Dwa Sławy x Gruby Mielzky x Pers x The Returners - I jest to możliwe Mixtape (2023)
- ConeyIsland
Re: Dwa Sławy x Gruby Mielzky x Pers x The Returners - I jest to możliwe Mixtape (19.05.2023) [zapowiedź]
no właśnie po chuj takie wielkie to, na półce wygląda chujowo tak jak kiwka fifka rap do piwka
Re: Dwa Sławy x Gruby Mielzky x Pers x The Returners - I jest to możliwe Mixtape (19.05.2023) [zapowiedź]
Największym plusem tej płyty jest to, że przypomniał mi o kiwka fifka rap do piwka. Jak już nie było dawno klasycznego Bonsoula to pieknie wchodzi, mimo że kiedyś był przesyt
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Nie no dramat ta wielkość opakowania, przesada na maksa i do tego jeszcze beznadzieja z wyciąganiem płyty, niezły mózg to wymyślił. Jeśli chodzi o krążek to całkiem przyjemny mixtape, luźny, lekki materiał bez jakiś ekscytacji, fajny klimacik do delikatnego pobujania głową, numer z otso oraz Taco kozak podkład, siedzi mi ten track, nie zabrakło sratchy (z ekipą JWP) oraz spoko bitków.
Slawy najlepiej wypadają zdecydowanie
z niesinglowych rzeczy:
Tranquilo - niestety mam skojarzenia ze "Śniegiem" tylko, że bit ma jakieś zaciagi niby mexico, zawód
Chybił trafił - bit zmarnowany (przecież tu taki JNR podejrzewam, że by się wjebał bez mydła), a tak okej, nudnawo, a Pers tu do wyjebania
Airbus -
, najlepszy numer z płyty. Tak to mialo wygladać. ładne kobiece podbitki w refrenie, bit jakby patr00 go wysmażył, Astek z tym swoim łamanym flow tutaj siada jak złoto. Persik tu tez najlepiej ze wszystkich rapowanych części.
Każdy dał radę. No wszystko się zgadza kurwa, będzie katowane
Mewa - okej. Sampel hipnotyzuje, klimat jak na płytach Mielona (np. Przewiew), wszyscy dobrze, Astek bez tunów przesadzonych na refrenie (pozdro tranquilo)
Spóła - to niezłe skrecze z UAA.
Otsochodzi tak tryhardował flow, że się raz wyjebał z bitu
, Mielzky najlepiej tu, Taco okej (chociaż to był tak typowy Taco, że to jakiś chatgpt mógłby to wygenerować). Koncept numeru mi raczej nie siedzi, ale jest okej. Typowi Returnersi.
Ciecz - odłączcie Astkowi wtyczkę kurwa. Refren do wyjebania, reszta jest okej. Taki trochę "Magnes na lodówkę"
Gdyby - drugi najlepszy z płyty. Mielon i Astek zrobili kawał dobrej roboty tutaj
Czemu to robisz - spoko track, po prostu
Wcale - zamyka podium. ładny numer, Gruby wjechał jak do siebie, refren Jarasa gitówa
Luźno sobie popisałem myśli przy odsłuchu, bo nie ukrywam, że to jedna z nielicznych płyt na które czekałem/czekam w tym roku (Laik nie zawiódł)
Płyta 6/10. Nic odkrywczego, ale solidna i ma swoje momenty.
Rapowo tutaj Rado > Astek > Mielon > Pers, Jarkowi wypierdolcie wtyczki, a Pers czasami w ogóle mi nie siedział w bicie.
Tranquilo - niestety mam skojarzenia ze "Śniegiem" tylko, że bit ma jakieś zaciagi niby mexico, zawód
Chybił trafił - bit zmarnowany (przecież tu taki JNR podejrzewam, że by się wjebał bez mydła), a tak okej, nudnawo, a Pers tu do wyjebania
Airbus -
Każdy dał radę. No wszystko się zgadza kurwa, będzie katowane
Mewa - okej. Sampel hipnotyzuje, klimat jak na płytach Mielona (np. Przewiew), wszyscy dobrze, Astek bez tunów przesadzonych na refrenie (pozdro tranquilo)
Spóła - to niezłe skrecze z UAA.
Ciecz - odłączcie Astkowi wtyczkę kurwa. Refren do wyjebania, reszta jest okej. Taki trochę "Magnes na lodówkę"
Gdyby - drugi najlepszy z płyty. Mielon i Astek zrobili kawał dobrej roboty tutaj
Czemu to robisz - spoko track, po prostu
Wcale - zamyka podium. ładny numer, Gruby wjechał jak do siebie, refren Jarasa gitówa
Luźno sobie popisałem myśli przy odsłuchu, bo nie ukrywam, że to jedna z nielicznych płyt na które czekałem/czekam w tym roku (Laik nie zawiódł)
Płyta 6/10. Nic odkrywczego, ale solidna i ma swoje momenty.
Rapowo tutaj Rado > Astek > Mielon > Pers, Jarkowi wypierdolcie wtyczki, a Pers czasami w ogóle mi nie siedział w bicie.
Re: Dwa Sławy x Gruby Mielzky x Pers x The Returners - I jest to możliwe Mixtape (2023)
"Mewa" bardzo fajna i środkowa część płyty niezła, ale i tak 2/3 tego albumu to takie meh do szybkiego zapomnienia
Ostatnio zmieniony 19 maja 2023, 11:38 przez edenmar, łącznie zmieniany 2 razy.
Spóła kozacki wałek, tylko ten Otso japierdole 
Re: Dwa Sławy x Gruby Mielzky x Pers x The Returners - I jest to możliwe Mixtape (2023)
Da ktoś radę wrzucić fotkę wydania?
Po paru odskucgach jest całkiem dobrze, ale podtrzymuję zdanie, że byłoby to dużo lepsze jako płyta Sławów z jakimiś pojedynczymi goscinkami Mielzkiego i Persa.
Po paru odskucgach jest całkiem dobrze, ale podtrzymuję zdanie, że byłoby to dużo lepsze jako płyta Sławów z jakimiś pojedynczymi goscinkami Mielzkiego i Persa.
Straszne nudy ten album
- Bryx Fenrir
Cały Blok bardzo dobry, fajny bicik, i Sławy tam naprawę pięknie płyną. Najlepszy z singli
Co oni odjebali z tym pudełkiem. Wkurwiają mnie niewymiarowe wydania, bo nie ma gdzie tego trzymać. Eh
nic na potem
- Bryx Fenrir
Bardzo przyjemna płytka. Co prawda czuć, że to jest mixtape, że to było nagrywane po prostu w dość krótkim okresie, albo nawet przy okazji nagrywania innych projektów, natomiast średnio odbiło się to na całości, bo raczej nie widziałbym po Sławach zrobienia jakiejś ultra poważnej całościowo płyty patrząc na styl, który reprezentują. Mielzky poleciał dobrze, dostosował się poziomem, natomiast Pers uważam, że chwilami nie dojeżdżał,ale też nie był jakimś wielkim minusem. Bity od Returnersów bardzo spoko, nie był to ich pick, jednakże słabych produkcji tutaj właściwie nie było. Otsochodzi słabiutko, Taco za to swietnie jeśli chodzi o gości. 4-/6
Zawsze tak jest że te wielkie kolaboracyjne albumy bądź nagrane w duetach zawodzą i są nudne.
Po czasie wracam do 3 singli jak Spalacz Bud, Spacer DJa i Cały Blok, do reszty utworów póki co się nie przekonałem.
Po czasie wracam do 3 singli jak Spalacz Bud, Spacer DJa i Cały Blok, do reszty utworów póki co się nie przekonałem.
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop
Unboxing limitowanego vinyla