Premier League - liga angielska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Arsenal
69
17%
Aston Villa
21
5%
Bournemouth
4
1%
Brentford
2
0%
Brighton & Hove Albion
17
4%
Burnley
3
1%
Chelsea
38
9%
Crystal Palace
0
Brak głosów
Everton
1
0%
Fulham
1
0%
Liverpool
55
14%
Luton Town
5
1%
Manchester City
66
16%
Manchester United
44
11%
Newcastle United
43
11%
Nottingham Forest
5
1%
Sheffield United
3
1%
Tottenham Hotspur
25
6%
West Ham United
3
1%
Wolverhampton Wanderers
2
0%

Liczba głosów: 407

Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Re: Premier League - liga angielska

Post autor: szpilman »

Klopp do Chelsea, poproszę.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Niesamowite, 33 graczy w kadrze i niektórzy niezadowoleni, co mecz powinna całkiem inna 11 grać.

Klopp, Ancelotti czy Zidane nie przyjdą, nie czarujmy się, weźmiemy raczej kolejnego trenera ze średniej półki. Ale skoro klub zarzuca jednak wizję długofalową i liczy na trofeum tu i teraz [tak, serio wierzą w LM w tym roku] to ja byłbym za Jose Mourinho. A jeszcze jak ciekawie by było na konferencjach i przy linii
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

potter pisze: 03 kwie 2023, 0:19 Nagelsmann to ten co przegrywał w lidze z Borussią i Tuchel musi po nim poprawiać? Z tą Borussia która przegrała z Chelsea najgorszego trenera przed chwilą?

W sumie Zidane nie przyjdzie to już lepszy on niż Enrique. Chyba że jakiś powrocik: Conte, Jose, Lampard, Ancelotti?

Todd Boehly wierzy że Chelsea wygra LM a po rozmowach z Potterem uznał, że ten nie jest taki przekonany. On chyba nie patrzył z kim grają w ćwierćfinale.
Jaki ty jesteś tępy :lol: Mogę się z tobą założyć o perma, że Chelsea z nowym trenerem zrobi jeszcze top 6 w tym sezonie.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Większe szanse na top 6 to Liverpool ma
Teraz przegrają z liverpoolem, później z Brighton zgubią punkty i elo
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY

#FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

jAg pisze: 03 kwie 2023, 10:24
potter pisze: 03 kwie 2023, 0:19 Nagelsmann to ten co przegrywał w lidze z Borussią i Tuchel musi po nim poprawiać? Z tą Borussia która przegrała z Chelsea najgorszego trenera przed chwilą?

W sumie Zidane nie przyjdzie to już lepszy on niż Enrique. Chyba że jakiś powrocik: Conte, Jose, Lampard, Ancelotti?

Todd Boehly wierzy że Chelsea wygra LM a po rozmowach z Potterem uznał, że ten nie jest taki przekonany. On chyba nie patrzył z kim grają w ćwierćfinale.
Jaki ty jesteś tępy :lol: Mogę się z tobą założyć o perma, że Chelsea z nowym trenerem zrobi jeszcze top 6 w tym sezonie.
Przyjmuje
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

Ale ja się chcę założyć z Głubczyckim ekspertem, a nie z tobą.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

potter pisze: 03 kwie 2023, 10:14

Niesamowite, 33 graczy w kadrze i niektórzy niezadowoleni, co mecz powinna całkiem inna 11 grać.

Klopp, Ancelotti czy Zidane nie przyjdą, nie czarujmy się, weźmiemy raczej kolejnego trenera ze średniej półki. Ale skoro klub zarzuca jednak wizję długofalową i liczy na trofeum tu i teraz [tak, serio wierzą w LM w tym roku] to ja byłbym za Jose Mourinho. A jeszcze jak ciekawie by było na konferencjach i przy linii
Ta Chelsea i wywalczenie LM . Dobry żart...

Ani przez ligę ani przez LM żadnych szans. Z czym do ludzi.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
always_flexin

Post autor: always_flexin »

Cz4rny1337 pisze: 02 kwie 2023, 22:09 - Chelsea nie musi placic 50m funtow
Dlaczego?
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

"Graham Potter przyjął informację o zwolnieniu, przekazaną twarzą w twarz, niezwykle profesjonalnie i zgodził się na odprawę nie mającą związku z pięcioletnią umową, którą podpisał pół roku temu." ~ David Ornstein
Kocham, pozdrawiam
Awatar użytkownika
potter

Hiszpańskie media donoszą że Enrique dogadany

:wall:
Ale to jakieś słabe źródło chyba jednak, bo zaraz by Ferrana na 9 pchali do Chelsea albo innego Fatiego
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Nie jestem jakimś fanem Nagelsmanna, ale KAŻDY poważny trener będzie lepszy niż ten parodysta bez jaj. Nagelsmann pasuje po prostu do profilu właścicieli, którym marzy się młody trener rozwijający drużynę. Ogólnie część opinii o nim pokrywa się z zarzutami wobec Pottera, aleeee:

Ten Nagelsmann, który w tym sezonie przegrał 3 mecze w lidze
Ten Nagelsmann, który w tym sezonie ma 72.97% zwycięstwa, tymczasem wielki Graham Potter ugrał 38,7% zwycięstwa (w lidze 31,8%, najmniej ze wszystkich trenerów Chelsea w historii, a kilka tuz typu AVB, RDM, czy inne Avramy Granty czy Scolarie byly) - no można rzecz, że z Bayernem każdy mądry, ale to lepszy wynik niż Carlo i Kovac, gorszy od niesamowitego Flicka (~81%), Heynckesa (~78%) i odrobinę od Guardioli (~75%)
Ten Nagelsmann, który w całej karierze w Bayernie przegrał 10 meczy - o jeden MNIEJ niż wielki Graham - z tym, że w 53 meczach więcej...
Ten Nagelsmann, który we wszystkich klubach w karierze osiągał lepsze wyniki jeśli chodzi o Punkty Na Mecz od wielkiego Grahama Pottera z wyjątkiem jego czasu w Szwecji
Ten Nagelsmann, którego Bayern strzelił w tym sezonie jakieś 112~ bramek (po odejściu Lewego), wielki Graham Potter wycisnął całe 33, ale to przez Mudryka bo śmiał uderzać zamiast na pustą dać
Ten Nagelsmann, który jebnął se PSG w LM
Ten Nagelsmann, który w Lipsku wyciągnął 57% zwycięstw (najlepiej ze wszystkich trenerów z wyjątkiem Rose obecnie i kiedyś dawno Ragnicka), dla porównania Wielki Graham Potter wyciągnął 31% z Brighton - tak tak z Lipskiego każdy mądry - z Hoffenheim wycisnął 40%
Ten Nagelsmann który jest 3 najlepszym trenerem (1,53 punkta na mecz, 40% zwyciestw) w historii Hoffenheim, zaraz po... Hansim Flicku (1,59, 45,12%) i Ralphie Ragnicku (1,69, 47%) którzy te wyniki kręcili kilkanaście lat temu - od Wielkiego Grahama Pottera lepszy wynik ma już jego bezpośredni następca de Zerbi, ale w samej historii Brigton lepiej punktowało w ciągu ostatnich 20 lat 7 innych trenerów....w tym takie trenerskie tuzy jak
Dean Wilkins, który już potem nigdy nie był trenerem 1 drużyny, zawsze asystentem, ostatni raz w Stevenage, Peter Taylor obecnie trener wielkiego Maldon & Tiptree F.C. (grającego obecnie na 8 poziomie rozgrywek ligowych w Anglii), lepsi byli też Gus Poyet i Oscar Garcia - obaj mają coś wspólnego, trenują głównie średnikaów, hmmm ciekawe dlaczego
Ten Nagelsmann, którego zwolniono, bo zarząd Bayernu obawiał się, że Tottenham/inny klub ukradnie im Tuchela, a już żałowali odpuszczenia go raz [gdy przejmował go Nico Kovac], ten którego nasze orły zarządzania zwolniły po tym jak dali mu okienko transferowe.

No ale nic to, wielki Potter raz powiedział fuck i odkurwił FMowego sejwa w Szwecji doczłapując się do pucharów europejskich. Czasami mam wrażenie, że Graham Potter ma dziwne hobby, jedno to trenowanie egzotycznych drużyn, drugie to słuchanie egzotycznej muzyki, np. polskiego hip hopu i kiedyś za dobrych czasów w Szwecji prenumerował taką gazetkę ucząc się polskiego, a potem założył konto na forum...

No dobra, to tak tylko na koniec, teraz do spraw bieżących:
Władze klubu nikogo nei mają ugadanego, planują porozmawiać z minimum 5 kandydatami, wśród nich: Nagelsmann, Enrique, Pochettino, chcą kontaktować się z przedstawicielami Luciano Spallettiego. Wczoraj wymieniano Rubena Amorima ze Sportingu [Wcześniej mówiono, że ten kierunek będą obserwowali, osobiście, jeśli już Portugalia, to może Schmidt? tylko czemu miałby odchodzić w środku sezonu]

Notabene chciałbym dodać, że Roman nigdy nie zwolnił dwóch trenerów w 1 sezonie xD

Bonus:
niektórzy piłkarze pozwalali sobie na żarty z Pottera osadzone w uniwersum Harrego Pottera, proszę o najlepsze propozycje, pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

Schmidt dopiero co podpisał nową umowę z Benficą do 2026.
Kocham, pozdrawiam
Mider

Post autor: Mider »

@Cz4rny1337 myślisz, że Chelsea w pierwszym meczu z Realem poprowadzi już nowy szkoleniowiec(nie ten tymczasowy) ?
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Szczerze nie mam pojęcia:
Logika by nakazywała znaleźć kogos i próbować wykorzystać efekt nowej miotły i jednak zawalczyć z tym Realem, aleeee te doniesienia o rozbudowanym procesie rekrutacyjnym i post o wsparciu asystenta w ostatnich 10 meczach sugeruje, ze chcą czasu
Dwa - sami trenerzy mogą się nie rzucić na perspektywę odpadniecia z Realem
No ale trenera teraz szukają dyrektorzy sportowi którzy rozumieją potrzebę szybkiego wyboru wiec może zepna tyłki

Imo wszystko rozegra się Nagelsmann vs Enrique, a te rozmowy to korpopokazowka

Inb4 Brendan albo jakiś kurwa thomas frank

Dawać Di Matteo i robimy trzecia LM
Obrazek
Awatar użytkownika
neks

Post autor: neks »

timing zwolnienia dość dziwny i imo wskazuje na próbę dogadania Nagelsmanna nim będzie miał więcej ofert na stole
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

250mln na transfery roznicy hmmmm
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
potter

jakby ja z tym Nagelessesmanem chciałem ukazać absurd, bo skoro w Bayernie uznali że Tuchel musi po nim naprawić to po co Chelsea zwolniła Tuchela? Ale no to sami tam pisaliście, nawet Roman dwóch trenerów w sezonie nie wyjebał.
Ale nie jestem jakimś anty on, lepszy niż Enrique czy Poch to na pewno. Generalnie nie ma jakiegoś wielkiego wyboru wśród wolnych trenerów.
Generalnie mam nadzieję, że to kończy temat pierdolenia o jakiejś długofalowej wizji, projekcie czy co tam amerykanie jeszcze chcą ludziom wciskać. Liczy się tu i teraz skoro perspektywa LM tak bardzo zmusiła do ruchów Boehlego. Będą jajca z tym gościem jeszcze, chłop w rok zwolnił dwóch trenerów i wydał 700 mln także wwszystkiego się można jeszcze spodziewać.
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Ja tylko mam nadzieję, że po zatrudnieniu nowego trenera Chelsea nie przestanie bawić. Ale jakoś jestem o to spokojny.
Kalom

Post autor: Kalom »

jeśli chcą kogoś kto da wynik w lidze mistrzów to niech Michniewicza biorą, a przy okazji doświadczenie pracy z młodymi zawodnikami jest
wierzę panie boehly
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Co do tej odprawy to chyba jest tak, że po prostu dostaje dalej normalnie hajs i jak zacznie gdzies pracowac to Chelsea przestaje mu płacic nie? Wtedy opyla sie wziac mniej z gory i robic co sie chce
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
ODPOWIEDZ