Dwa Sławy x Gruby Mielzky x Pers x The Returners - I jest to możliwe Mixtape (2023)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
ConeyIsland

Re: Dwa Sławy x Gruby Mielzky x Pers x The Returners - I jest to możliwe Mixtape (19.05.2023) [zapowiedź]

Post autor: ConeyIsland »

no właśnie po chuj takie wielkie to, na półce wygląda chujowo tak jak kiwka fifka rap do piwka
Awatar użytkownika
Piters

Re: Dwa Sławy x Gruby Mielzky x Pers x The Returners - I jest to możliwe Mixtape (19.05.2023) [zapowiedź]

Post autor: Piters »

Największym plusem tej płyty jest to, że przypomniał mi o kiwka fifka rap do piwka. Jak już nie było dawno klasycznego Bonsoula to pieknie wchodzi, mimo że kiedyś był przesyt
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Nie no dramat ta wielkość opakowania, przesada na maksa i do tego jeszcze beznadzieja z wyciąganiem płyty, niezły mózg to wymyślił. Jeśli chodzi o krążek to całkiem przyjemny mixtape, luźny, lekki materiał bez jakiś ekscytacji, fajny klimacik do delikatnego pobujania głową, numer z otso oraz Taco kozak podkład, siedzi mi ten track, nie zabrakło sratchy (z ekipą JWP) oraz spoko bitków.
Awatar użytkownika
vivid

Post autor: vivid »

Slawy najlepiej wypadają zdecydowanie
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

z niesinglowych rzeczy:

Tranquilo - niestety mam skojarzenia ze "Śniegiem" tylko, że bit ma jakieś zaciagi niby mexico, zawód

Chybił trafił - bit zmarnowany (przecież tu taki JNR podejrzewam, że by się wjebał bez mydła), a tak okej, nudnawo, a Pers tu do wyjebania

Airbus - :oops: , najlepszy numer z płyty. Tak to mialo wygladać. ładne kobiece podbitki w refrenie, bit jakby patr00 go wysmażył, Astek z tym swoim łamanym flow tutaj siada jak złoto. Persik tu tez najlepiej ze wszystkich rapowanych części.
Każdy dał radę. No wszystko się zgadza kurwa, będzie katowane

Mewa - okej. Sampel hipnotyzuje, klimat jak na płytach Mielona (np. Przewiew), wszyscy dobrze, Astek bez tunów przesadzonych na refrenie (pozdro tranquilo)

Spóła - to niezłe skrecze z UAA. :dunno: Otsochodzi tak tryhardował flow, że się raz wyjebał z bitu :lol: , Mielzky najlepiej tu, Taco okej (chociaż to był tak typowy Taco, że to jakiś chatgpt mógłby to wygenerować). Koncept numeru mi raczej nie siedzi, ale jest okej. Typowi Returnersi.

Ciecz - odłączcie Astkowi wtyczkę kurwa. Refren do wyjebania, reszta jest okej. Taki trochę "Magnes na lodówkę"

Gdyby - drugi najlepszy z płyty. Mielon i Astek zrobili kawał dobrej roboty tutaj

Czemu to robisz - spoko track, po prostu

Wcale - zamyka podium. ładny numer, Gruby wjechał jak do siebie, refren Jarasa gitówa

Luźno sobie popisałem myśli przy odsłuchu, bo nie ukrywam, że to jedna z nielicznych płyt na które czekałem/czekam w tym roku (Laik nie zawiódł)

Płyta 6/10. Nic odkrywczego, ale solidna i ma swoje momenty.

Rapowo tutaj Rado > Astek > Mielon > Pers, Jarkowi wypierdolcie wtyczki, a Pers czasami w ogóle mi nie siedział w bicie.
edenmar

Re: Dwa Sławy x Gruby Mielzky x Pers x The Returners - I jest to możliwe Mixtape (2023)

Post autor: edenmar »

"Mewa" bardzo fajna i środkowa część płyty niezła, ale i tak 2/3 tego albumu to takie meh do szybkiego zapomnienia
Ostatnio zmieniony 19 maja 2023, 11:38 przez edenmar, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

Spóła kozacki wałek, tylko ten Otso japierdole :wall:
Awatar użytkownika
scarz

Re: Dwa Sławy x Gruby Mielzky x Pers x The Returners - I jest to możliwe Mixtape (2023)

Post autor: scarz »

Da ktoś radę wrzucić fotkę wydania?

Po paru odskucgach jest całkiem dobrze, ale podtrzymuję zdanie, że byłoby to dużo lepsze jako płyta Sławów z jakimiś pojedynczymi goscinkami Mielzkiego i Persa.
Awatar użytkownika
Drmz

Post autor: Drmz »

Płyta roku póki co
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

scarz pisze: 19 maja 2023, 14:11 Da ktoś radę wrzucić fotkę wydania?
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Straszne nudy ten album
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

kapper1 pisze:
scarz pisze: 19 maja 2023, 14:11 Da ktoś radę wrzucić fotkę wydania?
Spoiler
Obrazek
Dzięki! To jest jakieś niewymiarowe? Bo na zdjęciu wyglada jak normalny digipack.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@scarz

Obrazek

Jest niewymiarowe, źle się wyciąga płytę, trzeba wysuwać z kieszonki i wygląda kijowo na półce jak już zostało napisane wyżej.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Cały Blok bardzo dobry, fajny bicik, i Sławy tam naprawę pięknie płyną. Najlepszy z singli
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Co oni odjebali z tym pudełkiem. Wkurwiają mnie niewymiarowe wydania, bo nie ma gdzie tego trzymać. Eh
nic na potem
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Bardzo przyjemna płytka. Co prawda czuć, że to jest mixtape, że to było nagrywane po prostu w dość krótkim okresie, albo nawet przy okazji nagrywania innych projektów, natomiast średnio odbiło się to na całości, bo raczej nie widziałbym po Sławach zrobienia jakiejś ultra poważnej całościowo płyty patrząc na styl, który reprezentują. Mielzky poleciał dobrze, dostosował się poziomem, natomiast Pers uważam, że chwilami nie dojeżdżał,ale też nie był jakimś wielkim minusem. Bity od Returnersów bardzo spoko, nie był to ich pick, jednakże słabych produkcji tutaj właściwie nie było. Otsochodzi słabiutko, Taco za to swietnie jeśli chodzi o gości. 4-/6
Marekk

Post autor: Marekk »

Prez pisze: 19 maja 2023, 23:16 Straszne nudy ten album
Podbijam, byl spoko potencjal, wyszla plyta do zapomnienia po jednym przesluchaniu.
Kysys

Post autor: Kysys »

Zawsze tak jest że te wielkie kolaboracyjne albumy bądź nagrane w duetach zawodzą i są nudne.

Po czasie wracam do 3 singli jak Spalacz Bud, Spacer DJa i Cały Blok, do reszty utworów póki co się nie przekonałem.
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop
ODPOWIEDZ