę do filmu "Jak pokochałam gangstera".
Awatar użytkownika
krychaj5

Post autor: krychaj5 »

Świnia, świetnie się go słuchało te 7-8 lat temu

ma ktoś może na dysku to? zniknęło z YT
https://genius.com/Swinia-1matazz-1-lyrics
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

Marcin_ pisze: 05 lip 2023, 16:40 Co się stało z Matheo?

Jego dyskografia (wg Wikipedii) urywa się w 2020 r. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
nagrywa mixtape z guralem i robi muzykę do akademii pana kleksa kawulskiego

rzuca też bity na mniej znane projekty, np

wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
edenmar

Post autor: edenmar »

krychaj5 pisze: 07 lip 2023, 22:06 Świnia, świetnie się go słuchało te 7-8 lat temu
Z tego, co widzę to prowadzi audycję w krakowskim radiu i pewnie jakieś PR-y robi, sądząc po profilu na Linkedinie

https://off.radiokrakow.pl/off-ludzie/szymon-matlag

https://www.instagram.com/maupi_biznes

https://open.spotify.com/playlist/5U2Uu ... SMohA&nd=1
Awatar użytkownika
chilipvlmer

Post autor: chilipvlmer »

ksiazenieporzadek pisze: 11 lis 2020, 15:02 przypomniało mi się ostatnio o takim producencie jak foux

on jeszcze jakieś bity robi? bo pamiętam że okres 2013-2015 klepał sporo dobrych dla queby, deysa itp
post sprzed 3 lat ale sobie przeglądałem to stwierdzilem ze odpowiemxD

foux zniknął z polskiej sceny i przeniósł się na... japońską

na początku września pochwalił się swoim fanpage pierwszym top.1 w japonii po 5 latach działania na tamtejszej scenie.
ODPOWIEDZ